לאורך הערב עקבתי אחרי האשכול אבל לא הייתי ליד מחשב כדי להגיב בו ברצינות הראויה. לטעמי כמה דעות שעולות בו מהוות סכנה להמשך קיומה של הפועל תל אביב כאחת משתי האימפריות הספורטיביות בארץ.
ראשית יובל, כמה שאלות שעולות משלושת הסעיפים הנ"ל, שמהווים לטעמי את החלק החשוב במצע שלך.
יובל29 כתב:
• העמותה תפעל בכדי להגדיל אחזקותיה במועדון עד לגבול של 49% אחוז מהשליטה בו.
• העמותה והוועד המנהל יפעלו על מנת שב-51% אחוז הנותרים של המועדון יחזיקו משקיע אחד או קבוצת משקיעים בעלי זיקה להפועל ת"א. הכוונה היא שחברי הוועד המנהל יבצעו "חריש עמוק" בקהילה העסקית וינסו לעניין איש עסקים אחד או קבוצת אנשי עסקים המזוהים עם המועדון ברכישת אחוזים ממנו.
• לצורך הגדלת האחזקות של העמותה במועדון - הוועד המנהל החדש יכין מיד עם היבחרו תכנית עסקית לעמותה וייצא למהלך של Roadshow לגיוס כספים מהקהילייה העסקית בישראל ומאוהדי המועדון בחו״ל
1. למה העמותה צריכה להחזיק 49%? מדוע שלא תסתפק במצב הקיים כיום? איך זה אמור לשדרג את הפועל תל אביב?
2. לדבריך צריך לחפש "משקיע המזוהה עם המועדון" (או משקיעים). למה? האם יעקב שחר היה מזוהה עם חיפה לפני ששימש בה ספונסר ולאחר מכן רכש אותה? האם שניידר וגולדהאר היו בעלי זיקה למכבי?
3. המשמעות של "גיוס כספים" היא שבכל עונה תחזר העמותה אחר פתחם של אנשי עסקים בתקווה לשנורר מהם קצת או הרבה כסף. האם לדעתך יכול להתנהל ככה מועדון כדורגל מקצועני שאמור, גם לדבריך, להתנהל לטווח רחוק?
יובל29 כתב:
אני מאמין שלאור ניסיון העבר ודרך החתחתים שהמועדון עבר מאז יצא מידי ההסתדרות, אוהדי הפועל חייבים להמשיך ולהיות חלק מהבעלים ובעלי עניין במועדון.
על עניין סוונזי שכתבת בהמשך ההודעה הנ"ל ענה/שאל אותך שחר, אז אני מרגיש פטור. אבל לגבי החלק המצוטט: מאז שיצאה הפועל מידי ההסתדרות ועברה לבעלות פרטית, היא זכתה בשתי אליפויות, שבעה גביעים והפכה להיות הנציגה הישראלית הכי מצליחה באירופה בכל הזמנים תוך שהיא הופכת את הופעותיה במפעלים השונים למסורת. את כל זה היא עשתה ללא אוהדים המעורבים באופן ישיר בניהול. היו כמה קשיים בדרך, אבל לא מקובל בעיני שאתה ורבים אחרים הפכו את תקופת טביב בהפועל למכריעה בתולדות המועדון, קו פרשת מים של ממש, כשכל מה שקרה לפני, תוך כדי ואחרי - הוכפף אליה. האם אתה לא חושב שאתה מגזים וגוזר מסקנה מרחיקת לכת בגין שנת בעלות פרטית אחת מתוך 15?
כמו כן, הציקו לי כמה דברים בהודעותיו של המשתמש "דגל אדום".
דגל אדום כתב:
הרבה יותר חשוב זה המנגנון שישמור על האינטרסים של האוהדים, ואיך שומרים שלא יבוא עוד איזה טביב, או לחילופין איזה גידמאק כזה או אחר, ויעשה סיבוב על הגב של הקבוצה.
קבוצות בכדורגל הישראלי נקנו לפני ואחרי טביב וגאידמק. לא כל רוכש הוא השטן. עם דעה קדומה כזו הגולדהארים והשניידרים והשחרים ימשיכו להגיע למקומות אחרים ולא אלינו.
אחר כך עלית מדרגה:
דגל אדום כתב:
אם הוא יתעקש כך סתם, זה מעורר חשש. הרעיון של שותפות האוהדים בבעלות על הקבוצה הוא כדי לוודא שקול האוהדים יישמע בנושאים חשובים. אם מישהו מתנגד לכך קטגורית למרות שהוא מחזיק ברוב מוחלט של מניות הקבוצה, אז אני חושש שהוא מעוניין מראש להקטין את קולם של האוהדים.
בואו נדבר על "קולם של האוהדים". אני חייב לדעת מתי המציאו את הדבר האמורפי הזה כפרמטר למשהו. הפועל תל אביב מתקיימת מ-1927 ומעולם לא היה צורך כזה. פתאום זה הפך להיות חזות הכל. עם כל הכבוד, מי אלה אוהדי הפועל שמבינים טוב יותר מכולם? אוהדים צריכים להיות אוהדים. קודם כל ולפני הכל. ובכל אותם שנים שאוהדי הפועל היו "רק" אוהדים, הם ידעו טוב מאוד איך להביע את קולם ולדאוג שבהנהלת המועדון ישמעו אותם, גם בלי שניהלו חלק בו.
אני מניח שבימים הקרובים נזכה ללא מעט מצעים ורעיונות, כך שנותר לי רק להצטרף לדבריו של המשתמש "אנטיגונה": אשקול להצביע רק למועמדים אשר יצהירו שמבחינתם ביום שבו יגיע למועדון רוכש בעל אמצעים מוכחים, שיתחייב להעמיד במשך X שנים (נגיד חמש) Y תקציב (נגיד 45 מיליון לפני הכנסות) - העמותה במבנה הקיים תפורק ותעבור תהליך שבסופו היא תתקיים כמועדון אוהדים חיצוני שמטפל בכרטיסים, הסעות, פעילויות התנדבותיות אל מול מחלקת הנוער, עם נציג אחד שיעמוד בקשר עם בעלי הקבוצה ומנהליה ויוכל לייצג את הקהל בנושאים ליבה מכריעים.