תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 23:20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 144 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הבטחתי ולכן אקיים: המצע של יובל לידור בבחירות ל"אדומים"
הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 22:06 
סמל אישי של המשתמש
אם הוא יתעקש כך סתם, זה מעורר חשש. הרעיון של שותפות האוהדים בבעלות על הקבוצה הוא כדי לוודא שקול האוהדים יישמע בנושאים חשובים. אם מישהו מתנגד לכך קטגורית למרות שהוא מחזיק ברוב מוחלט של מניות הקבוצה, אז אני חושש שהוא מעוניין מראש להקטין את קולם של האוהדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 22:12 
סמל אישי של המשתמש
יובל29 כתב:
בני12 כתב:
יובל29 כתב:
nati,

אין כאן עניין של להצביע בעד/נגד. אני חושב שהאוהדים חייבים להיות חלק מכל מבנה של ניהול ובעלות במועדון.
יש מספר מודלים של מעורבות קבוצות אוהדים בעולם. אני באופן אישי מאמין שהמודל הנכון לנו הוא אחזקה של 49 אחוז ע"י האוהדים ו-51 אחוז ע"י בעלים יחיד או קבוצת משקיעים.
בכל מקרה, הוועד המנהל החדש של העמותה יצטרך ללמוד את הנושא לעומק ולהביא המלצה למודל הנכון מבחינתנו במסגרת התכנית האסטרטגית לעמותה.

יובל

המשקיע הזה אמור לשים 51% מהכסף כל עונה או את כל ה-100% ?

הפועל כמועדון הוא גוף שמייצר הכנסות ממנויים, מכירת כרטיסים, זכויות שידור, בונוסים מהמיקום בצמרת הליגה ובזכות נקודות הדירוג של המועדון במסגרת גביעי אירופה ההכנסות עשויות לגדול בכל עונה במידה והקבוצה משחקת במסגרת אירופית. מעבר לכך, גם הכנסות מהשבחה ומכירה של שחקנים הם כמובן דבר לא מבוטל. אני מאמין שניתן לבנות מנגנון עקרוני שאומר כי מי שיחזיק 51 אחוז מהמועדון יגדיל את תקציב המועדון באופן מידתי לכך שהאוהדים ידאגו להגדיל את הכנסות המועדון המגיעות באופן ישיר מקהל אוהדיו.

ברור שניתן לבנות מנגנון כזה, הבעיה היא שאף רוכש לא יסכים לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 22:20 
סמל אישי של המשתמש
יובל29 כתב:
בני12 כתב:
יובל29 כתב:
nati,

אין כאן עניין של להצביע בעד/נגד. אני חושב שהאוהדים חייבים להיות חלק מכל מבנה של ניהול ובעלות במועדון.
יש מספר מודלים של מעורבות קבוצות אוהדים בעולם. אני באופן אישי מאמין שהמודל הנכון לנו הוא אחזקה של 49 אחוז ע"י האוהדים ו-51 אחוז ע"י בעלים יחיד או קבוצת משקיעים.
בכל מקרה, הוועד המנהל החדש של העמותה יצטרך ללמוד את הנושא לעומק ולהביא המלצה למודל הנכון מבחינתנו במסגרת התכנית האסטרטגית לעמותה.

יובל

הפועל כמועדון הוא גוף שמייצר הכנסות ממנויים, מכירת כרטיסים, זכויות שידור, בונוסים מהמיקום בצמרת הליגה ובזכות נקודות הדירוג של המועדון במסגרת גביעי אירופה ההכנסות עשויות לגדול בכל עונה במידה והקבוצה משחקת במסגרת אירופית. מעבר לכך, גם הכנסות מהשבחה ומכירה של שחקנים הם כמובן דבר לא מבוטל. אני מאמין שניתן לבנות מנגנון עקרוני שאומר כי מי שיחזיק 51 אחוז מהמועדון יגדיל את תקציב המועדון באופן מידתי לכך שהאוהדים ידאגו להגדיל את הכנסות המועדון המגיעות באופן ישיר מקהל אוהדיו.

אז בעצם אתה מצפה שיימצא רוכש שיסכים להשקיע מכספו במועדון בעוד האוהדים מצידם מבטיחים לקנות מנוי, ובתמורה מקבלים 49% מהבעלות?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 22:22 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
teknoboy כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
יובל, למה להשאיר בכל מצב בעלות אוהדים? מה הסיבה?
אם תקים בתוך הסכם הרכישה מנגנונים שמחייבים התנהלות ברוח המועדון (או וואטאבר), למה זה כל כך קריטי?

אני אשאל אותך את השאלה ההפוכה, איזה אינטרס יכול להיות לבעלים לשלוט ב100% מהמועדון, אם בכל מקרה הוא מוגבל על ידי מנגנון כזה או אחר?

אולי זה שהוא לא רוצה להקים עליו את קהל האוהדים\צרכנים היחיד שיכול אי פעם להיות לו?

לא הבנתי.

אם אני מבין נכון אנחנו מדברים על מנגנון שימנע מהרוכש להחליף את הצבע, להרוס את הקבוצה במכוון, להפוך לקבוצת בת של מ*בי וכאלה תסריטים.
איזה בעלים שפוי יחליט להרגיז את כל האוהדים של הקבוצה שלו ולהחליף לה את הצבע?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 22:27 
אם יבוא רוכש רציני שיהיה מוכן לשים כסף בכל שנה מכיסו ובאמת יהיה עם כוונות טובות
אז זה מובן מאליו שידרוש לרכוש את ה100% האלו ולא ירכוש חלקים
יש מיליון סיבות למה מגיע לו לקבל את ה100%,בן אדם שבא ומשקיע מהונו האישי מן הראוי שכל האחוזים בקבוצה יהיו שייכים לו
נניח והוא משקיע בקבוצה X שנים מביא אותה להישגים גבוהים מאד ומחליט שהוא רוצה לקחת הפסקה ולמכור אותה מסיבות כאלו ואחרות,מגיע לו לקבל 100% מסכום הקבוצה על ההשקעה שלו ולא פחות מכך.
על מנת שלא יווצרו בעיות נראלי הגיוני להחתים מראש את אותו אדום על מינימום תקציב בכל שנה במשך מספר שנים וככה יהיה אפשר לדעת שבאמת הבן אדם רציני ובא להשקיע במועדון אך חייבים לתת לו את כל 100 האחוזים
עוד דבר שאפשר לעשות זה להבהיר לאותו אדם שרוצים את שיתוף הקהל במספר החלטות כמו:
כרטיסים למשחקי חוץ ועוד מספר נושאים בסגנון הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 22:28 
teknoboy כתב:
יובל29 כתב:
בני12 כתב:
יובל29 כתב:
nati,

יובל

אז בעצם אתה מצפה שיימצא רוכש שיסכים להשקיע מכספו במועדון בעוד האוהדים מצידם מבטיחים לקנות מנוי, ובתמורה מקבלים 49% מהבעלות?

להגדיל את ההכנסות של המועדון מאוהדיו זה לא רק לקנות מנוי ככל הידוע לי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 22:33 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
teknoboy כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
יובל, למה להשאיר בכל מצב בעלות אוהדים? מה הסיבה?
אם תקים בתוך הסכם הרכישה מנגנונים שמחייבים התנהלות ברוח המועדון (או וואטאבר), למה זה כל כך קריטי?

אני אשאל אותך את השאלה ההפוכה, איזה אינטרס יכול להיות לבעלים לשלוט ב100% מהמועדון, אם בכל מקרה הוא מוגבל על ידי מנגנון כזה או אחר?

אולי זה שהוא לא רוצה להקים עליו את קהל האוהדים\צרכנים היחיד שיכול אי פעם להיות לו?

לא הבנתי.

אם אני מבין נכון אנחנו מדברים על מנגנון שימנע מהרוכש להחליף את הצבע, להרוס את הקבוצה במכוון, להפוך לקבוצת בת של מ*בי וכאלה תסריטים.
איזה בעלים שפוי יחליט להרגיז את כל האוהדים של הקבוצה שלו ולהחליף לה את הצבע?

אז אנחנו לא מדברים על אותו מנגנון, את מה שאני הייתי רוצה במנגנון כזה כתבתי לאוגוסטוס:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
עקרונית אני חושב שבהסכם כזה צריכה להיות שקיפות ניהולית (פרסום דו"ח), התחייבות להשקעה מסוימת, התחייבות להשקעה מסוימת במחלקת הנוער, וקבלת העמותה כגוף המייצג את האוהדים.
זה בערך מה שהעמותה עושה.

והאוהדים התרגזו בערך על כל בעלים שהיה בהפועל, אם כבר יהיה לו פחות סיכוי שהאוהדים יתרגזו עליו, במידה וישאיר אצלם את העמותה ומחלקת הנוער, יפרסם דו"ח (שכאן עמדתי היא שבעלים שלא מפרסם דו"ח שכזה, צריך להישלל כמעט מידית), וישלוט במחלקה הבוגרת אותו דבר רק עם 51 אחוזים במקום 100

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הבטחתי ולכן אקיים: המצע של יובל לידור בבחירות ל"אדומים"
הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 22:44 
איבדת את הקול שלי, אבל שיהיה לך בהצלחה. אני רק מקווה ששאר המתמודדים יהיו עם הרגליים על הקרקע ולא יפתחו שיגעון גדלות בכל מה שנוגע לניהול המועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 22:55 
לי יש שאלה ואם זה לא המקום אז אני אעביר את זה
אתם מעלים פה אפשרות תיאורתית של רוכש שמתעקש של 100 אחוז במקום 51
היה בכלל כזה דבר? מה קרה בעצם בחצי שנה האחרונה מאז שרמון נכנס
היו רוכשים שניסו לקנות את הקבוצה? היה איזשהו מו''מ לרכישת הפועל?
זה נכון שזה הגיוני שמו''מ ייפול על התעקשות של הבעלים לשליטה בלעדית
אבל היה בכלל מישהו שבא וניסה לרכוש את השליטה הבלעדית בהפועל?
מאוד לא ברור לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 23:15 
אלון כתב:
מאוד לא ברור לי

לא נראה לי שיש מישהו בפורום שיכול לענות לך על השאלות האלו, כי לדעתי לא הרבה אנשים יודעים את התשובה (רק מקורבים מאוד לרמון).
בנוגע לדיון וכהמשך לשאלה- יש אפשרות סבירה ביותר שרוכשים שהתעניינו בקבוצה לא רכשו אותה בסופו של דבר בגלל הבעיות שהעמותה יוצרת בעניין הבעלות.
יש סיכוי שההשתהות בנוגע למעמד העמותה-ובעיקר מספר האחוזים אותו היא שואפת להחזיק- מרחיקה קונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 23:32 
סמל אישי של המשתמש
אלון כתב:
מאוד לא ברור לי

ממה שידוע לי, לא.
עם זאת, אם וכאשר יהיה אחד כזה, חשוב שיעמדו בפניו כמה שפחות מכשולים. מנהלי עמותה שמתנגדים למכירת המניות הם מכשול גדול מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 23:33 
יובל29 כתב:
אני עונה לשאלות ומתייחס להערות שעלו כאן עד כה:
קח לדוגמא את סוונזי מהפרמיירליג שרק 20 אחוז מהמועדון שייך שם לאוהדים, אבל הם הגורם הכי דומיננטי ולא מתקבלת החלטה הנוגעת למועדון ללא שיתופם המלא. קשה לי לומר כעת מהו מינימום האחזקות ההכרחי מבחינתנו כאוהדים, אבל אין לי ספק שהעמותה חייבת להיות דומיננטית ומעורבת בכל ההמשק עם הקהל והקהילה ובכל ההתנהלות של מחלקת הנוער וחשוב מכל בכל ההתנהלות הפיננסית של המועדון.

יובל

אוו...מזמן לא שמענו על סוונסי, כולם מדקלמים את המודל הזה..
אתה בכלל מכיר את המנגנון שם? אתה יודע כמה האוהדים שלהם משלמים? אתה מבין את הייחוד של המועדון הזה בגלל הלאום שלו והעובדה שיש לו פוטנציאל הרבה יותר גדול משל הפועל תל אביב? אתה מבין שמדובר בקבוצת תחתית עם ציפיות של קבוצת תחתית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 00:03 
סמל אישי של המשתמש
נראה לי שאתם מתבלבלים קצת.
איזו משמעות יש ל20 אחוז של העמותה מבחינת הרוכש שאנו מקווים לו?
מבחינה כלכלית, אין הבדל. הוא קונה ומוכר באותם סכומים.
מבחינת השפעה של העמותה, היא תהייה מעוגנת בתקנון שיחתם. זה לא כאילו העמותה תוכל לעשות מה שהיא רוצה.

אתם מתארים מצב שיבוא משקיע, שבאמת ובתמים רוצה רק לשפוך כסף ולתרום, ובאמת ובתמים מפריעים לו 20 האחוזים של העמותה. אם מיץ' יחליט לעבור להפועל, אני הראשון שיוותר על קולו.
הלואי יבוא כזה. אבל אין שום דרך לדעת אם מי שרוצה לבוא הוא כזה.
יותר סביר, מנסיון העבר, שהוא אופורטוניסט, שלצד כוונות טובות מתכנן גם דברים שקיום העמותה יכול להפריע לו.
האם אנחנו רוצים אחד כזה?
האם בשביל למנוע הגעה של אחד כזה העמותה נוסדה? לא תמכתם רובכם בהקמתה וקניית האחוזים?

ואולי, נתאזר בסבלנות, נדחה כמה רוכשים כאלה, ונחכה שיגיע האחד שאיתו נהייה בטוחים שאפשר להתקדם להרבה שנים?

ואולי תפסיקו להתייחס ל20 אחוז האלה כאילו כל החלטה עובדת דרכנו? לא הגזמתם בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 00:05 
יובל כתב:
אלון כתב:
מאוד לא ברור לי

ממה שידוע לי, לא.
עם זאת, אם וכאשר יהיה אחד כזה, חשוב שיעמדו בפניו כמה שפחות מכשולים. מנהלי עמותה שמתנגדים למכירת המניות הם מכשול גדול מאוד.

או בקיצור,לא רוצים עוד מקרה של עגיב-רומן/לביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 00:06 
סמל אישי של המשתמש
לאורך הערב עקבתי אחרי האשכול אבל לא הייתי ליד מחשב כדי להגיב בו ברצינות הראויה. לטעמי כמה דעות שעולות בו מהוות סכנה להמשך קיומה של הפועל תל אביב כאחת משתי האימפריות הספורטיביות בארץ.

ראשית יובל, כמה שאלות שעולות משלושת הסעיפים הנ"ל, שמהווים לטעמי את החלק החשוב במצע שלך.
יובל29 כתב:
• העמותה תפעל בכדי להגדיל אחזקותיה במועדון עד לגבול של 49% אחוז מהשליטה בו.
• העמותה והוועד המנהל יפעלו על מנת שב-51% אחוז הנותרים של המועדון יחזיקו משקיע אחד או קבוצת משקיעים בעלי זיקה להפועל ת"א. הכוונה היא שחברי הוועד המנהל יבצעו "חריש עמוק" בקהילה העסקית וינסו לעניין איש עסקים אחד או קבוצת אנשי עסקים המזוהים עם המועדון ברכישת אחוזים ממנו.
• לצורך הגדלת האחזקות של העמותה במועדון - הוועד המנהל החדש יכין מיד עם היבחרו תכנית עסקית לעמותה וייצא למהלך של Roadshow לגיוס כספים מהקהילייה העסקית בישראל ומאוהדי המועדון בחו״ל
1. למה העמותה צריכה להחזיק 49%? מדוע שלא תסתפק במצב הקיים כיום? איך זה אמור לשדרג את הפועל תל אביב?
2. לדבריך צריך לחפש "משקיע המזוהה עם המועדון" (או משקיעים). למה? האם יעקב שחר היה מזוהה עם חיפה לפני ששימש בה ספונסר ולאחר מכן רכש אותה? האם שניידר וגולדהאר היו בעלי זיקה למכבי?
3. המשמעות של "גיוס כספים" היא שבכל עונה תחזר העמותה אחר פתחם של אנשי עסקים בתקווה לשנורר מהם קצת או הרבה כסף. האם לדעתך יכול להתנהל ככה מועדון כדורגל מקצועני שאמור, גם לדבריך, להתנהל לטווח רחוק?
יובל29 כתב:
אני מאמין שלאור ניסיון העבר ודרך החתחתים שהמועדון עבר מאז יצא מידי ההסתדרות, אוהדי הפועל חייבים להמשיך ולהיות חלק מהבעלים ובעלי עניין במועדון.
על עניין סוונזי שכתבת בהמשך ההודעה הנ"ל ענה/שאל אותך שחר, אז אני מרגיש פטור. אבל לגבי החלק המצוטט: מאז שיצאה הפועל מידי ההסתדרות ועברה לבעלות פרטית, היא זכתה בשתי אליפויות, שבעה גביעים והפכה להיות הנציגה הישראלית הכי מצליחה באירופה בכל הזמנים תוך שהיא הופכת את הופעותיה במפעלים השונים למסורת. את כל זה היא עשתה ללא אוהדים המעורבים באופן ישיר בניהול. היו כמה קשיים בדרך, אבל לא מקובל בעיני שאתה ורבים אחרים הפכו את תקופת טביב בהפועל למכריעה בתולדות המועדון, קו פרשת מים של ממש, כשכל מה שקרה לפני, תוך כדי ואחרי - הוכפף אליה. האם אתה לא חושב שאתה מגזים וגוזר מסקנה מרחיקת לכת בגין שנת בעלות פרטית אחת מתוך 15?

כמו כן, הציקו לי כמה דברים בהודעותיו של המשתמש "דגל אדום".
דגל אדום כתב:
הרבה יותר חשוב זה המנגנון שישמור על האינטרסים של האוהדים, ואיך שומרים שלא יבוא עוד איזה טביב, או לחילופין איזה גידמאק כזה או אחר, ויעשה סיבוב על הגב של הקבוצה.
קבוצות בכדורגל הישראלי נקנו לפני ואחרי טביב וגאידמק. לא כל רוכש הוא השטן. עם דעה קדומה כזו הגולדהארים והשניידרים והשחרים ימשיכו להגיע למקומות אחרים ולא אלינו.
אחר כך עלית מדרגה:
דגל אדום כתב:
אם הוא יתעקש כך סתם, זה מעורר חשש. הרעיון של שותפות האוהדים בבעלות על הקבוצה הוא כדי לוודא שקול האוהדים יישמע בנושאים חשובים. אם מישהו מתנגד לכך קטגורית למרות שהוא מחזיק ברוב מוחלט של מניות הקבוצה, אז אני חושש שהוא מעוניין מראש להקטין את קולם של האוהדים.
בואו נדבר על "קולם של האוהדים". אני חייב לדעת מתי המציאו את הדבר האמורפי הזה כפרמטר למשהו. הפועל תל אביב מתקיימת מ-1927 ומעולם לא היה צורך כזה. פתאום זה הפך להיות חזות הכל. עם כל הכבוד, מי אלה אוהדי הפועל שמבינים טוב יותר מכולם? אוהדים צריכים להיות אוהדים. קודם כל ולפני הכל. ובכל אותם שנים שאוהדי הפועל היו "רק" אוהדים, הם ידעו טוב מאוד איך להביע את קולם ולדאוג שבהנהלת המועדון ישמעו אותם, גם בלי שניהלו חלק בו.

אני מניח שבימים הקרובים נזכה ללא מעט מצעים ורעיונות, כך שנותר לי רק להצטרף לדבריו של המשתמש "אנטיגונה": אשקול להצביע רק למועמדים אשר יצהירו שמבחינתם ביום שבו יגיע למועדון רוכש בעל אמצעים מוכחים, שיתחייב להעמיד במשך X שנים (נגיד חמש) Y תקציב (נגיד 45 מיליון לפני הכנסות) - העמותה במבנה הקיים תפורק ותעבור תהליך שבסופו היא תתקיים כמועדון אוהדים חיצוני שמטפל בכרטיסים, הסעות, פעילויות התנדבותיות אל מול מחלקת הנוער, עם נציג אחד שיעמוד בקשר עם בעלי הקבוצה ומנהליה ויוכל לייצג את הקהל בנושאים ליבה מכריעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 00:08 
אדום נחמד כתב:
מבחינת השפעה של העמותה, היא תהייה מעוגנת בתקנון שיחתם. זה לא כאילו העמותה תוכל לעשות מה שהיא רוצה.

אתם מתארים מצב שיבוא משקיע, שבאמת ובתמים רוצה רק לשפוך כסף ולתרום, ובאמת ובתמים מפריעים לו 20 האחוזים של העמותה. אם מיץ' יחליט לעבור להפועל, אני הראשון שיוותר על קולו.
יותר סביר, מנסיון העבר, שהוא אופורטוניסט, שלצד כוונות טובות מתכנן גם דברים שקיום העמותה יכול להפריע לו.
האם אנחנו רוצים אחד כזה?
האם בשביל למנוע הגעה של אחד כזה העמותה נוסדה? לא תמכתם רובכם בהקמתה וקניית האחוזים?

ואולי, נתאזר בסבלנות, נדחה כמה רוכשים כאלה, ונחכה שיגיע האחד שאיתו נהייה בטוחים שאפשר להתקדם להרבה שנים?

ואולי תפסיקו להתייחס ל20 אחוז האלה כאילו כל החלטה עובדת דרכנו ? לא הגזמתם בכלל.

תספר את זה ל7.5 אחוז של עגיב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 00:26 
nati כתב:
אדום נחמד כתב:

האם אנחנו רוצים אחד כזה?

אם ה20 אחוז המקוללים של מכבי היו נשארים אצל אגודת מכבי תל אביב, גולדהאר לא היה רוכש אותם, זה היה תנאי בל יעבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הבטחתי ולכן אקיים: המצע של יובל לידור בבחירות ל"אדומים"
הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 00:48 
אני לא חושב שאם יהיה מצב שבא מישהו ומוכן להשקיע כמו מיץ׳ גולדהאר יהיה מי שיפריע לו. מה שכן צריך לדאוג, זה שכשימאס לאותו המשקיע מהצעצוע, יהיה מי שיוכל לקלוט אותו או לדאוג להעביר אותו למשקיע חדש.
המשך פעילותה של העמותה הוא קריטי למועדון וחשוב שהיא תשאר פעילה ומעורבת בכל מצב, יחד עם זאת זה לא מחייב שהיא תהיה בעלת אחוזי שליטה במועדון בכל תנאי או שתהיה מעורבת בניהול המועדון. אבל חשוב שהגוף ימשיך לפעול ולקדם את המועדון בדברים רבים. אגב, פעילות טובה של עמותה בריאה דווקא יכולה לחזק את היכולת להביא משקיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הבטחתי ולכן אקיים: המצע של יובל לידור בבחירות ל
הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 01:24 
סמל אישי של המשתמש
ראצ'ו כתב:
מה שכן צריך לדאוג, זה שכשימאס לאותו המשקיע מהצעצוע, יהיה מי שיוכל לקלוט אותו או לדאוג להעביר אותו למשקיע חדש.

איך עושים את זה?

ראצ'ו כתב:
אני לא חושב שאם יהיה מצב שבא מישהו ומוכן להשקיע כמו מיץ׳ גולדהאר יהיה מי שיפריע לו.
המשך פעילותה של העמותה הוא קריטי למועדון וחשוב שהיא תשאר פעילה ומעורבת בכל מצב, יחד עם זאת זה לא מחייב שהיא תהיה בעלת אחוזי שליטה במועדון בכל תנאי או שתהיה מעורבת בניהול המועדון.

אני חושב כמוך שהעמותה לא חייבת להחזיק באחוזים מהמועדון, אבל יש מתמודדים שכן, גם אם זה יפריע לרוכשים פוטנציאלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 01:35 
סמל אישי של המשתמש
מה לגבי ההסכם עם משרד הכרטיסים "לאן"?
או אם תרצה אופן מכירת הכרטיסים והמנויים במועדון.

מה דעתך בנושא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 04:23 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:

כמו כן, הציקו לי כמה דברים בהודעותיו של המשתמש "דגל אדום".

עם הגישה שלך באמת אפשר לוותר על העמותה.
בוא נמשיך להיות אוהדים, כמו שהיינו כל השנים.
בוא ניתן לכל בעל ממון שבא ושם כסף לעשות מה שהוא רוצה, ואת קולנו נשמיע מהיציע.
כך היה תמיד, אז למה שישתנה?
אני מציע לך, ערן, לקרוא את כל הדברים שכתבתי, לפני שאתה מכריז שאני ושכמותי מהווים ״סכנה לקבוצה״.
ראשית, פתחתי בפניה לאוהדים כאן שמה ודעותיהם השתמע כאילו אם יהיה משקיע שיתעקש על אחזקת כל מניות הקבוצה, אז זה חזות הכל, ומי שיתנגד לכך לא יזכה לקולם בהצבעה.
אחר כך הבהרתי שבעיניי צריך שיהיה מנגנון שמוודא שקולם של האוהדים יישמע, בין אם זה כולל אחזקת חלק מהבעלות ובין אם לאו.
באילו נושאים? על זה העמותה ונציגיה צריכים להחליט.
זה בעיניי כל הרעיון של העמותה, ואם אתה סבור שזה מסכן את הקבוצה אז אפשר לקפל הכל ולסגור את העסק.
וכן, אני בהחלט מושפע מאוד מטראומת טביב, ומשוכנע שמניעת רכישה של הקבוצה ע״י דמות כזו היא בחשיבות עליונה. זו עמדתי גם אם זה ימנע מחלק מהמשקיעים הפוטנציאליים להתקרב. כנראה שאלו שזה ירתיע אותם הם כאלו שעדיף לוותר עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 05:04 
סמל אישי של המשתמש
שחר כתב:
nati כתב:
אדום נחמד כתב:

האם אנחנו רוצים אחד כזה?

אם ה20 אחוז המקוללים של מכבי היו נשארים אצל אגודת מכבי תל אביב, גולדהאר לא היה רוכש אותם, זה היה תנאי בל יעבור.

וזה קרה תמורת הסכמה שכאשר גולדהאר יעזוב, ה-20% הללו יחזרו לאגודת מכבי ללא כל תמורה.
כלומר - עדיין חלק מעתיד המועדון (אגב, אי אפשר להשוואת את האגודה ההיא לעמותה...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 05:24 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
אז אנחנו לא מדברים על אותו מנגנון, את מה שאני הייתי רוצה במנגנון כזה כתבתי לאוגוסטוס:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
עקרונית אני חושב שבהסכם כזה צריכה להיות שקיפות ניהולית (פרסום דו"ח), התחייבות להשקעה מסוימת, התחייבות להשקעה מסוימת במחלקת הנוער, וקבלת העמותה כגוף המייצג את האוהדים.
זה בערך מה שהעמותה עושה.

והאוהדים התרגזו בערך על כל בעלים שהיה בהפועל, אם כבר יהיה לו פחות סיכוי שהאוהדים יתרגזו עליו, במידה וישאיר אצלם את העמותה ומחלקת הנוער, יפרסם דו"ח (שכאן עמדתי היא שבעלים שלא מפרסם דו"ח שכזה, צריך להישלל כמעט מידית), וישלוט במחלקה הבוגרת אותו דבר רק עם 51 אחוזים במקום 100

במקרה שהעמותה תמכור את האחוזים שלה למשקיע, אפשר להכניס את כל הדברים האלה להסכם המכירה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 05:27 
סמל אישי של המשתמש
יובל29 כתב:
teknoboy כתב:
יובל29 כתב:
בני12 כתב:
יובל29 כתב:
nati,

יובל

להגדיל את ההכנסות של המועדון מאוהדיו זה לא רק לקנות מנוי ככל הידוע לי...

מה עוד?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 05:56 
שחר וערן,

1. לגבי סוונזי, אני מכיר את המנגנון שבו פוע המועדון ואת המשקל של האוהדים בקבלת ההחלטות במועדון. אני מודע לייחודיות של הקהילה שבתוכה צמחה הקבוצה. אני מכיר היטב את העובדה שהאוהדים משלמים מדי שנה סכומי כסף כדי לשמר את חלקם במועדון. כתבתי על סוונזי כאחד המודלים האפשריים - אני חושב שלאורך זמן (ובמידה ויהיה משקיע אחד/קבוצת משקיעים שי/תזרים כספים למועדון מדי שנה) הפתרון הנכון מבחינת אחזקות העמותה במועדון יהיה להקראות גידול בהכנסות של הפועל מקהל אוהדיה. לדעתי, זה דבר שבהחלט אפשרי לעגן אותו והוא בהחלט שיקול פיננסי.
2. לגבי הגדלת האחזקות ל-49% אחוז - המספר הזה הוא סימבולי בשלב זה. במצב הנוכחי שבו אין משקיע אחד באופק ולא מתגבשת קבוצת משקיעים חזקה לקחת את המועדון על עצמה בהחלט יש מקום שהוועד המנהל של העמותה יבצע הליך של גיוס כספים בתקופה הקרובה מתוך מטרה להגדיל את חלקנו. אני לא חושב שהגדלת חלק האוהדים תהווה מכשול או תמנע הבאת אנשי עסקים רציניים למועדון.
3. אנשי עסקים המזוהים עם המועדון הם בהחלט קהל יעד ראשוני. אם יגיע איש עסקים שלא צמח בשער 5, גדל בשער 7 ויושב כעת בשער 1 בהחלט יש על מה לדבר איתו ובתנאי שהוא יסכים לקבל על עצמו את רוח המועדון ואוהדיו. דבר זה כבר מעוגן במסגרת ההסכם של העמותה לרכישת אחזקותיה. ולגבי הערתך, שניידר וגולדהאר היו פעילים בקהילה היהודית בקנדה (ובין היתר היו תורמים נכבדים לארגון מכבי העולמי) עוד בטרם נכנסו להשקעה בקרית שלום. לגבי יעקב שחר, הרי הקשר שלו לכדורגל עצמו מאוד ברור וידוע, הקשר שלו לחיפה הוא על בסיס היכרות עם מי שהיה יו"ר המועדון בשנות ה-80' וייצנר וכמובן שגם ההיכרות מנס ציונה עם פיני זהבי היתה קטליזטור. גולדהאר, שחר ושניידר הם דוגמאות קלאסיות כיצד אנשים הקשורים למועדון או פועלים מתוכו הביאו אנשים בעלי ממון שיקחו על עצמם את הקבוצה. דבר כזה בהחלט יכול להתרחש בהפועל.
4. לגבי נושא גיוס הכספים, החזון שלי בהחלט מכוון להליך של הפעלת מנגנון גיוס כספים מדי עונה ולאורך כל השנה. ככל שהעמותה תוכל להנות מהכנסות ככה היא תוכל לקדם ולבצע פרוייקטים לטובת המועדון ובייחוד לטובת מחלקת הנוער והילדים ולטובת שיפור הקשר עם קהל האוהדים. אני לא רואה כל פסול בהליך של גיוס כספים בין אם הוא יתבצע מול אנשי עסקים פרטיים, גופים וארגונים ובין אם הוא יתבצע אל מול הקהל הרחב של אוהדי הפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 07:26 
סמל אישי של המשתמש
דגל אדום כתב:

מבחינתי זה להיפך.
הסכנה היא במי שלא מבין את העולם הקפיטליסטי שבו אנו חיים, שהסיכוי שקיים אדם שהתעשר בעולם הזה (ובדגש במדינתנו הקטנה) והולך לקנות ולהשקיע סכומי כסף לא קטנים בעסק, גם אם זה כדורגל, יסכים להשתתף בבעלות עם אלפי אוהדים שלא משתתפים שווה בשווה בהוצאות הוא נמוך מאד (ובלי קשר לאוהדים, לא כל אחד רוצה שותף, אלא להיות בעל הדעה לבדו).
במקרה הטוב הם יסכימו לקבל התערבות של העמותה בנושאים מסויימים, כחלק מההסכם, אבל לא כשהעמותה ממשיכה להיות חלק מהבעלות.
ומי שלא מבין את זה, ולא מוכן בשום מצב שהעמותה תוותר על השתתפות בבעלות, אז מבחינתי הכוח וההשפעה של העמותה יותר חשובים לו מהצלחתה ושגשוגה של הפועל ת"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 07:40 
סמל אישי של המשתמש
הדוגמא של רפי עגיב היא בדיוק מה שלא יקרה, במידה וההסכם עם המועדון יהייה מקיף.
20% זה לא חמישית מכל ההחלטות. זה פשוט הבטחה שלא יחזור מה שקרה. אין ולא צריכה להיות לזה משמעות כלכלית, ולכן אין סיבה שרוכש יתנגד.
אפשר, כמובן, לעגן את אותן סמכויות גם בלי 20%, אבל זה נותן פתח לרוכש לא תמים לנשל אותנו גם מאלה.

יובל, אמנם התייחסת אבל לא ענית-
למה קריטי דווקא 49%?
מה רע ב20?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 07:47 
סמל אישי של המשתמש
אנטיגונה כתב:
דגל אדום כתב:

מבחינתי זה להיפך.
הסכנה היא במי שלא מבין את העולם הקפיטליסטי שבו אנו חיים, שהסיכוי שקיים אדם שהתעשר בעולם הזה (ובדגש במדינתנו הקטנה) והולך לקנות ולהשקיע סכומי כסף לא קטנים בעסק, גם אם זה כדורגל, יסכים להשתתף בבעלות עם אלפי אוהדים שלא משתתפים שווה בשווה בהוצאות הוא נמוך מאד (ובלי קשר לאוהדים, לא כל אחד רוצה שותף, אלא להיות בעל הדעה לבדו).
במקרה הטוב הם יסכימו לקבל התערבות של העמותה בנושאים מסויימים, כחלק מההסכם, אבל לא כשהעמותה ממשיכה להיות חלק מהבעלות.
ומי שלא מבין את זה, ולא מוכן בשום מצב שהעמותה תוותר על השתתפות בבעלות, אז מבחינתי הכוח וההשפעה של העמותה יותר חשובים לו מהצלחתה ושגשוגה של הפועל ת"א.

מי שמבין בעולם הקפיטליסטי אמור דווקא להבין שמבחינת הבעלות אין הבדל משמעותי בין 51% בעלות לבין 100%.
חוץ מזה, אני באמת מקווה שעדיין, גם בעולם הקפיטליסטי בו אנו חיים, נשאר מעט מהפטיש והמגל שבסמל שלנו.
יש כאן לא מעט אנשים שהחליטו מראש, עבור אותו משקיע פוטנציאלי, שהוא יתנגד לשותפות של העמותה בבעלות, למרות שאני חושב שאותו משקיע דווקא יראה בכך ברכה, שכן עם שיתוף פעולה נכון ופורה, הוא יזכה לתמיכה של מרבית האוהדים. אין ספק שכל משקיע פוטנציאלי שכזה מודע למחאות שהיו בעבר, וירצה להימנע מכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 08:04 
סמל אישי של המשתמש
צריך לעשות הכל , אבל הכל ולא לתת 100% לאף אחד
תמיד שישארו אוהדים באיזושהי קונסטלציה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 08:32 
yossi כתב:
צריך לעשות הכל , אבל הכל ולא לתת 100% לאף אחד
תמיד שישארו אוהדים באיזושהי קונסטלציה

בוא נגיד שעשו הכל אבל הרוכש מסרב לקנות פחות מהמאה אחוז.מה אז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 144 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: