אע"ב בגדול צודק.
הטייטל "רו"ח" אכן יכול לפתוח לך דלתות. עם זאת, כיום הרבה יותר קשה להגיע רחוק מאשר לפני כמה שנים כתוצאה ממה שהולך ונראה כהצפה של השוק (כפי שקרה אצל עורכי דין).
בנוסף, אם אין לך הקשרים המתאימים (מישהו שיכול להכניס אותך להתמחות באחד מהביג פור), אז ישנה חשיבות מסוימת למוסד הלימודים בו תלמד.
יש לזכור כי לא הכל שחור או לבן וגם כאן יכול להיות שבעתיד תחליט שמשרד גדול זה לא בשבילך ותרצה להתמחות במשרד בינוני-קטן וגם לזה יש משמעויות שהן לא בהכרח רעות.
NARKOTIKA כתב:
KingAlpaca כתב:
NARKOTIKA כתב:
בחרתי ללמוד חשבונאות (בהרחבה: כלכלה בהתמחות חשבונאית)
למה?
ציפיתי שתגיע שאלה, בקצרה:
אני אוהב מספרים ואני יחסית חזק במספרים. זה כיוון כללי. עברתי על כל הנושאים הפוטנציאלים, המקצוע הזה תפס לי את העין בעיסוק שלו- מקריאה בלבד. השילוב של התחום המשפטי והכלכלי נראה מעניין. זה רחוק מלהיות חלום חיי, אני משער שברוב המקרים מדובר על עבודה משעממת, אבל לא מדי.
בגדול, היתרון שלו הוא שבסיום התואר, בניגוד לאחרים, אתה יוצא עם מקצוע ביד. יתרון נוסף הוא שיש לו ביקוש עצום בשוק ובדר"כ מלווה בשכר טוב.
אני בטוח שיכולות ואולי אמורות להיות סיבות טובות יותר לבחירת מקצוע לחיים. אני משייך את עצמי לתחום הריאלי, אני יודע שאני אוהב חשבון, אני גם יודע שאני אשנא את עצמי אם אני אלמד פיזיקה, ואפילו מחשבים או כימיה שאותם למדתי בתיכון.
בניגוד לדעה הרווחת, רו"ח פרופר (הכוונה לכזה שעוסק בביקורת) אינו נדרש להיות "חזק במספרים", אלא בסדרת חוקים ותקנים שונים. החישובים ביום יום מסתכמים ב+\-, ולכן ראש מתמטי לא נדרש כאן, לדעתי.
כאשר אתה מתפקד ככזה, העבודה יכולה להיות משעממת לפעמים כפי שרבים סבורים. עם זאת, מכאן רוב הסיכויים שתצא להיות חשב שכר כפי שביקשת בציטוט הבא שלך (כמובן, שיכול שיהיו כמה מדרגות בדרך לתפקיד זה).
NARKOTIKA כתב:
אתה צודק שזה לא זה ולא זה, בכל מקרה, 90 אחוז ממסיימי התואר עוברים את המבחן של הלשכה.
המקצוע היותר פרקטי שאתה מקבל מהתואר, לפי מה שהבנתי, זה חשב שכר. התבייטתי עליו בזמן האחרון.
יש עוד מגוון תפקידים אפשריים שהדרך שלך למקצוע הוא ממש עוד מבחן אחד לאחר התואר.
לא מדובר במבחן לשכה, אלא במבחני מועצה. לא מדובר במבחן אחד, אלא במינימום שניים וזאת בהתאם למסלול שאתה בוחר לעשות. יכול להיות שתדרש ליותר.
כמו במשפטים גם כאן חוזר הסיפור - אנשים לומדים חשבונאות ולא בהכרח ניגשים לבחינות כדי לקבל את הרישיון, אך הרוב אכן ניגשים ועושים זאת.
כדי להיות חשב שכר יש כמה מדרגות שצריך לעבור בהן קודם. לא כל רו"ח מגיע להיות חשב שכר, לידיעתך.
כמו שכתבתי קודם, אני מסכימה כי המקצוע פותח דלתות בעולם העסקי, ואם זו השאיפה שלך, לך על זה בכל הכח.
ממליצה לשלב כלכלה עם התואר בחשבונאות.
אינני מתיימרת לדעת הכל, אבל אם תרצה לשאול משהו נוסף, אשמח לעזור לך.