תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 10:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מסלול לימודי - זקוק לחוות דעת
הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 16:15 
לפני כמה חודשים (כשהשתחררתי) פתחתי אשכול איזה מוסד אקמי מומלץ, בלי שהיה לי כיוון סגור. התמקדתי קצת מאז, ואני אנסה לעשות את זה כמה שיותר קצר:

בחרתי ללמוד חשבונאות (בהרחבה: כלכלה בהתמחות חשבונאית). הממוצע בגרות שלי הוא 103, פסיכומטרי 633, או 655 בחישוב כמותי.

האופציה המועדפת עליי הייתה אוניברסיטת ת"א. הבעיה היא כמובן, שהציונים כמו שהם היום לא מספיקים לי. 90 אחוז שאקבל דחייה.

אופציה 2, ללמוד בבן גוריון בב"ש, שם יש לי סיכוי סביר להתקבל, בעיקר בגלל שיש התחשבות בציונים כמותיים (בגרות מתמ' +פסיכו), בניגוד לתל אביב.

אופציה 3 - ללכת לפתוחה, לשפר פסיכומטרי במהלך השנה ולנסות לעבור לת"א אחרי שנה.

אופציה אחרונה, היא בכלל ללכת לקורס חשבונאי והנהלת חשבונות, לנסות להתחיל בתור פקיד במקצוע ולדחות את התואר לעוד שנתיים- שלוש.

זרקו עליי כל מה שיש לכם. אם יש פה מישהו שלמד את המקצוע, אני אסגוד לכמה תובנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מסלול לימודי - זקוק לחוות דעת
הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 17:30 
לא למדתי חשבונאות, אבל ממה שכתבת היתי ממליץ על אופציה ב׳ (ב״ש).
חבל לדחות ולדחות רק בשביל להתקבל לאוניברסיטת ת״א.
בכל מקרה ממליץ לך לפנות למשתמש ציטיאט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 17:54 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
בחרתי ללמוד חשבונאות (בהרחבה: כלכלה בהתמחות חשבונאית)

למה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 18:46 
סמל אישי של המשתמש
המרכז הבינתחומי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 19:00 
KingAlpaca כתב:
NARKOTIKA כתב:

למה?

ציפיתי שתגיע שאלה, בקצרה:
אני אוהב מספרים ואני יחסית חזק במספרים. זה כיוון כללי. עברתי על כל הנושאים הפוטנציאלים, המקצוע הזה תפס לי את העין בעיסוק שלו- מקריאה בלבד. השילוב של התחום המשפטי והכלכלי נראה מעניין. זה רחוק מלהיות חלום חיי, אני משער שברוב המקרים מדובר על עבודה משעממת, אבל לא מדי.
בגדול, היתרון שלו הוא שבסיום התואר, בניגוד לאחרים, אתה יוצא עם מקצוע ביד. יתרון נוסף הוא שיש לו ביקוש עצום בשוק ובדר"כ מלווה בשכר טוב.

אני בטוח שיכולות ואולי אמורות להיות סיבות טובות יותר לבחירת מקצוע לחיים. אני משייך את עצמי לתחום הריאלי, אני יודע שאני אוהב חשבון, אני גם יודע שאני אשנא את עצמי אם אני אלמד פיזיקה, ואפילו מחשבים או כימיה שאותם למדתי בתיכון.

נערך לאחרונה על ידי NARKOTIKA בתאריך 03 אפריל 2013, 19:42, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 19:00 
האדס כתב:
המרכז הבינתחומי.

למה, או על סמך מה?
אם תוכל לפרט קצת, אני אשמח...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 19:09 
לא הייתי הולך על האופציה האחרונה. הנה"ח היא לא חלום חייך ועושים שם כסף שתוכל לעשות כמעט בכל עבודה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 20:59 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
KingAlpaca כתב:
NARKOTIKA כתב:

למה?

אני אוהב מספרים ואני יחסית חזק במספרים. זה כיוון כללי. עברתי על כל הנושאים הפוטנציאלים, המקצוע הזה תפס לי את העין בעיסוק שלו- מקריאה בלבד. השילוב של התחום המשפטי והכלכלי נראה מעניין. זה רחוק מלהיות חלום חיי, אני משער שברוב המקרים מדובר על עבודה משעממת, אבל לא מדי.
בגדול, היתרון שלו הוא שבסיום התואר, בניגוד לאחרים, אתה יוצא עם מקצוע ביד. יתרון נוסף הוא שיש לו ביקוש עצום בשוק ובדר"כ מלווה בשכר טוב.

אני בטוח שיכולות ואולי אמורות להיות סיבות טובות יותר לבחירת מקצוע לחיים. אני משייך את עצמי לתחום הריאלי, אני יודע שאני אוהב חשבון, אני גם יודע שאני אשנא את עצמי אם אני אלמד פיזיקה, ואפילו מחשבים או כימיה שאותם למדתי בתיכון.

יש נקודה מאוד חשובה שפיספסת,
חשבונאות זאת לא הנהלת חשבונות ולא ראית חשבון.
אתה ממש לא יוצא עם מקצוע. (לפחות ככה זה היה בזמני, אולי זה השתנה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2013, 21:39 
אתה צודק שזה לא זה ולא זה, בכל מקרה, 90 אחוז ממסיימי התואר עוברים את המבחן של הלשכה.
המקצוע היותר פרקטי שאתה מקבל מהתואר, לפי מה שהבנתי, זה חשב שכר. התבייטתי עליו בזמן האחרון.
יש עוד מגוון תפקידים אפשריים שהדרך שלך למקצוע הוא ממש עוד מבחן אחד לאחר התואר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 00:42 
אם יש לך ראש מתימטי אולי תשקול מדעי המחשב? או שילוב של מדעי המחשב עם כלכלה? נשמע לי כל כך יותר מעניין (כמובן שזה עניין של טעם)...אפילו הנדסה כלשהי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 02:00 
אני אצטרף לדיון. יש כאן מישהו שיכול לחוות דעה על לימודי סטטיסטיקה או מתמטיקה? כדאיות? המלצות איפה ללמוד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 03:17 
אתה יודע שיש עוד שתי אוניברסיטות נוספות?

"ראיתי שגם הוא בטירוף ושהוא מנסה לחגוג איתי, הוא קפץ עליי אז כמובן שהרמתי אותו וחגגתי איתו, הוא ילד צעיר שבטח חולם להיות שחקן כדורגל בהפועל ורציתי להראות לו שאנחנו השחקנים והקהל כולנו אותו דבר, כולנו הפועל" ניקוליץ' על חגיגת השער עם מביא הכדורים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 09:46 
אתה יכול להתחיל ללמוד כלכלה בתל אביב ואם אתה מקבל ממוצע של 85 ומעלה בשנה א' אתה יכול להתקבל לחשבונאות בשנה שלאחריה. ככה גם יהיה לך פחות עומס בשנה ב'. מבחינת התואר עצמו בתאכלס כמעט כולם הולכים לעשות התמחויות ב-4 המשרדים הגדולים ככה שלא משנה כל כך אם תלמד בבאר שבע, בתל אביב או במכללה שנחשבת. בתל אביב הדרישות גבוהות יותר וזה בא לידי ביטוי גם בזמן בלימודים ובמבחנים. אם אתה מעוניין להיות רואה חשבון אז תבוא להתמחות ותוכיח את עצמך ולא משנה כל כך איפה למדת, אם ייראו שיש לך ראש אז יעסיקו אותך בסוף תקופת ההתמחות (אני מתאר לעצמי שככה זה מתנהל).
אם אתה לא מעוניין בכלל לגשת להתמחות ולבחינות הלשכה, אז המוסד האקדמי משחק תפקיד חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2013, 14:01 
NARKOTIKA כתב:
לפני כמה חודשים (כשהשתחררתי) פתחתי אשכול איזה מוסד אקמי מומלץ, בלי שהיה לי כיוון סגור. התמקדתי קצת מאז, ואני אנסה לעשות את זה כמה שיותר קצר:
בחרתי ללמוד חשבונאות (בהרחבה: כלכלה בהתמחות חשבונאית). הממוצע בגרות שלי הוא 103, פסיכומטרי 633, או 655 בחישוב כמותי.
האופציה המועדפת עליי הייתה אוניברסיטת ת"א. הבעיה היא כמובן, שהציונים כמו שהם היום לא מספיקים לי. 90 אחוז שאקבל דחייה.
אופציה 2, ללמוד בבן גוריון בב"ש, שם יש לי סיכוי סביר להתקבל, בעיקר בגלל שיש התחשבות בציונים כמותיים (בגרות מתמ' +פסיכו), בניגוד לתל אביב.
אופציה 3 - ללכת לפתוחה, לשפר פסיכומטרי במהלך השנה ולנסות לעבור לת"א אחרי שנה.
אופציה אחרונה, היא בכלל ללכת לקורס חשבונאי והנהלת חשבונות, לנסות להתחיל בתור פקיד במקצוע ולדחות את התואר לעוד שנתיים- שלוש.
זרקו עליי כל מה שיש לכם. אם יש פה מישהו שלמד את המקצוע, אני אסגוד לכמה תובנות.

שלא יבלבלו לך את המוח, חשבונאות זה אחד המקצועות הכי טובים שאפשר לבחור. פותח המון דלתות.
לגבי איפה ללמוד: זה פחות קריטי. בחרת במקצוע מצוין, ואם תהיה טוב בו - אתה תצליח ולא משנה איפה תלמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2013, 12:30 
אע"ב בגדול צודק.
הטייטל "רו"ח" אכן יכול לפתוח לך דלתות. עם זאת, כיום הרבה יותר קשה להגיע רחוק מאשר לפני כמה שנים כתוצאה ממה שהולך ונראה כהצפה של השוק (כפי שקרה אצל עורכי דין).
בנוסף, אם אין לך הקשרים המתאימים (מישהו שיכול להכניס אותך להתמחות באחד מהביג פור), אז ישנה חשיבות מסוימת למוסד הלימודים בו תלמד.
יש לזכור כי לא הכל שחור או לבן וגם כאן יכול להיות שבעתיד תחליט שמשרד גדול זה לא בשבילך ותרצה להתמחות במשרד בינוני-קטן וגם לזה יש משמעויות שהן לא בהכרח רעות.

NARKOTIKA כתב:
KingAlpaca כתב:
NARKOTIKA כתב:

למה?

בניגוד לדעה הרווחת, רו"ח פרופר (הכוונה לכזה שעוסק בביקורת) אינו נדרש להיות "חזק במספרים", אלא בסדרת חוקים ותקנים שונים. החישובים ביום יום מסתכמים ב+\-, ולכן ראש מתמטי לא נדרש כאן, לדעתי.
כאשר אתה מתפקד ככזה, העבודה יכולה להיות משעממת לפעמים כפי שרבים סבורים. עם זאת, מכאן רוב הסיכויים שתצא להיות חשב שכר כפי שביקשת בציטוט הבא שלך (כמובן, שיכול שיהיו כמה מדרגות בדרך לתפקיד זה).

NARKOTIKA כתב:
אתה צודק שזה לא זה ולא זה, בכל מקרה, 90 אחוז ממסיימי התואר עוברים את המבחן של הלשכה.
המקצוע היותר פרקטי שאתה מקבל מהתואר, לפי מה שהבנתי, זה חשב שכר. התבייטתי עליו בזמן האחרון.
יש עוד מגוון תפקידים אפשריים שהדרך שלך למקצוע הוא ממש עוד מבחן אחד לאחר התואר.

לא מדובר במבחן לשכה, אלא במבחני מועצה. לא מדובר במבחן אחד, אלא במינימום שניים וזאת בהתאם למסלול שאתה בוחר לעשות. יכול להיות שתדרש ליותר.
כמו במשפטים גם כאן חוזר הסיפור - אנשים לומדים חשבונאות ולא בהכרח ניגשים לבחינות כדי לקבל את הרישיון, אך הרוב אכן ניגשים ועושים זאת.

כדי להיות חשב שכר יש כמה מדרגות שצריך לעבור בהן קודם. לא כל רו"ח מגיע להיות חשב שכר, לידיעתך.

כמו שכתבתי קודם, אני מסכימה כי המקצוע פותח דלתות בעולם העסקי, ואם זו השאיפה שלך, לך על זה בכל הכח.
ממליצה לשלב כלכלה עם התואר בחשבונאות.

אינני מתיימרת לדעת הכל, אבל אם תרצה לשאול משהו נוסף, אשמח לעזור לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2013, 12:33 
סמל אישי של המשתמש
בוא לעמותה שלנו בכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2013, 13:38 
סמל אישי של המשתמש
מה השאיפה שלך לחמש ועשר שנים אחרי שתסיים את הלימודים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2013, 13:43 
Serp und Molot כתב:

להחליף את ניר כץ בהפועל :)

האמת, לא רחוק מזה. בכנות,שאלה קצת גדולה עליי והתשובה די סטנדרטית- להיכנס לאחת מהחברות המובילות ולהיות בתחום- בין אם זה בתור חשב שכר, רואה חשבון, מנהל כספים וכו'...
שאיפות לחוד ומציאות לחוד. בנתיים אני כלום ושום דבר.

בהזדמנות, תודה למגיבים. אני משער שאגבש עוד כמה שאלות בקרוב :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2013, 15:47 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
Serp und Molot כתב:

להחליף את ניר כץ בהפועל :)

האמת, לא רחוק מזה. בכנות,שאלה קצת גדולה עליי והתשובה די סטנדרטית- להיכנס לאחת מהחברות המובילות ולהיות בתחום- בין אם זה בתור חשב שכר, רואה חשבון, מנהל כספים וכו'...
שאיפות לחוד ומציאות לחוד. בנתיים אני כלום ושום דבר.

בהזדמנות, תודה למגיבים. אני משער שאגבש עוד כמה שאלות בקרוב :ROSE:

אחרי ארבע שנות לימודים, פחות או יותר שנתיים אתה הולך להיות מתמחה במשכורת רעב.
אחרי השנתיים הכל פתוח ותלוי איפה תתמחה ומה הכיוון שלך באופן כללי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2013, 15:51 
איזו נבואת זעם.
בלי להיות מבין גדול, אני חושב שכל התחלה היא מלמטה והיא לא דבש. כל השאר תלוי בך, בקשרים שלך ובמזל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2013, 15:54 
סמל אישי של המשתמש
האמת ההתלבטות של פותח האשכול כאן ממש דומה לשלי
אני מרגיש כאילו אני כתבתי את הנושא אז לא אפרט יותר מידי על עצמי
רק שאלה

מתלבט אם ללמוד במכללת רופין (שלוחה של אוניברסיטת ת"א תואר ושכר אוניברסיטאי)
מישהו יודע כמה באמת נחשב התואר שם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2013, 16:00 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
איזו נבואת זעם.
בלי להיות מבין גדול, אני חושב שכל התחלה היא מלמטה והיא לא דבש. כל השאר תלוי בך, בקשרים שלך ובמזל.

זו לא נבואה אלא המציאות בשנת 2013.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2013, 00:07 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל, השאלה של אלפקה חשובה ובמקום. בשביל מה אתה צריך לעשות את זה לעצמך?
דבר שני, שוק רואי החשבון מוצף נכון להיום. יותר ויותר סטודנטים מסיימים בחינות מועצה ולא מוצאים משרד להתמחות בו.
זה נובע מכך שיותר ויותר אנשים לומדים את זה, אבל היקף המשרות לא גדל (מיתון עולמי וזה, אבל אולי עד שתסיים המצב ישתפר, אין לדעת).
דבר שלישי, אם כבר בכל זאת אתה הולך ללמוד כלכלה וחשבונאות, אז תכין את התחת, ב-4 שנים הקרובות אתה הולך לשבת הרבה.
לגבי מוסדות לימוד, אני אפרט בקצרה פחות או יותר -
הכי נחשבים זה תל אביב, ירושלים ובן גוריון. רמה מקצועית גבוהה מאוד, הבוגרים של האוניברסיטאות האלה מוצאים כמעט כולם עבודה במשרדים הגדולים. (BIG 4 או BIG 5 כמו שאומרים).
המכללה למנהל - יש להם גם שם, למרות שלא ברור לי למה. רמה מקצועית לא משהו לפי מה שידוע לי, מה שטוב שם זה שיש בוגרים שלהם בכל מקום אז תמיד יש מי שימשוך, חבר מביא חבר, נטוורקינג וזה. קח בחשבון גם שלסיים שם 4 שנים עולה בערך 100K ש"ח (בערך פי 2 מבאוניברסיטה).
מרכז הבין טחונים - פחות או יותר כמו המכללה למנהל. אם אתה רוצה לקרוע את החסכונות של אמא ואבא ולהיות מוקף בילדים של עשירים מהרצליה פיתוח אז זה המקום בשבילך.
יש גם את רופין, קריית אונו ועוד כמה מוסדות שמלמדים את זה, וגם את אוניברסיטת חיפה שאני לא יודע עליה הרבה.
אני בגדול הייתי ממליץ לך שאם אתה רוצה ללמוד כלכלה ברמה גבוהה אז לך לאחת האוניברסיטאות. ממה שאני שמעתי מחברים, תל אביב זה סיוט (נהנים להתעלל שם בסטודנטים), בבאר שבע מסננים תוך כדי התואר מלא מלא סטודנטים (הם תמיד מקום ראשון באחוזי מעבר במבחני מועצה בגלל שהם מסננים שם מלא אנשים ובסוף מגישים למועצה מספר מצומצם של סטודנטים שעברו את כל הסלקציות), ירושלים זה הכי נורמלי.
אם מה שחשוב לך זה לעבוא את בחינות המועצה בהצלחה לך לרופין או לקריית אונו. מלמד שם המרצה שהוא לדעתי מס' 1 בארץ בחשבונאות פיננסית (הוא מלמד גם בירושלים ולכן תכנית הלימוד של החשבונאות חופפת לזו של האוניברסיטה העברית), מצד שני אין שם את כל החרא שיש באוניברסיטאות (לעשות חיים קשים לסטודנטים בכל מיני מובנים).

עוד דבר שאתה צריך, בהנחה שאתה מתכוון לעשות התמחות, זה לשאול את עצמך באיזה גודל של משרד אתה רוצה להתמחות. קטן, גדול או בינוני.

דבר אחרון, אם אתה רוצה להיות חשב שכר, אני בכלל לא בטוח שכל זה רלוונטי אליך. חשב שכר חייב להיות בוגר חשבונאות? אני לא בטוח בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2013, 00:38 
NARKOTIKA כתב:
האדס כתב:
המרכז הבינתחומי.

למה, או על סמך מה?
אם תוכל לפרט קצת, אני אשמח...

אני די משוכנע שבמרכז הבינתחומי אין חשבונאות סולו. יש שילוב של חשבונאות עם משפטים.
בכל מקרה, בהנחה שמשפטים לא מעניין אותך זה לא כל כך רלוונטי
במידה ומשפטים בכל זאת מעניין אותך ממליץ בחום על השילוב הזה עם חשבונאות שם. תהנה מכל רגע. מרצים ברמה הכי גבוה, תכנית מעניינת מאוד, אווירת לימוד אדירה וים בלונדיניות.

בהצלחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2013, 00:41 
MoToBOy כתב:
רק שאלה

מכיר שם כמה וכמה אנשים שלומדים חשבונאות
סהכ מבסוטים מאוד.
המכללה שם בקו עליה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2013, 10:58 
סמל אישי של המשתמש
Oleg Neduda כתב:
MoToBOy כתב:
רק שאלה

סהכ מבסוטים מאוד.
המכללה שם בקו עליה

בוא נפתח את התואר של כלכלה וחשבונאות לכלכלה וחשבונאות -
כלכלה - רמה נמוכה יותר מהאוניברסיטאות.
חשבונאות - אותה רמה בדיוק כמו באוניברסיטאות + מרצה מס' 1 בארץ.

המשרדים הגדולים עדיין יטו להעדיף בוגרי אוניברסיטאות על בוגרי רופין, קודם כל כי אוניברסיטה זה מותג, ורופין זה מקום שלא כולם תמיד מכירים.
דבר שני צריך לזכור שאוניברסיטה עושה חיים קשים לסטודנט, ורופין באים כמה שיותר לקראתו. לכן המצב שנוצר הוא שאם למדת באוניברסיטה וסיימת, אז אתה חייב להיות ברמה גבוהה (זאת ההנחה). לעומת זאת, ברופין יש גם כל מיני אנשים שמסיימים, אבל באוניברסיטה הם לא היו מסיימים.
לכן יש לפעמים איזושהי מחשבה שבוגרי אוניברסיטאות הם יותר איכותיים, מה שכמובן לא נכון בכלל לגבי כל המקרים.
יש גם הרבה בוגרי רופין שכן משתלבים במשרדים הגדולים.

לסיכומו של עניין, אם תלך לרופין אז -
1. יהיו לך חיים הרבה יותר קלים מאשר סטודנט באוניברסיטה, אתה תרגיש שבמוסד האקדמי שאתה לומד בו באים לקראתך (שלא כמו באוניברסיטה).
2. תלמד כלכלה ברמה פחות גבוהה מאשר באוניברסיטה (זה רלוונטי לדעתי רק אם אתה מעוניין להמשיך לתואר 2 בכלכלה).
3. תלמד חשבונאות ברמה המקצועית הכי גבוהה שיש, עם המרצה מס' 1 בארץ (במבחן מועצה שאני עשיתי היו לרופין 70% הצלחה, יותר טוב מהמכללה, המרכז הבין טחונים ובר אילן).
4. יכול להיות שבהשוואה לבוגר אוניברסיטה יהיה לך קשה יותר להתקבל למשרד גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2013, 17:04 
סמל אישי של המשתמש
EISEN כתב:
Oleg Neduda כתב:
MoToBOy כתב:
רק שאלה

סהכ מבסוטים מאוד.
המכללה שם בקו עליה

בוא נפתח את התואר של כלכלה וחשבונאות לכלכלה וחשבונאות -
כלכלה - רמה נמוכה יותר מהאוניברסיטאות.
חשבונאות - אותה רמה בדיוק כמו באוניברסיטאות + מרצה מס' 1 בארץ.

המשרדים הגדולים עדיין יטו להעדיף בוגרי אוניברסיטאות על בוגרי רופין, קודם כל כי אוניברסיטה זה מותג, ורופין זה מקום שלא כולם תמיד מכירים.
דבר שני צריך לזכור שאוניברסיטה עושה חיים קשים לסטודנט, ורופין באים כמה שיותר לקראתו. לכן המצב שנוצר הוא שאם למדת באוניברסיטה וסיימת, אז אתה חייב להיות ברמה גבוהה (זאת ההנחה). לעומת זאת, ברופין יש גם כל מיני אנשים שמסיימים, אבל באוניברסיטה הם לא היו מסיימים.
לכן יש לפעמים איזושהי מחשבה שבוגרי אוניברסיטאות הם יותר איכותיים, מה שכמובן לא נכון בכלל לגבי כל המקרים.
יש גם הרבה בוגרי רופין שכן משתלבים במשרדים הגדולים.

לסיכומו של עניין, אם תלך לרופין אז -
1. יהיו לך חיים הרבה יותר קלים מאשר סטודנט באוניברסיטה, אתה תרגיש שבמוסד האקדמי שאתה לומד בו באים לקראתך (שלא כמו באוניברסיטה).
2. תלמד כלכלה ברמה פחות גבוהה מאשר באוניברסיטה (זה רלוונטי לדעתי רק אם אתה מעוניין להמשיך לתואר 2 בכלכלה).
3. תלמד חשבונאות ברמה המקצועית הכי גבוהה שיש, עם המרצה מס' 1 בארץ (במבחן מועצה שאני עשיתי היו לרופין 70% הצלחה, יותר טוב מהמכללה, המרכז הבין טחונים ובר אילן).
4. יכול להיות שבהשוואה לבוגר אוניברסיטה יהיה לך קשה יותר להתקבל למשרד גדול.

תודה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2013, 17:13 
MoToBOy כתב:
רק שאלה

אבא שלי מרצה שם לחשבונאות, ממליץ על רופין. לרופין יש אחוזי הצלחה בין הגבוהים בארץ בחשבונאות.
אוניברסיטת ת"א ממש לא להיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2013, 17:18 
סמל אישי של המשתמש
אין לי מושג איך החוג לחשבונאות ברופין, אבל המכללה עצמה פשוט נהדרת. מת על המקום הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2013, 22:47 
סמל אישי של המשתמש
בנוסף אני רוצה לציין שרופין מתאפיינת במספר גדול של מרצים אוהדי הפועל,
היתה פעם אחת שבאותו משחק בבלומפילד פגשתי 3 מרצי חשבונאות שונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: