purvis short כתב:
אני רחוק מלהיות ציוני גדול, ואני חושב שהפעם האחרונה שצהלתי בניצחון של נבחרת ישראל הייתה כשהייתי בן שמונה. אבל מצטער, לא מסכים אתכם.
לתפיסתי מדינת ישראל צריכה לדאוג קודם כל לאזרחיה. אני מייחל ליום שבו מצבנו יהיה כה טוב עד שנוכל להפנות את המשאבים לטובת סיוע לאזרחי מדינות אחרות. מבחינתי - אם יש מספיק תפוזים בארץ, אז שלא ייבאו אפילו תפוז אחד מבחוץ. אם יש מספיק ענבים בארץ שלא יביאו ענב אחד מבחוץ. אם יש מספיק עורכי דין בארץ, שלא ייאשרו לעורכי דין מבחוץ לעבוד פה ואם יש מספיק עובדי מחשבים אז שיעבדו פה עובדי מחשבים ישראלים.
אבל אם אין מספיק מנתחי לב ראויים, שיביאו כמה שצריך מבחוץ. כי מנתחי לב זה עניין של חיים ומוות. כדורסל לא. אז לטעמי גם שלושה זרים זו נדיבות גדולה. כי לא יקרה שום נזק לחברה הישראלית אם ליגת הכדורסל תיחלש קצת בגלל שישותפו יותר ישראלים. ולתפיסתי ליגת הכדורסל הישראלית צריכה להעסיק קודם כל אזרחים ישראלים ולספק להם פרנסה. כמו שלתפיסתי ליגת הכדורסל האמריקאית צריכה קודם כל להעסיק אמריקאים. אבל אלה הבעיות של ארצות הברית, יש להם נשיא מספיק טוב.
להעדיף את התוצרת המקומית זו שנאת זרים? נו באמת. יש שנאת זרים בישראל, וגזענות ואפליה, אבל זה לא עושה את העמדה של מי שדבק בכך שבישראל קודם כל יועסקו ישראלים לשנאת זרים.
זה כמו שיש לי המון חמלה לסודנים שמגיעים לישראל. וכואב לי הלב עליהם. ואני חושב שחלקם הגדול הם מסכנים ומצבם נורא. ועדיין, לתפיסתי, מי שיוכר כפליט חובה לדאוג לו ולסייע לו ככל האפשר. אבל מי שהוא מהגר עבודה ששוהה בניגוד לחוק, עם כל החמלה והעצב, לא תהיה ברירה אלא להחזירו למולדתו. כי ככה אמורה לנהוג מדינה מתוקנת. זה לא עושה אותי לשונא זרים. כי אני ממש לא שונא אותם. להפך. כואב לי עליהם וצר לי עליהם. אבל כרגע מדינת ישראל לא מצליחה לדאוג לאזרחים שלה, אז לדאוג לאזרחים של מדינה אחרת, מסכנים ככל שיהיו, והם באמת סופר מסכנים, זה מותרות שמדינת ישראל במצבה לא יכולה להרשות לעצמה.
אז כן, בכדורסל הישראלי צריכים לשחק קודם כל ישראלים. זה לא שנאת זרים, אלא עמדה סבירה לחלוטין.
לא כתבתי שזאת שנאת זרים. כתבתי שזה מאבק בזרים, במדינה של שנאת זרים ואלי ישי. שעוד מאבק בזרים צריך להדליק נורת הזהרה אצל אנשים מהשמאל עם ערכים סוציאלים.
אם הזרים משפרים את הכדורסל הישראלי, אז אין סיבה שלא ישחקו. בדיוק כמו שזרים שמשפרים את התעשיה האמריקאית עובדים בתעשיה האמריקאית (עם אופציה לקבל תושבות קבע, ואזרחות בעקבותיה).
אני עובד בתעשיה האמריקאית ואף אחד מאזרחי ארה"ב שעובדים איתי לא חבר בארגון של עובדים אזרחי ארה"ב בלבד שפועל להקטנת מספר הזרים.
ושוב, גם אם הייתי מסכים עם טיעון לאומי (ואני לא), הוא חלש (בטח כשבא מאוהדי הפועל) מהטיעון הסוציאלי של שכבות חלשות בארה"ב (בעיקר, לא יודע מה השכבות או המצב הסוציו אקונומי שמהם באים כדורסלנים זרים ממזרח אירופה) שהכדורסל הוא בדר"כ מפלט עבורם מגטו ועוני.
לכן זה אירוני ששחקן הפועל או אוהדי הפועל חרטו על דגלם מאבק בזרים, בעוד שהדון הלאומני אוהב אותם.