תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 17:46

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 41  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 11:50 
סמל אישי של המשתמש
נראה לי שגירעון יותר דומה להלוואה שלקחת לצורך הגדלת העסק שלך, ואוברדראפט דומה דווקא ל"חריגות בביצוע" כלומר לסעיפי תקציב שלקחו יותר כסף ממה שהוקצב להם.
אבל זה באמת פחות קריטי.

השאלה היא האם רוצים לעזור לרוב האוכלוסיה או למיעוט שגם ככה יש לו פריבילגיות.
עוד שאלה זה אם עוזרים רק לבוחרים שלך או לכלל האוכלוסיה (במילים אחרות, האם מדובר בש"ס לאשכנזים אמידים?).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 11:57 
teknoboy כתב:
נראה לי שגירעון יותר דומה להלוואה שלקחת לצורך הגדלת העסק שלך, ואוברדראפט דומה דווקא ל"חריגות בביצוע" כלומר לסעיפי תקציב שלקחו יותר כסף ממה שהוקצב להם.
אבל זה באמת פחות קריטי.

עוד שאלה זה אם עוזרים רק לבוחרים שלך או לכלל האוכלוסיה (במילים אחרות, האם מדובר בש"ס לאשכנזים אמידים?).

לטעמי, שר אוצר צריך לעזור לכלל האוכלוסיה, חוץ מ-2 סוגי אוכלוסיות:
1. אלה שיכולים לעבוד ובוחרים שלא לעבוד.
2. אלה שההכנסה שלהם נמוכה ולמרות זאת עושים הרבה ילדים, שמראש אין להם סיכוי לפרנס.
ל-2 האוכלוסיות האלה אף שר אוצר בעולם לא יהיה מסוגל לדאוג. רק האנשים הללו בעצמם יוכלו לדאוג לעצמם.

לגבי השאלה השניה שלך, מצטער אבל אני לא מתייחס לאמירות גזעניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 12:11 
שר האוצר לא צריך לעזור לאף אחד. הוא צריך לקדם מדיניות כלכלית שתאפשר לאזרחים לחיות הכי טוב שאפשר.
עכשיו, פה כבר נכנסת אידאולוגיה שמשום מה לא נמצאת בכלל על שולחן השיח הציבורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 12:18 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:
אבל זה באמת פחות קריטי.

לטעמי, שר אוצר צריך לעזור לכלל האוכלוסיה, חוץ מ-2 סוגי אוכלוסיות:
1. אלה שיכולים לעבוד ובוחרים שלא לעבוד.
2. אלה שההכנסה שלהם נמוכה ולמרות זאת עושים הרבה ילדים, שמראש אין להם סיכוי לפרנס.
ל-2 האוכלוסיות האלה אף שר אוצר בעולם לא יהיה מסוגל לדאוג. רק האנשים הללו בעצמם יוכלו לדאוג לעצמם.

לגבי השאלה השניה שלך, מצטער אבל אני לא מתייחס לאמירות גזעניות.

לגבי שתי האוכלוסיות שציינת - לא תשמע ממני שהמדינה צריכה לממן לבטלנים משפחה עם שבעה ילדים.
בכל מקרה, רובם המוחלט של העניים הם אנשים עובדים או מחפשי עבודה.
בנוסף, גם אם נמחק את שתי האוכלוסיות האלה, עדיין ייצא שרובם המוחלט של הישראלים עובדים לפרנסתם, משתכרים פחות מ-20K, וכמובן שלא סוגרים את החודש.
אני ממש לא מצליח להבין את הרעיון שעומד מאחורי הפניית מירב תשומת הלב דווקא לאלה שהכי קרובים לסגור את החודש (אלא אם מדובר בהיגיון סקטוריאלי).

לגבי ש"ס לאשכנזים - אני מקבל את התיקון. אכן לא מדובר באשכנזים דווקא. בכל מקרה מדובר בסקטור\מעמד מסוים ומצומצם יחסית, וכאמור גם כזה שמצבו יחסית טוב גם כך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 12:24 
אוגוסטוס היל כתב:
שר האוצר לא צריך לעזור לאף אחד. הוא צריך לקדם מדיניות כלכלית שתאפשר לאזרחים לחיות הכי טוב שאפשר.

אי אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו.
אי אפשר להגיד מצד אחד שהציבור בחר בממשלה הכי ימנית אי פעם, ומצד שני לומר שהממשלה לא שמה אידיאולוגיה על השולחן. היא שמה אידיאולוגיה, לא כזו שבא לך (או לי) עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 12:24 
teknoboy כתב:
לגבי שתי האוכלוסיות שציינת - לא תשמע ממני שהמדינה צריכה לממן לבטלנים משפחה עם שבעה ילדים.
בנוסף, גם אם נמחק את שתי האוכלוסיות האלה, עדיין ייצא שרובם המוחלט של הישראלים עובדים לפרנסתם, משתכרים פחות מ-20K, וכמובן שלא סוגרים את החודש.
אני ממש לא מצליח להבין את הרעיון שעומד מאחורי הפניית מירב תשומת הלב דווקא לאלה שהכי קרובים לסגור את החודש (אלא אם מדובר בהיגיון סקטוריאלי).

לגבי ש"ס לאשכנזים - אני מקבל את התיקון. אכן לא מדובר באשכנזים דווקא. בכל מקרה מדובר בסקטור\מעמד מסוים ומצומצם יחסית, וכאמור גם כזה שמצבו יחסית טוב גם כך.

לאורך כל מערכת הבחירות, הטיקט המרכזי של לפיד היה שהוא הולך לדאוג למעמד הביניים. אז עכשיו הוא בממשלה, ובאופן טבעי הוא ממקד את תשומת הלב במעמד הביניים. בשביל זה בחרו אותו ונתנו לו 19 מנדטים.
אם הוא היה מדבר על השכבות החלשות, אז היית בא ואומר "אבל במערכת הבחירות הוא הבטיח לדאוג למעמד הביניים, אז מה קשור השכבות החלשות עכשיו?". אם מחפשים, תמיד אפשר למצוא על מה לתקוף.

אנחנו מדברים פה כל הבוקר, ואני עדיין לא מבין מה אתם רוצים מהבנאדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 12:33 
לא תתפוס אותי כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

אי אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו.
אי אפשר להגיד מצד אחד שהציבור בחר בממשלה הכי ימנית אי פעם, ומצד שני לומר שהממשלה לא שמה אידיאולוגיה על השולחן. היא שמה אידיאולוגיה, לא כזו שבא לך (או לי) עליה.

זה בדיוק מה שאני אומר. שהשיח הוא על "עובדות" שקשורות בין א' ל ב' ולא על תפיסות עולם.
הרי כולם מסכימים שכשמשפחה עשירון 9 מתקשה לגמור את החודש זה לא סביר. כולם מבינים שכסף לא גדל על העצים. פה בערך הדיון נגמר. גם הפוליטיקאים וגם התקשורת אחראים לזה אבל זה קצת משטיח את הדיון.
יאיר כרגע לא נוקט עמדה. נחכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 12:36 
סמל אישי של המשתמש
אע"ב, מי זה בדיוק "מעמד הביניים" שאתה מדבר עליו?
לתומי חשבתי שמדובר על האנשים הממוצעים.
מדבריך אני מבין שאולי הכוונה לאלה שאינם עניים (כלומר, בישראל של ימינו, הם לא בשבעת העשירונים התחתונים, פחות או יותר אל תתפוס אותי באחוזון) אך גם לא עשירים (כלומר לא בעשירון העליון).

* המציג אינו רופא

נערך לאחרונה על ידי teknoboy בתאריך 02 אפריל 2013, 12:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 12:36 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:

לאורך כל מערכת הבחירות, הטיקט המרכזי של לפיד היה שהוא הולך לדאוג למעמד הביניים. אז עכשיו הוא בממשלה, ובאופן טבעי הוא ממקד את תשומת הלב במעמד הביניים. בשביל זה בחרו אותו ונתנו לו 19 מנדטים.
אם הוא היה מדבר על השכבות החלשות, אז היית בא ואומר "אבל במערכת הבחירות הוא הבטיח לדאוג למעמד הביניים, אז מה קשור השכבות החלשות עכשיו?". אם מחפשים, תמיד אפשר למצוא על מה לתקוף.

אנחנו מדברים פה כל הבוקר, ואני עדיין לא מבין מה אתם רוצים מהבנאדם.

זה סתם דיון שהתנפח. כרגע הוא לא באמת אומר משהו חוץ מ"אני מבין שהמצב לא טוב לאזרחים". זה בסדר, אבל נחכה שהוא יגיד מה הוא חושב. בסוף יש פה אידאולוגיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 12:39 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
זה סתם דיון שהתנפח. כרגע הוא לא באמת אומר משהו חוץ מ"אני מבין שהמצב לא טוב לאזרחים". זה בסדר, אבל נחכה שהוא יגיד מה הוא חושב. בסוף יש פה אידאולוגיה

אם באמת כל הסיפור זה סוג של אי הבנה* (כי הוא לא באמת יתמקד באחוזונים 75-95, אלא זאת סתם דוגמה קיצונית לקשיי החיים) אז יופי.
אמנם יש לנו שר אוצר עילג שלא יודע להתבטא ולא מכיר אפילו את המונחים היסודיים של התחום עליו הוא מופקד, אבל בינתיים הוא טרם התגלה כרשע מרושע.
וזה עוד המקרה הטוב :LOMASHOO:

*אדם שפרנסתו הגיעה כל חייו משליטתו בשפה העברית לא מצליח להעביר רעיון פשוט בצורה שכולנו נהיה מסוגלים להבין???

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 12:40 
הוא פוחד לתפוס צד. זה מהותו - להיות נאהב ע"י כוווולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 12:47 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
הוא פוחד לתפוס צד. זה מהותו - להיות נאהב ע"י כוווולם

אז אם אין מה להתייחס לברברת שלו בפייסבוק, ניאלץ לחכות לצעדים ממשיים שהוא ינקוט. כי כל פעולה היא בחירת צד ונקיטת עמדה, אם הוא ירצה להודות בזה ואם לא.
נחיה ונראה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 13:21 
סמל אישי של המשתמש
פוחד לתפוס צד? הוא תפס דווקא לא מעט צדדים. נגד חרדים, נגד ערבים, בעד מתנחלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 13:58 
לא תפס צד? רשימת המגנים על הסטטוס הזה בפייסבוק כוללת כמעט כל ח"כ באופוזיציה (כי באמת מאוד חשוב שגם זהבה תגנה וגם אילן גילאון יגנה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 14:32 
עזבו, חוץ מהחרדים, הוא לא אומר עדיין שום דבר מפורש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 14:43 
סמל אישי של המשתמש
http://igalsarna.wordpress.com/2013/03/29/%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%91%D7%A9%D7%9C%D7%98%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%92%D7%A8%D7%AA-%D7%9C%D7%A0%D7%91%D7%97%D7%A8/

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 16:09 
סמל אישי של המשתמש
רציתם מילה טובה על לפיד?
הנה אחת,
לא ראיתי אף תמונה שלו באיזה הילולת מופלטות מגוחכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 16:42 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אני ממש לא מסכים איתך.
הטענה העיקרית שלך היא ששר האוצר לא אמור להסביר כלכלה לאזרחים כמו לילדים מפגרים. הבעיה היא, ש-95% מהציבור הם באמת ילדים מפגרים מבחינת ההבנה שלהם בכלכלה. או שגם על זה אתה לא מסכים איתי?
מי שרוצה הסברים הכוללים שימוש במונחים כמו יחס חוב-תוצר או תל"ג לנפש - יכול לקרוא עיתונות כלכלית, מאמרים בכתבי-עת מקצועיים או מחקרים אקדמיים. רק מה לעשות שרוב הציבור לא מבין את כל הדברים האלה, אבל כן מבין מה זה אוברדראפט?
הבעיה היא לא שהוא משתמש במינוחים פשטניים, אלא שמה שהוא אומר פשוט לא נכון, להבדיל מאוברדראפט (שזו הלוואה בריבית מטורפת) גרעון זה לא דבר רע, רוב הזמן אתה רוצה שיהיה לך גרעון (כולל עכשיו), אתה אפילו לא חייב להשתמש בחוב ציבורי בשביל "לממן" את הגרעון שלך.

ועוד פעם, זה לא סתם לא נכון באוויר, ניאו ליברלים כמו יאיר לפיד רוצים לקצץ את השירותים שהאזרחים מקבלים מהממשלה מסיבות אידיאולגיות, אבל אם הוא היה בא ואומר "אני רוצה לקצץ שכר למורים ולהעלות את גיל הפנסיה" אנשים היו אומרים לו ללכת להזדיין, אז מייצרים משבר חמור של גרעון, ודופקים לאנשים במוח על זה, ובסוף מספיק מוכנים לקבל מדיניות שהם לא תומכים בה כי "צריך להדק את החגורה", ו"יהיה קשה עכשיו, אבל חייבים, בשביל הילדים".

נראה לי ששאלתי אותך כבר את השאלה הזו פה באשכול אבל ננסה עוד פעם, אתה חושב שהגרעון גבוה מדי?
ואם כן, למה?
כי לפי כל האינדיקטורים שאני מכיר - אינפלציה, אבטלה, ריביות אג"ח, החוב לא גבוה מדי.
teknoboy כתב:
אבל זה באמת פחות קריטי.

גרעון זה לא הלוואה, גרעון זה הגדלה של כמות הכסף בכלכלה - ההפרש בין ההכנסות למיסים להוצאות הממשלה זה "כסף חדש" שהממשלה "הדפיסה" (אני משתמש במרכאות בגלל שלא ממש מעורב בזה כסף פיזי, לוחצים על כמה מקשים במחשב, והופ, יש לך כסף).
כשהכלכלה שלך גודלת, אם לא יהיה לך גרעון, תהיה לך דיפלציה (יותר מוצרים לקנות, אותה כמות של כסף = ערך הכסף עולה), ואני מקווה שכולם יודעים למה דיפלציה זה רע מאד מאד מאד.

יש סיבות טכניות למה עושים את זה דרך אג"ח ולא סתם ע"י "הדפסה" של כסף, אבל האמת, אני לא לגמרי בטוח עד כמה הסיבות האלו אפילו טובות (ובכל מקרה זה לא ממש משנה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 17:07 
אמיר - אתה טועה. אוברדראפט זה ממש לא "הלוואה בריבית מטורפת" כפי שאתה כותב.
בישראל, אם אתה במינוס אז מה שאתה אמור לעשות זה ללכת לסניף הבנק שלך ולבקש "מסגרת אשראי". ברוב המכריע של המקרים, הבנק ייתן לך מסגרת אשראי, ואז אתה יכול להיות במינוס ולשלם ריבית סבירה לגמרי. לדוגמא, אני משלם 5.65% שנתי נומינלי, שזה בערך 3% ריאלי בשנה. זו ממש לא "ריבית מטורפת".
אולי בארה"ב אם אתה במינוס אתה משלם "ריבית מטורפת", לא בישראל.

לגבי השאלה שלך: כן. הגירעון כפי שהוא היום - גבוה מדי. אולי לא כמו שהאוצר מנסה לצייר, אבל הוא בהחלט גבוה מדי. זה ברור שהאוצר ינסה לצייר מציאות יותר קשה ממה שהיא באמת - זו טקטיקת מו"מ הכי בסיסית שיש. אני לא רואה בזה שום פסול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 17:08 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
זה ברור שהאוצר ינסה לצייר מציאות יותר קשה ממה שהיא באמת - זו טקטיקת מו"מ הכי בסיסית שיש. אני לא רואה בזה שום פסול.

מול מי בדיוק האוצר מנהל מו"מ?
האוצר לא אמור לבחור צדדים ולא לקבוע מדיניות, אלא למלא תפקיד טכני.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 17:12 
teknoboy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
זה ברור שהאוצר ינסה לצייר מציאות יותר קשה ממה שהיא באמת - זו טקטיקת מו"מ הכי בסיסית שיש. אני לא רואה בזה שום פסול.

אתה אמיתי? :)
המו״מ הוא מול כל העולם בערך: ההסתדרות, השותפות האחרות בקואליציה, משרדי הממשלה שרוצים תקציבים, מול מי לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 17:14 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אמיר - אתה טועה. אוברדראפט זה ממש לא "הלוואה בריבית מטורפת" כפי שאתה כותב.
בישראל, אם אתה במינוס אז מה שאתה אמור לעשות זה ללכת לסניף הבנק שלך ולבקש "מסגרת אשראי". ברוב המכריע של המקרים, הבנק ייתן לך מסגרת אשראי, ואז אתה יכול להיות במינוס ולשלם ריבית סבירה לגמרי. לדוגמא, אני משלם 5.65% שנתי נומינלי, שזה בערך 3% ריאלי בשנה. זו ממש לא "ריבית מטורפת".
אולי בארה"ב אם אתה במינוס אתה משלם "ריבית מטורפת", לא בישראל.
יפה שהורידו את זה (באמת), כשאני הייתי בארץ (ובאוברדאפט) זה היה שערוריה, בארה"ב אתה אפילו משלם קנס על זה, שזה מופרע לחלוטין.
אבל זה באמת לא ממש קשור לדיון.

אדום-עולה בבלומפילד כתב:
לגבי השאלה שלך: כן. הגירעון כפי שהוא היום - גבוה מדי. אולי לא כמו שהאוצר מנסה לצייר, אבל הוא בהחלט גבוה מדי.

למה אתה חושב שהוא גבוה מדי?
מה המדדים שלפיהם אתה מחליט אם הגרעון גבוה או נמוך מדי?
אני מנחש שאתה מבין מספיק בכלכלה בשביל לדעת שאנחנו צריכים גרעון תקציבי.

אדום-עולה בבלומפילד כתב:

מו"מ מול מי?
האזרחים שבחרו אותו והוא צריך לשרת אותם?
כי אם כן אני חושב שזה פסול מאד מאד.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 02 אפריל 2013, 20:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 17:15 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

אתה אמיתי? :)
המו״מ הוא מול כל העולם בערך: ההסתדרות, השותפות האחרות בקואליציה, משרדי הממשלה שרוצים תקציבים, מול מי לא?

כרגע לא מדובר על כל אלה, אלא על קביעת מדיניות כלכלית למדינה.
איך נערי האוצר קשורים לזה? מי בחר בהם להתוות מדיניות ודרך?
אגב, איך בדיוק משרד האוצר הוא "שותף בקואליציה"?

ואם כשכתבת "האוצר" התכוונת לשר האוצר אז אתה צודק ואכן ברור שהוא מייצג עמדה כלשהי (במקרה הזה עמדה של סקטור מאוד מצומצם שמתיימרת לייצג סקטור קצת פחות מצומצם).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 20:54 
אמיר כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
לגבי השאלה שלך: כן. הגירעון כפי שהוא היום - גבוה מדי. אולי לא כמו שהאוצר מנסה לצייר, אבל הוא בהחלט גבוה מדי.

למה אתה חושב שהוא גבוה מדי?
מה המדדים שלפיהם אתה מחליט אם הגרעון גבוה או נמוך מדי?
אני מנחש שאתה מבין מספיק בכלכלה בשביל לדעת שאנחנו צריכים גרעון תקציבי.

אדום-עולה בבלומפילד כתב:

מו"מ מול מי?
האזרחים שבחרו אותו והוא צריך לשרת אותם?
כי אם כן אני חושב שזה פסול מאד מאד.

1. לגבי הגירעון: עזוב את מה שאני חושב. סטנלי פישר חושב שהגירעון גבוה מדי. זה מספיק טוב, או שגם הוא לא מבין?
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000833142

2. לגבי המו"מ - עניתי לטקנובוי, תקרא את התשובה.

טקנו: אני חולק על הקביעה שלך שהתפקיד של האוצר הוא טכני בלבד. נהפוך הוא. התפקיד של האוצר הוא להתוות מדיניות תקציבית.
בדיוק כשם שהמשרד לאיכות הסביבה אמור להתוות מדיניות בנושא איכות הסביבה, ומשרד הבריאות אמור להתוות מדיניות בנושא בריאות - כך האוצר אמור להתוות מדיניות תקציבית.
פקידי משרד האוצר הם אלה שעושים את העבודה במשרד האוצר, בדיוק כשם שפקידי משרד הבריאות עושים את העבודה במשרד הבריאות. מה לא ברור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 21:14 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

1. לגבי הגירעון: עזוב את מה שאני חושב. סטנלי פישר חושב שהגירעון גבוה מדי. זה מספיק טוב, או שגם הוא לא מבין?
אם הוא יסביר לי אז כמובן, אבל אני לא רואה שם שום הסבר.
זה לא שסטנלי פישר לא טעה לגבי שום דבר בקריירה שלו, ומעבר לזה, אני יכול למצוא לך אנשים עם רזומה מרשים כמו שלו עם יותר פרסי (עלאק) נובל לכלכלה שאומרים בדיוק הפוך.
זה לא אומר שהוא טועה, זה רק אומר שזה בעייתי לקבל דברים שהוא אומר בעיניים עצומות רק בגלל שקוראים לו סטנלי פישר.

ברצינות שניה, למה אתה מדבר כל הזמן באוויר, אתה לא יכול לרדת לרמה הקונקרטית?
איזה נזקים לדעתך הגרעון גורם עכשיו לכלכלה הישראלית?
כי אני חושב שתסכים איתי שאינפלציה יותר מדי גבוה אין לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 21:23 
אמיר כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

אם הוא יסביר לי אז כמובן, אבל אני לא רואה שם שום הסבר.
זה לא שסטנלי פישר לא טעה לגבי שום דבר בקריירה שלו, ומעבר לזה, אני יכול למצוא לך אנשים עם רזומה מרשים כמו שלו עם יותר פרסי (עלאק) נובל לכלכלה שאומרים בדיוק הפוך.
זה לא אומר שהוא טועה, זה רק אומר שזה בעייתי לקבל דברים שהוא אומר בעיניים עצומות רק בגלל שקוראים לו סטנלי פישר.

ברצינות שניה, למה אתה מדבר כל הזמן באוויר, אתה לא יכול לרדת לרמה הקונקרטית?
איזה נזקים לדעתך הגרעון גורם עכשיו לכלכלה הישראלית?
כי אני חושב שתסכים איתי שאינפלציה יותר מדי גבוה אין לנו.

אני לא אכנס איתך לדיון הזה, כי הדעה שלי והדעה שלך לא שווה יותר מדי. אנחנו לא כלכלנים בעלי שם עולמי. זה שווה בערך לדעה שלנו בנושא כדורגל.
אני אשמח לראות אנשים עם רזומה מרשים כמו שלו שאומרים שלא צריך להקטין את הגירעון בישראל השנה. אפשר לקבל לינק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 21:35 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
טקנו: אני חולק על הקביעה שלך שהתפקיד של האוצר הוא טכני בלבד. נהפוך הוא. התפקיד של האוצר הוא להתוות מדיניות תקציבית.
בדיוק כשם שהמשרד לאיכות הסביבה אמור להתוות מדיניות בנושא איכות הסביבה, ומשרד הבריאות אמור להתוות מדיניות בנושא בריאות - כך האוצר אמור להתוות מדיניות תקציבית.
פקידי משרד האוצר הם אלה שעושים את העבודה במשרד האוצר, בדיוק כשם שפקידי משרד הבריאות עושים את העבודה במשרד הבריאות. מה לא ברור?

אם ישראל היתה טכנוקרטיה אז היית צודק.
היות ואנחנו חיים בדמוקרטיה, התווית המדיניות היא תפקידו של מה שנקרא "הדרג המדיני", קרי מי שנבחר בידי הציבור (בשיטה המקובלת ברפובליקות פרלמנטריות).
תפקידם של הפקידים למיניהם הוא לבצע את המדיניות שהממשלה מחליטה עליה.
מה שקורה עם פקידי האוצר זה עיוות של הדמוקרטיה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 22:27 
סמל אישי של המשתמש
http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=3335
תמונה
נטו!!

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 22:33 
its-sick כתב:

איפה הופיעה המלה "נטו" בפוסט שלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2013, 22:35 
הוא לא התכוון לברוטו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 41  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: