לא תתפוס אותי כתב:
הפועל כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
אין מילה אחת שאינה אמת בסטטוס שהוא כתב -
בתי אב באיזור גיל ה40 שלא מכניסים באיזור ה 20 נטו אינם "מעמד הביניים" בישראל של 2013, אחוז המס שהם משלמים הוא הגבוה ביותר ולמרות ההכנסה הגבוהה שלהם הם לא מקבלים מספיק תמורה למס שלהם. נכון, זאת לא הבעיה היחידה, אבל זו באמת בעיה.
עריכה: התכוונתי לסטטוס הזה שגרר סערת אינטרנט הבוקר
https://m.facebook.com/YairLapid/posts/516349761756713 סקר הכנסות 2011, לשכה מרכזית לסטטיסטיקה
http://www.lahav.org.il/imgs/site/ntext ... 202011.pdfעמוד 5 - הכנסות לפי מעמד בעבודה של ראש משק הבית
ציטוט:
ההכנסה הכספית ברוטו של משקי בית בהם ראש משק הבית שכיר הגיעה ב2011 ל 16,854 ש"ח בממוצע לחודש למשק בית. בניכוי תשלומי חובה הגיעה ההכנסה הכספית נטו למשק בית של שכירים ל14,161 ש"ח. הגיל הממוצע של ראש משק הבית שבראשו שכיר עמד על 42.1
ההכנסה הכספית ברוטו של משקי בית בהם ראש משק הבית עצמאי הגיעה בשנת 2011 ל 19,434 ש"ח למשק בית לחודש בממוצע. בניכוי תשלומי החובה, ההכנסה הכספית נטו למשק בית שבראשו עצמאי הסתכמה ב15,488 ש"ח. הגיל הממוצע של ראש משק הבית שבראשו עצמאי עמד על 47.3
שמע, אני לא מבין מי יודע מה בכלכלה או בסטטיסטיקה ואין לי בעיה להודות בזה, אבל הנתונים האלה לא אומרים הרבה.
1) ההבדל בין הכנסה של 15 נטו ל20 נטו זה בערך שני רכבי ליסינג שאולי למשפחה עם ה15 נטו מגולם בשכר ולמשפחה עם ה20 נטו לא מגולם בשכר
2) בכלל לא מעניין אותי הממוצעים. אולי יש תשעה עשירונים עניים ועשירון אחד שאחוז ממנו הוא מעמד הביניים?
ג) אני מסתכל נטו על מה שקורה סביבי - משק בית שמכניס פחות מ18-20K נטו יכול לקרוא לעצמו מעמד הביניים עד מחר, בפועל הוא מגרד אותו מלמטה במקרה הטוב. כמובן שיש יוצאים מהכלל, כמו למשל משקי בית שמכניסים פחות אך ההוצאות שלהם נמוכות משמעותית כי לא לוקחים מטפלת/צהרון או כי ירשו דירה מאיפשהו, אבל אני בטוח שאתה מבין את התמונה.
לת"א, לא צריך להבין הרבה בכלכלה וסטטיסטיקה בשביל להבין שמעמד הביניים נמצא בביניים. לא בעשירון העליון ולא בתחתון. עובדתית מרבית האנשים לא נמצאים בעשירון העליון ועדיין איכשהו ממשיכים לחיות. אנחנו לא בניגריה, רוב האנשים פה לא מזי רעב, אנחנו במדינה מערבית, אולי לא הכי מוצלחת אבל עדיין מערבית, ועם מעמד ביניים גדול, גם אם זה אנשים שאין להם שני רכב ליסינג.
אם יאיר לפיד רוצה לכוון למעמד הביניים שיכוון אליהם. מאד פשוט. שלא יכוון למי שהבעיה שלו בחיים זה אם לקחת מטפלת או צהרון. עם כל הכבוד לאנשים הללו, שגם אני (לפחות נכון להיום) חלק מהם. זה לא רוב העם, והבעיות שלהם הם קטנות יחסית לבעיות שתמודדים מרבית העשירונים.