יובל29 כתב:
והניקוד באירופה הם פוטנציאל לכך שמשקיע לא חייב להביא כסף מביתו למועדון באופן קבוע.
3. לגבי סוגיית הכרטיסים, האמת שאני לא מכיר אותה לעומק, אבל אשמח אם יכתבו לי אליה בפרטי כדי שאלמד את הנושא. לגבי פוטנציאל חברי העמותה - בעיניי, זה ברור שהבסיס הוא שכל מנוי למשחקי הקבוצה גם יחזיק במניה בעמותה, מעבר לכך, אם ניקח דוגמאות מקבוצות אוהדים בעולם, הרי שגם להפועל יש אוהדים ישראלים ויהודים בחו"ל ואין סיבה מדוע שהם לא יבטאו את האהבה והאהדה שלהם ברכישת מניות בעמותת "האדומים". בהקשר הזה, אני משוכנע שנעשו הרבה מאוד מהלכים, אבל הפוטנציאל הכלכלי של העמותה עדיין רחוק ממימוש.
בכוונה אני עונה לך כאן, למרות שאני בטוח ששלחו לך בפרטי, פשוט למקרה שעוד מועמד ירצה להבין.
במהלך שני משחקי הדרבי חוץ האחרונים, העמותה מכרה מחצית מהכרטיסים (700) לחברי עמותה בלבד, שהיו יכולים להירשם ומשם הייתה הגרלה, להזוכים היו רשאים לקנות כרטיס לדרבי.
כנגד זה עלתה ביקורת גדולה מאוד של אנשים שאינם חברי עמותה, וגם כמה מחברי העמותה עצמם, שהשיטה הזו מקפחת חלק מאוהדי הפועל רק משום שהם לא יכולים כלכלית, או לא רוצים אידאולוגית (מאמינים בבעלות פרטית, וחושבים שהעמותה מונעת הזרמת כספים) להיות חברי עמותה, אבל כן יותר פעילים מבחינת הגעה למשחקים מחלק מחברי העמותה, ושהסיכוי שלהם לקבל כרטיס לדרבי הוא קטן משמעותית מחברי עמותה, ושהעמותה צריכה לדאוג לכלל אוהדי הפועלף ולא רק לחברי העמותה. לעומת זאת, אני וחברי עמותה רבים טענו שהעמותה מטרתה לדאוג קודם כל לחבריה, ורק אז לכלל האוהדים, בנוסף טענו שאין מניעה אידיאולוגית להיות חבר עמותה, ושהיא לא עומדת בדרך של בעלי הון. בנוסף טענו שהעמותה כבעלים של כ20 אחוז, רשאית להחליט כבעלים של הקבוצה, שהיא תורמת לחבריה כמחצית מהכרטיסים, שהזכות הזו הובטחה להם מראש. בנוסף, האידיאל שלי לפחות זה שכמה של יותר אנשים יהיה חברי עמותה, ועדיפות בכרטיסים למשחקים חשובים נראה לי הטבה הגיונית.