אדום מטלי כתב:
אמיר, זה לא כזה זובור.
הוא כותב עובדות, ואפילו מסייג את עצמו, לא מנסה למעוך:
"שליט עצמו הסגיר את עצמו למחבלים ללא קרב. גם אליו אין לבוא בטענות. זו תגובה אנושית. הייתי טנקיסט, מפקד טנק, אין לי מושג איך הייתי נוהג במקומו. יכול להיות שהייתי נוהג כמוהו. "אל תדון אדם", נכתב, "עד שתגיע למקומו", ואין כאן ניסיון לדון אותו. הוא כבר נדון ליותר מחמש שנות מאסר. מצד שני, כדאי שנדע את הנסיבות של האירוע הרע הזה. צריך להפיק מהן לקחים. יהיו עוד אירועים כאלה בעתיד, צריך לקוות שייגמרו אחרת."
המסקנות ברובד הצבאי די נכונות. אתה חושב שזה דבר שלא היה צריך לפרסם?
אני לא בטוח עד כמה זה חשוב לעשות תחקיר טקטי כזה בפומבי, אבל בגדול אני תמיד בעד שקיפות.
הבעיה, שזה לא משהו רציני, הרי אין מצב שבעולם שהתו"ל של צה"ל למניעת חטיפה כולל רב"טים בשיריון שמסוגלים לא רק לשרוד רימונים בצריח אלא להתגונן בנשק אישי כנגד התוקפים, ככה שכמעט כל הכתבה מתייחסת לדברים שקרו אחרי הפאקים הרציניים, כמובן זה לא מונע ממנו לפתוח את המאמר בהכרזות של "הוא ידע שבעצם הסגיר את עצמו, נפל בשבי בלי לירות כדור, למרות שיכול למנוע את האירוע כולו בקלות יחסית".
להגיד שהדרך למנוע חטיפות כאלו בעתיד היא ע"י רמת חיילות חי"ר יותר גבוה של חפ"שים בשיריון זה מגוחך אפילו ברמה המבצעית.
וזה נחמד שאחרי שהוא שופט אותו על הפקרת נשק, שבירת שמירה ופחדנות באופן כללי, ולפני שהוא קובע שכנראה הוא לא היה מתאים להיות לוחם, הוא מוסיף (בתוך פאקינג מרכאות) "אל תדון אדם".
אוגוסטוס היל כתב:
את מי הפרסום הזה משרת?
בן כספית עדיין מנסה להוכיח שהעסקה הזו היתה טעות, אם הקטע של להראות נזקים לא סוחב, אפשר לנסות להקטין את מידת ה"תועלת" שהעסקה הזו הביאה.
ואני בעיקר מבסס את זה על פסקאות כאלו -
ציטוט:
למרות שלאורך כל השנים הללו כתבתי מאמרים נגד העסקה הנרקמת, והצגתי שורה של טיעונים ונימוקים מדוע אסור למדינה שפויה לנקוט צעד כניעה מהסוג הזה. חשבתי שמדובר בפשיטת רגל לאומית. שחיתי, יחד עם עוד כמה עיתונאים אמיצים (בן־דרור ימיני, רביב דרוקר) נגד זרם ציבורי אדיר, רגשני, לפעמים היסטרי.
ציטוט:
לא פרצה, בינתיים, אינתיפאדה נוספת. ישראל שרדה את שחרורו של שליט. נכון, חלק מהאסירים ששוחררו למענו נעצרו מחדש, פתחו בשביתת רעב שמאיימת להבעיר את השטחים
הלוגיקה של הטיעון השני היא מסעירה באופן כללי.