סימרוטיץ כתב:
אמיר והפועל , למרות שמשום מה יש לי תחושה שזה לא כלכך משנה מה ארשום עדיין תישארו באג'נדות שלכם , אבל לפחות ננסה
1. שניכם רושמים איום של צבאות ערב שיכלו לפועל כל שנייה מול ישראל , רק חבל שלא כך הדבר כבר 30 שנה לפחות כמו שרשמתי מקודם , האיום הזה אכן היה קיים אך במאזן ההרתעה הסבירות שלו נמוכה .
בכל מקרה צה"ל אכן נערך לאיום והשקיע המון משאבים אליו ובהדרגה התקציב הצטמצם בפעילות זו .
2. מצד שני איזה קטע , העולם הוא מקום דינמי עם איומים משתנים שצריך להעירך אליהם ולכן תקציב הביטחון צריך לגדול משמעותית כי הצבא צריך להסב את עצמו לשינוי האזורי שקרה כאן .
3. אני מחשיב את עצמי בצד השמאלי של המפה אך מה לעשות אני בניגוד אליכם לא חושב שאני גר בסקנדינביה אלא באזור שבו כל רגע זה רגע לפני מלחמה , והיו רבים כאלו בעשור האחרון .
4. למה אנחנו מתכוננים ? לתרחישים בעלי הסבירות הגבוהה ביותר להתממשות , ונכון לימים אלו תרחישים של מתקפות משולבות של טילים וחדירות ספורדיות ( מלחמת התשה ) בגבולות אלו האיומים הקונבנציונליים העיקריים שיש .
5. גם לי יש ביקורת כלפי בזבוז כספי ציבור של מערכת הביטחון בפרט והמדינה בכלל , אבל אי אפשר להתכחש לעובדה שאנחנו בעידן חדש שבו העולם מעצב את פניו מחדש לאחר התפוררות הגושים ונפילת משטרים , ואף אחד לא יודע מה יוליד יום , אני מעדיף שיערכו נכון מאשר להתפכח לאחר מעשה .
6. כפי שרשמתי למעלה אני מניח שזה לא יספק אותכם ועכשיו תמצאו תירוצים חדשים לעלות את קרנה של האג'נדה שלכם על מערכת בטחון מושחתת ומוצצת הכספים שכל היום בקוקטלים וצריך רק לצמצם אותה כי אנחנו חיים בסקנדינביה בעצם .
תיאורטית, אתה מוכן לקבל שיכול להיות מצב שבו תקציב הבטחון גבוה מדי (חו"ח לא עכשיו, אבל ביקום חלופי כמו בסדרות של החנונים)?
אתה בכלל מוכן לקבל שלאזרחים בדמקורטיה צריכה להיות דעה על מה נבחרי הציבור עושים עם הכסף שלהם?
כי אם כן, אני חושב שאתה צריך טיעון טיפה יותר משכנע מ"העולם הוא מקום דינמי" בשביל להצדיק למה אסור אסור לרדת מחמישים מילארד שקל בשנה.
או אם לשאול את זה אחרת, איך נראה עולם שבו כן אפשר לקצץ בתקציב הבטחון?
רגע, עכשיו שאני חושב על זה, אולי 50 זה לא מספיק, כי הרי לא רק שאנחנו לא גרים בסקנדינביה, אנחנו לא גרים בקנדה (טוב, אני כמעט), אני אומר 70 רק להיות בטוח.
האמת, חראם מספרים, אני אומר בוא ניתן לבני גנץ צ'ק פתוח, אני יודע שאפשר לסמוך על כל גנרל בעיניים עצומות, אחרי הכל מדובר במערכת שגידלה ורוממה ענקי רוח כמו רפול ואיציק מרדכי.
נ.ב.
למה "אג'נדה" זה משהו רע?