תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 00:20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 41  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 15:11 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
ככל שאני זוכר יאיר לפיד לא צמח בחד"ש במר"צ או בעבודה. המשנה שלו אינה סוציאליסטית ובוודאי לא קומוניסטית.
לא יודע למה אנשים מצפים שהוא יעשה מעשים של סוציאליסט או קומוניסט.
אם בכל התהליך ידאג למעמד הביניים על חשבון פרזיטים זה יהיה נפלא.
הוא לא ידאג למעמד הביניים ע"ח בעלי ההון.
אם לא ירחיב את הפטורים מהם נהנים בעלי ההון ומצד שני ידאג שפרזיטים לא יחיו ע"ח המדינה זה יהיה שינוי מרענן.
אין לי ציפיה שיפגע בבעלי ההון שהעלו אותו לשלטון. מצד שני הסיכוי היחידי לשמור על כוחו ואולי להגדילו הוא בכך שמעמד הביניים יפסיק להרגיש שהוא מעמד הפריירים.

לא ציפיתי ממנו לפעולות סוציאליסטיות, רק הסברתי למה לטעמי הפעולות הקפיטליסטיות שלו לא נכונות.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 15:17 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אדום אופטימי כתב:
אין לי ציפיה שיפגע בבעלי ההון שהעלו אותו לשלטון. מצד שני הסיכוי היחידי לשמור על כוחו ואולי להגדילו הוא בכך שמעמד הביניים יפסיק להרגיש שהוא מעמד הפריירים.

בעלי ההון הם אלה שהלכו לקלפי, שמו פתק של לפיד, והביאו לו 19 מנדטים?
טוב לדעת שיש פה כל כך הרבה בעלי הון. כנראה שאנחנו המדינה הכי עשירה בעולם.

לא יקירי,
מי שהעלה את לפיד הם בגדול אנשי מעמד הביניים שמקווים שהוא יבצע חלק מההבטחות ( מי שמצפה שיישם את הכל ....כניראה שיתאכזב)
מי שמימן את מסע הבחירות שלו הם לא מעט בעלי הון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 15:19 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
אדום אופטימי כתב:
ככל שאני זוכר יאיר לפיד לא צמח בחד"ש במר"צ או בעבודה. המשנה שלו אינה סוציאליסטית ובוודאי לא קומוניסטית.
לא יודע למה אנשים מצפים שהוא יעשה מעשים של סוציאליסט או קומוניסט.
אם בכל התהליך ידאג למעמד הביניים על חשבון פרזיטים זה יהיה נפלא.
הוא לא ידאג למעמד הביניים ע"ח בעלי ההון.
אם לא ירחיב את הפטורים מהם נהנים בעלי ההון ומצד שני ידאג שפרזיטים לא יחיו ע"ח המדינה זה יהיה שינוי מרענן.

לא ציפיתי ממנו לפעולות סוציאליסטיות, רק הסברתי למה לטעמי הפעולות הקפיטליסטיות שלו לא נכונות.

הודעתי לא התייחסה בהכרח למה שאתה כתבת אלא לכל אלה שנהנים ללאוג ליאיר לפיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 16:40 
אבו-כובע כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Officer Barbrady כתב:
להאמין שלפיד ידאג למעמד הביניים זה כמו להאמין שליצמן ידאג לחילונים, טיבי ליהודים או ביבי למצביעים שלו. זה אפילו גובל בהפרעה נפשית.

הכותרות של היום דווקא סותרות את מה שכתבת: לפיד ונתניהו סיכמו על קיצוץ בתקציב הבטחון ובקיצבאות הילדים. בדיוק מה שמעמד הביניים צריך.
יופי יאיר :ROSE:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/455/ ... =402&loc=2

אל תיתן לדמגוגיה להשתלט עליך,לפיד הוא שר האוצר הגרוע (והשקרן) ביותר מתולדות המדינה.

ולזה הגעת אחרי שבוע שהוא בתפקיד? יפה מאוד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 16:55 
שער 5 הוא קרנבל כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
אין שום היגיון בקצבה ילדים בכלל לרבות במדינתנו שהאוכלוסייה גודלת. מי שרוצה לעשות ילד, זה צריך להיות על חשבונו.
כיוון שאין כאן היגיון זה בהכרח לא יכול להיות מוסרי, ולכן אני אישית בעד לבטל את הקצבה המיותרת הזאת כמה שיותר מהר.
על הדרך אפשר לקצץ בשטויות שהכנסת מבזבזת כמו טקסים, שיווק ופרסום(אני מניח שיקצצו שם, אבל מצחיק איך שזה לא עולה), משרדי ממשלה מיותרים(זה לא יקרה), חברות ממשלתיות מיותרות
כמו רשות השידור ועוד.

שוב, זה עקרונית נכון (למרות שבמדינות בהן האוכלוסייה קְטֵנה זה דווקא יכול להיות שימושי), אבל מה שקורה עם החרדים זה לא מצב נורמאלי, הקצבאות הללו משאירים משפחות שלמות בחיים.
אז אתה יכול להגיד להם ללכת לעזאזל, ושזו בעיה שלהם (וזה מאוד תואם את הגישה הקפיטליסטית), אבל אם חושבים כמה שנים קדימה, במידה שירצו לשלב את החרדים בחברה, זה יהיה הרבה יותר קשה לעשות את זה עם אוכלוסייה מוחלשת, שרוב רובה הגדול הרבה מתחת לקו העוני (זה המצב גם היום, אם תבטל להם את הקצבאות המצב עוד יחמיר).
אני אישית באופן עקרוני יותר בעד הגדלת הכנסות מאשר הקטנת הוצאות, אבל גם אני מאמין שיש הרבה מאוד מקומות שצריך ואפשר לקצץ (אחד מהם זה הביטחון, אבל את זה ביבי בחיים לא יאשר), לא יודע לגבי מה שרשמת, למרות שזה נשמע הגיוני (בעיקר רשות השידור שמזמן אל מספקת כלום).

*אגב, היגיון זה דבר סובייקטיבי, לחרדים זה מאוד הגיוני שמשפחה מרובת ילדים זה עובדה, ושהלימודי תורה שלהם שומרים על זה שמטוסים לא יתרסקו.

הבעיה הגדולה היא שבטווח הקצר אתה לא יכול להגדיל את ההכנסות באופן משמעותי בלי להחליש את המשק, מה שיסבך לך את העניינים ולכן זה לא רלוונטי.
הטענה שלך בכלל לא מובנת, אתה טוען שהם עכשיו מתחת לקו העוני, והקצבאות משאירות אותם בחיים, אז אם נמשיך לתת להם זה איכשהוא ישתנה? אני מסכים איתך שהפתרון הרצוי עם החרדים יקח
כמה עשרות שנים עקב הנזק החמור שממשלות ישראל עשו הן למשק והן לציבור. זה לא מסביר לי את זה שאני בינתיים צריך לממן בן אדם אחר שמביא ילד לעולם.

*היגיון הוא מאוד אובייקטיבי, חרדי יכול לומר שמשפחות מרובות ילדים ולימודי תורה זה הגיוני, זה לא הופך את זה להגיוני. בהכרח אמונה שמשפחה גדולה ותפילות זה משהוא שחייבים כי אלוהים אמר זה לא הגיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 17:48 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
הבעיה הגדולה היא שבטווח הקצר אתה לא יכול להגדיל את ההכנסות באופן משמעותי בלי להחליש את המשק, מה שיסבך לך את העניינים ולכן זה לא רלוונטי.
הטענה שלך בכלל לא מובנת, אתה טוען שהם עכשיו מתחת לקו העוני, והקצבאות משאירות אותם בחיים, אז אם נמשיך לתת להם זה איכשהוא ישתנה? אני מסכים איתך שהפתרון הרצוי עם החרדים יקח
כמה עשרות שנים עקב הנזק החמור שממשלות ישראל עשו הן למשק והן לציבור. זה לא מסביר לי את זה שאני בינתיים צריך לממן בן אדם אחר שמביא ילד לעולם.

בטח שאתה יכול, האנשים שאומרים לך שכל העלאת מיסים תחרב את המשק הם בדיוק אותם אנשים שאמרו לך שהורדת מיסים לעשירים תעזור למשק, והם טועים (רובם משקרים, אבל חזרו על השטות כל כך הרבה פעמים שהיום יש אשכרה אנשים שלא זוכרים למה המציאו את התיאוריה הזו).
אגב, אני לא בטוח שצריך להעלות מיסים, אבל בשביל לדעת צריך לדבר על יעדי גרעון, אינפלציה וריביות אג"חים, כמו אנשים מבוגרים, לא "אמאלה מספרים גדולים!!!!!" כמו ילדות עם קוקיות שאוהבות קיצוצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 17:49 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הפועל כתב:
קיצוץ קצבאות ועידוד היציאה לעבודה הם צעדים הכרחיים.
הבעיה היא שלפיד כמו ביביסט טיפוסי מסתכל (ממה שאני רואה בינתיים לפחות) רק על הצד הזה של המשוואה, ובניגוד למגמה שמסתמנת בעולם - שמתחיל להבין שקיצוץ וגזירות בלבד זה לא מספיק - מתכנן גידול בצד ההכנסות רק ע"י גזירות נוספות ולא הוגנות על מי שממילא "נושא בנטל". בין אם במע"מ, מס על סיגריות, מע"מ על ירקות וכו'.
בקיצור כרגיל מי שאין לו, או שאין לו הרבה, מהדק את החגורה ומי שיש לו לא.

בדיוק ההיפך. הדרך היחידה להטיל מס על החרדים היא ע"י הגדלת המע"מ, מס על סיגריות ומע"מ על ירקות.
אחרת איך רצית שיגדילו את המס עליהם? הרי מס הכנסה הם לא משלמים.

רק אתמול פורסם שמשפחה חרדית מקבלת 6,000 שקל בחודש מהקופה של כולנו:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... SearchPage
ביזיון!!!!!

אז בשביל לפגוע בחרדים (נניח) אין שום דרך אחרת מלבד לפגוע על הדרך ישירות ב70% מהציבור ע"י מסים נייטרלים ודומיהם? באמת?
ראית אגב מה זה ה6000 ש"ח האלה? אבישי בן חיים פירט חלק מהם בערוץ 10. הנחות דיור, ארנונה, וקצבאות למיניהן שהותאמו כך שכמעט רק חרדים יקבלו אותן. אז תבטל אותן. מה זה קשור למסים? מה זה קשור לביטול בית הדין לעבודה?
מה שיש פה מתחיל להריח כמו ניסיון קלאסי א-לה-נתניהו לדוקטרינת הלם בחסות ניסיון הסחה ל"שיוויון בנטל" כשלמעשה סך כל ההטבות לחרדים הוא בקושי עשירית מהגרעון בתקציב (סליחה, יותר מזה. הרי יאיר "אין לי מושג בכלכלה" לפיד כבר הצהיר שהגרעון יותר גדול משחשבו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 17:54 
סמל אישי של המשתמש
אבו-כובע כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Officer Barbrady כתב:
להאמין שלפיד ידאג למעמד הביניים זה כמו להאמין שליצמן ידאג לחילונים, טיבי ליהודים או ביבי למצביעים שלו. זה אפילו גובל בהפרעה נפשית.

הכותרות של היום דווקא סותרות את מה שכתבת: לפיד ונתניהו סיכמו על קיצוץ בתקציב הבטחון ובקיצבאות הילדים. בדיוק מה שמעמד הביניים צריך.

אל תיתן לדמגוגיה להשתלט עליך,לפיד הוא שר האוצר הגרוע (והשקרן) ביותר מתולדות המדינה.

א- אתה לא בחו"ל או משהו? מה אתה עושה בפורום?
ב- הוא לא הכלום ביותר בתולדות המדינה, כי הוא בערך 3 שעות בפוליטיקה (ויהיה לו קשה לקחת מביבי את התואר שכתבת), אבל ההתחלה שלו לא טובה בכלל עם ההצהרה שכתב בפייסבוק. זה הכל.
ג- אתה יודע שאני לא מחבב את לפיד, בלשון המעטה, ועדיין אני מסוגל לתת לו מילה טובה כשצריך, אז הנה: אם אני אראה שהכסף לביטול הקיצוץ אצל ניצולי השואה הגיע מהגדלת התקציב, אז בהחלט מגיע לו כל הכבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 18:04 
באמת חוצפה שאין כדוגמתה
איך הוא מעז היהיר הזה להתכחש למצע חד״ש
שמכוחו נבחר ואותו הבטיח לקיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 18:19 
אמיר כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

בטח שאתה יכול, האנשים שאומרים לך שכל העלאת מיסים תחרב את המשק הם בדיוק אותם אנשים שאמרו לך שהורדת מיסים לעשירים תעזור למשק, והם טועים (רובם משקרים, אבל חזרו על השטות כל כך הרבה פעמים שהיום יש אשכרה אנשים שלא זוכרים למה המציאו את התיאוריה הזו ).
אגב, אני לא בטוח שצריך להעלות מיסים, אבל בשביל לדעת צריך לדבר על יעדי גרעון, אינפלציה וריביות אג"חים, כמו אנשים מבוגרים, לא "אמאלה מספרים גדולים!!!!!" כמו ילדות עם קוקיות שאוהבות קיצוצים.

1. אני לא דיברתי על העלאת מיסים בכלל, אלא עליית הגביה. יש מספיק מיסים, ואפילו יותר מדי(רובם על אנשים כמוני וכמוך) גביה זה משהוא אחר. באופן ריאלי, איך בידיוק אתה יכול לעלות את הגביה ממיסים תוך שנה?
2. יעד הגירעון הוא 3 אחוז, אני לא זוכר מהפריים או יעד האינפלציה, לך לאתר בנק ישראל, כתוב שם. מה זה קשור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 19:09 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
1. אני לא דיברתי על העלאת מיסים בכלל, אלא עליית הגביה. יש מספיק מיסים, ואפילו יותר מדי(רובם על אנשים כמוני וכמוך) גביה זה משהוא אחר. באופן ריאלי, איך בידיוק אתה יכול לעלות את הגביה ממיסים תוך שנה?

מבחינה פיסקלית, מה ההבדל בין השניים?

סתם כי בא לי אדום כתב:
2. יעד הגירעון הוא 3 אחוז, אני לא זוכר מהפריים או יעד האינפלציה, לך לאתר בנק ישראל, כתוב שם. מה זה קשור?

כי בהתחשב בעבודה שהאינפלציה היא מתחת לשני אחוז, האבטלה מעל 7 והריביות על אג"ח ממשלתי הם הכי נמוכות שהם היו במאה הזו (ונראה לי גם בהיסטוריה), אני חושב שאם כבר, צריך גרעון יותר גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 00:06 
1. העלאת מיסים זה העלאת מיסים על הצרכן והשכיר, מה שפוגע בכוח הקניה ובערך הריאלי של הכסף. גביית מיסים(הערכת עלמת המס בישראל הוא 100% מהגביה, שזה בערך 200 מיליארד ש''ח),
משמעותו הורדת מיסים בעתיד לי ולך, וחיזוק המשק.

2. וזה ייתן מה? הקנסייניות מתה מזמן, גידול הגירעון משמעותו גידול בתלות הממשלתית וברדק יותר גבוה.
הרעיון הוא לצמצם את התלות הציבור במדינה לא להפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 00:09 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:

של מי בדיוק הרעיון הזה?
של ביבי? שטייניץ? מנכ"ל טבע? שרי אריסון? נוחי דנקנר?

ומי אתה מציע שישרת את הציבור במקום המדינה?
ביבי? שטייניץ? מנכ"ל טבע? שרי אריסון? נוחי דנקנר?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 00:35 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
1. העלאת מיסים זה העלאת מיסים על הצרכן והשכיר, מה שפוגע בכוח הקניה ובערך הריאלי של הכסף. גביית מיסים(הערכת עלמת המס בישראל הוא 100% מהגביה, שזה בערך 200 מיליארד ש''ח),
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד ואיך זה קשור במשהו לגרעון (שזה מה שחשבתי שאנחנו מדברים עליו).

סתם כי בא לי אדום כתב:
2. וזה ייתן מה? הקנסייניות מתה מזמן, גידול הגירעון משמעותו גידול בתלות הממשלתית וברדק יותר גבוה.

לפי איזו תיאוריה כלכלית הגרעון קשור בתלות הממשלית או ברדק?
גרעון מוביל לאינפלציה (או אם להיות מדוייק, גרעון שגדול מהגדילה בתל"ג מינוס מאזן הסחר יוצר לחץ אינפלציוני).
לפי הלוגיקה שלך, הורדת מיסים מגדילה תלות בממשלה וברדק, שנאמר, מה?

ואם הקנסייניות מתה, איך אתה מסביר את מה שהולך באירופה?
רוב הפרדיקציות של קנסיינים כמו קרוגמן התגשמו, בעוד שאלו שהכריזו שקיינס מת עדיין מחכים שהקיצוצים באירופה יביאו לצמיחה ושהגרעון בארה"ב יביא להיפראינפלציה (או לפחות ששוק האג"ח יפסיק לצחוק לתחזיות שלהם בפנים).

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 26 מרץ 2013, 01:16, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 00:45 
סתם כי בא לי אדום כתב:

הגדלת הגרעון עשויה להיות מכשיר לצמיחה כלכלית. הבעיה שהגרעון בנוצר בארץ חיזק את המגזרים הלא יצרניים, מימן השקעות אל מניבות והעמיק את הפערים החברתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 01:07 
הפועל כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הפועל כתב:
קיצוץ קצבאות ועידוד היציאה לעבודה הם צעדים הכרחיים.
הבעיה היא שלפיד כמו ביביסט טיפוסי מסתכל (ממה שאני רואה בינתיים לפחות) רק על הצד הזה של המשוואה, ובניגוד למגמה שמסתמנת בעולם - שמתחיל להבין שקיצוץ וגזירות בלבד זה לא מספיק - מתכנן גידול בצד ההכנסות רק ע"י גזירות נוספות ולא הוגנות על מי שממילא "נושא בנטל". בין אם במע"מ, מס על סיגריות, מע"מ על ירקות וכו'.
בקיצור כרגיל מי שאין לו, או שאין לו הרבה, מהדק את החגורה ומי שיש לו לא.

בדיוק ההיפך. הדרך היחידה להטיל מס על החרדים היא ע"י הגדלת המע"מ, מס על סיגריות ומע"מ על ירקות.
אחרת איך רצית שיגדילו את המס עליהם? הרי מס הכנסה הם לא משלמים.

רק אתמול פורסם שמשפחה חרדית מקבלת 6,000 שקל בחודש מהקופה של כולנו:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... SearchPage
ביזיון!!!!!

אז בשביל לפגוע בחרדים (נניח) אין שום דרך אחרת מלבד לפגוע על הדרך ישירות ב70% מהציבור ע"י מסים נייטרלים ודומיהם? באמת?
ראית אגב מה זה ה6000 ש"ח האלה? אבישי בן חיים פירט חלק מהם בערוץ 10. הנחות דיור, ארנונה, וקצבאות למיניהן שהותאמו כך שכמעט רק חרדים יקבלו אותן. אז תבטל אותן. מה זה קשור למסים? מה זה קשור לביטול בית הדין לעבודה?
מה שיש פה מתחיל להריח כמו ניסיון קלאסי א-לה-נתניהו לדוקטרינת הלם בחסות ניסיון הסחה ל"שיוויון בנטל" כשלמעשה סך כל ההטבות לחרדים הוא בקושי עשירית מהגרעון בתקציב (סליחה, יותר מזה. הרי יאיר "אין לי מושג בכלכלה" לפיד כבר הצהיר שהגרעון יותר גדול משחשבו).

:ROSE:
בדיוק. כל מילה. העלאת המע"מ זה רעיון נוראי ואם המוטיבציה שלו זה הרצון למסות את החרדים אז זאת באמת בדיחה.
וצודק מי שאמר שתיאוריות בסיסיות של כלכלה אומרות שצריך מאוד להיזהר עם העלאות מיסים בימים משבר כלכלי כי זה עשוי להחמיר אותו. צריך רק לזכור שאותן תיאוריות בדיוק אומרות שרוב הקיצוצים הם הרבה יותר הרסניים בימי משבר ושהעלאת גרעון בימי משבר כלכלי עשויה להיות מאוד סבירה.
יותר מכך, לא כל העלאת מיסים היא כזאת הרסנית. למשל, מיסי עזבון נמוכים או מדרגות מס נוספות להכנסות מאוד גבוהות צפויות להניב כנראה יותר הכנסות למדינה מאשר נזקים (אני כמובן ממש לא קונה את התיאוריה שמחר שרי אריסון ונוחי דנקנר יסגרו את כל החברות הישראליות שלהן אם מס ההכנסה שלהם יעלה בכמה אחוזים).

כל הבעיות האלו עושות רושם כדי קטנות בעיני. לא שזה רע לקצץ בקצבאות מיותרות ובטח ובטח בתקציב הבטחון אבל הפיל שבחדר, כמו שאומרים הגויים ימ"ש, זה הריכוזיות של המשק ואם לפיד לא מוכן להתמודד עם זה (ובשלב הזה אנחנו לא יודעים אם הוא מוכן לזה או שלא) אז היכולת שלו לשפר משמעותית את המצב הכלכלי של מעמד הביניים מאוד מוגבלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 06:44 
red in blood כתב:
אבו-כובע כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Officer Barbrady כתב:

א- אתה לא בחו"ל או משהו? מה אתה עושה בפורום?
ב- הוא לא הכלום ביותר בתולדות המדינה, כי הוא בערך 3 שעות בפוליטיקה (ויהיה לו קשה לקחת מביבי את התואר שכתבת), אבל ההתחלה שלו לא טובה בכלל עם ההצהרה שכתב בפייסבוק. זה הכל.
ג- אתה יודע שאני לא מחבב את לפיד, בלשון המעטה, ועדיין אני מסוגל לתת לו מילה טובה כשצריך, אז הנה: אם אני אראה שהכסף לביטול הקיצוץ אצל ניצולי השואה הגיע מהגדלת התקציב, אז בהחלט מגיע לו כל הכבוד.

א-אני כן,בחו״ל אין שירותים?
ב-באמת תודה,בשלוש שעות האלו ״יש עתיד״ הספיקה להגיש מספר הצעות חוק (או תיקונים לחוק) כגון,הטרדה מינית,קיצור פגרת הכנסת ועוד,חלק מהדברים כמעט (אם בכלל) אף חבר קואליציה לא עשה מעולם.
ג-גם את כספי ניצולי השואה שעליהם כולם מדברים הוא עושה.

תראה,בתור שר אוצר כל מה שהוא יעשה יכול ויגרור תגובות ארסיות והאשמות,אם תיהיה מספיק הוגן אתה תראה שיגיע הרבה ״כל הכבודים״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 10:00 
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

של מי בדיוק הרעיון הזה?

על אף השירותים המצוינים שנותנת לנו ממשלת ישראל, אני בצניעות אשמח אם התלות שלי תהיה בעצמי בלבד עד כמה שניתן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 10:25 
אמיר כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד ואיך זה קשור במשהו לגרעון (שזה מה שחשבתי שאנחנו מדברים עליו).

סתם כי בא לי אדום כתב:

לפי איזו תיאוריה כלכלית הגרעון קשור בתלות הממשלית או ברדק?
גרעון מוביל לאינפלציה (או אם להיות מדוייק, גרעון שגדול מהגדילה בתל"ג מינוס מאזן הסחר יוצר לחץ אינפלציוני).
לפי הלוגיקה שלך, הורדת מיסים מגדילה תלות בממשלה וברדק, שנאמר, מה?

ואם הקנסייניות מתה, איך אתה מסביר את מה שהולך באירופה?
רוב הפרדיקציות של קנסיינים כמו קרוגמן התגשמו, בעוד שאלו שהכריזו שקיינס מת עדיין מחכים שהקיצוצים באירופה יביאו לצמיחה ושהגרעון בארה"ב יביא להיפראינפלציה (או לפחות ששוק האג"ח יפסיק לצחוק לתחזיות שלהם בפנים).

1. פשוט, דיברנו על צמצום הגירעון, והגדלת ההכנסות של המדינה ממס. אני הסברתי לך את ההבדל בין עליית ההכנסה מעליית שיעור המס לבין עליית ההכנסה מעליית הגביה במס.
מטרת של שני הגורמים לצמצם את הגירעון, עליית הגביה כמעט ולא תפגע במשק, מלבד למי שלא משלם מס כראוי.

2. ברגע שאתה מגדיל את הגירעון בהכרח אתה מגדיל את התוצר הציבורי שמנוהל על ידי הממשלה. היעילות של הממשלה, במיוחד הנוכחית שוות ערך ליעילות של אבוקוף כמאמן הפועל.
אין עניין לבנות עוד פרויקטים מפלצתיים(ראה למשל את הרכבת הנוסעים לאילת שעל פי רוב הכלכלנים מדובר בפרויקט לא כלכלי שלא ברור מי ישלם עליו), או השקעות במגזרים לא יצרנים(פופוליסטים הייתי רוצה לומר).
תראה משבר 2003- ללא ערבויות ארצ''ב, צמצום הוצאות והכי חשוב, צמצום ההתחייבויות הציבוריות ביחס לתוצר לא היינו יוצאים מזה עד היום. תגדיל את הגירעון אתה מגדיל את הסיכון של המדינה להסתבך. ברור שעל המדינה להשקיע בכמה שיותר אפיקים כלכליים, אבל לא ישירות. תעזור לעסקים קטנים בהטבות מס או אפילו במענקים נמוכים(שזה ההתערבות הישירה היחידה שעוד אפשר לקבל), פתח את המשק לתחרות, פתח יזמות ומו''פ. אבל שנינו יודעים שברגע שהממשלה תתחיל לפזר פה כספים יהיו אנשים ספציפיים שיקבלו אותם, לא יהיה ברור מה תהיה התמורה עבור הכספים, ולהשתיק את הציבור יתנו לך עוד נקודת זיכוי וחינוך חינם עד גיל 4 וחצי ויומיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 10:34 
גיא האדום כתב:
:ROSE:
בדיוק. כל מילה. העלאת המע"מ זה רעיון נוראי ואם המוטיבציה שלו זה הרצון למסות את החרדים אז זאת באמת בדיחה.
וצודק מי שאמר שתיאוריות בסיסיות של כלכלה אומרות שצריך מאוד להיזהר עם העלאות מיסים בימים משבר כלכלי כי זה עשוי להחמיר אותו. צריך רק לזכור שאותן תיאוריות בדיוק אומרות שרוב הקיצוצים הם הרבה יותר הרסניים בימי משבר ושהעלאת גרעון בימי משבר כלכלי עשויה להיות מאוד סבירה.
יותר מכך, לא כל העלאת מיסים היא כזאת הרסנית. למשל, מיסי עזבון נמוכים או מדרגות מס נוספות להכנסות מאוד גבוהות צפויות להניב כנראה יותר הכנסות למדינה מאשר נזקים (אני כמובן ממש לא קונה את התיאוריה שמחר שרי אריסון ונוחי דנקנר יסגרו את כל החברות הישראליות שלהן אם מס ההכנסה שלהם יעלה בכמה אחוזים).

כל הבעיות האלו עושות רושם כדי קטנות בעיני. לא שזה רע לקצץ בקצבאות מיותרות ובטח ובטח בתקציב הבטחון אבל הפיל שבחדר, כמו שאומרים הגויים ימ"ש, זה הריכוזיות של המשק ואם לפיד לא מוכן להתמודד עם זה (ובשלב הזה אנחנו לא יודעים אם הוא מוכן לזה או שלא) אז היכולת שלו לשפר משמעותית את המצב הכלכלי של מעמד הביניים מאוד מוגבלת.

לא הבנתי מכל זה מה אתה מנסה להגיד, ולא הבנתי מה העמדה שלך כלפי הרעיונות של לפיד.
אתה נגד קיצוץ בתקציב הביטחון? אתה נגד קיצוץ בקיצבאות הילדים? לא הבנתי מה מפריע לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 10:41 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

של מי בדיוק הרעיון הזה?

על אף השירותים המצוינים שנותנת לנו ממשלת ישראל, אני בצניעות אשמח אם התלות שלי תהיה בעצמי בלבד עד כמה שניתן.

ואם תצטרך חלילה לעבור ניתוח (נניח להוצאת חלק פגום מהמעי הגס שלך), מי ינצח אותך? אחותך? השכן מלמטה? שטייניץ? נוחי?
ואם תרצה להגיע לעבודה ברכב, מי יתחזק לך את הכביש? הבת שלך? שרי אריסון?

אני יכול להמשיך עוד, אבל אני מניח שכבר הבנת את הרעיון.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 10:45 
מישהו באמת שמע איזה דיבור על העלאת מסי חברות באיזה שניים שלושה אחוזים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 11:38 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אדום אופטימי כתב:

בעלי ההון, שהם בעלי כלי התקשורת, דאגו לפמפם אותו מהבוקר עד הלילה כדי שעדר בעלי זכות ״הבחירה״ ילכו לקלפי וישימו את הפתק הנכון.
אתה יכול לראות מנגד את אלדד יניב שקיבל התעלמות מוחלטת מהתקשורת של אותם בעלי ההון וקיבל בקלפי פחות או יותר את כמות הקולות של חברי הפייסבוק שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 12:06 
תחילתה של תיאוריית קונספירציה חדשה ומרגשת?
אלדד יניב היה זוכה בבחירות לעשרות מנדטים אילולא עשו בעלי ההון יד אחת כדי להכשילו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 12:50 
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

של מי בדיוק הרעיון הזה?

ואם תצטרך חלילה לעבור ניתוח (נניח להוצאת חלק פגום מהמעי הגס שלך), מי ינצח אותך? אחותך? השכן מלמטה? שטייניץ? נוחי?
ואם תרצה להגיע לעבודה ברכב, מי יתחזק לך את הכביש? הבת שלך? שרי אריסון?

אני יכול להמשיך עוד, אבל אני מניח שכבר הבנת את הרעיון.

לכן כתבתי,עד כמה שניתן זה לא אומר שכלום.
ברור שכביש רק המדינה יכולה לתחזק בצורה הוגנת ויעילה. מה הקשר בין זה לבין לבזבז הון שלי ושלך על הרעיונות לא כלכליים, בעלי אינטרסים זרים לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 12:54 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
תחילתה של תיאוריית קונספירציה חדשה ומרגשת?
אלדד יניב היה זוכה בבחירות לעשרות מנדטים אילולא עשו בעלי ההון יד אחת כדי להכשילו

ממש לא, אבל זה ששני גופי העיתונות הכתובה הגדולים ביותר (לנוחי יש גם את ynet) דאגו לקדם את המועמד שלהם התבטא בסופו של דבר בקלפי.
הרי הבחירות האלו הוכרעו בסופו של דבר על המתלבטים שלא ידעו מה לשים בקלפי עד השבוע האחרון. באותו שבוע, ואתה גם יכול לבדוק את זה באשכול שהיה כאן ובכתבות של ידיעות, היה כבר קידום בולט ללפיד בידיעות אחרונות כשהם הבליטו את התוכניות שלו בעמודי צבע פלאס תמונות מחמיאות של המלך החדש.
זה אולי נראה לך זניח אבל כאחד שדיבר עם לא מעט מתלבטים, היה לזה אפקט עצום. אלו בדיוק הדברים שנקלטים לאנשים שלא מתעמקים יותר מדי במצעים ובהרכב רשימות, וזה גם עשה את שלו בקלפי. אני חותם לך שחצי מהאנשים שהצביעו לו לא ידעו בכלל מי זה שי פירון או מי זה מאיר כהן (מספרי 2 ו 4 ביש עתיד), רובם המכריע הכיר את לפיד, שלח, פרי ואולי את רזבוזוב.
הגב הזה ממשיך גם עכשיו, תעבור על הכתבות בידיעות (כולל טורי הדעה) ותנסה למצוא שמץ של ביקורת על לפיד. בהצלחה עם זה.
אגב, יכול להיות שלא מגיעה לו בכלל ביקורת וכל מה שהוא עשה עד עכשיו היה מושלם, נראה מה יהיה בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 13:05 
זה חלק בלתי נפרד מהמשחק הפוליטי
ממש כמו הפייסבוק והיוטיוב שבו עשה שימוש נרחב אלדד יניב
לא רואה שום הבדל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 13:32 
סמל אישי של המשתמש
גם לפיד היה (ועדיין) פעיל מאוד בפייסבוק, החשיפה שהוא קיבל מנוני עזרה לו להגיע לקהל שלא נכנס באופן קבוע לרשתות חברתיות (וגם כשהוא נכנס זה בשביל תמונות או משחקים) אלא לוקח את העיתון של הבוקר, עובר עליו ויוצא לעבודה.
גם בעידן הטכנולוגי של היום, לעיתונות הכתובה יש משקל לא קטן ורוב הזמן התמונות בעיתונים זה מה שנצרב לאנשים במוח.
שוב, הבחירות האלו הוכרעו על הקולות המתלבטים. כל הזמן טענתי שהעבודה,לפיד ולבני מחזיקים ביד 40 מנדטים וזה בדיוק מה שיצא אבל החלוקה הפנימית היא מה שהכריעה בסופו של דבר. אם התוצאות של העבודה ולפיד היו הפוכות, לך תדע עם איזו ממשלה היינו מסיימים. האם היה לזה סיכוי מלכתחילה ? אני חושב שכן. האם לתקשורת היה חלק בהתפלגות בין שלושת המפלגות האלו ? לדעתי חלק לא קטן.

הקונספירציה עם אלדד יניב וההכללה או אי ההכללה שלו בסקרים זה דיון אחר, אני לא באמת יודע מה היה שם בדיעבד אבל אני כן יודע שרינה מצליח למשל הודתה שהיא בכוונה לא הכלילה את ארץחדשה בסיקורים שלה. אם זו הוראה מלמעלה, יוזמה שלה או לחץ מגוף אחר ? לך תדע. אני לא חושב שזה מה שהיה גורם לו להיכנס לכנסת בסופו של דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 13:35 
רינה מצליח זאת הפרשנית הכלבה מערוץ 2?
זונה של ביבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2013, 13:54 
Serp und Molot כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אדום אופטימי כתב:

בעלי ההון, שהם בעלי כלי התקשורת, דאגו לפמפם אותו מהבוקר עד הלילה כדי שעדר בעלי זכות ״הבחירה״ ילכו לקלפי וישימו את הפתק הנכון.
אתה יכול לראות מנגד את אלדד יניב שקיבל התעלמות מוחלטת מהתקשורת של אותם בעלי ההון וקיבל בקלפי פחות או יותר את כמות הקולות של חברי הפייסבוק שלו.

ואני לתומי חשבתי שבעלי ההון תומכים בביבי (זה לפחות מה שהבנתי מקריאה בפורום).
אז עכשיו הם הפסיקו לתמוך בביבי, ועברו לתמוך בלפיד? איזה חסרי עמוד שדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 41  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: