אמיר כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
1. העלאת מיסים זה העלאת מיסים על הצרכן והשכיר, מה שפוגע בכוח הקניה ובערך הריאלי של הכסף. גביית מיסים(הערכת עלמת המס בישראל הוא 100% מהגביה, שזה בערך 200 מיליארד ש''ח),
משמעותו הורדת מיסים בעתיד לי ולך, וחיזוק המשק.
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד ואיך זה קשור במשהו לגרעון (שזה מה שחשבתי שאנחנו מדברים עליו).
סתם כי בא לי אדום כתב:
2. וזה ייתן מה? הקנסייניות מתה מזמן, גידול הגירעון משמעותו גידול בתלות הממשלתית וברדק יותר גבוה.
הרעיון הוא לצמצם את התלות הציבור במדינה לא להפך.
לפי איזו תיאוריה כלכלית הגרעון קשור בתלות הממשלית או ברדק?
גרעון מוביל לאינפלציה (או אם להיות מדוייק, גרעון שגדול מהגדילה בתל"ג מינוס מאזן הסחר יוצר לחץ אינפלציוני).
לפי הלוגיקה שלך, הורדת מיסים מגדילה תלות בממשלה וברדק, שנאמר, מה?
ואם הקנסייניות מתה, איך אתה מסביר את מה שהולך באירופה?
רוב הפרדיקציות של קנסיינים כמו קרוגמן התגשמו, בעוד שאלו שהכריזו שקיינס מת עדיין מחכים שהקיצוצים באירופה יביאו לצמיחה ושהגרעון בארה"ב יביא להיפראינפלציה (או לפחות ששוק האג"ח יפסיק לצחוק לתחזיות שלהם בפנים).
1. פשוט, דיברנו על צמצום הגירעון, והגדלת ההכנסות של המדינה ממס. אני הסברתי לך את ההבדל בין עליית ההכנסה מעליית שיעור המס לבין עליית ההכנסה מעליית הגביה במס.
מטרת של שני הגורמים לצמצם את הגירעון, עליית הגביה כמעט ולא תפגע במשק, מלבד למי שלא משלם מס כראוי.
2. ברגע שאתה מגדיל את הגירעון בהכרח אתה מגדיל את התוצר הציבורי שמנוהל על ידי הממשלה. היעילות של הממשלה, במיוחד הנוכחית שוות ערך ליעילות של אבוקוף כמאמן הפועל.
אין עניין לבנות עוד פרויקטים מפלצתיים(ראה למשל את הרכבת הנוסעים לאילת שעל פי רוב הכלכלנים מדובר בפרויקט לא כלכלי שלא ברור מי ישלם עליו), או השקעות במגזרים לא יצרנים(פופוליסטים הייתי רוצה לומר).
תראה משבר 2003- ללא ערבויות ארצ''ב, צמצום הוצאות והכי חשוב, צמצום ההתחייבויות הציבוריות ביחס לתוצר לא היינו יוצאים מזה עד היום. תגדיל את הגירעון אתה מגדיל את הסיכון של המדינה להסתבך. ברור שעל המדינה להשקיע בכמה שיותר אפיקים כלכליים, אבל לא ישירות. תעזור לעסקים קטנים בהטבות מס או אפילו במענקים נמוכים(שזה ההתערבות הישירה היחידה שעוד אפשר לקבל), פתח את המשק לתחרות, פתח יזמות ומו''פ. אבל שנינו יודעים שברגע שהממשלה תתחיל לפזר פה כספים יהיו אנשים ספציפיים שיקבלו אותם, לא יהיה ברור מה תהיה התמורה עבור הכספים, ולהשתיק את הציבור יתנו לך עוד נקודת זיכוי וחינוך חינם עד גיל 4 וחצי ויומיים.