ערן כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ערן כתב:
זה כבר נכתב ונאמר בעבר, אבל כמות חובשי הכיפות במשרד ראש הממשלה די מדהימה, לא רק עמידרור וגיל שפר. עם סביבה כזו אין הרבה סיכוי לפתיחות מחשבתית, לא רק בעניינים מדיניים. אין פלא שהוא שוכנע לתמוך ברומני.
גועל נפש של הודעה.
אתה מוזמן להסביר למה לדעתך. אני בסך הכל חוזר על דברים שכתבו לא מעט פרשנים בשנים האחרונות. נתניהו מקיף את עצמו ביועצים דתיים, חלקם עם שורשים אמריקאיים כאלה ואחרים, שמושכים אותו ימינה לא רק בתוך ישראל אלא גם בתוך הציבור האמריקאי. ככה, למשל, נראתה התייעצות של לשכת נתניהו באחת מנסיעותיו לוושינגטון, במאי 2011.
האתר הימני סרוגים מתגאה בזה[/url] , למה שאני לא אגנה את זה?
אתה מוזמן לנמק את דעתך, משהו שאתה לא עושה בדרך כלל, כמעין הגרסה המבוגרת של אלפקה.
אני אנמק בשמחה. לגבי ההשוואה שלי לעלפקה, אני מניח שאתה לא באמת מתכוון למה שכתבת.
התיוג שלך את כל חובשי הכיפות הסרוגות כמיקשה אחת, ואמירה שלפיה במקום שבו יש הרבה חובשי כיפות סרוגות הוא מקום שלא יכולה להתקיים בו פתיחות מחשבתית, מבטאים גישה חשוכה.
זה כמו שאני אגיד שמקום שיש בו רוב אשכנזי, או רוב חילוני, הוא מקום שלא יכולה להיות בו פתיחות מחשבתית.
רוב חובשי הכיפות הסרוגות בארץ, הם אנשים כמוני וכמוך. מדובר באנשים שרמתם השיכלית לא נופלת
בממוצע מזו של החילונים, ואולי אף עולה עליה. יש בציבור הזה מגוון רחב של דעות, אני מכיר אישית חובשי כיפות סרוגות שמצביעים למפלגת העבודה, מרצ, יש עתיד ועוד.
אם היית מחליף את המלה "חובשי כיפות סרוגות" במלה "מתנחלים" - היה משהו בדבריך. אבל האמירה שלך על חובשי הכיפות הסרוגות, שזה אולי המגזר שהכי תורם במדינה הזאת (יותר מהחילונים) - היא אמירה חשוכה.