תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 14:50

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 110 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ביקור אובמה
הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 14:04 
אין מה לגנות בכיפות, הבעיה היא שלגופם של אנשים זה נראה כמו ישיבה של מועצת יש"ע ולא של לשכת ראש ממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 14:11 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
לינק לצפיה?

http://www.kol-atar-israeli-baamod-harashi-beanak.co.il/

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 14:17 
התקשורת(שוב) התחרפנה. אשכרה עשו על אובמה קלוזאפ שהוא הוריד את הז'קאט וניסו לפרשן אם זה שהוא אמר לביבי רק שלום ולפרס "שלום ידידי" זה אומר משהוא.
זה נהיה בדיחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 14:21 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
teknoboy כתב:
לינק לצפיה?

http://www.kol-atar-israeli-baamod-harashi-beanak.co.il/

:ROSE: + :SMOKE:

בכל מקרה קראתי בינתיים בפייסבוק שזה משעמם טילים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 14:42 
ערן כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ערן כתב:
זה כבר נכתב ונאמר בעבר, אבל כמות חובשי הכיפות במשרד ראש הממשלה די מדהימה, לא רק עמידרור וגיל שפר. עם סביבה כזו אין הרבה סיכוי לפתיחות מחשבתית, לא רק בעניינים מדיניים. אין פלא שהוא שוכנע לתמוך ברומני.
גועל נפש של הודעה.
אתה מוזמן להסביר למה לדעתך. אני בסך הכל חוזר על דברים שכתבו לא מעט פרשנים בשנים האחרונות. נתניהו מקיף את עצמו ביועצים דתיים, חלקם עם שורשים אמריקאיים כאלה ואחרים, שמושכים אותו ימינה לא רק בתוך ישראל אלא גם בתוך הציבור האמריקאי. ככה, למשל, נראתה התייעצות של לשכת נתניהו באחת מנסיעותיו לוושינגטון, במאי 2011.
האתר הימני סרוגים מתגאה בזה[/url] , למה שאני לא אגנה את זה?

אתה מוזמן לנמק את דעתך, משהו שאתה לא עושה בדרך כלל, כמעין הגרסה המבוגרת של אלפקה.

אני אנמק בשמחה. לגבי ההשוואה שלי לעלפקה, אני מניח שאתה לא באמת מתכוון למה שכתבת.
התיוג שלך את כל חובשי הכיפות הסרוגות כמיקשה אחת, ואמירה שלפיה במקום שבו יש הרבה חובשי כיפות סרוגות הוא מקום שלא יכולה להתקיים בו פתיחות מחשבתית, מבטאים גישה חשוכה.
זה כמו שאני אגיד שמקום שיש בו רוב אשכנזי, או רוב חילוני, הוא מקום שלא יכולה להיות בו פתיחות מחשבתית.
רוב חובשי הכיפות הסרוגות בארץ, הם אנשים כמוני וכמוך. מדובר באנשים שרמתם השיכלית לא נופלת בממוצע מזו של החילונים, ואולי אף עולה עליה. יש בציבור הזה מגוון רחב של דעות, אני מכיר אישית חובשי כיפות סרוגות שמצביעים למפלגת העבודה, מרצ, יש עתיד ועוד.
אם היית מחליף את המלה "חובשי כיפות סרוגות" במלה "מתנחלים" - היה משהו בדבריך. אבל האמירה שלך על חובשי הכיפות הסרוגות, שזה אולי המגזר שהכי תורם במדינה הזאת (יותר מהחילונים) - היא אמירה חשוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 14:45 
סמל אישי של המשתמש
אוקיי, האמירה הראשונה היתה מכלילה משהו, אני מסכים. עם זאת, מה שפירטתי בהמשך - בעיקר הדברים אמורים לשורשים האידיאולוגיים של הסביבה המקיפה את ראש הממשלה והעמדות המעשיות הנגזרות מהם - הוא עובדה ידועה שאינה נגועה בהכללה ואני עומד מאחוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 14:49 
ערן כתב:
אוקיי, האמירה הראשונה היתה מכלילה משהו, אני מסכים. עם זאת, מה שפירטתי בהמשך - בעיקר הדברים אמורים לשורשים האידיאולוגיים של הסביבה המקיפה את ראש הממשלה והעמדות המעשיות הנגזרות מהם - הוא עובדה ידועה שאינה נגועה בהכללה ואני עומד מאחוריה.

אבל לגבי השורשים האידיאולוגיים - למה ציפית? שנתניהו יקיף את עצמו באנשים שחושבים כמו דב חנין?
נתניהו הוא מנהיג הליכוד. הליכוד הוא מפלגת ימין. במפלגת ימין, יש אנשי ימין.
באמת שאני לא מצליח להבין את הטרוניה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 14:55 
סמל אישי של המשתמש

:SHOCK3: :SHOCK: :SHOCK3:

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 14:59 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:

תמונה תמונה תמונה

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 15:03 
teknoboy כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

תמונה תמונה תמונה

WOW

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 15:07 
סמל אישי של המשתמש
:LOL2: :BOW:

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 15:11 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ערן כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ערן כתב:
זה כבר נכתב ונאמר בעבר, אבל כמות חובשי הכיפות במשרד ראש הממשלה די מדהימה, לא רק עמידרור וגיל שפר. עם סביבה כזו אין הרבה סיכוי לפתיחות מחשבתית, לא רק בעניינים מדיניים. אין פלא שהוא שוכנע לתמוך ברומני.
גועל נפש של הודעה.
אתה מוזמן להסביר למה לדעתך. אני בסך הכל חוזר על דברים שכתבו לא מעט פרשנים בשנים האחרונות. נתניהו מקיף את עצמו ביועצים דתיים, חלקם עם שורשים אמריקאיים כאלה ואחרים, שמושכים אותו ימינה לא רק בתוך ישראל אלא גם בתוך הציבור האמריקאי. ככה, למשל, נראתה התייעצות של לשכת נתניהו באחת מנסיעותיו לוושינגטון, במאי 2011.
האתר הימני סרוגים מתגאה בזה[/url] , למה שאני לא אגנה את זה?

אתה מוזמן לנמק את דעתך, משהו שאתה לא עושה בדרך כלל, כמעין הגרסה המבוגרת של אלפקה.

אני אנמק בשמחה. לגבי ההשוואה שלי לעלפקה, אני מניח שאתה לא באמת מתכוון למה שכתבת.
התיוג שלך את כל חובשי הכיפות הסרוגות כמיקשה אחת, ואמירה שלפיה במקום שבו יש הרבה חובשי כיפות סרוגות הוא מקום שלא יכולה להתקיים בו פתיחות מחשבתית, מבטאים גישה חשוכה.
זה כמו שאני אגיד שמקום שיש בו רוב אשכנזי, או רוב חילוני, הוא מקום שלא יכולה להיות בו פתיחות מחשבתית.
רוב חובשי הכיפות הסרוגות בארץ, הם אנשים כמוני וכמוך. מדובר באנשים שרמתם השיכלית לא נופלת בממוצע מזו של החילונים, ואולי אף עולה עליה. יש בציבור הזה מגוון רחב של דעות, אני מכיר אישית חובשי כיפות סרוגות שמצביעים למפלגת העבודה, מרצ, יש עתיד ועוד.
אם היית מחליף את המלה "חובשי כיפות סרוגות" במלה "מתנחלים" - היה משהו בדבריך. אבל האמירה שלך על חובשי הכיפות הסרוגות, שזה אולי המגזר שהכי תורם במדינה הזאת (יותר מהחילונים) - היא אמירה חשוכה.

סגירות קוגניטיבית לא קשורה לרמת אינטלגנציה. אני מכיר מחקר שמוכיח סגירות קוגניטיבית אצל חוזרים בתשובה לעומת פתיחות קוגניטיבית אצל חוזרים בשאלה. לא יודע כמה זה נבדק אצל דתיים מול חילונים אבל זה לא כזה רחוק מהמציאות.
והאמירה החושכה שלך שמכלילה לפי מגזרים וטוען שמגזר מסוים תורם יותר. מדובר באנשים, יש אנשים שתורמים יותר בלי קשר לכיפה או לחוסרה שעל ראשם...
בכלל המדד המטומטם של לתרום למדינה. איך מכמתים תרומה למדינה במספרים? האם ישעיהו ליבוביץ' שהיה אחד מגדולי אנשי הרוח שהיו פה תרם למדינה פחות מנניח גדוד חי"ר (מדינת ישראל יכולה לותר על חטיבת חי"ר עכשיו וזה לא ממש ישנה לה). דפני ליף במחאת האוהלים תרמה למדינה יותר מאנשי מעמד ביינים שמשלמים מיסים כל חודש במשך המון שנים אבל לא שינו כלום כאן ונתנו ליוקר המחיה לעלות (חוץ מלמתנחלים ולחרדים)
ומי אמר שיש איזשהו ערך ל"תרומה למדינה" במדינה שאיננה פאשיסטית ושלא שמה את המדינה לפני האזרחים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 15:15 
סמל אישי של המשתמש
ראיתי שהיוצאים בשאלה בחרו לעצמם שם חדש - חוזרים בתבונה (על משקל חוזרים בתשובה, למי שפספס).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 15:18 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ערן כתב:

אבל לגבי השורשים האידיאולוגיים - למה ציפית? שנתניהו יקיף את עצמו באנשים שחושבים כמו דב חנין?

גם אם נשים בצד את הנאו-קונס האמריקאיים ההזויים, הסניף של מועצת יש"ע שהוא פתח בלשכה שלו מציב אותו כלא פחות ימני מהבית היהודי ולבטח הרבה יותר עמוק בימין הקיצוני והמתנחל מחלק גדול ממצביעיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 15:19 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
ראיתי שהיוצאים בשאלה בחרו לעצמם שם חדש - חוזרים בתבונה (על משקל חוזרים בתשובה, למי שפספס).

בתור אחד שראה את האור, אני לא מקבל את האמירה החשוכה שלך שמכלילה מגזר שלם ואומרת שהוא בחר לקרוא לעצמו ככה וככה. לי ממש לא משנה איך קוראים לתהליך שעברתי. חוזרים בשאלה פשוט יותר זורם לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 15:19 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

נו באמת. אולי יש מגוון של דעות אבל זה בשוליים. יש גם חרדים שמצביעים מרצ ואפילו הייתה חברת כנסת חרדית מטעם מרצ. אז מה?
95% מציבור חובשי הכיפות הוא שמרן בדעותיו ומצביע למפלגות ימין. הם מונוליטיים להחריד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 15:22 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ערן כתב:

אני לא בא בטענות. אני מצביע על ניואנס משמעותי. אם יש משהו שכל עיתונאי ופרשן וחבר כנסת ושר מסכימים עליו, זה שכבר מהקדנציה הראשונה שלו ב-96' נתניהו לא מצליח לבנות לעצמו "כוורת" נורמלית שפועלת במקצועיות. הרבה חילופים במהלך הקדנציה, הרבה בלגן, אינטריגות שחורגות אפילו מהמקובל בלשכות של אישים בכירים. כמו כן, לגבי חלק מהאנשים שמסביבו מאז נבחר שוב ב-2009 יש לא מעט הסכמה שחלקם נמצאים הרבה יותר ימינה ממנו וגרמו לו לעשות טעויות ביחסים מול ארה"ב ובמערכת הבחירות האחרונה שם. אחד מהם, למשל, באחת הפגישות עם בכירי הבית הלבן לפני שנתיים, למשל, התפרץ בגסות באמצע הדברים של אישיות אמריקאית בכירה ודפק שם את כל הפגישה. שנתניהו יעשה מה שנראה לו (ולשרה, אי אפשר להתעלם מהנקודה הזו), אבל אני חושב שהוא היה יכול להיות ראש ממשלה טוב הרבה יותר (לשיטתו ולמטרותיו) אם היה מקיף את עצמו באנשים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 15:32 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
teknoboy כתב:

בתור אחד שראה את האור, אני לא מקבל את האמירה החשוכה שלך שמכלילה מגזר שלם ואומרת שהוא בחר לקרוא לעצמו ככה וככה. לי ממש לא משנה איך קוראים לתהליך שעברתי. חוזרים בשאלה פשוט יותר זורם לי

:ROSE:

הייתי צריך לכתוב "ראיתי שיש 'יוצאים בשאלה' שבחרו לעצמם שם חדש".

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 15:48 
סמל אישי של המשתמש
יוצאים בשאלה אגב, הם אלה שהיו חרדים ונהיו חילונים. בזמן האחרון אני מוצא הרבה "יוצאים בשאלה" שמתגאים בחושך במצאו, לאחר מכן מתברר שהם היום סרוגים לפני. פגשתי מעט יוצאים מהמגזר החרדי והם ממש לא היו גאים בחילוניות שלהם.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 15:50 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
יוצאים בשאלה אגב, הם אלה שהיו חרדים ונהיו חילונים. בזמן האחרון אני מוצא הרבה "יוצאים בשאלה" שמתגאים בחושך במצאו, לאחר מכן מתברר שהם היום סרוגים לפני. פגשתי מעט יוצאים מהמגזר החרדי והם ממש לא היו גאים בחילוניות שלהם.

אני לא פגשתי הרבה חרדים שהפכו לחילונים, אבל כל אלה שפגשתי היו מאוד מרוצים מהשינוי, ואני חושב שהגאוותנים ביניהם גם היו מתגאים בו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 17:04 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

מאיפה הגעת למסקנה הזאת? כל המילים המכובסות למי שעזב את הדת מתייחסות גם לחרדים, גם לחרדים לאומיים וגם למזרוחניקים. למרות שהאחרונים הכי פחות דתיים מכל השאר.
כמו שאמר לי חרדי, אין משפחה במגזר החרדי שאין בה חילוני. יכול להיות שחרדים לשעבר מנסים למחוק את העבר שלהם יותר מאשר הכיפות הסרוגות ולכן הם פחות מדגישים את זה.
כיון שחרדים זה הגדרה כוללנית, שמאחוריה מגוון גדול של דעות וזרמים, לא פגשתי הרבה מה"כבדים" (נניח חסידי גור) שהצהירו על העבר שלהם. ומי שפגשתי היה מאוד מרוצה מהמצב שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 17:17 
עמיר פרץ מתפרץ רק בשביל ללחוץ את היד לאובמה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4359041,00.html
(בסוף הקליפ).
לפי הקליפ הזה אובמה עושה רושם של "אחלה גבר" :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 17:27 
סמל אישי של המשתמש
איזה עולב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 17:28 
איזה מביך העמיר פרץ הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 17:40 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:

אלוהים ישמור, זה אמיתי הדבר הזה?
עושים תחרות עם צפון קוריאה או משהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 17:45 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
Officer Barbrady כתב:

מאיפה הגעת למסקנה הזאת? כל המילים המכובסות למי שעזב את הדת מתייחסות גם לחרדים, גם לחרדים לאומיים וגם למזרוחניקים. למרות שהאחרונים הכי פחות דתיים מכל השאר.
כמו שאמר לי חרדי, אין משפחה במגזר החרדי שאין בה חילוני. יכול להיות שחרדים לשעבר מנסים למחוק את העבר שלהם יותר מאשר הכיפות הסרוגות ולכן הם פחות מדגישים את זה.
כיון שחרדים זה הגדרה כוללנית, שמאחוריה מגוון גדול של דעות וזרמים, לא פגשתי הרבה מה"כבדים" (נניח חסידי גור) שהצהירו על העבר שלהם. ומי שפגשתי היה מאוד מרוצה מהמצב שלו.

לפי הבנתי ברוב החלקים במגזר זה תהליך די טבעי ונפוץ שמגיע לשיאו אחרי צבא. אצל חרדים זה הרבה יותר מסובך ופחות נפוץ, מה גם שאני מתקשה למצוא חרדים לשעבר עם אידיאולוגיה קיצונית נגד הדת. אני חושב שזה די ברור שאצל החרדים עיקר המהות זאת הדת ואצל הסרוגים העיקר זה האדמה והזהות הפוליטית. אני מכיר סרוגים שיצאו בשאלה ועדיין מחזיקים בדיעות ימניות קיצוניות. בעצם יותר קל למצוא סרוג שנהיה חילוני מאשר סרוג שהפך לשמאלני.

נערך לאחרונה על ידי Officer Barbrady בתאריך 20 מרץ 2013, 17:47, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 17:46 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

אלוהים ישמור, זה אמיתי הדבר הזה?
עושים תחרות עם צפון קוריאה או משהו?

מה שבעיקר משעשע פה (זהירות, אתראת מרירות!) מעבר לפתטיות הכללית, זה שלפי מפת ישראל בסרטון, הגולן לא שלנו, והשטחים במצב לא ברור. מה שר התמת ושר החוץ אומרים על זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 18:14 
הסיקור התקשורתי בארץ של הביקור הזה מראה על פרובנציאליות ברמה היסטרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 18:29 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
מה שבעיקר משעשע פה (זהירות, אתראת מרירות!) מעבר לפתטיות הכללית, זה שלפי מפת ישראל בסרטון, הגולן לא שלנו, והשטחים במצב לא ברור.

אשכרה
:LOL2: :LOL2: :LOL2:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2013, 18:36 
סמל אישי של המשתמש
ביבאן פרנסמן כבר הוזכר באשכול?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 110 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: