תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 01:38

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 642 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: **מקצה המרתון בת"א נדחה** (אשכול ריצה מתעדכן)
הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 02:39 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אדום מטלי כתב:
לא התאמנתי מעולם למרתון כי אני לא יכול לרוץ, אבל התאמנתי לאירועי רכיבה שהם מאמץ אירובי ופיזי יותר קשים ממרתון.
בכל אירוע כזה יש אופציה למזג אויר מכל סוג שהוא, ובהרשמה לאירוע אנשים יודעים שזה יכול להיות, מקבלים את העצות המתאימות ומכאן והלאה זו החלטה שלהם. אתה לא יכול 'להפיל' את זה עליהם כי הם התאמנו לזה 6 חודשים?! מדובר באנשים מבוגרים, להזכירך.

כשאתה עושה מרוץ שמשתתפים בו אלפי (או עשרות אלפי) אנשים תגמור עם חלק בבית חולים, זו סטטיסטיקה. או שמקבלים את זה או שמפסיקים לרוץ בכלל.
כאמור, המנוח הפסיק לרוץ כשהיו 26 מעלות. אני לא יודע מה הייתה סיבת המוות האמיתית, אבל מדובר בתנאים נורמליים לחלוטין.
בא נשמע מה להערכתך הם התנאים בהם צריך לא לקיים מרוץ כזה?

לא יודע, אולי האוסטרלים יותר קשוחים, או שהם סתם אנשים יותר אחראיים.
(אני חושב שגם וגם....)

ברוב המרתונים בעולם אנשים לא מתים ולא גומרים בבתי חולים, בטח שלא בכמויות כאלו, ואם זה קורה, זה אומר שמשהו לא היה בסדר.
ואם כמות כזו של אנשים גמרו בבתי חולים בטמפרטורה של 26 מעלות זה אומר שהיו שם כשלים הרבה יותר רציניים מאשר ההחלטה להתחיל המרוץ, ועוד פעם, אין לי מושג מה באמת הלך שם

מצד אחד אין לך מושג מה הלך שם. מצד שני אתה קובע שהיו כשלים, על סמך מה? מספרים? יש לך סטטיסטיקות של מרתונים אחרים? האם הכמות, ורמת הפגיעה של כל אלו שדווח שנפגעו, ידועה לך? האם נעשה ניתוח לאחר המוות שאתה יודע תוצאותיו? ואם היו פה יותר פגועים, היתכן שזה בגלל מזל רע? סטטיסטיקה שעולה לפעמים ויורדת לפעמים?

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 03:35 
bloodbrother כתב:
אמיר כתב:
אדום מטלי כתב:
לא התאמנתי מעולם למרתון כי אני לא יכול לרוץ, אבל התאמנתי לאירועי רכיבה שהם מאמץ אירובי ופיזי יותר קשים ממרתון.
בכל אירוע כזה יש אופציה למזג אויר מכל סוג שהוא, ובהרשמה לאירוע אנשים יודעים שזה יכול להיות, מקבלים את העצות המתאימות ומכאן והלאה זו החלטה שלהם. אתה לא יכול 'להפיל' את זה עליהם כי הם התאמנו לזה 6 חודשים?! מדובר באנשים מבוגרים, להזכירך.

כשאתה עושה מרוץ שמשתתפים בו אלפי (או עשרות אלפי) אנשים תגמור עם חלק בבית חולים, זו סטטיסטיקה. או שמקבלים את זה או שמפסיקים לרוץ בכלל.
כאמור, המנוח הפסיק לרוץ כשהיו 26 מעלות. אני לא יודע מה הייתה סיבת המוות האמיתית, אבל מדובר בתנאים נורמליים לחלוטין.
בא נשמע מה להערכתך הם התנאים בהם צריך לא לקיים מרוץ כזה?

לא יודע, אולי האוסטרלים יותר קשוחים, או שהם סתם אנשים יותר אחראיים.
(אני חושב שגם וגם....)

ברוב המרתונים בעולם אנשים לא מתים ולא גומרים בבתי חולים, בטח שלא בכמויות כאלו, ואם זה קורה, זה אומר שמשהו לא היה בסדר.
ואם כמות כזו של אנשים גמרו בבתי חולים בטמפרטורה של 26 מעלות זה אומר שהיו שם כשלים הרבה יותר רציניים מאשר ההחלטה להתחיל המרוץ, ועוד פעם, אין לי מושג מה באמת הלך שם

מצד אחד אין לך מושג מה הלך שם. מצד שני אתה קובע שהיו כשלים, על סמך מה? מספרים? יש לך סטטיסטיקות של מרתונים אחרים? האם הכמות, ורמת הפגיעה של כל אלו שדווח שנפגעו, ידועה לך? האם נעשה ניתוח לאחר המוות שאתה יודע תוצאותיו? ואם היו פה יותר פגועים, היתכן שזה בגלל מזל רע? סטטיסטיקה שעולה לפעמים ויורדת לפעמים?

די מדויק.

אתה קובע באופן די נחרץ שאנשים לא גומרים בבתי חולים במרתונים בעולם. הייתי מעדיף שתציג עובדות, ולא שליפות, בודאי לא על סמך עיתונות ישראלית.
בלי לדעת כלום אני מניח שבכל מרתון ניו יורק, בוסטון, סיאטל - אנשים גומרים בבית חולים, רובם מהתייבשות, גם אם יש 18 מעלות.
הכל ססטיסטיקה.

תמיד יהיו נפגעים, בכל מזג אויר, רובם ככולם בגלל התנהלות לא נכונה שלהם. זה נכון שככל שיותר חם יהיו יותר נפגעי התייבשות. עדיין, 30 מעלות זה מזג אויר סביר לאירוע כזה, וכל מי שמתנהל נכון אמור לסיים אותו בשלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 03:58 
סמל אישי של המשתמש
אין לי נתונים, אבל אני רץ מרתונים (ומרחקים ארוכים אחרים) כבר לא מעט שנים, ואני אומר לך, 12 פצועים קשה? זה לא דברים שקורים בשגרה, ואם כן, זה סיפור די גדול שחוקרים באופן רציני ותמיד מפיקים לקחים.
אני באמת מנסה להבין את הטענה שלך, אתה אומר שהכל היה בסדר ורק בצירוף מקרים רע 40 גמרו לך בבתי חולים ואחד באדמה?
אני מבטיח שיש לך הסברים יותר טובים.

נ.ב.
שים לב שגם אתה מדבר בנחרצות על מה שקורה במרתונים, רק להבדיל ממני, לך אין לא נתונים ולא נסיון אישי, לא מנסה לתקוף אותך או משהו, אני רק לא מבין על מה אתה מבסס את הדעה שלך בנושא.
זה כמו שמישהו שלא היה במשחק כדורגל בחיים שלו יבקש נתונים אחרי אסון הילסבורו שלא בכל משחק מתים לך אנשים.
זה באותה רמה (ולא, אין לי נתונים אם זה באותה תדירות).
קורה, לפעמים, אבל כשזה קורה עוצרים ובודקים, ובטח בטח לא מעצור ראשון אומרים "עשינו הכל בסדר".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 05:15 
אמיר כתב:
אין לי נתונים, אבל אני רץ מרתונים (ומרחקים ארוכים אחרים) כבר לא מעט שנים, ואני אומר לך, 12 פצועים קשה? זה לא דברים שקורים בשגרה, ואם כן, זה סיפור די גדול שחוקרים באופן רציני ותמיד מפיקים לקחים.
אני באמת מנסה להבין את הטענה שלך, אתה אומר שהכל היה בסדר ורק בצירוף מקרים רע 40 גמרו לך בבתי חולים ואחד באדמה?

נ.ב.
שים לב שגם אתה מדבר בנחרצות על מה שקורה במרתונים, רק להבדיל ממני, לך אין לא נתונים ולא נסיון אישי, לא מנסה לתקוף אותך או משהו, אני רק לא מבין על מה אתה מבסס את הדעה שלך בנושא.
זה כמו שמישהו שלא היה במשחק כדורגל בחיים שלו יבקש נתונים אחרי אסון הילסבורו שלא בכל משחק מתים לך אנשים.
קורה, לפעמים, אבל כשזה קורה עוצרים ובודקים, ובטח בטח לא מעצור ראשון אומרים "עשינו הכל בסדר".

אתה טוען שאין לך נתונים, ומצד שני אומר שלהבדיל ממך, לי אין נתונים. אם נתעלם מהכשל הלוגי, נסכם שלשנינו אין נתונים.
לגבי נסיון אישי: כמו שאמרתי, אני אכן לא רץ, אבל רוכב ורכבתי רכיבות מאתגרות יותר מחצי מרתון.

הנה אחת לדוגמא:
http://www.cyclingprofiles.com.au/HTM/A ... AAC200.htm

אני מניח שהיא קצת יותר קשה ממרתון. כשאני רכבתי אותה, בשעות אחה"צ היו 34 מעלות, וזה היה צפוי.
הנה המדיניות של הארוע השנתי הזהו לגבי מזג אוויר:
https://www.alpineclassic.com.au/index. ... &Itemid=66
שים לב, שרק מעל 38 מעלות יש שינויים, וגם זה לא ביטולים אלא המרה של המקצים ל-200 ו-250 ק"מ למקצים הקצרים יותר (140, 130 ופחות).
גם לרכב 130 ק"מ בהרים בפרופיל הזה לוקח לפחות 5 שעות, מניח שזה יותר זמן ממה שלך לוקח לרוץ מרתון.

אני מניח שגם ברכיבה הזו התייבשו אנשים, אבל מי שמתנהל נכון יסיים באופן סביר.
אני ו-99 אחוז מהאנשים היו כועסים מאד אם היו מבטלים אירוע שהתכוננו אליו חודשים, בגלל שעומד להיות קצת יותר חם אבל בתנאים שברור לנו שאנחנו יכולים להתנהל בהם מצוין. בגלל הסכנה של 0.8 אחוז מהאנשים שהם מספיק טפשים כדי לגרום לעצמם נזק במזג אוויר כזה, לא צריך לגרום ל99 אחוז מהאנשים האחראיים עוגמת נפש.

מה שאפשר ללמוד מזה, וגם לגבי מרתון תל אביב, הוא לתת דגש עצום על הנחיות מדויקות של שתיה ואכילה, להחתים אנשים שנרשמים על כך שהם מבינים את המשמעות ושיקחו אחריות על בריאותם. חוץ מזה לא צריך לעשות יותר. אני מניח שזה ההבדל בין אירוע בישראל לאירועים אחרים בעולם, למעט ההבדל באופי החאפרי של האנשים, שאותו קשה לשנות.
ושוב, הסתברותית תמיד יהיו נפגעים, בכל מזג אויר. לבטל אירוע כדי להפחית נפגעים כי בשעה 11 יהיו 30 מעלות זה מגוחך, באותה מידה שיבטלו לך מסלולים שחורים באתרי סקי, רק כי סטטיסטית אנשים שנפגעים שם נפצעים יותר קשה (ואני זוכר אנשים שנהרגו בתאונות סקי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: **מקצה המרתון בת"א נדחה** (אשכול ריצה מתעדכן)
הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 08:53 
אמיר כתב:

נ.ב.

יתכן שרצת במסםר מרתונים או ריצות ארוכות השאלה בכמה מהריצות האלה באו אנשים ״חובבניים״ והחליטו על דעת עצמם ללא משטר אימונים שהם רצים את המרחקים הללו
אני מבטיח לך שיש לזה קשר למרבית הפצועים במרתון הנ״ל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 08:57 
קשקוש
אין מרתון עירוני בעולם שאליו לא מגיעים חובבנים גמורים שלא התאמנו כהלכה
לפני הריצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: **מקצה המרתון בת
הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 12:35 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
mkorman1 כתב:
משרד הבריאות לא מאשר ולא פוסל שום דבר
הוא ממליץ
אפשר לקבל או לא לקבל את המלצותיו
בסופו של דבר היה כאן שיקול דעת מוטעה של העיריה
שנבע משיקולים זרים של פרסטיז׳ה עירונית וכמה שיסובבו את זה
לא יעזור להם
פושעי המרתון לדין!

זה לא רק פרסטיז'ה, זה הסכמים עסקיים עם כל מיני גופים בעלי עניין

ברור שאת המרתון מארגנים לצרכים פרסומיים ופרזטז'ה עירונית.
מה פסול בכך ?
אף אחד לא כופה על אף אחד להשתתף במרתון.
ומשרד הבריאות הוא אכן הגורם מקצועי המייעץ הנכון ביותר שניתן לסמוך על המלצתו.
אם אין משמעות להמלצתו אזי לא צריך להתייחס אליו גם לא ליועץ.
לרבים מאיתנו יש רופא שאיתו הוא מתייעץ וסומך.
אנחנו יכולים לבחור לעצמינו את הרופא/היועץ העירייה כגוף ציבורי לא. ולכן להמלצה של משרד הבריאות יש תוקף ומשמעות של החלטה.
על משתתפים בוגרים להבין לאיזה אירוע ספורט הם נרשמים כמו שהורים לילדים בני 10 צריכים להבין כשהם מרשים ליליהם להשתתף בצליחת הכינרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 13:00 
יש הבדל בין אשם לבין אחראי.
אנשים הולכים הביתה גם כשהם לא אשמים בכלל, ובמקרה דווקא במשמרת שלהם קרה אסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: **מקצה המרתון בת
הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 14:12 
אדום אופטימי כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
mkorman1 כתב:
הוא ממליץ
לא יעזור להם
פושעי המרתון לדין!

מה פסול בכך ?
אנחנו יכולים לבחור לעצמינו את הרופא/היועץ העירייה כגוף ציבורי לא. ולכן להמלצה של משרד הבריאות יש תוקף ומשמעות של החלטה.
על משתתפים בוגרים להבין לאיזה אירוע ספורט הם נרשמים כמו שהורים לילדים בני 10 צריכים להבין כשהם מרשים ליליהם להשתתף בצליחת הכינרת.

יש אחריות למארגן מרוץ לשלום המשתתפים בו
ולא יועילו כל הכסתחי״ם
שקול הדעת לקיים את המרוץ היה מוטעה והוא כולו של עת״א
כמובן שבתביעות עתידיות יתבעו גם משרד הבריאות וגורמים נוספים
ובית המשפט יקח בחשבון גם אשם תורם של משתתפי המרוץ אבל לא יכול להיות שלא תיוחס אחריות כלשהי לעת״א

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: **מקצה המרתון בת
הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 14:20 
אדום אופטימי כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
mkorman1 כתב:
הוא ממליץ
לא יעזור להם
פושעי המרתון לדין!

מה פסול בכך ?

לשיטתך ברגע שאתה מתייעץ אין לך אחריות על התוצאות, ולא היא.
משרד הבריאות רואה סגמנט מסויים ולא את כל התמונה. לא את נהלי חלוקת המים, לא את סוג הרצים שמגיעים, לא את אופי המסלול וכו'.
תפקיד מנהל האירוע לעשות אינטגרציה כוללת של האינפורמציה ולקבל החלטה מושכלת.
הטענה שלי היא שבגלל שחולדאי, כמו תמיד, קשור וכבול לכל מיני עסקנים, אינטרסנטים, בעלי עניין וממון שהפעילו עליו לחצים מן הסתם, הוא לא יכול היה לשקול את הדברים בצורה רציונלית אלא ראה את המציאות, כמו תמיד, בצורה מאוד חד ממדית. הכי נח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 14:39 
סמל אישי של המשתמש
אני התייחסתי בתגובתי רק לביטול או אי ביטול הריצה ולא לכל השירותים סביבה (חלוקת מיים וכדו').
כששמעתי בחדשות על האסון והפצועים מייד אמרתי לנוכחים סביבי "שאני מקווה שראש הערייה הפעם ישלם את המחיר"
כשהתעדכנתי בפרטים שיניתי דעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 15:35 
http://www.bmj.com/content/335/7633/1275

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 16:06 
סמל אישי של המשתמש
tsach כתב:
red bob כתב:
מישהו בא למירוץ י-ם אל ים או הר לעמק?
שנה שעברה עשיתי הר לעמק בקבוצה של 8 והיה פשוט מעולה.
השנה י-ם אל ים פעם ראשונה כשהשנה זה מתחיל בירושלים,מישהו כבר עשה ויש לו איזה טיפים שקשורים בארגון?

אני עושה את הר לעמק השנה בפעם השלישית, אחלה מרוץ, פשוט כיף. השנה אירגנו 3 קבוצות של שמונה, שרצות ביחד.
פשוט מרוץ מטורף.

כיף לך כולי קנאה,זה באמת מרוץ פשוט אדיר,השנה לא הספקנו להירשם הייתה נפילה של האתר בסגנון לאן לפני דרבי מרוב ביקוש אז אנחנו והלכים פעם ראשונה על הי-ם אל ים שיש לו הרבה חסרונות בהשוואה להר לעמק אבל נראה שהוא גם טוב.
מישהו עשה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 18:21 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:

אתה טוען שאין לך נתונים, ומצד שני אומר שלהבדיל ממך, לי אין נתונים. אם נתעלם מהכשל הלוגי, נסכם שלשנינו אין נתונים.
לגבי נסיון אישי: כמו שאמרתי, אני אכן לא רץ, אבל רוכב ורכבתי רכיבות מאתגרות יותר מחצי מרתון.

הנה אחת לדוגמא:
http://www.cyclingprofiles.com.au/HTM/A ... AAC200.htm

אני מניח שהיא קצת יותר קשה ממרתון. כשאני רכבתי אותה, בשעות אחה"צ היו 34 מעלות, וזה היה צפוי.
הנה המדיניות של הארוע השנתי הזהו לגבי מזג אוויר:
https://www.alpineclassic.com.au/index. ... &Itemid=66
שים לב, שרק מעל 38 מעלות יש שינויים, וגם זה לא ביטולים אלא המרה של המקצים ל-200 ו-250 ק"מ למקצים הקצרים יותר (140, 130 ופחות).
גם לרכב 130 ק"מ בהרים בפרופיל הזה לוקח לפחות 5 שעות, מניח שזה יותר זמן ממה שלך לוקח לרוץ מרתון.

אני מניח שגם ברכיבה הזו התייבשו אנשים, אבל מי שמתנהל נכון יסיים באופן סביר.
אני ו-99 אחוז מהאנשים היו כועסים מאד אם היו מבטלים אירוע שהתכוננו אליו חודשים, בגלל שעומד להיות קצת יותר חם אבל בתנאים שברור לנו שאנחנו יכולים להתנהל בהם מצוין. בגלל הסכנה של 0.8 אחוז מהאנשים שהם מספיק טפשים כדי לגרום לעצמם נזק במזג אוויר כזה, לא צריך לגרום ל99 אחוז מהאנשים האחראיים עוגמת נפש.

מה שאפשר ללמוד מזה, וגם לגבי מרתון תל אביב, הוא לתת דגש עצום על הנחיות מדויקות של שתיה ואכילה, להחתים אנשים שנרשמים על כך שהם מבינים את המשמעות ושיקחו אחריות על בריאותם. חוץ מזה לא צריך לעשות יותר. אני מניח שזה ההבדל בין אירוע בישראל לאירועים אחרים בעולם, למעט ההבדל באופי החאפרי של האנשים, שאותו קשה לשנות.
ושוב, הסתברותית תמיד יהיו נפגעים, בכל מזג אויר. לבטל אירוע כדי להפחית נפגעים כי בשעה 11 יהיו 30 מעלות זה מגוחך, באותה מידה שיבטלו לך מסלולים שחורים באתרי סקי, רק כי סטטיסטית אנשים שנפגעים שם נפצעים יותר קשה (ואני זוכר אנשים שנהרגו בתאונות סקי).
אני עדייך מתקשה להבין את הטיעון שלך, אתה בעצם טוען שלא היה שום דבר שהמארגנים היו יכולים לעשות בשביל למנוע את זה, אני לא מבין למה ואני לא מבין איך הגעת למסקנה הזו, ואני בטח לא מבין איך מירוצי האופניים המאד מרשימים שלך (בלי סרקזם אגב) קשורים לנושא.
אני מבין שאתה לא מאמין לי שזה לא משהו נורמלי, אבל אני בטוח שאתה יכול למצוא מישהו בחיים שלך שרץ מרתונים, בוא תשאל אותו אם מה שקרה בתל אביב זה משהו שצריך לעבור עליו לסדר היום (ואם הוא אפילו חצי רציני בתחום הוא יוכל לתת לך רשימה של ריצות שבהן זה קרה, בגלל שעוד פעם, זה סיפור די גדול וחריג).
או לחלופין, אתה יכול לשאול את עצמך כמה אנשים מתים בממוצע במרתון טבריה.

נ.ב.
אני לגמרי לא מבין מה סקי קשור לעניין, סקי זה תחביב מאד מאד מסוכן, סטטיסטית יותר מסוכן ממרתונים, אבל זה שלא מצאנו להוריד את מידת הסיכון בסקי לא אומר שלא שלא מצאנו לעשות את זה בריצות ארוכות. אם לכל האנשים היו ציפיות כמו שלך מהמארגנים של אירועים כאלו, אני מאמין שאבדות כאלו בנפש היו דבר שבשגרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 22:20 
אמיר כתב:
אני עדייi מתקשה להבין את הטיעון שלך, אתה בעצם טוען שלא היה שום דבר שהמארגנים היו יכולים לעשות בשביל למנוע את זה, אני לא מבין למה ואני לא מבין איך הגעת למסקנה הזו, ואני בטח לא מבין איך מירוצי האופניים המאד מרשימים שלך (בלי סרקזם אגב) קשורים לנושא.
אני מבין שאתה לא מאמין לי שזה לא משהו נורמלי, אבל אני בטוח שאתה יכול למצוא מישהו בחיים שלך שרץ מרתונים, בוא תשאל אותו אם מה שקרה בתל אביב זה משהו שצריך לעבור עליו לסדר היום (ואם הוא אפילו חצי רציני בתחום הוא יוכל לתת לך רשימה של ריצות שבהן זה קרה, בגלל שעוד פעם, זה סיפור די גדול וחריג).
או לחלופין, אתה יכול לשאול את עצמך כמה אנשים מתים בממוצע במרתון טבריה.

נ.ב.
אני לגמרי לא מבין מה סקי קשור לעניין, סקי זה תחביב מאד מאד מסוכן, סטטיסטית יותר מסוכן ממרתונים, אבל זה שלא מצאנו להוריד את מידת הסיכון בסקי לא אומר שלא שלא מצאנו לעשות את זה בריצות ארוכות. אם לכל האנשים היו ציפיות כמו שלך מהמארגנים של אירועים כאלו, אני מאמין שאבדות כאלו בנפש היו דבר שבשגרה.

לא יודע מה קרה לך בסוף השבוע הזה, אתה מתעקש (כביכול) לא להבין מה שאני טוען.

הטיעון שאתה שם בפי (שכביכול המארגנים לא יכלו לעשות כלום) הוא היחיד שלא טענתי. מה שטענתי הוא שמזג האויר ששרר במהלך האירוע הוא לחלוטין לא כזה שצריך לבטל את הריצה בגללו, כמו שהרבה כאן טענו, כולל אותך.

מירוצי האופניים ההרואיים שלי (בלי סארקזם) קשורים לעניין בכך, שהם מדגימים איך מנהלים ארוע דומה באופיו ובקושי שלו, במזג אויר חם יותר, ללא תקלות מיוחדות. אני חושב שהיית יכול להבין את זה.
גם הסקי קשור לעניין בכך, שכפי שאתה טוען שסקי הוא ספורט מסוכן, אני טוען שריצות ארוכות הם ספורט מסוכן מאד למי שלא מוכן לקראתן, ומי שרץ כמה פעמים 2000 מ' ובא לרוץ 10000, או מי שרץ 10000 ומנסה לרוץ חצי מרתון בלי הבנה ובלי הכנה נכונה - מתסכן בנפשו.

אני ממש לא טוען שהמארגנים לא יכלו לעשות כלום. להיפך, אם תקרא בעיון את תגובתי הקודמת תראה שאמרתי שהמארגנים צריכים לשים דגש הרבה יותר גדול על הסבר והגברת המודעות אצל הרצים לגבי האתגר, לגבי ההתאמה של כל אחד לריצה, לגבי ההכנה הנדרשות וכו'. הם צריכים להחתים כל אחד על כך שהוא מבין את המשמעות המאד מאתגרת, ולוקח אחריות על כך. נשמעת כאן טענה שלא היו מספיק מים במסלול. אם זה נכון (ואני לגמרי לא בטוח, מכמה דקות עיון בפורום ריצה של תפוז רוב מכריע של הרצים בפועל לכל המרחקים טוען שהיו מספיק מים, ומזג האוויר היה סביר), אזי זה משהו שהמארגנים אחראים לו וצריך להיבדק.

אני חוזר לטענתי העיקרית, כדי שלא תתבלבל שוב: אין שום בעיה במזג האויר ששרר בזמן האירוע, ולא היה צריך לבטל אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 22:25 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:

מה זה בדיוק "פצועים קשה"? כמדומני שדובר על "נפגעו קשה". פצוע קשה זאת טרמינולוגיה אחרת.

אז הלכתי לנסות לבדוק מה מצבם של אותם 12 "פצועים קשה". (מראש הנחתי שהנתונים לא מדוייקים בלשון המעטה והיסטרים כרגיל בתקשורת).

זה מה שמצאתי בכתבה עכשיו: http://news.walla.co.il/?w=/0/2625616

ציטוט:
היום נודע כי חל שיפור במצבו של הרץ שנפגע אתמול באורח קשה במהלך חצי המרתון בתל אביב. מבית החולים שיבא בתל השומר, שם אושפז הפצוע, נמסר הבוקר כי "מצבו יציב והוא נושם בכוחות עצמו". ארבעה פצועים נוספים שנפגעו באורח קל במהלך הריצה אתמול ואושפזו בבית החולים שוחררו לבתיהם

"הרץ". אחד. שנפגע (לא נפצע) באורח קשה. והוא כבר לא מונשם. לא 12.

ויש עוד כמה במצב קל-בינוני, אחד עם פציעה כתוצאה מחבלה (נפל, אני מניח) :

ציטוט:
במקביל, במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב עדיין מאושפזים במצב קל-בינוני עשרה רצים נוספים. מבית החולים נמסר כי שניים מהנפגעים מאושפזים במחלקה לטיפול נמרץ כללי, פצוע נוסף מאושפז במחלקת נוירוכירורגיה בשל דמם תוך-מוחי כתוצאה מחבלה, והיתר מאושפזים במחלקות הפנימיות השונות. ששת הרצים שאושפזו אתמול במצב קל בבית החולים וולפסון בחולון שוחררו לבתיהם.

מאיפה אגב אתה יודע כמה אנשים מגיעים במצבים דומים לבתי חולים אפילו במרתונים המוניים שאתה השתתפת בהם?

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 22:39 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:

לא יודע מה קרה לך בסוף השבוע הזה, אתה מתעקש (כביכול) לא להבין מה שאני טוען.

הטיעון שאתה שם בפי (שכביכול המארגנים לא יכלו לעשות כלום) הוא היחיד שלא טענתי. מה שטענתי הוא שמזג האויר ששרר במהלך האירוע הוא לחלוטין לא כזה שצריך לבטל את הריצה בגללו, כמו שהרבה כאן טענו, כולל אותך.

מירוצי האופניים ההרואיים שלי (בלי סארקזם) קשורים לעניין בכך, שהם מדגימים איך מנהלים ארוע דומה באופיו ובקושי שלו, במזג אויר חם יותר, ללא תקלות מיוחדות. אני חושב שהיית יכול להבין את זה.
גם הסקי קשור לעניין בכך, שכפי שאתה טוען שסקי הוא ספורט מסוכן, אני טוען שריצות ארוכות הם ספורט מסוכן מאד למי שלא מוכן לקראתן, ומי שרץ כמה פעמים 2000 מ' ובא לרוץ 10000, או מי שרץ 10000 ומנסה לרוץ חצי מרתון בלי הבנה ובלי הכנה נכונה - מתסכן בנפשו.

אני ממש לא טוען שהמארגנים לא יכלו לעשות כלום. להיפך, אם תקרא בעיון את תגובתי הקודמת תראה שאמרתי שהמארגנים צריכים לשים דגש הרבה יותר גדול על הסבר והגברת המודעות אצל הרצים לגבי האתגר, לגבי ההתאמה של כל אחד לריצה, לגבי ההכנה הנדרשות וכו'. הם צריכים להחתים כל אחד על כך שהוא מבין את המשמעות המאד מאתגרת, ולוקח אחריות על כך . נשמעת כאן טענה שלא היו מספיק מים במסלול. אם זה נכון (ואני לגמרי לא בטוח, מכמה דקות עיון בפורום ריצה של תפוז רוב מכריע של הרצים בפועל לכל המרחקים טוען שהיו מספיק מים, ומזג האוויר היה סביר), אזי זה משהו שהמארגנים אחראים לו וצריך להיבדק.

אני חוזר לטענתי העיקרית, כדי שלא תתבלבל שוב: אין שום בעיה במזג האויר ששרר בזמן האירוע, ולא היה צריך לבטל אותו.

דבר ראשון אתה טענת לפני המרוץ שאין מה לדאוג ולא צריך להיות רכרוכיים -
ציטוט:
לדעתי כל העניין הזה די מגוחך.
אני רואה את התחזית שלכם, עד שעה 11 יש כולה 31 מעלות, עם 20% לחות (חשוב, יובש מאפשר לגוף להתקרר טוב יותר).
אפשר להתחיל לרוץ ב-06:00 בבוקר, רוב רצי המרתון יסיימו עד 11. וגם אם לא, זה לא חום שאי אפשר לעמוד בו.
צריך לפרסם אזהרות, ושכל אחד יקח את ההחלטה מה הוא עושה עם זה.
לא צריך להיות רכרוכיים.

אחרי זה טענת שהאחריות על הרצים -
ציטוט:
תחליט, או שמי שמאשר את זה מטומטם, או שמי שמחליט לרוץ מטומטם.
אף אחד לא יכול לאסור על אנשים לרוץ.
אנשים מחליטים לקום בבוקר ולרוץ, אם יש מרתון תל אביב או לא. הרי זה לא היום היחיד שהם רצים בו בשנה.
מי שרץ מרתון זה אדם שרץ עשרות ק"מ קודם לכן, בחורף, בקיץ, וצריך להכיר את עצמו ולקחת אחריות. להחליט אם לרוץ או לא, ואיך להתנהג בהתאם.
מי שלא יודע אם הוא מסוגל או לא - שיקח החלטה לא לרוץ.

ובמקביל אתה ממשיך וטוען שזה משהו שקורה תדיר במרתונים -
ציטוט:
אני מניח שיש התייבשויות ואישפוזים כל שנה (ראיתי אמבולנס בדרך), אבל אלפי רוכבים סיימו את הרכיבה באותו היום.
כלומר, בהתנהלות אחראית של רוכב - זה אפשרי.
רוכב (או רץ) חסר אחריות יכול להתייבש ולאבד הכרה גם ב-25 מעלות.

זו תגובתי, ובעיני לא היה צריך לבטל את מרתון תל אביב.

ציטוט:
יכול להיות שבכל שנה מבין אלפי הרצים יש 50 מאושפזים, רק שאתה לא שומע על זה, כי אף אחד לא מת.
השנה איתרע מזלו של מאן-דהו, כמו שקרה נניח למני לוי, אז זה הפוקוס של כולם.

זה ביעקר מה שיצאתי נגדו, אני לא אמרתי בשום נקודה שאני שאני יודע שהיה חם מדי בשביל לנהל את המרתון (ואפילו אמרתי במפורש שאני לא יודע אם הבעיה היא בעיקר בהחלטה לקיים את הריצה או בצורה שהריצה אורגנה) כל מה שאני אמרתי, ואני אמשיך ואחזור עליו, שזה אירוע חריג שמעיד על ניהול מאד לקוי של המרתון.

אם כל מה שנשאר מהטענות שלך זה שמזג האוויר לא היה חם מדי, אז סבבה, אני לא לגמרי מבין על סמך מה אתה אומר את זה, רק מעניין אותי מה לדעתך היה צריך לעשות במקום?
או שאתה עדיין מחזיק בדעתך שתוצאות כאלו זה משהו נורמלי בריצות מרתון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 23:06 
אגב, לפי מה שהבנתי צה"ל אסר על חיילים להשתתף במירוץ בגלל מזג האוויר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 23:36 
סמל אישי של המשתמש
לא יודע מה צה"ל אמר אבל היו במירוץ מלא חיילים, היה ניתן לזהות אותם לפי זה שהם רצו בקבוצות עם חולצות אחידות של היחידות השונות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2013, 06:47 
נו, אמיר, אתה מנסה לעייף בכוונה?

"אם כל מה שנשאר מהטענות שלך זה שמזג האוויר לא היה חם מדי..."
זה לא מה שנשאר מכל הטענות שלי. לי בכלל לא היו טענות, לאנשים אחרים היו טענות.
אבל זה לא מה שנשאר, זה הדבר היחיד שמראש אמרתי. כל השאר נגזרות של זה.

בעניין האחריות של הרצים על עצמם - אין לי מה להוסיף. אני מבין שאתה לא מסכים איתי, למרות שבתור מבוגר אחראי זה נשמע לי מוזר.
לגבי הסטטיסטיקה של הפגועים שטענת שהיא חריגה - רק הטלתי בזה ספק, אני לא יודע אם זה נכון. אבל גם אתה לא הבאת שום סימוכין לזה שזו כמות חריגה.

ולשאלתך מה צריך היה לעשות כדי להפחית כמה שאפשר מקרים כאלה - כתבתי פעמיים, בנפרד, אם תבקש אחזור על כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2013, 06:57 
בכלל לא רלוונטי אם היה או לא היה חם בשעה שנפגעו אנשים.
רלוונטי ההערכות המקדימות למזג האוויר בשקלול עם זמני הריצה שיהיו לרצים חובבנים ושאר התנאים הלוגיסטיקה והארגוניים.
אני חושב שקיים את המירוץ במתכונת הזאת זה לא אחראי ואם הייתי במקום החולדה הייתי נוהג אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2013, 06:58 
מספיק שהיו דוחים ביומיים
היום יש מזג אוויר מושלם למרתון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2013, 07:24 
mkorman1 כתב:
מספיק שהיו דוחים ביומיים
היום יש מזג אוויר מושלם למרתון

אתה ממשיך, הא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2013, 08:38 
ודאי
מה לא נכון במה שאמרתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2013, 09:34 
סמל אישי של המשתמש
שלחסום את תל אביב זה מספיק גרוע ביום שישי וביום ראשון זה פשוט לאנוס את התושבים?

אחותי למשל איחרה למועד ב' באונירסיטה כי לא נתנו לה לחצות רגלית את המסלול, לא היה אפשר לקחת אופניים עירוניות והמוניות הסתובבו במקום. וזה ביום שישי

אם כבר דוחים אז ליום שישי אחר (השבוע נניח מתקיים המרתון בפארק הירקון ביום שישי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2013, 09:51 
סמל אישי של המשתמש
בכל האתרים כתוב שהעירייה רצתה לדחות בשבוע, אבל זה לא התסייע כי זה קרוב מדי לביקור אובמה והוחלט שהבלגן הלוגיסטי גדול על העירייה אז לא דוחים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2013, 10:17 
אה, אז אובמה אשם בכלל.
(רני רהב עובד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2013, 12:03 
mkorman1 כתב:
ודאי
מה לא נכון במה שאמרתי?

התכוונתי שאתה ממשיך לקבוע דברים בנחרצות, בנושאים שאין לך בהם שמץ של מושג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2013, 12:11 
לא כי לך יש שמץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2013, 12:24 
mkorman1 כתב:
לא כי לך יש שמץ

המשפט לא ברור.
בוא נתחיל מסימני פיסוק.
אח"כ תתחיל להיות מדויק יותר גם בתוכן עצמו, להיות קצת יותר צנוע ופחות נחרץ בדברים שאתה כותב ואין לך בהם ידע.
אתה יכול למשל להשתמש במילים כמו "להערכתי", "לעניות דעתי", "נדמה לי" וכו'.
בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 642 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: