אדום מטלי כתב:
לא יודע מה קרה לך בסוף השבוע הזה, אתה מתעקש (כביכול) לא להבין מה שאני טוען.
הטיעון שאתה שם בפי (שכביכול המארגנים לא יכלו לעשות כלום) הוא היחיד שלא טענתי. מה שטענתי הוא שמזג האויר ששרר במהלך האירוע הוא לחלוטין לא כזה שצריך לבטל את הריצה בגללו, כמו שהרבה כאן טענו, כולל אותך.
מירוצי האופניים ההרואיים שלי (בלי סארקזם) קשורים לעניין בכך, שהם מדגימים איך מנהלים ארוע דומה באופיו ובקושי שלו, במזג אויר חם יותר, ללא תקלות מיוחדות. אני חושב שהיית יכול להבין את זה.
גם הסקי קשור לעניין בכך, שכפי שאתה טוען שסקי הוא ספורט מסוכן, אני טוען שריצות ארוכות הם ספורט מסוכן מאד למי שלא מוכן לקראתן, ומי שרץ כמה פעמים 2000 מ' ובא לרוץ 10000, או מי שרץ 10000 ומנסה לרוץ חצי מרתון בלי הבנה ובלי הכנה נכונה - מתסכן בנפשו.
אני ממש לא טוען שהמארגנים לא יכלו לעשות כלום. להיפך, אם תקרא בעיון את תגובתי הקודמת תראה שאמרתי שהמארגנים צריכים לשים דגש הרבה יותר גדול על הסבר והגברת המודעות אצל הרצים לגבי האתגר, לגבי ההתאמה של כל אחד לריצה, לגבי ההכנה הנדרשות וכו'. הם צריכים להחתים כל אחד על כך שהוא מבין את המשמעות המאד מאתגרת, ולוקח אחריות על כך . נשמעת כאן טענה שלא היו מספיק מים במסלול. אם זה נכון (ואני לגמרי לא בטוח, מכמה דקות עיון בפורום ריצה של תפוז רוב מכריע של הרצים בפועל לכל המרחקים טוען שהיו מספיק מים, ומזג האוויר היה סביר), אזי זה משהו שהמארגנים אחראים לו וצריך להיבדק.
אני חוזר לטענתי העיקרית, כדי שלא תתבלבל שוב: אין שום בעיה במזג האויר ששרר בזמן האירוע, ולא היה צריך לבטל אותו.
דבר ראשון אתה טענת לפני המרוץ שאין מה לדאוג ולא צריך להיות רכרוכיים -
ציטוט:
לדעתי כל העניין הזה די מגוחך.
אני רואה את התחזית שלכם, עד שעה 11 יש כולה 31 מעלות, עם 20% לחות (חשוב, יובש מאפשר לגוף להתקרר טוב יותר).
אפשר להתחיל לרוץ ב-06:00 בבוקר, רוב רצי המרתון יסיימו עד 11. וגם אם לא, זה לא חום שאי אפשר לעמוד בו.
צריך לפרסם אזהרות, ושכל אחד יקח את ההחלטה מה הוא עושה עם זה.
לא צריך להיות רכרוכיים.
אחרי זה טענת שהאחריות על הרצים -
ציטוט:
תחליט, או שמי שמאשר את זה מטומטם, או שמי שמחליט לרוץ מטומטם.
אף אחד לא יכול לאסור על אנשים לרוץ.
אנשים מחליטים לקום בבוקר ולרוץ, אם יש מרתון תל אביב או לא. הרי זה לא היום היחיד שהם רצים בו בשנה.
מי שרץ מרתון זה אדם שרץ עשרות ק"מ קודם לכן, בחורף, בקיץ, וצריך להכיר את עצמו ולקחת אחריות. להחליט אם לרוץ או לא, ואיך להתנהג בהתאם.
מי שלא יודע אם הוא מסוגל או לא - שיקח החלטה לא לרוץ.
ובמקביל אתה ממשיך וטוען שזה משהו שקורה תדיר במרתונים -
ציטוט:
אני מניח שיש התייבשויות ואישפוזים כל שנה (ראיתי אמבולנס בדרך), אבל אלפי רוכבים סיימו את הרכיבה באותו היום.
כלומר, בהתנהלות אחראית של רוכב - זה אפשרי.
רוכב (או רץ) חסר אחריות יכול להתייבש ולאבד הכרה גם ב-25 מעלות.
זו תגובתי, ובעיני לא היה צריך לבטל את מרתון תל אביב.
ציטוט:
יכול להיות שבכל שנה מבין אלפי הרצים יש 50 מאושפזים, רק שאתה לא שומע על זה, כי אף אחד לא מת.
השנה איתרע מזלו של מאן-דהו, כמו שקרה נניח למני לוי, אז זה הפוקוס של כולם.
זה ביעקר מה שיצאתי נגדו, אני לא אמרתי בשום נקודה שאני שאני יודע שהיה חם מדי בשביל לנהל את המרתון (ואפילו אמרתי במפורש שאני לא יודע אם הבעיה היא בעיקר בהחלטה לקיים את הריצה או בצורה שהריצה אורגנה) כל מה שאני אמרתי, ואני אמשיך ואחזור עליו, שזה אירוע חריג שמעיד על ניהול מאד לקוי של המרתון.
אם כל מה שנשאר מהטענות שלך זה שמזג האוויר לא היה חם מדי, אז סבבה, אני לא לגמרי מבין על סמך מה אתה אומר את זה, רק מעניין אותי מה לדעתך היה צריך לעשות במקום?
או שאתה עדיין מחזיק בדעתך שתוצאות כאלו זה משהו נורמלי בריצות מרתון.