קודם ניקח גביע אחרי זה כתב:
אז לגבי הרעיונות המבריקים של המבריקים שעלו פה אז אם בני היה מתייבש במשחק אז הייתי בא בטענות למאמן/מנהל קבוצה.
אם הבן שלי יתייבש בצבר אז אבוא בטענות למפקדיו.
למרתון תל אביב יש אחראים והם דורשים אישורים כדי להשתתף במרתון. מאותו רגע הם מקבלים אחריות וזו הייתה הסיבה שהם פנו והתייעצו עם גורמים שונים כי הייתה להם אחריות לפני.
האחריות לא הסתיימה בשום רגע ולפיכך האחריות נופלת עליהם. אותו אחראי פרסם, הלהיב והזמין אותי להשתתף כמובן תמורת תשלום . הסיבה היחידה שהאירוע התרחש היה ביקורו של אובמה אחרת האירוע היה נדחה לשבוע הבא. האירוע שהתרחש היה אילוץ שדרש החלטה שחולדאי בכבודו ובעצמו נדרש אליה. מסתבר שההחלטה לפי כמות הנפגעים היתה שגויה. כמובן שיש אחריות של המשתתף אבל עדיין הוא השתתף באירוע משווק ולא יצא לסתם ריצת בוקר.
מעניין אותי איפה אתם רואים את גבולות האחריות כי לפי התורה שמדובר באנשים מבוגרים אחראים ניתן יהיה לבטל כל אחריות שהיא של צד ג. הלכת לרקוד באולם אירועים קח סיכון שהרצפה תקרוס כי אתה מבוגר. הלכת לראות מופע של משינה אתה לוקח סיכון , נכנסת ליציעי טדי קח סיכון שהשוטרים/אנשי האבטחה לא יאהבו אותך הרי אתה אדם מבוגר ולקחת סיכון בעצם הכניסה לאצטדיון.
אם מישהו היה נפגע או מת במירוץ אחר בגלל שהיו 20 מעלות, והיתה טענה שלא היה נפגע אם היו 15 מעלות, זה בדיוק אותו דבר. הוא היה יכול לתבוע את המארגנים שאפשרו מרוץ ב 20 מעלות? אין חוקים לעניין מגבלות מזג האויר. אם היה חוק בינ"ל (או ישראלי) שאם התחזית היא מעל ככה וככה מעלות, אסור לרוץ, אז היה מקום להרשיע.
זה שהיו מעדיפים לדחות בשבוע, לא אומר שלא היה לגיטימי לקיים מרוץ גם ב 27 מעלות (והם דחו את המרתון המלא כי לא יכלו לסיים אותו עד שעה מסויימת שאחריה הטמפרטורות עולות עוד יותר, ומגיעות לשרב כבד). העניין הוא שאין פה שחור ולבן. מקסימום אפשר לקבוע חוקים לעתיד (שרירותיים למדי) לגבי טמפרטורות מקסימום. אבל גם אז, יתכן שיהיו כאלו שיפגעו בין השאר בגלל הטמפרטורה (לא היו נפגעים בטמפרטורה יותר נמוכה).
רצפות של אולמי אירועים לא צריכות לקרוס בשום מצב.
מופעים, אלא אם כן יש התפרעות המונית, לא צריכים להגיע למצב של מכירת יתר או מה שלא היה במופע של משינה (לא זוכר).
שוטרים בשום מקום לא צריכים לפגוע באדם חף מפשע.
כל הדברים האלה חד משמעיים.
אין שום חוק או אפילו המלצה של מומחי משרד הבריאות שאסור לקיים ריצת חצי מרתון מעל טמפרטורה מסויימת, לפחות לא הטמפרטורה שהיתה, כי הם אישרו.
בנוסף, כמובן שעדין אין שום הוכחה שמישהו נפגע בגלל ההחלטה ולא היה נפגע אם היו דוחים בשבוע.