גיא האדום כתב:
הטיעון השני שלך עובד לשני הכיוונים. נכון שיכולת התכנון מוגבלת אבל זה גם אומר ש(1) אתה לא יודע אם זה יעזור לך או לא בעתיד אבל בהחלט יכול להיות שכן ו(2) אתה כאמור רק בן 19. דחייה של שנה בכניסה לאזרחות היא לא משמעותית כשלעצמה.
מסכים בהחלט, כמו שאמרתי, אם אתה רוצה להיות קצין, לך להיות קצין ואל תדאג יותר מדי.
ההחלטות שאתה עושה בגיל 19 הם לרוב לא כל כך חשובות, בטח שלא חשובות כמו שנדמה לך, וגם אלו שמשפיעות על החיים שלך באופן משמעותי לרוב עושות את זה באופנים שלא יכולת לחשוב עליהם, אני יודע שאין סיכוי שבעולם שאני אשכנע בן 19 בזה (אף אחד לא הצליח לשכנע אותי כשהייתי צעיר) אבל שווה לחזור על זה.
אוגוסטוס היל כתב:
תקרא לזה כישורי ניהול, כושר מנהיגות או כל מה שאתה רוצה. אחת הטעויות הגדולות בלא מעט ארגונים שאני פוגש היא ניהול חלש מאוד. זה הרבה פעמים קורה כי ממנים את העובד המצטיין למנהל, למרות שאין לו מושג מה זה להחזיק צוות, לייצר תרבות, מחוייבות, למידה, שיתוף פיקוח, בקרה, לקרוא מפה ולהבין מתי לשחרר ומתי להיות שם וכו'. אתה רואה צוותים שלא מתפקדים למרות שיש שם אנשים טובים. סינרגיה שלילית כאילו. זה קורה המון.
בקיצור, לדעתי מיומנויות ניהול וכושר מנהיגות זה לא אוברייטד, זה אנדרייטד.
אבל זה לא דברים שממש לומדים בצבא, או במינימום, השיטות שלומדים בצבא לא עובדות משהו באזרחות.
ואני מסכים בהחלט שלקחת את העובד המצטיין ולעשות אותו מנהל זה כמעט תמיד בעייתי (למרות שזו פחות או יותר הדרך שהצבא עובד, ראה רפול) מה שאני לא מקבל שיש איזו יכולת נפרדת של "ניהול" ו"הנהגה". שכל, ניסיון ויחסים בין אישיים עוזרים תמיד, אבל מעבר לזה הכישורים שנדרשים לנהל צוות תוכנה מאד מאד שונים מהכישורים הדרושים לנהל משמרת בפאב.
ולפחות באופן אישי, אני ראיתי הרבה יותר חברות מתרסקות בגלל שהמנהל שלהם לא הבין את התחום מאשר בגלל שהוא היה "גרוע בניהול" (למרות שכמובן גם זה קורה) וזה עוד יותר נדיר בדרגי הביניים.
אבל האוברייטדיות של זה מגיעה מכיוון אחר - זה ממש לא מסובך ללמוד לנהל כמו בנאדם, עם קצת שכל וקצת אמפתיה כל בנאדם נורמלי ילמד לעשות את זה טוב די מהר, יותר פשוט לקחת מומחה בתחום ולהפוך אותו למנהל נורמלי מאשר לקחת מנהל "מקצועי" וללמד אותו את התחום.