תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 00:18

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: לצאת לקצונה- כן או לא?
הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 14:19 
Fez כתב:
Woody Allen כתב:
עדיף כבר לצאת לאזרחות ולעבוד בחו"ל, או להיות נציג שירות ומכירה באיזה חברה סלולרית או חברת אשראי, מאשר להיות קצין ו"לפקד על צוות".
ניסיון בתחת שלי, יש אנשים שיש להם את זה ויש אנשים שאין להם את זה. אם מישהו הולך להיות קצין בשביל משהו לרשום בקורות חיים, כנראה שאין לו את זה.

קשקוש כזה לא קראתי כבר הרבה זמן.

כרגיל הדיכוטומיה פה חוגגת.
שחור ולבן זה הצבע שלי.

אתה רוצה אולי להסביר לי למה אתה חושב שזה קשקוש?
או שלדעתך לזרוק סתם ככה מילה גבוהה לאוויר כמו "דיכוטומיה" זה טיעון נגדי מספיק מנומק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 14:24 
סמל אישי של המשתמש
הדבר היחיד שיש לי לתרום פה זה להציע לך לא להקשיב לעצות בעניין מאנשים שעברו את גיל 40. לא כי אין להם מושג בעניין, אלא כי הצבא בתקופתם, ובעיקר תפיסת הקצונה באזרחות, השתנו לגמרי מהימים שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 14:50 
Woody Allen כתב:
Fez כתב:
Woody Allen כתב:
עדיף כבר לצאת לאזרחות ולעבוד בחו"ל, או להיות נציג שירות ומכירה באיזה חברה סלולרית או חברת אשראי, מאשר להיות קצין ו"לפקד על צוות".
ניסיון בתחת שלי, יש אנשים שיש להם את זה ויש אנשים שאין להם את זה. אם מישהו הולך להיות קצין בשביל משהו לרשום בקורות חיים, כנראה שאין לו את זה.

קשקוש כזה לא קראתי כבר הרבה זמן.

כרגיל הדיכוטומיה פה חוגגת.
שחור ולבן זה הצבע שלי.

אתה רוצה אולי להסביר לי למה אתה חושב שזה קשקוש?
או שלדעתך לזרוק סתם ככה מילה גבוהה לאוויר כמו "דיכוטומיה" זה טיעון נגדי מספיק מנומק?

מאוד חשוב לי לזרוק מילים גבוהות כדי להוכיח את עצמי כלפיך

איזה "טיעון נגדי" בדיוק אמור להיות לי למה שכתבת? כתבת משהו שגוי, צריך להיות לזה טיעון נגדי?
אני חושב שהזלזול שלך בניסיון הוא מטופש, לא עומד במבחן המציאות, ובטח לא עומד באיך שמעסיקים פוטנציאלים רואים את המציאות (שזה מבחינתי אפילו לא החלק העיקרי כאן)

ניסיון מקצועי וניהולי זה דבר חשוב מאוד וסה"כ מעטות התכונות שאתה "פשוט נולד איתן וזהו", ספציפית בתחום המנהיגות בכלל סביר להניח שלילדות יש חלק לא פחות משמעותי מלגנים
והרי ברור שגם אם הפוטנציאל שלך הוא pre-determined אתה צריך לפתח אותו ולממש אותו ולצבור בו ניסיון
כל זה בלי קשר בכלל לקצונה אלא למשפט שלך "ניסיון בתחת שלי" וכו'

בקיצור, אין כלום במה שכתבת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 14:58 
סמל אישי של המשתמש
ראסינג,
החלטה כזו היא סובייקטיבית לחלוטין ותלויה הרבה במי אתה ומה אתה רוצה להשיג.
אם זה בשביל השופוני, לא בטוח שתחזיק מעמד ברגעים הקשים (ויהיו כאלה).
אם זה בשביל להתפתח כבן אדם ולחוות דברים שלא היית חווה במסגרת אחרת בגיל כזה, זה שיקול חשוב בהתלבטות שלך.

לגבי התפקיד- קצין קישור זה בד"כ תפקיד כפוי טובה עם הרבה עבודה שחורה אבל אם אתה נופל על היחידה הנכונה אז יש בזה הרבה סיפוק ופרגון מהאנשים ביחידה. אגב, זה תפקיד פיקודי לכל דבר מאחר ולכל משרד קישור (בסדיר ובמילואים) יש לפחות מש"קית קישור אחת, ביחידות גדולות זה גם יכול להגיע לצוות קישור של שלושה וארבעה אנשים.
מקצין קישור יחידתי אתה יכול להתקדם לקצין קישור חטיבתי (קשל"ח) וגם להיות מדריך בהשלמה של חיל השלישות.

תעשה את השיקולים שלך. דבר אחד אני כן יכול להבטיח לך - האזרחות לא בורחת לשום מקום. היא תהיה שם עוד חצי שנה, ובעוד שנה, ובעוד שנתיים. בהנחה ואתה לא בונה על קריירה צבאית, מתישהו גם אתה תשתחרר ותעבוד באותן עבודות עם אותם אנשים ובאותה סביבה.
בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 15:06 
ניסיון הוא אכן בתחת שלי, כשזה קשור לניסיון צבאי.
אתה באמת חושב שמישהו בעל ניסיון ניהולי צבאי, בתחומים העוסקים בצבא (שזה בדרך כלל די פיפי קקי), יהיה בהכרח מנהל טוב בחברת השקעות לדוגמא?
זה שקול ערך למנהל טוב בחברת השקעות שמחליט לנהל קבוצת כדורגל. זה אומר שהוא יהיה מנהל קבוצת כדורגל טוב?

אני מכיר לא מעט קצינים מפקדי צוות שלא הייתי נותן להם לנהל צוות שיסדר לי את הסלון. וכמובן שאני מכיר גם קצינים מפקדי צוות שאני צופה להם עתיד מזהיר בתחום הניהול. כמו שאני מכיר גם אנשים באזרחות שרשמית לא עסקו מעולם בתפקיד ניהולי, אבל כשהם יתייצבו בפניו ברור לי שהם יצליחו. והפוך.
את השנתיים-שלוש האלה שאנשים מבלים בקצונה, ובלהכין רשימות שמירות ולשלוח חיילים למטווחים, הם יכולים לנצל באזרחות ואשכרה לפתוח קצת את הראש לתחומים בהם הם יעסקו בעתיד, וכן- אפילו לצבור ניסיון לא קטן בהם.

אני עוד יכול לקבל אנשים שנשארים בצבא בגלל כסף (בעיקר קצינים קרביים), פטריוטיות (שוב, קרביים), סתם כי נוחה להם המסגרת הצבאית (למרות שהם פסיכופטיים שטופי מוח) או אפילו אנשים שמפחדים לצאת לאזרחות ואולי חושבים שהם לא יצליחו שם (למרות שהם אנשים מסכנים).

אבל להישאר בצבא עוד כמה שנים כדי לצבור ניסיון ניהולי, שאולי כן ואולי לא יעזור לך בעתיד? שוב, זה כנראה אנשים שלא מאמינים בעצמם שהם יכולים להצליח בלי שיהיה כתוב להם בקורות בחיים "שירת כקצין וניהל צוות".

אבל אם אתה אומר שאין כלום במה שאני אומר... אתה מוזמן לכתוב שוב "דיכוטומיה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 15:41 
Woody Allen כתב:
ניסיון הוא אכן בתחת שלי, כשזה קשור לניסיון צבאי.
אתה באמת חושב שמישהו בעל ניסיון ניהולי צבאי, בתחומים העוסקים בצבא (שזה בדרך כלל די פיפי קקי), יהיה בהכרח מנהל טוב בחברת השקעות לדוגמא?
זה שקול ערך למנהל טוב בחברת השקעות שמחליט לנהל קבוצת כדורגל. זה אומר שהוא יהיה מנהל קבוצת כדורגל טוב?

אני מכיר לא מעט קצינים מפקדי צוות שלא הייתי נותן להם לנהל צוות שיסדר לי את הסלון. וכמובן שאני מכיר גם קצינים מפקדי צוות שאני צופה להם עתיד מזהיר בתחום הניהול. כמו שאני מכיר גם אנשים באזרחות שרשמית לא עסקו מעולם בתפקיד ניהולי, אבל כשהם יתייצבו בפניו ברור לי שהם יצליחו. והפוך.
את השנתיים-שלוש האלה שאנשים מבלים בקצונה, ובלהכין רשימות שמירות ולשלוח חיילים למטווחים, הם יכולים לנצל באזרחות ואשכרה לפתוח קצת את הראש לתחומים בהם הם יעסקו בעתיד, וכן- אפילו לצבור ניסיון לא קטן בהם.

אני עוד יכול לקבל אנשים שנשארים בצבא בגלל כסף (בעיקר קצינים קרביים), פטריוטיות (שוב, קרביים), סתם כי נוחה להם המסגרת הצבאית (למרות שהם פסיכופטיים שטופי מוח) או אפילו אנשים שמפחדים לצאת לאזרחות ואולי חושבים שהם לא יצליחו שם (למרות שהם אנשים מסכנים).

אבל להישאר בצבא עוד כמה שנים כדי לצבור ניסיון ניהולי, שאולי כן ואולי לא יעזור לך בעתיד? שוב, זה כנראה אנשים שלא מאמינים בעצמם שהם יכולים להצליח בלי שיהיה כתוב להם בקורות בחיים "שירת כקצין וניהל צוות".

אבל אם אתה אומר שאין כלום במה שאני אומר... אתה מוזמן לכתוב שוב "דיכוטומיה".

1. דיכוטומיה. ולא סתם, גם דיכוטומיה כוזבת (איך אני?!?! נתתי בראש)
2. אפשר לנהל דיון שלם עד כמה ניסיון ניהולי מתחום אחד אפליקטיבי (עוד מילה גבוהה ווהווו!!) לתחום אחר. בפועל שוק העבודה היום מתנהל כאילו כך הדבר ומנהלים מגויסים לנהל בתפקידים שונים, בתחומים לעתים כמעט זרים להם, על סמך יכולות הניהול שלהם.
3. הסיפור הזה על "תחומים בהם יעסקו בעתיד", כבר כתבתי פה שהוא סיפור סבתא. רוב האנשים שיוצאים מהצבא לאזרחות עוסקים בעבודה זמנית לחלוטין שתורמת להם מעט מאוד, ואז הולכים ללמוד ועוסקים במקצוע שונה בתכלית. האפשרות לפיתוח אישי ולצבירת ניסיון רלבנטי באופן עקרוני גבוהה יותר בתפקיד פיקודי סביר (בהכללה) מאשר בעבודת "אחרי צבא" קלאסית (בהכללה). מעבר לזה שזה גם "נראה יותר טוב" ו-what not. זה שאתה יכול במקום לצאת לקצונה לחסל את העוני באפריקה ולהביא לשלום עולמי באזרחות זה יפה בתיאוריה אבל השאלה היא כמה אנשים עושים את זה. הכל שאלה של אלטרנטיבות.
4. דיכוטומיה. אחושרמוטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 15:53 
לא יודע מה זה עבודת "אחרי צבא" קלאסית בשבילך. לא כולם הולכים להיות מלצרים ומתדלקים אחרי הצבא.
וגם אם כן, לא חסרים אנשים שהתקדמו ממלצרים לאחמ"שים בזמן קצר בזכות היכולות שלהם ומבלי שצברו שום ניסיון לפני, ומאחמ"שים למנהלי מסעדה, ומשם לתפקידים ניהוליים אחרים בתחום שונה לגמרי. כמו שאתה אמרת, החיים זה לא שחור ולבן (או דיכוטומיה).

לפחות אתה מודה שאתה מדבר בהכללות. אני עדיין לא מסכים איתך שהסיכוי לצבירת כלים פרקטיים בניהול בשנתיים-שלוש בתור קצין בצבא גבוה מהסיכוי לכך בשנתיים-שלוש באזרחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 17:37 
המשתמש וודי אלן. סגנון הכתיבה שלך אובר מתלהם ודי מעיק בכללי,מה גם שבדרך כלל התוכן לא עמוק יותר מדי.בצירוף כל הללו אני קובע בודאות שאתה לא וודי אלן האמיתי.אתה סתם סו-אלן וונאבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 19:49 
סמל אישי של המשתמש
פיקוד וניהול אלו דברים כל כך שונים (לפחות בקריירה שאני בחרתי לי) שאני באמת לא יכול להגיד שלי אישית אחד עזר לשני, אבל יש אנשים שנשבעים שזה לימד אותם את כל מה שהם יודעים בחיים (ולפחות מהנסיון המאד מוגבל שלי רובם מנהלים מחורבנים, בדיוק בגלל שהם מנהלים כאילו שהם עדיין בצבא).
"מנהיגות" זה בעיקר משהו שאנשים בלי כישורים מדידים רושמים בקו"ח.

חשוב לציין שאין לי מושג איך מתייחסים לזה בשוק העבודה כיום, אני מדבר על הנסיון הרלוונטי שיעזור לך להיות מנהל טוב באזרחות, לא על הסיכויים שלך להתקבל לעבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 20:36 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
הדבר היחיד שיש לי לתרום פה זה להציע לך לא להקשיב לעצות בעניין מאנשים שעברו את גיל 40. לא כי אין להם מושג בעניין, אלא כי הצבא בתקופתם, ובעיקר תפיסת הקצונה באזרחות, השתנו לגמרי מהימים שלהם.

תודה.
בדיוק כפי שאמא שלי רצתה שאחתום קצונה, לא משנה כמה הסברתי לה שקצונה זה ממש לא מה שהיה לה בצבא, היא לא רוצה להקשיב.
קצונה מהסוג שהבנתי שהוצעה לפותח האשכול, היא בעיקר מקום מפלט לחיילים שרוצים לצאת מהתפקיד שלהם ולכן ממש לא נחשבת ל"איכותית", בטח שלא מלפני עשר שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 22:58 
עמוס נחייסי כתב:
המשתמש וודי אלן. סגנון הכתיבה שלך אובר מתלהם ודי מעיק בכללי,מה גם שבדרך כלל התוכן לא עמוק יותר מדי.בצירוף כל הללו אני קובע בודאות שאתה לא וודי אלן האמיתי.אתה סתם סו-אלן וונאבי

אוקיי.

אם הצלחת לנתח אותי על סמך כמות ההודעות המזערית שלי בפורום הזה, כנראה שאני ממש בולט.
תודה על המחמאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: לצאת לקצונה- כן או לא?
הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 23:03 
אמיר כתב:
פיקוד וניהול אלו דברים כל כך שונים (לפחות בקריירה שאני בחרתי לי) שאני באמת לא יכול להגיד שלי אישית אחד עזר לשני, אבל יש אנשים שנשבעים שזה לימד אותם את כל מה שהם יודעים בחיים (ולפחות מהנסיון המאד מוגבל שלי רובם מנהלים מחורבנים, בדיוק בגלל שהם מנהלים כאילו שהם עדיין בצבא).

חשוב לציין שאין לי מושג איך מתייחסים לזה בשוק העבודה כיום, אני מדבר על הנסיון הרלוונטי שיעזור לך להיות מנהל טוב באזרחות, לא על הסיכויים שלך להתקבל לעבודה.

אתה צודק שהם שונים, ועדיין:

1. תסכים איתי שהתרומה של הקצונה לכישורי הניהול, היא מספר חיובי גדול מאפס. כלומר, זה כן תורם למרות הכל.
2. בתור שכיר, כשאתה מתמודד על תפקיד מסוים מה שחשוב זה לא הכישורים האמיתיים שלך, אלא איך אתה מוכר את עצמך. ואם אתה יכול לרשום בקו״ח שהיית קצין - זה מוכר אותך יותר טוב לתפקידי ניהול, גם אם לא בצדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 23:18 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
1. תסכים איתי שהתרומה של הקצונה לכישורי הניהול, היא מספר חיובי גדול מאפס. כלומר, זה כן תורם למרות הכל.
זה תלוי בתפקיד, הן באזרחות והן בצבא.
ובכלל, לדעתי "כישורי ניהול" זה איפשהו בין בולשיט לאובררייטד, ברוב המקצועות בעולם הכרות עם התחום יותר חושבה מזה שפעם אנשים היו חייבים לציית לפקודות שלך, ככה שהשאלה הרלוונטית היא האם שנה בקבע עוזרת לך יותר משנה במקצוע שתבחר, והתשובה לזה (עוד פעם, בהתעלם מראיונות עבודה שבאמת אין לי מושג) היא כמעט אף פעם לא.

ובראייה יותר רחבה, אני לא חושב שכדאי יותר מדי לתכנן תוכניות ארוכות טווח על מה אתה הולך לעשות עם עצמך בגיל 19, אין לאף אחד בגיל הזה מושג איך החיים שלו יתגלגלו ואין לך מושג איך החלטות שאתה עושה עכשיו ישפיעו עליהם, אם אתה רוצה להיות קצין צא לקצונה ואם לא אז לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מרץ 2013, 23:19 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אמיר כתב:

2. בתור שכיר, כשאתה מתמודד על תפקיד מסוים מה שחשוב זה לא הכישורים האמיתיים שלך, אלא איך אתה מוכר את עצמך. ואם אתה יכול לרשום בקו״ח שהיית קצין - זה מוכר אותך יותר טוב לתפקידי ניהול, גם אם לא בצדק.

סעיף 2 פשוט לא נכון.
בוא נגיד שאתה עובד בחברה מסויימת ואתה מתמודד על קידום מול קצין בדימוס. אם אתה מבצע את העבודה בצורה טובה יותר ממנו, ואתה כריזמטי ותוסס, והוא לעומת זאת צנון יבש, תאמין לי שאתה תהיה זה שיקודם. אלא אם כן הבוס הוא איזה מורעל צבא. אני כבר לא מדבר על דברים אחרים, כמו החיבור שלך לבוס, או מידת הליקוק שלך לבוס וכדומה.

בקשר לראיון עבודה לתפקיד ניהולי, אם אתה מציג רושם יותר טוב בראיון עבודה, וכמו שאתה אומר, מוכר את עצמך בצורה יותר טובה, גם המילה "קצין" בקורות חיים של המתחרה שלך לא ישנה יותר מדי.
אני כבר לא מדבר על זה שלא באמת מאמתים את הקורות חיים האלה, והמלצות ממקומות עבודה קודמים מהווים משקל רב יותר מאשר המלצות מהמפקד שלך בצבא (שוב, אלא אם כן הבוס מורעל), ככה שזה לא באמת משנה. אני לא תומך בזיוף קורות חיים או משהו, אבל אנשים עושים את זה וזאת עובדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: לצאת לקצונה- כן או לא?
הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 00:06 
מאוד תלוי איפה אתה משרת. בהכללה, קרבי כן וכל השאר פחות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 00:13 
אמיר כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ובכלל, לדעתי "כישורי ניהול" זה איפשהו בין בולשיט לאובררייטד, ברוב המקצועות בעולם הכרות עם התחום יותר חושבה מזה שפעם אנשים היו חייבים לציית לפקודות שלך, ככה שהשאלה הרלוונטית היא האם שנה בקבע עוזרת לך יותר משנה במקצוע שתבחר, והתשובה לזה (עוד פעם, בהתעלם מראיונות עבודה שבאמת אין לי מושג) היא כמעט אף פעם לא.

ובראייה יותר רחבה, אני לא חושב שכדאי יותר מדי לתכנן תוכניות ארוכות טווח על מה אתה הולך לעשות עם עצמך בגיל 19, אין לאף אחד בגיל הזה מושג איך החיים שלו יתגלגלו ואין לך מושג איך החלטות שאתה עושה עכשיו ישפיעו עליהם, אם אתה רוצה להיות קצין צא לקצונה ואם לא אז לא.

הטיעון השני שלך עובד לשני הכיוונים. נכון שיכולת התכנון מוגבלת אבל זה גם אומר ש(1) אתה לא יודע אם זה יעזור לך או לא בעתיד אבל בהחלט יכול להיות שכן ו(2) אתה כאמור רק בן 19. דחייה של שנה בכניסה לאזרחות היא לא משמעותית כשלעצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: לצאת לקצונה- כן או לא?
הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 00:21 
אמיר כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

תקרא לזה כישורי ניהול, כושר מנהיגות או כל מה שאתה רוצה. אחת הטעויות הגדולות בלא מעט ארגונים שאני פוגש היא ניהול חלש מאוד. זה הרבה פעמים קורה כי ממנים את העובד המצטיין למנהל, למרות שאין לו מושג מה זה להחזיק צוות, לייצר תרבות, מחוייבות, למידה, שיתוף פיקוח, בקרה, לקרוא מפה ולהבין מתי לשחרר ומתי להיות שם וכו'. אתה רואה צוותים שלא מתפקדים למרות שיש שם אנשים טובים. סינרגיה שלילית כאילו. זה קורה המון.
בקיצור, לדעתי מיומנויות ניהול וכושר מנהיגות זה לא אוברייטד, זה אנדרייטד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: לצאת לקצונה- כן או לא?
הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 00:33 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
הטיעון השני שלך עובד לשני הכיוונים. נכון שיכולת התכנון מוגבלת אבל זה גם אומר ש(1) אתה לא יודע אם זה יעזור לך או לא בעתיד אבל בהחלט יכול להיות שכן ו(2) אתה כאמור רק בן 19. דחייה של שנה בכניסה לאזרחות היא לא משמעותית כשלעצמה.

מסכים בהחלט, כמו שאמרתי, אם אתה רוצה להיות קצין, לך להיות קצין ואל תדאג יותר מדי.
ההחלטות שאתה עושה בגיל 19 הם לרוב לא כל כך חשובות, בטח שלא חשובות כמו שנדמה לך, וגם אלו שמשפיעות על החיים שלך באופן משמעותי לרוב עושות את זה באופנים שלא יכולת לחשוב עליהם, אני יודע שאין סיכוי שבעולם שאני אשכנע בן 19 בזה (אף אחד לא הצליח לשכנע אותי כשהייתי צעיר) אבל שווה לחזור על זה.
אוגוסטוס היל כתב:
תקרא לזה כישורי ניהול, כושר מנהיגות או כל מה שאתה רוצה. אחת הטעויות הגדולות בלא מעט ארגונים שאני פוגש היא ניהול חלש מאוד. זה הרבה פעמים קורה כי ממנים את העובד המצטיין למנהל, למרות שאין לו מושג מה זה להחזיק צוות, לייצר תרבות, מחוייבות, למידה, שיתוף פיקוח, בקרה, לקרוא מפה ולהבין מתי לשחרר ומתי להיות שם וכו'. אתה רואה צוותים שלא מתפקדים למרות שיש שם אנשים טובים. סינרגיה שלילית כאילו. זה קורה המון.
בקיצור, לדעתי מיומנויות ניהול וכושר מנהיגות זה לא אוברייטד, זה אנדרייטד.
אבל זה לא דברים שממש לומדים בצבא, או במינימום, השיטות שלומדים בצבא לא עובדות משהו באזרחות.
ואני מסכים בהחלט שלקחת את העובד המצטיין ולעשות אותו מנהל זה כמעט תמיד בעייתי (למרות שזו פחות או יותר הדרך שהצבא עובד, ראה רפול) מה שאני לא מקבל שיש איזו יכולת נפרדת של "ניהול" ו"הנהגה". שכל, ניסיון ויחסים בין אישיים עוזרים תמיד, אבל מעבר לזה הכישורים שנדרשים לנהל צוות תוכנה מאד מאד שונים מהכישורים הדרושים לנהל משמרת בפאב.

ולפחות באופן אישי, אני ראיתי הרבה יותר חברות מתרסקות בגלל שהמנהל שלהם לא הבין את התחום מאשר בגלל שהוא היה "גרוע בניהול" (למרות שכמובן גם זה קורה) וזה עוד יותר נדיר בדרגי הביניים.
אבל האוברייטדיות של זה מגיעה מכיוון אחר - זה ממש לא מסובך ללמוד לנהל כמו בנאדם, עם קצת שכל וקצת אמפתיה כל בנאדם נורמלי ילמד לעשות את זה טוב די מהר, יותר פשוט לקחת מומחה בתחום ולהפוך אותו למנהל נורמלי מאשר לקחת מנהל "מקצועי" וללמד אותו את התחום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 01:32 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אמיר כתב:

כבר לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 02:10 
אם אתה לא מתכוון להישאר בצבא עד גיל פרישה, אל תישאר דקה מעבר לשלוש השנים שאתה חייב.
לשירות קצר בקבע (2-4 שנים) גם אין שום משמעות כשתרצה להשתלב בשוק העבודה, אלא אם כן במסגרת התפקיד שלך אתה תעבוד מול חברה אזרחית או מול חברות בתעשייה הצבאית-בטחונית. וגם זה כשלעצמו לא גליק גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 06:21 
בקיצור- מי שחותם קבע הוא פריאייר רצח. אל תעשה את זה.

הבנתי שהפוזה חשובה לך. יודע מה יותר פוזה מלהיות קצין בצבא? להצליח באזרחות. לך על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 08:08 
בעיקרון, אם אין לך כוונה להחליף את אורנה ברביבאי, אז להיות שליש או קצין קישור, מכשיר אותך לכל היותר להיות מפיק בעיתון ערב.
כקצין, אני יכול לומר לך שהאזרחות לא מבדילה בין קצין לטוראי. לראות קצין שחלש על עשרות חיילים, עובד לאחר שיחרורו כשליח פיצה, זה לא ממש נעים.

מצד שני, למי שרגיל למסגרת מילדותו, שירות הקבע מכין אותך היטב לביריוקרטיה שנופלת עליך עם שיחרורך: מס הכנסה, ביטוח לאומי, קרן פנסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 10:45 
מדובר בסמל
סמל אישי של המשתמש
זה עניין מאוד אינדיבידואלי אסף.
אני אישית חושב שלצאת לקק"צ ולחזור לתפקיד שלישותי זה בזבוז זמן וזה לא ייתן לך כלום לחיים. יש לי חבר שסיים לפני כמה חודשים והוא מבסוט על החיים שלו.
זה גם מאוד תלוי במקום אליו תחזור. יש מקומות בצבא (כמו חיל המודיעין) ויחידות מסוימות שגודל האחריות שמקבל קצין מההתחלה היא מטורפת וזה ניסיון נדיר לחיים.
אני גם בדילמה הזאת כבר כמה חודשים.
שיהיה לנו בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 10:59 
סמל אישי של המשתמש
פיס הופ/ראסינג,

למה לא לעשות קבע מקצועי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 11:05 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
פיס הופ/ראסינג,

למה לא לעשות קבע מקצועי?

אתה מתכוון קצין עתודאי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 11:11 
מדובר בסמל
סמל אישי של המשתמש
הרוש הודף כתב:
תתאבד כבר כתב:
פיס הופ/ראסינג,

למה לא לעשות קבע מקצועי?

אתה מתכוון קצין עתודאי?

נשמע יותר כמו להיות נגד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 11:26 
סמל אישי של המשתמש
Peace Hope כתב:
הרוש הודף כתב:
תתאבד כבר כתב:
פיס הופ/ראסינג,

למה לא לעשות קבע מקצועי?

אתה מתכוון קצין עתודאי?

נשמע יותר כמו להיות נגד

כן
רק בלי דרגות של נגד (אחותי עשתה משהו כזה ב8-200 במשך כמה חודשים, היא עשתה מעל שנתיים אבל לא נחשבה לנגד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 11:39 
מדובר בסמל
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
Peace Hope כתב:
הרוש הודף כתב:
תתאבד כבר כתב:
פיס הופ/ראסינג,

למה לא לעשות קבע מקצועי?

אתה מתכוון קצין עתודאי?

נשמע יותר כמו להיות נגד

כן
רק בלי דרגות של נגד (אחותי עשתה משהו כזה ב8-200 במשך כמה חודשים, היא עשתה מעל שנתיים אבל לא נחשבה לנגד)

שוב פעם,
שמונה מאתיים דוגמא מצויינת למקום שלא רע להשאר בו בקבע ובכל זאת זה מאוד תלוי בתפקיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 13:20 
סמל אישי של המשתמש
רק בחי"ר זה שווה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 14:16 
סמל אישי של המשתמש
עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון - קצינים טוחנים מילואים, שמעתי על כאלה שעושים 100 יום בשנה של מילואים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: