Fez כתב:
teknoboy כתב:
Fez כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
Fez כתב:
[quote="אוגוסטוס היל"] פז, זה לא רק fda, זה שיח ציבורי שלם. סתם דוגמא - חיסונים.
לפני שנתיים הבן שלי היה חולה ונורא השתעל, הלכתי לרופא וזה אמר לי שאולי יש לו שעלת". אמרתי לו שהילד מחוסן אז הוא השיב לי שהחיסון טוב לשנתיים ומאחר ועברו 4 שנים הוא כבר לא...
עכשיו, לי לא היה מושג. אני מבין שגם לגבי חיסונים אחרים יש כל מיני כוכביות... למרות זאת, אני בוחר לסמוך על המערכת ולחסן, אבל אני כל הזמן מרגיש שמישהו עושה פה וואחד סיבוב.
אני לא יודע מי הרופא שלך אבל לפחות לפי התיאור שלך נראה לי שכדאי לך ללכת לרופא אחר.
החיסון לשעלת תקף בסביבות ה-10 שנים וההתוויה לחדש את חיסון הדיפטריה-טטנוס-שעלת כל עשר שנים היא התוויה ידועה שרופאים וקופות חולים אחראיים לתת למטופלים שלהם.
מעבר לזה האבחנה שלו גם לא סבירה (אלא אם היו סימפטומים אחרים כמו הפרשה מהעיניים, Whooping, הקאה אחרי שיעול וכו' ואז אולי הייתי מתחיל לחשוד).
האמת שהחלפתי רופא כי לא אהבתי את הגישה שלו, אבל הוא בוגר טכניון. צבר מבית טוב... אולי זה היה ככה והשתנה?
לגופו יש הרבה שאלות סביב חיסונים. בעיקר למחלות פחות קשות. גם בנוגע לעצם החיסון וגם לגבי גיל החיסון שפה אני מבין שיש וויכוח מקצועי לא לגמרי פתור
לא יודע, שמע, לא אביע דיעה מעבר לזה על הרופא בלי להכיר את המקרה לעומק...
ויכוחים פרטניים יש לגבי כל נושא פחות או יותר ברפואה. עניינים של האם לתת שילוב כזה או מינון כזה וכו' הם ענייני יומיום במקצוע. מה שחשוב זה שקיימת הסכמה ברמה היותר כללית. לא התרשמתי שהדיון בנושא החיסונים הוא שונה משמעותית. סה"כ לוח החיסונים נקבע בצורה מאוד קפדנית ואני חייב לציין שלטעמי משרד הבריאות עושה לאורך השנים עבודה מצוינת בנושא הזה. נושא החיסונים הוא נושא שתמיד יראה בעייתי לציבור הרחב משלל סיבות (קודם כל זה לתת זריקה לילד בריא, שזה סופר קשה לאנשים לעשות ומזמין שלל קישורים קורלטיביים, ומעבר לזה מדובר בנושא אימונולוגי ואפידמיולוגי די מסובך),
אבל האדם מהרחוב באמת לא צריך להבין לעומק את הנושא הזה מלבד להבין את החשיבות. סה"כ לא כל כך הבנתי למה אתה חותר.
אני חייב להגיד שזה לא ממש מעורר אמון כשמישהו מתעטף בחלוק לבן ואומר לך שאין לך מה לדאוג, הכול בסדר, ועכשיו תיתן זריקה לילד הבריא שלך.
עם כל הכבוד לסיבוכיות הסטטיסטית, אפשר להסביר כל דבר במילים פשוטות ולא מתנשאות, בצורה שכל אדם סביר יכול להבין.
הדיבור הזה של "אתה לא צריך להדאיג את הראש היפה שלך בבעיות של הגדולים" מעורר קצת התנגדות, שלא לומר חשד.
אין לי מושג מה אתה רוצה האמת.
אנחנו מדברים פה על הציבור הרחב - בשורה התחתונה כל אחד בוחר לעצמו כמה באמת הוא רוצה להתעמק בזה וכל בחירה היא לגיטימית. רוב האנשים לא ממש ששים להשקיע נתח נכבד מזמנם ומרצם כדי לבדוק לעומק מה המנגנון האימונולוגי שמעורר יצור נוגדנים ומה זה חסינות עדר באוכלוסיה. לגבי מי שרוצה לדעת, אדרבה. קודם כל אנחנו בעידן האינטרנט וזה בערך הדבר הכי פשוט בעולם לבדוק, ואם לא אז אני בטוח שהרופא שלו יסביר לו ברמה בסיסית (אם הוא רופא סביר).
בכל מקרה מה שאתה אומר הוא מגוחך בכל רמה.
אתה לא צריך לדעת מה המנגנון הפתופיזיולוגי בו עישון גורם למחלה כדי להבין שזה לא בריא. אתה פשוט צריך לדעת שזה לא בריא ולא כדאי לך לעשות את זה.
כנ"ל לגבי חיסונים. אני אשמח מאוד אם כל בן אדם יתעניין לעומק כמו שאני באופן כללי שמח שאנשים סקרנים ומתעניינים במדע. בפועל זה לא פרקטי ולא קורה. לכן מה שחשוב שגם אם הם מתעניינים וגם אם לא, שיבינו את החשיבות של זה לבריאות של הבן שלהם והסובבים אותו.[/quote]
תשמע, רפואה, כמו כל פרופסיה, יודעת יפה מאוד להתגונן ולשמור על עצמה.
הסביבה השתנתה ואנשים חשופים לידע רחב מאוד, אם כי לא תמיד יש להם את הכלים להבין אותו.
במקביל, כמו בכל תחום מורכב יש נושאים רבים שאין עליהם הסכמה בין אם בתוך הפרופסיה ובין אם מול גורמי חיצוניים שקוראים תיגר ושואלים שאלות קשות.
מאחר ויש לי ילדים קטנים אני חשוף לנושא החיסונים וזו הסיבה שאני מתעסק בזה.
לדעתי, הדרך להתמודד עם זה היא לבנות דיאלוג לא מתוך התגוננות אלא מתוך שיתוף והבהרת הרציונל. לצערי, אני נתקל, גם במסגרת העבודה, בהרבה רופאים שנופלים לפינה של "אתה לא צריך להתעסק בזה", תסמוך עלי. למדתי 10 שנים בשביל זה.... זה לא אוכל כבר. זה עולם חדש.
ובל נשכח שכל זה נמצא בתוך אווירה כללית של חוסר אמון ברשויות המדינה.
אני הייתי שמח אם היו נוהגים פשוט להסביר ולומר את האמת הרחבה ככל הניתן.
למשל, למה אצלנו נותנים בגיל חצי שנה כשבעולם יש חיסונים רבים שניתנים אחרי גיל שנתיים מתוך רציונל רפואי.
כל פער בלתי מוסבר רק מגדיל את חוסר האמון ומחזק רופאי אלילים וחבל.