תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 19:51

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 41  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 09:35 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
גיא, החברה החרדית חיה על הנחות יסוד אחרות. האינסטנטיב שלהם להביא ילדים הוא לא חברתי/אפנתי/ הוא דתי אידיאולוגי. זה לא שאי אפשר לשחק עם הכפתור קצת, אבל הם יביאו ילדים ואנחנו כנראה נממן אותם.
עכשיו בתוך המסגרת הזאת יש המון המון המון מה לעשות, אבל השיח הנוכחי יוצר הסתה נוראית.
אי אפשר לגשת בכלל לנושא הזה מתוך חשיבה שיפוטית כי מה שעלול לקרות פה זה אסון ערכי כנגד החרדים
מחקר מפורסם הראה שבעשרים שנה שעד תחילת שנות השבעים היו בחברה החרדית 3.5 ילדים בממוצע. כשהעלו אז את קצבאות הילדים דרסטית, בעשרים שנה שאח"כ משפחה חרדית עלתה ל 7.3 ילדים בממוצע. יותר מכפול מרגע שכל ילד נוסף היה שווה יותר כסף.
מאז שהורידו קצת את קצבאות הילדים ב 2003 המשפחות החרדיות הצטמצמו מ 7.6 ל 6.5. תן לזה קצת זמן ותראה את זה יורד עוד.
אידיאולוגיה זה יופי, אבל כסף זה עוד יותר יופי.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

נערך לאחרונה על ידי its-sick בתאריך 25 פברואר 2013, 09:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 09:35 
KingAlpaca כתב:
גיא האדום כתב:
KingAlpaca כתב:
אמצעי של מי?

אמרתי כבר, זה לא פתרון, זאת ההתחלה, שנפסיק להתייחס לכל שונה (חרדים, ערבים, סודנים, אתיופים, רוסים, וכו'...) כבעיה,
ונפסיק לשנוא אותם, אלא נראה איך אפפשר להשתלב יחד איתם לחברה יותר טובה, זה יהיה שינוי הכי חשוב שנוכל לעשות,
משם זה כבר יהיה הרבה יותר קל למצוא פתרונות.
אבל זה לא המצב ואני סקפטי אם זה אי פעם יקרה.

אני מציע שנשב כולנו מסביב למעגל, נשיר שירי קומביה, ונצלה תפוחי אדמה טעימים. אהוד השמן ומנשה התימני יספרו צ'יזבטים. אחרי זה נעצום כולם עיניים ונבקש חזק חזק "שלום עולמי" ואז נפתח את העיניים לעולם מושלם.

לא מתאים לך דמגוגיה.

רציתי לכתוב (ובאמת שכחתי) שלא מתאים לך לדבר בכאלו ססמאות חלולות שנשמעות כמו דברים שנאמרו בין ענני המריחואנה של וודסטוק.

איזה משא ומתן אתה רוצה לנהל בין הכלב לטפיל שעליו? הטפיל צריך ללמוד לא להיות טפיל. אני לא מצפה ממנו לאהוב את השינוי הזה (הוא נהנה להיות טפיל). 60 שנה נתנו לא כל מה שהוא רוצה, למה לו להפסיק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 09:37 
אוגוסטוס היל כתב:
גיא, החברה החרדית חיה על הנחות יסוד אחרות. האינסטנטיב שלהם להביא ילדים הוא לא חברתי/אפנתי/ הוא דתי אידיאולוגי. זה לא שאי אפשר לשחק עם הכפתור קצת, אבל הם יביאו ילדים ואנחנו כנראה נממן אותם.
עכשיו בתוך המסגרת הזאת יש המון המון המון מה לעשות, אבל השיח הנוכחי יוצר הסתה נוראית.
אי אפשר לגשת בכלל לנושא הזה מתוך חשיבה שיפוטית כי מה שעלול לקרות פה זה אסון ערכי כנגד החרדים

מה קרה עד שנות ה80? איפה הייתה האידאולוגיה שלהם אז? מה שקרה הוא עליית הליכוד ושינוי סדרי העדיפויות. אצל הערבים יש ירידה מתמדת בילודה, וגם אצל החרדים הייתה לאחר הורדת הקצבאות. הורדה נוספת, שלילת/הורדת קצבאות והנחות, הפסקת ההטבות הבלעדיות בדיור והוצאתם לשוק העבודה תוריד את הילודה בהרבה. הם עדיין יעשו יותר ילדים מחילונים אבל גם זה יתקזז לא מעט עם יציאה בשאלה שתתגבר עם נפילת החומות. על זה הם נלחמים, על החומות, הכסף זה רק התירוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 09:38 
סמל אישי של המשתמש
אמרתי כבר, אני מסכים שצריך שינוי (והוספתי, אני באופן אישי בכלל מתנגד לשיטה של קצבאות ילדים, בלי קשר בכלל לחרדים או לישראל).
אבל כמו כל שינוי חשוב, צריך לדעת למה עושים ואיך עושים,
ואתה כרגע לא מבין מה הולך פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 09:42 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
מה לא הוגן בשאלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 12:07 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אמיר כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
טקנו, אני לא מבין את ההתעקשות.
המדינה יכולה לעשות רק דבר אחד? מה הקשר בין הכסף של טבע ואינטל לכסף שהולך לחרדים או למדיניות קצבאות לא הוגנת?

הקשר הוא שבדיוק כמו שהשתמשו בפלשתינאים בשביל שלא תשים לב שהעשירים גונבים לך את המדינה מתחת לידים, ככה משתמשים עכשיו בחרדים.
זה לא שהחברה החרדית היא לא אתגר מסובך שישראל חייבת לפתור, זה שהבעיות הכלכליות שהאזרח הממוצע בישראל סובל מהן ללא ממש קשורות לחרדים.
ושלא יובן לא נכון, חייבים לפתור את הבעיה הזו וזה בהחלט לגיטימי לנסות עכשיו, רק לשמוע את זה ממישהו כמו יאיר לפיד, שמקבל את הכסף, התמיכה והאידיאולגיה שלו בדיוק מהאנשים שכן אחראים למה שקורה לציבור העובדים בישראל זו חוצפה.

זו לא בעיה כלכלית זו בעיה חברתית, הכסף הוא אצל העשירים, כל מערכת החינוך החרדית היא פחות מאחוז מתקציב המדינה, אם אנחנו רוצים לממן אותם אין לנו שום בעיה להמשיך לעשות את זה לפחות לעוד 2-3 דורות.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 12:30 
באותו נושא, רותם שטרקמן :
http://www.themarker.com/news/politics/1.1937194

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 12:33 
joshsoos כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

מה קרה עד שנות ה80? איפה הייתה האידאולוגיה שלהם אז? מה שקרה הוא עליית הליכוד ושינוי סדרי העדיפויות. אצל הערבים יש ירידה מתמדת בילודה, וגם אצל החרדים הייתה לאחר הורדת הקצבאות. הורדה נוספת, שלילת/הורדת קצבאות והנחות, הפסקת ההטבות הבלעדיות בדיור והוצאתם לשוק העבודה תוריד את הילודה בהרבה. הם עדיין יעשו יותר ילדים מחילונים אבל גם זה יתקזז לא מעט עם יציאה בשאלה שתתגבר עם נפילת החומות. על זה הם נלחמים, על החומות, הכסף זה רק התירוץ.

מסכים עם הסייפא, והמתמטיקה לא באמת רלוונטית. צריך לעשות מהלך כולל שזה נדבך אחד ממנו, עם הסתכלות קדימה, בניית תשתיות אנושיות וכלכליות ושינוי משמעותי בדרך. אחרת זה עוד מאותו דבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 14:28 
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
קצבאות ילדים גם אני מקבל. זה לא סכום שמעודד ילודה.
בכלל, האינסטנטיב שלהם להביא ילדים יושב על ערכים ולא על אינטרס.
נכון שצריך למצוא דרכים לנצל את ההון האנושי שיש שם, מצד אחד, ולהגביל את מימון בני הישיבות, אבל זה לא משהו בשמים. זה בטח לא הבעיה הכי חמורה שלנו

הקצבאות נעשות גדולות כשיש למשפחה הרבה ילדים.
משפחה שלא מתפרנסת יכולה לחיות בצורה סבירה עם קצבאות של שבעה ילדים.
עם קצבאות של שלושה ילדים היא לא יכולה.

הנחה בארנונה (לא יודע באיזה גובה) מקבלים גם חילונים שהם עניים מרודים מרובי ילדים.

גם מי שיש לו מחזור מכירות בחברה שלו של 20 מיליארד דולר יכול לקבל את ההטבות של טבע. כנראה שאתה ואני לא נקבל, כנ''ל בנוגע להנחות בארנונה.

אתה משום מה מקבל כמובן מאליו את העיוות שעל פיו מי שמרוויח מעל X כלשהו, כלומר חייב תשלום מס מעל Y כלשהו, צריך להיות פטור ממס.
ובניגוד למה שאתה רומז פה, אין שום קריטריון שעל פיו קיבלו טבע, ישקר ועוד שתיים שלוש חברות את הפטור שלהן (שוב, ראה הפרסומים של שאול אמסטרדמסקי בגלובס).

1. אני לא מקבל את זה לפי הקריטריון הזה כמובן מאיליו אלא אם אין ברירה אחרת. ללא הטבות המס טבע ואינטל לא יהיו פה, ולא בטוח שזה יעיל יותר מאשר זה שהם כן פה ומשלמים מס אפסי.
למשל חברות המייצאות משאבי טבע, אותם צריך לקרוע, חברות כמו אינטל שיכולות להעביר את הפעילות שלהם לכל מקום אחר שבה להם, לא.
2. מה זאת אומרת אין קריטריונים לפיו קיבלו טבע הטבות מס? יש חוק עידוד השקעות הון, ששם יש את כל הקריטריונים. זה לא שכתוב שם "טבע לא משלמת מס".
יש שם קריטריונים ברורים, רק שהם מתאימים רק לטבע(עד ל-1.1.2011 ועד סיום הפטורים שלהם) ולסמי בעל המכולת לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 14:33 
KingAlpaca כתב:
אמרתי כבר, אני מסכים שצריך שינוי (והוספתי, אני באופן אישי בכלל מתנגד לשיטה של קצבאות ילדים, בלי קשר בכלל לחרדים או לישראל).
אבל כמו כל שינוי חשוב, צריך לדעת למה עושים ואיך עושים,
ואתה כרגע לא מבין מה הולך פה.

אני באמת לא מבין מה אתה מנסה לומר. ברור שיש לנו מיליון בעיות יותר חמורות במשק, שיש לטפל בהם. ברור שקל יותר ללפיד ובנט לצעוק שוויון בנטל במקום אשכרה לטפל
בדברים אחרים. ברור שכדי לטפל בבעיה החרדית צריך כמה שנים והתמדה. אבל את זה כולם באשכול הזה מסכימים. למה לא לטפל בזה וגם לדרוש טיפולים אחרים בנושאים אחרים?
זה לא, או זה או משהוא אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 14:41 
סמל אישי של המשתמש
אפילו טענתי משהו שאפילו מתקרב ללסתור את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 15:20 
KingAlpaca כתב:
אפילו טענתי משהו שאפילו מתקרב ללסתור את זה?

מדבריך נשמע כאילו זה נושא לא חשוב שאפשר לדחותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 17:18 
סמל אישי של המשתמש
לא בדיוק הנושא אבל מישהו יודע באיזו מפלגה מדובר?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4349016,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 17:20 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
קצבאות ילדים גם אני מקבל. זה לא סכום שמעודד ילודה.
בכלל, האינסטנטיב שלהם להביא ילדים יושב על ערכים ולא על אינטרס.
נכון שצריך למצוא דרכים לנצל את ההון האנושי שיש שם, מצד אחד, ולהגביל את מימון בני הישיבות, אבל זה לא משהו בשמים. זה בטח לא הבעיה הכי חמורה שלנו

הקצבאות נעשות גדולות כשיש למשפחה הרבה ילדים.
משפחה שלא מתפרנסת יכולה לחיות בצורה סבירה עם קצבאות של שבעה ילדים.
עם קצבאות של שלושה ילדים היא לא יכולה.

הנחה בארנונה (לא יודע באיזה גובה) מקבלים גם חילונים שהם עניים מרודים מרובי ילדים.

גם מי שיש לו מחזור מכירות בחברה שלו של 20 מיליארד דולר יכול לקבל את ההטבות של טבע. כנראה שאתה ואני לא נקבל, כנ''ל בנוגע להנחות בארנונה.

אתה משום מה מקבל כמובן מאליו את העיוות שעל פיו מי שמרוויח מעל X כלשהו, כלומר חייב תשלום מס מעל Y כלשהו, צריך להיות פטור ממס.
ובניגוד למה שאתה רומז פה, אין שום קריטריון שעל פיו קיבלו טבע, ישקר ועוד שתיים שלוש חברות את הפטור שלהן (שוב, ראה הפרסומים של שאול אמסטרדמסקי בגלובס).

1. אני לא מקבל את זה לפי הקריטריון הזה כמובן מאיליו אלא אם אין ברירה אחרת. ללא הטבות המס טבע ואינטל לא יהיו פה, ולא בטוח שזה יעיל יותר מאשר זה שהם כן פה ומשלמים מס אפסי.
למשל חברות המייצאות משאבי טבע, אותם צריך לקרוע, חברות כמו אינטל שיכולות להעביר את הפעילות שלהם לכל מקום אחר שבה להם, לא.
2. מה זאת אומרת אין קריטריונים לפיו קיבלו טבע הטבות מס? יש חוק עידוד השקעות הון, ששם יש את כל הקריטריונים. זה לא שכתוב שם "טבע לא משלמת מס".
יש שם קריטריונים ברורים, רק שהם מתאימים רק לטבע(עד ל-1.1.2011 ועד סיום הפטורים שלהם) ולסמי בעל המכולת לא.

1.א. אפשר לחשוב שבמקום אחר הם יקבלו תנאים יותר טובים. אין להם לאן ללכת.
ב. כבר נפרטו פה כל הנתונים, והסבירו מכל כיוון אפשרי שהתרומה שלהם למשק הישראלי לא גדולה במיוחד, ובטח שהיא לא מתקרבת לתרומה של אלפי עסקים קטנים שאפשר היה לעודד בכסף שחברות הענק לא משלמות.
2. אני מפנה אותך, שוב, לטורים של שאול אמסטרדמסקי שהתפרסמו בעיתון המכובד "גלובס" בשבועות האחרונים ממש, שם הוא מספר לפרטי פרטים על התהליך בו התקבל הנוהל שלפיו טבע וחברותיה לא משלמות. בקצרה: לא מדובר בחוק לעידוד השקעות הון על סעיפיו ותנאיו, אלא בנוהל מיוחד (יכול להיות שהוא משתופף תחת כנפי אותו חוק, אבל זה לא אותו נוהל), שקבע באופן די שרירותי מי הן החברות שייהנו מפטור מיוחד. באורח פלא, הפקיד שדחף את הנוהל החדש הזה מצא לעצמו עבודה נוחה מאוד, שנה וחצי אחרי הרפורמה שהוא דאג לה, במשרד רואי החשבון של טבע (אגב, המשרד הזה מקבל מטבע, בצדק, מיליונים, פי ארבע ממה שטבע משלמת מס למדינה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 17:20 
הסלע האדום כתב:
לא בדיוק הנושא אבל מישהו יודע באיזו מפלגה מדובר?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4349016,00.html

בכמה מפלגות כבר יש פריימריז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 17:21 
סמל אישי של המשתמש
זהו בדיוק, לכן אני שואל מי בין השתיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 17:22 
עריכה: טעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 17:25 
סמל אישי של המשתמש
הסלע האדום כתב:

אפשר לחשוב מה זה משנה.

אם זה מפלגת העבודה אני מהמר על זה שמי שהיה גם מושחת וגם יהיר מספיק כדי לחשוב שלא יתפסו אותו זה בוז'י.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 17:50 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
הסלע האדום כתב:

אפשר לחשוב מה זה משנה.
אם זה מפלגת העבודה אני מהמר על זה שמי שהיה גם מושחת וגם יהיר מספיק כדי לחשוב שלא יתפסו אותו זה בוז'י.

שאלת מה זה משנה והבאת דוגמה שאם היא נכונה - היא מוכיחה למה זה משנה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 17:53 
סמל אישי של המשתמש
הסלע האדום כתב:
teknoboy כתב:
הסלע האדום כתב:

אפשר לחשוב מה זה משנה.

לטעמי אין הבדל ממשי בין שתי המפלגות, ואין הבדלים ממשיים בין הדמויות הבולטות בכל אחת מהן.
גדעון סהר לא בהרבה יותר מסוכן מבוז'י, לצורך העניין.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 17:59 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
הסלע האדום כתב:
teknoboy כתב:
הסלע האדום כתב:

אפשר לחשוב מה זה משנה.

לטעמי אין הבדל ממשי בין שתי המפלגות, ואין הבדלים ממשיים בין הדמויות הבולטות בכל אחת מהן.

מסכים איתך אבל אני בכיוון אחר. לצורך הדיון ניקח את הדוגמה של בוז'י.
1. מדובר במועמד העיקרי מול יחימוביץ' בפריימריז לראשות המפלגה. אם הוא מסתבך - יחימוביץ' יו"ר גם בבחירות הבאות.
2. הוא מוזכר כמי שיעמוד בראש הקבוצה שתתפלג מהעבודה ותחבור לקואליציית ביבי. אם הוא מסתבך
האופציה הזאת נפגעת קשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 18:18 
סמל אישי של המשתמש
הסלע האדום כתב:
teknoboy כתב:
הסלע האדום כתב:
teknoboy כתב:
הסלע האדום כתב:

אפשר לחשוב מה זה משנה.

מסכים איתך אבל אני בכיוון אחר. לצורך הדיון ניקח את הדוגמה של בוז'י.
1. מדובר במועמד העיקרי מול יחימוביץ' בפריימריז לראשות המפלגה. אם הוא מסתבך - יחימוביץ' יו"ר גם בבחירות הבאות.
2. הוא מוזכר כמי שיעמוד בראש הקבוצה שתתפלג מהעבודה ותחבור לקואליציית ביבי. אם הוא מסתבך
האופציה הזאת נפגעת קשות.

הכול נכון, אבל אין שום הבדל מהותי בין כל התרחישים האלה.
אותו דבר יקרה אם שלי תהיה ראש ממשלה, או אם ביבי יהיה, או אם ליברמן יהיה, או אם איציק שמולי יהיה.
זה בכלל לא משנה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 18:18 
סמל אישי של המשתמש
רביב דרוקר:
מדובר בבית היהודי ובניסן סלומיאנסקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 18:25 
איזה אנטי קליימקס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 18:28 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
איזה אנטי קליימקס

:ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 18:28 
סמל אישי של המשתמש
אגב, ממתי מתנחלים בכירים צריכים קבלני קולות?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 18:38 
טקנובוי, לא זוכר לאיזה טורים אתה מפנה, אבל רק לתקן טעות, שאול אמסטרדמסקי כותב בכלכליסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 18:40 
טכנובוי-

1.א בהרבה מאוד מקומות, זה אחת הסיבות למה היום יש להם 60 מפעלים ורק 1 בישראל(הרוב בהונגריה). מה אתה חושב שרק אנחנו עלינו על הפטנט של פטור ממיסים?
ב. אבל זה לא או או, נניח ומחר אתה אומר שאתה זורק את חוק עידוד השקעות הון(זה לא יעזור לך, כי כבר שינו אותו ורק עוד כמה שנים טובות התנאים של החוק החדש יכנסו לתוקף לחברות כמו טבע, אבל נעזוב את זה). יש לך את אותו משק, רק בלי טבע. אם אתה מעודד את העסקים הקטנים, זה לא בדיוק עוזר לך, כי גם כך וגם כך אתה הפסדת את טבע, ותרומתה. רק אם היא גורמת למינוס כדאי לך לעלות את המיסים, ומקסימום היא תילך.

2. אכן, יש סעיף במס הכנסה שאמור היה למנוע את הרווחים הכלואים שלא הפעילו אותו. הסיבה היא על פי אנשי מס הכנסה(מרצים שלי) זה פחד שלא יראו מזה כלום+שהם יברחו מפה. אבל הפטורים שהיו להם עד עכשיו(הפטור במס הכנסה זה פטור זמני, לא לכל החיים, ברגע שהם מחלקים דיבידנד אז הם צריכים להחזיר את המס חברות שהם חסכו+15 אחוז מס על דיבידנדים) נבעו מקריטריונים ברורים. ברור שהקריטריונים במקרה התאימו רק להם(ועוד חברה פרטית). מעניין איך זה קרה?
ואני מניח שאתה מתכוון שהוא מצא את עצמו במשרד רואה חשבון שעושה ביקורת לטבע, לא של טבע(לטבע אין משרד רו''ח).
אגב רק טבע ועוד חברה אחת פרטית היא זו שמקבלת את הפטורים ההזויים האלו. האחרים מקבלים פטור לשנתיים ממס+מיסים מופחתים או מיסים מופחתים בלבד(עד ל-1.1.2011).

3. בכל מקרה הפואנטה הייתה שיש מספיק קריטריונים שבמקרה מתאימים בול לחרדים, בידיוק כמו שיש קריטריונים שמתאימים בול לטבע או צ''קפוינט או חברות אחרות, ולא למשה מהמכולת.
גם כאן יש אינטרסים וגם כאן. אף אחד לא רושם בקריטריונים "משה החרדי מקבל הנחה מארנונה" או "טבע מקבלת פטור ממס". חוקק חוק, .

נ..ב אשמח ללינק הרלוונטי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 18:44 
סמל אישי של המשתמש
joshsoos כתב:
טקנובוי, לא זוכר לאיזה טורים אתה מפנה, אבל רק לתקן טעות, שאול אמסטרדמסקי כותב בכלכליסט.

צודק, טעות שלי.
ההפנייה שלי היתה שגויה.
לא שאול אמסטרדמסקי הוא שסיפר על הפקיד הבכיר שסייע לטבע ואז התחיל לעבוד אצל רואי החשבון של טבע, אלא מישהו אחר. לפחות זה כן התפרסם בגלובס. :SMOKE:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000824368

עריכה: שאול אמסטרדמסקי רק שם לינק לזה בטוויטר שלו.

* המציג אינו רופא

נערך לאחרונה על ידי teknoboy בתאריך 25 פברואר 2013, 18:48, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2013, 18:47 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
טכנובוי-

1.א בהרבה מאוד מקומות, זה אחת הסיבות למה היום יש להם 60 מפעלים ורק 1 בישראל(הרוב בהונגריה). מה אתה חושב שרק אנחנו עלינו על הפטנט של פטור ממיסים?
ב. אבל זה לא או או, נניח ומחר אתה אומר שאתה זורק את חוק עידוד השקעות הון(זה לא יעזור לך, כי כבר שינו אותו ורק עוד כמה שנים טובות התנאים של החוק החדש יכנסו לתוקף לחברות כמו טבע, אבל נעזוב את זה). יש לך את אותו משק, רק בלי טבע. אם אתה מעודד את העסקים הקטנים, זה לא בדיוק עוזר לך, כי גם כך וגם כך אתה הפסדת את טבע, ותרומתה. רק אם היא גורמת למינוס כדאי לך לעלות את המיסים, ומקסימום היא תילך.

2. אכן, יש סעיף במס הכנסה שאמור היה למנוע את הרווחים הכלואים שלא הפעילו אותו. הסיבה היא על פי אנשי מס הכנסה(מרצים שלי) זה פחד שלא יראו מזה כלום+שהם יברחו מפה. אבל הפטורים שהיו להם עד עכשיו(הפטור במס הכנסה זה פטור זמני, לא לכל החיים, ברגע שהם מחלקים דיבידנד אז הם צריכים להחזיר את המס חברות שהם חסכו+15 אחוז מס על דיבידנדים) נבעו מקריטריונים ברורים. ברור שהקריטריונים במקרה התאימו רק להם(ועוד חברה פרטית). מעניין איך זה קרה?
ואני מניח שאתה מתכוון שהוא מצא את עצמו במשרד רואה חשבון שעושה ביקורת לטבע, לא של טבע(לטבע אין משרד רו''ח).
אגב רק טבע ועוד חברה אחת פרטית היא זו שמקבלת את הפטורים ההזויים האלו. האחרים מקבלים פטור לשנתיים ממס+מיסים מופחתים או מיסים מופחתים בלבד(עד ל-1.1.2011).

3. בכל מקרה הפואנטה הייתה שיש מספיק קריטריונים שבמקרה מתאימים בול לחרדים, בידיוק כמו שיש קריטריונים שמתאימים בול לטבע או צ''קפוינט או חברות אחרות, ולא למשה מהמכולת.
גם כאן יש אינטרסים וגם כאן. אף אחד לא רושם בקריטריונים "משה החרדי מקבל הנחה מארנונה" או "טבע מקבלת פטור ממס". חוקק חוק, .

נ..ב אשמח ללינק הרלוונטי

1. גדולים ממני טוענים שהתרומה של אלפי עסקים קטנים גדולה ואיכותית ומשובחת יותר מזו של כמה חברות ענק (למשל ירון זליכה).
2. לטבע יש חברת רואי חשבון שעוסקת בתכנון מס עבורה. מסתבר שכשיש לך מספיק כסף, "תכנון מס" כולל גם חיקוק חוקים שמתאימים לך. ומה זה כבר לתת עבודה לאיזה בחור מוכשר מהשירות הציבורי בתמורה? תכלס, המשכורת שלו היא רק שבריר ממה שטבע משלמת לרואי החשבון, והתשלום הזה הוא רק שבריר מהמס שהיה אמור להיות משולם לקופה שלי ושלך (קופת המדינה).
3. נו, זה כל הדיון פה, שהגיע הזמן לחלק כספים מתנות ומשאבים לאנשים וגופים אקראיים, שבמקרה קרובים לשלטון.

לינק יש הודעה הקודמת שלי באשכול זה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 41  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: