סתם כי בא לי אדום כתב:
טכנובוי-
1.א בהרבה מאוד מקומות, זה אחת הסיבות למה היום יש להם 60 מפעלים ורק 1 בישראל(הרוב בהונגריה). מה אתה חושב שרק אנחנו עלינו על הפטנט של פטור ממיסים?
ב. אבל זה לא או או, נניח ומחר אתה אומר שאתה זורק את חוק עידוד השקעות הון(זה לא יעזור לך, כי כבר שינו אותו ורק עוד כמה שנים טובות התנאים של החוק החדש יכנסו לתוקף לחברות כמו טבע, אבל נעזוב את זה). יש לך את אותו משק, רק בלי טבע. אם אתה מעודד את העסקים הקטנים, זה לא בדיוק עוזר לך, כי גם כך וגם כך אתה הפסדת את טבע, ותרומתה. רק אם היא גורמת למינוס כדאי לך לעלות את המיסים, ומקסימום היא תילך.
2. אכן, יש סעיף במס הכנסה שאמור היה למנוע את הרווחים הכלואים שלא הפעילו אותו. הסיבה היא על פי אנשי מס הכנסה(מרצים שלי) זה פחד שלא יראו מזה כלום+שהם יברחו מפה. אבל הפטורים שהיו להם עד עכשיו(הפטור במס הכנסה זה פטור זמני, לא לכל החיים, ברגע שהם מחלקים דיבידנד אז הם צריכים להחזיר את המס חברות שהם חסכו+15 אחוז מס על דיבידנדים) נבעו מקריטריונים ברורים. ברור שהקריטריונים במקרה התאימו רק להם(ועוד חברה פרטית). מעניין איך זה קרה?
ואני מניח שאתה מתכוון שהוא מצא את עצמו במשרד רואה חשבון שעושה ביקורת לטבע, לא של טבע(לטבע אין משרד רו''ח).
אגב רק טבע ועוד חברה אחת פרטית היא זו שמקבלת את הפטורים ההזויים האלו. האחרים מקבלים פטור לשנתיים ממס+מיסים מופחתים או מיסים מופחתים בלבד(עד ל-1.1.2011).
3. בכל מקרה הפואנטה הייתה שיש מספיק קריטריונים שבמקרה מתאימים בול לחרדים, בידיוק כמו שיש קריטריונים שמתאימים בול לטבע או צ''קפוינט או חברות אחרות, ולא למשה מהמכולת.
גם כאן יש אינטרסים וגם כאן. אף אחד לא רושם בקריטריונים "משה החרדי מקבל הנחה מארנונה" או "טבע מקבלת פטור ממס". חוקק חוק, .
נ..ב אשמח ללינק הרלוונטי
1. גדולים ממני טוענים שהתרומה של אלפי עסקים קטנים גדולה ואיכותית ומשובחת יותר מזו של כמה חברות ענק (למשל ירון זליכה).
2. לטבע יש חברת רואי חשבון שעוסקת בתכנון מס עבורה. מסתבר שכשיש לך מספיק כסף, "תכנון מס" כולל גם חיקוק חוקים שמתאימים לך. ומה זה כבר לתת עבודה לאיזה בחור מוכשר מהשירות הציבורי בתמורה? תכלס, המשכורת שלו היא רק שבריר ממה שטבע משלמת לרואי החשבון, והתשלום הזה הוא רק שבריר מהמס שהיה אמור להיות משולם לקופה שלי ושלך (קופת המדינה).
3. נו, זה כל הדיון פה, שהגיע הזמן לחלק כספים מתנות ומשאבים לאנשים וגופים אקראיים, שבמקרה קרובים לשלטון.
לינק יש הודעה הקודמת שלי באשכול זה.