קומוניסים כתב:
אומר מילה בקשר לדיון שהתפתח פה - לדעתי כמו בכל דבר בחיים, גם ברפואה וגם בתחומים אחרים קיים המונח איזון. בין הקצוות של להאמין לכל מילה שכל רופא אומר ולקחת כל דבר לבין להתנער לחלוטין מהרפואה השגרתית יש מרחק ולדעתי, וכך אתנהל כשתהיה לי משפחה, הדבר הרצוי הוא לאזן בין הדברים, לשמוע גם וגם. אסור להיות קיצוני בעניין זה. רומארי , כתוב בתורה "ורפא ירפא" רש"י שואל מדוע יש כאן כפל לשון ומסיק שכאן במילים אלו ניתנה הרשות לרופא לרפאת. ה' האציל מחכמתו ונתנה ביד אדם למען ירפא וגם מצד פיקוח נפש ו"אין סומכין על הנס" אסור לזלזל חלילה בדברי הרופא, אם כי תמיד מומלץ ורצוי להיוועץ באנשי מקצוע נוספים ולשמוע את דעתם. מצד שני יש גם רופאים עליהם נאמר "הטוב שברופאים לגיהנום" ולצערי גם הייתי עד ליותר ממקרה אחד של אבדן חיי אדם בגלל רשלנות רפואית בוטה. אין גם ספק שחברות התרופות הן מסחריות וכחברה מסחרית האינטרס שלהם הוא לשווק כמה שיותר את המוצרים. האם זה תמיד נעשה ביושר? לא יודע. האם זה בהכרח אומר שכל מה שהם מוציאים תחת ידם הוא רעל? אני יודע בוודאות שלו. אבי שיחיה סובל מבעיה ורק תרופה מסויימת מאפשרת לו חיים שקטים ותקינים. לא צריך להסחף לא לפה ולא לשם.
תגובה נורמאלית של אדם נורמאלי.
אין לי טענה אלייך או לדומייך.
ואני גם לא הולך להרחיב פה,בכל מקרה כאשר מדברים על רופא צריך להבין מה זה רופא ומה תפקידו אפילו בשבועת היפוקרטס רשום דברים שונים ממה שהיום הרפואה מציעה.
לגבי חברות התרופות זה הרבה יותר מרשלנות רפואית.הם משלמים לכתבי עת רפואיים כדי שיפרסמו מחקרים שהם מוציאים על תרופות,הם משלמים מאות אלפים לפרופסורים מסוימים כדי שימליצו על התרופה שלהם(למרות שיש לזה השלכות קשות) נונים הטבות של מלונות וכל מיני צ'ופרים לרופאים.
אותו רופא שקיבל מהם 100000 דולר כדי לפרסם ביקורת חיובית על תרופה מסויימת אחראי גם על הורדת רמת הכולסטרול בבדיקות הדם ובכך הכניס מיליוני אנשים בארה"ב למעגל תרופות הסטטינים בהוראת חברות התרופות.
יש הרבה מתחת לפני השטח.
בהצלחה עם ג'ונתן ורק תדע שבגבעת שמואל יש קבוצה גדולה שפועלת בנושא הזה ומבקרים אותו בכלא וב"ה שתצליחו.