הפועל כתב:
אני מתרגש, כי הבאומן הזה מובא בתור דוגמה להתנהלות תקינה.
אפילו שהוא הוחתם מעכשיו לעכשיו, אפילו שלפחות כשאני רואה אותו הוא נראה בבירור כאילו הוא בקושי זז. אני לא יכול להשוות בכלל את איך שהוא נראה (מוגבל, איטי) לאיך שרנדל נראה (בעיקר חסר כושר גופני).
זה לא סיכום מחושב. זה הימור פזיז, שהתפוצץ להם בפרצוף, אם הייתי צריך לשים כסף הייתי מהמר שהם החתימו אותו בלי לעשות בדיקות רציניות בכלל ("השם שלו מוכר לי" זאת לא בדיקה רצינית).
ואני נתפס לזה, כי ההצגה הזאת כאילו המועדון שלנו (עם כל בעיותיו וחסרונותיו, ויש ועוד איך, ואני בעצמי מעלה אותם בפני חברי הנהלה מפעם לפעם) הוא איזה פרטאץ' מוחלט שבמקרה משחק בליגה של הגדולים, היא בעיניי לא רצינית.
באומן לא סתם "שם מוכר" אלא היה שחקן של 16 נק' ו-8 ריב' בקבוצה מקום שני בליגה שנה שעברה. היה אחד השחקנים הטובים בליגה. מבחינה מקצועית אין מחלוקת על היכולת שלו ובאמת בפן הזה לא היה להם מה לבדוק. יש מצב טוב שהם לא עשו לו את כל הבדיקות הרפואיות הדרושות אבל כאמור הבדיקות האלה הן לא בדיוק הגולד סטנדרט. יכול מאוד להיות שגליל כן התרשלה כאן (אנחנו לא באמת מכירים את ההליך המדויק שם להבאת שחקן), אבל דברים כאלה קורים ותמיד יקרו גם כשהקבוצה לא מתרשלת ולכן לא הבנתי את ההתרגשות הגדולה. עדיין לא הבהרת לי מה מבדיל את ההחתמה שלו מזו של רנדל למעט התוצאה. תיאורטית רנדל יכל לעלות אתמול ולשחק כמו באומן גם עם כל הבדיקות בעולם ועדיין לא הייתי מאשים לרגע את ההנהלה בנושא הזה.
והמועדון שלנו הוא אולי לא המילים המדויקות שכתבת אבל הוא בהחלט מועדון יוצא דופן בהתנהלות שלו בליגת העל (ולא לטובה). הוא בהחלט המועדון היחיד בליגת העל שמרשה לעצמו לשחק בלי זרים כבר כמעט עונה שלמה. הוא באמת המועדון היחיד שמרשה לעצמו להיות בחיסרון מתמשך. אלו עובדות. אין עוד קבוצות בליגה שמתנהלות בצורה הזאת - פשוט אין. אי אפשר להתווכח עם זה. אפשר לנסות להסביר, אפשר לנסות לתרץ, אבל בכל ניסיון כזה צריך להתמודד עם העובדה שאנחנו היחידים.