yos כתב:
הגרמני המקורי כתב:
ערן אני מדבר על השלט. מעבר לכך מעצבן אותי שיש אוהדים של הפועל שכל מטרתם היא להכנס באולטראס ולא משנה מה יעשו או יניפו ובטימטום הכי גדול ששמעתי אחרי המשחק אתמול היה ואני מצטט ״שער 5 אשמים במצב כי הם העיפו את טביב״
לכו תזדיינו אתם וטביב יא חבורה של קוקסינלים,אנשי מקלדת מזדינים!!!
ראשית, תירגע. בכלל, תירגעו.
שנית, תבינו שהשלט לא העביר את המסר שרציתם. הבעייה היא לא באלפי האוהדים שראו אותו, אלא באלו שניסחו אותו. קורה. לא נורא. קללות לא יפתרו את זה.
שלישית, אתם צודקים. במסגרת העימות החשוב מול 'לה פמיליה' נזנחו כמה עקרונות דמוקרטיים מהותיים, ואף אחד לא דיבר על זה, כי כולם שמחים שהם חוטפים. כל עוד לא הוכרז 'לה פמיליה' כארגון טרור והוצא מחוץ לחוק לא יתכן שלא יתנו לרוכשי כרטיסים להיכנס למשחק, רק כי הם לובשים חולצות עם שם הארגון.
באופן עקרוני, הבעייה של אוהדי הכדורגל בארץ (ואולי בעולם) היא שהם חוגגים כשהיריב שלהם חוטף, והם לא מבינים שאם היום עושים את זה להם, מחר יעשו את זה לנו.
נדרש כאן מאבק מאוחד, של כל האוהדים, בכדי לשנות את התדמית והיחס לאוהדי הכדורגל.
ציבור שמשלם מחיר של כרטיס לתיאטרון, ומקבל יחס כאילו הוא עדר בהמות, שאפשר לתת לו עונשים קולקטיביים, וכל שוטר או סדרן יכול להרשות לעצמו להתייחס אליו בגסות ובאלימות.
אחר כך מתפלאים שאנשים טסים למדריד או לברצלונה לראות משחק כדורגל בודד, ולא מוכנים להשקיע חמישית מזה כדי לעשות מנוי שנתי של 20 משחקים לקבוצה הישראלית שהם אוהדים.
זה נורא פשוט: שם מתייחסים אליהם כבני אדם, כלקוחות, כחלק מהחגיגה, לא כחוליגנים בפוטנציה.
הפתרון גם הוא פשוט, והוא מיושם בשיטת המשפט שלנו יום יום מאז ימי התנ"ך: אין ענישה קולקטיבית. יש ענישה פרטנית. איש בעונשו יומת.
יש מצלמות אבטחה, יש מאבטחים, יש שוטרים, אפשר לעשות כרטיסים שמיים (כמו באיטליה) וכרטיסי מנוי נושאי תמונה.
אפשר הרבה דברים, אבל כל אדם הוא חף מפשע כל עוד לא הוכח אחרת, וכל מי שרוכש כרטיס במיטב כספו זכאי שיגידו לו: סליחה, בבקשה, תודה, תיהנה.
אם רוצים לשקם את הכדורגל הישראלי, זה הצעד הראשון.
קודם כל אתה תירגע...
מי אתה בכלל שתגיד את דעותי בעיניין???
ארגון אולטראס הפועל זה אירגון שמייצג את אוהדי הפועל-אסור לו ליצג פוליטית שום גוף בארץ ובטח לא לתמוך באירגונים שונים.
באם החליט האירגון לתמוך באירגונים שונים אין שום בעיה שיעשה הצבעה בעיניין,לא מקובל עלי שבכספי יגבו מועדון אוהדים זה או אחר בייחוד את אירגון לה פמיליה.
לגבי הטעות הפאטלית-מה פתאום אנחנו צריכים לעזור לקהל הגיזעני הזה???
מה נהיינו נוצרים??? בנצרות כתוב מי שנותן לך סטירה תן לו את הלחי השנייה... אז להזכירכם אנחנו יהודים וביהדות כתוב-"הקם להורגך השכם להורגו".
אם ארגון אולטראס הפועל מחליט לתמוך באירגון לה פמיליה אין לי בעיה הוא צריך לעשות שתי פעולות.
א.לעשות הצבעה בין אוהדי הפועל לראות אם יש תמיכה לנושא.
ב.לדבר עם ראשי אירגון לה פמיליה וליצור דיאלוג איתם.
לא יכול להיות שכל התהליך הזה יהיה חד צדדי ובמסווה של דמוקרטיה בשקל "אסור ללבוש חולצות" ועוד כהנה הסברים מפגרים בשקל תשעים.
אם אוהדי בית"ר הסתכלו עלינו עד היום ואמרו בליבם "הנה קומוניסטים הומאים ערבים" הם יכולים להוסיף עוד תואר "מוצצים".
וכל הנחמדים פה בפורום או ביציא שמגלים סולידריות ואומרים היום זה הם מחר זה אנחנו.
יש לי סוד קטן,אי אפשר להלחם במשטרה אי אפשר להלחם באירגון.
אם יחליטו לסגור את לה פאמיליה זה תוך דקה אם יחליטו לסגור את אולטראס הפועל זה בתוך דקותיים אל תשלו את עצמכם שיש לכם איזה שהוא כוח.
אתם כולכם מריונטות על חוטים בתוך תיאטרון גדול.אתם לא רוצים שמשטרה תפגע בכם? יש דרך אחת תסתמו את הפיות.
שבת שלום.