גיא האדום כתב:
הטיעון על עובייד הוא מגוחך. הוא נחטף ע"י סיירת מטכ"ל שנחתו על ביתו עם מסוקים. אתה חושב שאישתו, שראתה את כל הארוע, באמת לא ידעה מי הם הבחורים החסונים האלו שלקחו את בעלה ולצבא של איזה מדינה הם משתייכים?
ואגב, גם אם היא לא ידעה, אני מניח שבסופו של יום אפילו הערבים הטיפשים הצליחו להבין את זה ואפילו לדבר על זה עם הגויים האחרים, יימח שמם וזכרם, באו"ם שמום.
http://www.jewishvirtuallibrary.org/jso ... es638.html (מה שלא פורסם בזמנו הוא באיזה מתקן כליאה בארץ הוא כלוא. זה הכל. לא דומה לסיפור הנוכחי. הוא גם היה המעצר מנהלי, בניגוד לסיפור הנוכחי.) ברור שהחיזבאללה ידעו, זה מה שהופך את כל הסיפור למגוחך, הנקודה היא שהיה על זה איפול מלא בארץ מה שמנע כל דיון ציבורי בנושא.
ועוד פעם, בראייה לאחור, איזה סיבה שבעולם היתה לעשות את זה?
גיא האדום כתב:
אני יודע, או לפחות מעריך, שההליך הוא מסודר כי אני רואה מי היה מעורב בו. אלו אנשים שאני מכיר שישרים והגונים ואני מאמין להם. אני מתכוון לאנשים כמו הילה גרסטל או אברהם טל פלוס אותם שופטים עליונים שאישרו את ההליך. אלו לא אותם אנשים שאמרו שהחטיפה של עובייד ודיראני היא חוקית אלא אלו דווקא אותם אנשים (יותר נכון אותו סוג של אנשים) שאמרו שהיא לא חוקית. אלו לא אותם אנשים שהפלילו את איציק מרדכי אלא דווקא אותם אנשים שטיהרו את שמו והביאו להתפטרות כל צמרת השב"כ. למען האמת יש סיכוי לא רב שאלו אולי אפילו אותם אנשים ממש.
אז כן, אני מאמין להם.
אני לא, אבל בוא נשאל אותך ככה, יש משהו שיכול לקרות שיגרום לך לא להאמין להם?
רבאק, מדובר במערכת שהראתה שיש לה נכונות להעלים בני אדם (כולל אנשים שעד היום אנחנו לא יודעים עליהם) ומערכת שאיפשרה עינויים עד כדי אונס רקטלי.
גיא האדום כתב:
אשר לציטוט. קצת קשה לי אעפס, להסביר את העובדות שמסתתרות מאחורי ציטוט בלי שם שמדבר על "אסירים בודדים". כפי שהסברתי לך, לפעמים הרצון לחשאיות הוא מאוד מובן, כמו במקרה קלינברג. אם יש עוד שלושה קלינברגים שנעצרו לאורך השנים זה לא ממש מטריד את מנוחתי ואני לא חשוב שזה ממש מטריד את מנוחתו של הציבור הישראלי. אם חוץ ממנו
אתה אפילו לא יודע אם היתה סיבה מוצדקת למאסר של האסיר X, ועדיין לא הסברת לי מה היתה הסיבה להחזיק את קלינברג בחשאי, ואתה עדיין סומך בעיניים עצומות על האנשים האלו, אני אשכרה לא מבין אותך.
ואני יודע שזה לא מטריד את הציבור בארץ, אבל גם ילדים פלשתינאים מתים לא מטרידים אותו.
גיא האדום כתב:
אשר למשפט האחרון שלך, אני באמת שלא מבין על מה אתה מגיב.
ואשר לדוגמאות, בהתחשב בעובדה שעד כה כולנו ביחד הצלחנו למצוא לכל היותר שני מקרים היסטוריים שבהם אנשים הוחזקו בכלא לתקופה ארוכה תחת צו איסור פרסום, אז קצת קשה להביא דוגמאות. אני גם לא בטוח שבמקרים האלו האסיר או משפחתו ניסו לגרום לפרסום הפרשה או אפילו רצו בזה. ולמרות זאת, למיטב זכרוני, בסופו של יום המדינה ויתרה על צו איסור הפרסום בפרשת מרכוס קלינברג.
ואגב, אם מדברים על צווי איסור פרסום לתקופות קצרות אז יש מאות מקרים שבהם השב"כ נותן לפרשות להתפרסם אחרי כמה ימים או שבועות.
בוא אני אנסה עוד פעם במילים יותר קטנות -
אתה טוען שהשב"כ או שירותי הבטחון היו בעצמם וללא שום לחץ חיצוני משחררים מידע על אסירים כאלו , ואני שואל, בהתחשב בעובדה שזה לא קרה אף פעם (צו איסור הפירסום על קלינברג הוסר רק אחרי שגורמי תקשורת דיווחו עליו) ובהתחשב בעובדה שהם נלחמו כנגד חשיפה בכל המקרים שאנחנו כן מכירים, למה אתה חושב שזה יקרה?