גיא האדום כתב:
ראשית, ברור שאין לי שמץ של מושג מה הוא ידע. אף כתבה, גם ב"מקורות הזרים", אפילו לא רומזת בכיוון, כנראה כי הדברים באמת נשמרים יחסית כרגע בסוד.
שנית, לעיתים הדברים האלו הם בהחלט עניין של חיים ומוות ובטחון לאומי. יש לא מעט אפשרויות ועל חלקן לא הייתי רוצה להרחיב אפילו לא באופן תיאורטי. אבל מקרה קל, למשל, הוא שהבחור הזה הפעיל סוכנים והוא היה בדרך לשרוף אותם. עצם הפרסום של התמונה שלו כשלעצמה יכולה מאוד לסכן את המקורות שלו.
האם זה מה שהיה? אני לא יודע (כאמור, אני יכול להעלות על דעתי אפשרויות קיצוניות פי כמה). האם המקורות שלו, אם זה המצב, אכן קרדינליים לבטחון הלאומי של ישראל? אני לא יודע. אני כן יודע (ואני יודע שזה גם לא סוד) שמידי פעם, גם אם לא לעיתים קרובות, מקורות מודיעיניים הם אכן קריטיים ממש לבטחון המדינה.
זה מה שאני לא מבין, אם הוא היה מרגל, הוא כבר מסר את המידע על הסוכנים שהוא הפעיל.
אני איכשהו יכול לדמיין מקרה תיארוטי שיודעים שהוא הולך למסור את המידע לאירנים אבל תפסו אותו לפני שהוא הספיק לעשות את זה, אבל למה בדיוק לא מספרים על זה?
אני מנחש שהאירנים יודעים שיש להם מרגל.
גיא האדום כתב:
ואמיר, אני לא יודע למה אתה חושב שמה שעשו השרותים החשאיים במלחמה הקרה לא עזר לבטחון של המדינות שלהם. הסובייטים למשל השיגו את סודות הגרעין האמריקאים ככה. האמריקאים, אמנם לא באמצעות סוכנים אנושיים, למדו שהסובייטים בונים להם בסיס של טילים גרעיניים בקובה. ברור שהמלחמה הקרה לא הדרדרה מעולם למלחמת עולם כוללת, אבל זה כשלעצמו לא אומר הרבה על החשיבות של השרותים האלו, בטח ובטח לא במזרח התיכון, שם סכסוכים נגמרים לא פעם ולא פעמיים במלחמות של ממש.
המסמכים של ה CIA מהמלחמה הקרה רובם שוחררו לציבור, ככה שאפשר יפה מאד לדעת מה ה CIA עשה או לא, לגבי ה KGB, הם קירקסו את כל שירותי הביון המערביים לאורך כל המאה ה-20, משהו יצא לרוסים מזה?