מולי הולצמן כתב:
קובי
המאמן רצה את טוטו ואביחי אבל הוא בעצמו אמר שהוא מבין שבמציאות הכלכלית הקיימת הוא לא יכול לקבל אותם, הסיבה שהם לא יצאו למחנה אימון זה בגלל שהסוכן שלהם חשב שהוא יוכל לסגור להם קבוצה בחו"ל וניצן לא רצה להוציא שחקנים שלא יהיו חלק מהקבוצה, על ההתנהלות של ידין במהלך המו"מ אני לא מתכוון להרחיב.
תפקידו של המנכ"ל הוא לנווט את המועדון במסגרת התקציב שאושרה לו ע"י הדירקטוריון. הוא יכול להביא מנהל מקצועי (לדעתי יש צורך), הוא יכול להביא מנהל משק והוא יכול להביא עוד איזה פונקציה שנראה לו לנכון להביא. אני לא מבין מדוע הפועל תל אביב צריכה גם מנכ"ל וגם יו"ר כי ברור שהתפקידים שלהם היום דיי חופפים.
את היעדים לעונה צריכים נציגי הדירקטוריון לקבוע ולהציג אותם למנכ"ל ולצוות המקצועי בדיוק כמו כל חברה שכל חברה גדולה במשק עושה.
לאחר מכן המנכ"ל צריך להכין תוכנית עבודה שתנסה להשיג את המטרות שהוצבו לו ע"י הדירקטוריון.
כך עובדות כל החברות בעולם וכך גם עובדות קבוצות הכדורגל הגדולות בעולם (גם במתוכנת של בעלות אוהדים וגם במתכונת של בעלים יחיד).
קורמן ידידי - אני לא מעריץ/משתחווה/ מאוהב ברמון....אני מעריך אותו מאוד על הצעד שהוא עשה כי אני יודע שלא היו אנשים שהיו מוכנים לעשות את הצעד הזה... הקבוצה עמדה למכירה ולא היו קונים עם זה אין ויכוח, פה מדובר על עובדה.
תשאלו את עצמכם טוב טוב אם אתם הייתם רוצים להיות בעלים יחיד של הפועל ת"א (במידה והיה לכם את הממון לכך)....
1) לגבי טוטו ואביחי - אל תקנה את סיפור המסגרת התקציבית כי כשרצו להביא את ורמוט ידעו טוב מאוד לפרוץ את המסגרת הזו. נכון, קצב הבטיח למצוא להם קבוצה אבל אז לובין עשה את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב וזה לשחרר ספינים על הגב של השחקנים ולהשחיר את השם שלהם בעיני האוהדים, ראה מקרה קנדה,ידין,טוטו,אלרואי ועכשיו בן יוסף (כל אלו רק מהשנה הנוכחית, אפשר גם ללכת אחורה אם תרצה). ידין הגיב כמו שערס מגיב ומשם זה כבר נהיה כדור שלג שאי אפשר לעצור. אם אתה חושב שהיתה לידין הצעה מהמחלה בסוף העונה שעברה אז אתה טועה בוודאות, ההתנהלות של הפועל הבריחה אותו לשם ורק בזכות ההתעקשות של רמון הוא גם לא סגר שם. זה בסדר, הוא מבחינתו עבר לקבוצה שספגה שער אחד בתשעת המשחקים האחרונים וייצב להם את כל משחק ההגנה, אנחנו עלינו ביום ראשון למשחק עונה בחיפה בלי קשר אחורי על המגרש כי אין אחד מחליף בסגל. אחלה התנהלות.
2) לגבי תוכנית העבודה וניהול המועדון - אתה פוגע בדיוק בנקודה שלי. יש תוכנית עבודה בהפועל ? יש הפקת לקחים ? יש הצבת יעדים ? יש חשיבה של כמה צעדים קדימה ? אם כן, אז איך זה שאותן טעויות מחלון ההעברות בקיץ חזרו על עצמן גם בינואר ? מילא בקיץ היינו בלחץ של זמן ובדיוק התחלפה הבעלות ובלה בלה בלה אבל מה גרם ללחץ בינואר ?
אתה יודע כמה כסף אנחנו מבזבזים רק על להחזיק את השחקנים הכושלים שהוחתמו בקיץ כי הופתענו לגלות שאין אף קבוצה שרוצה אותם ? למה שוב מביאים כמות עצומה של שחקנים בינוניים במקום כמות קטנה יותר של שחקנים איכותיים ? למה כל איתור השחקנים הפוטנציאלים לרכש מרוכז אצל אדם שנכשל בכל רק לפני חצי שנה ? למה לא עיבו את מערך הסקאוטינג ? למה לא נעזרים למשל באוהדים ?
3) ניהול הסגל - איזו מחויבות אתה רוצה לייצר אצל אלרואי,דנין וחוטבא למשל כשהם יודעים שהמועדון מת להיפטר מהם ? איזו מחויבות יש לטוטו לקבוצה אחרי שניסית בכל דרך אפשרית להעיף אותו מהקבוצה, כולל לשחרר עליו שקרים מוחלטים כמו זה שהוא לא מתאמן מספיק. טוטו הוא אחד היחידים בסגל שעובד גם מעבר לשעות האימון, שגם אליהם נגיע עוד מעט. איך אתה עולה עם בלם (פטקוביץ') בהרכב במשחק מול בני יהודה כשהוא יודע שעוד ארבע שעות הוא במטוס ? אתה כמנהל צריך להגיד למאמן שהשחקן הזה לא נמצא מבחינתו ברוטציה. היו על הספסל את חיימוביץ' ושושן, הוא היה יכול להשתמש בהם.
4) התנהלות מול המאמן - הבאת מאמן במקום שירזי, או יותר נכון חבר כמו אח שיהיה המאמן. לא יכול להיות שאין לך שום השפעה עליו. לא צריך להיות מבין גדול בכדורגל בשביל לראות שבחודשיים האחרונים הקבוצה נראית זוועה. כהחלטה ניהולית אתה צריך לקבוע למאמן שפעם בשבוע יש אימון כפול ולהיערך לכך לוגיסטית. הרי מה הכי קל להגיד - אין לשחקנים איפה להיות בחודורוב אז לא עושים אימון בוקר ואימון ערב. תדאג לזה אתה. יש המון מלונות בסיסיים באיזור הטיילת, תשריין לקבוצה יום אחד במלון פעם בשבוע, שיגיעו אחרי האימון, יאכלו ארוחת צהריים, ישמעו הרצאה טקטית שתכלול ניתוח מדוקדק של כל הטעויות מהמשחק האחרון, ינוחו ויחזרו לעוד אימון בחודורוב. כמה עולה יום כזה ? 5000 שקל ? זה יהרוג את התקציב ? תאר לך שהיינו עושים את זה בין המשחק מול עכו למשחק מול ר"ג בבית, כשאותן טעויות חזרו על עצמן. יכול להיות שזה היה משנה את כל המומנטום הרע שנכנסו אליו.
פה אתה נמדד בתור מנהל ולא הזמינות שלך לאוהדים בשתיים בלילה.
אני יכול להמשיך לכתוב עוד הרבה על השערוריה בניהול של המועדון אבל נראה לי שהבנת את הנקודה.
בשביל להביא פונקציה בכירה שתרכז את כל הפעילות הזו צריך לחשוב כמו מועדון כדורגל גדול ומקצועני.
אנחנו עדיין חושבים כמו מועדון חברים. בגלל זה אנחנו גם נראים ככה.