לא תתפוס אותי כתב:
כולם רואים את הקבוצה והקהל בחודשים האחרונים, ולכולם ברור שהקבוצה במומנטום מזעזע.
אולי זה בגלל שבלומפילד נע בין סיר לחץ לבית קברות, אולי זה כי אין כסף לרכש אמיתי אלא רק כיסוי חורים, אולי זה רק בגלל השחקנים שמשחקים נורא ואולי כולם ממש לחוצים ממכבי שעושה סימני אליפות (and beyond) רציניים.
אפשר להמשיך להתווכח על הגורמים לכל אחד מהבעיות האלה באשכולות אחרים. אני הייתי רוצה לנסות במקביל לחפש פתרונות ישימים מתוך ההנחה שאם הקבוצה תמשיך לא לעשות שום פעולה לשינוי המומנטום אלא תשב ותבהה בקיר הסיכוי שזה יקרה מעצמו לא מספיק טוב, ומצד שני אין כוונה לפטר, להחליף, לרכוש וכד'.
יש עוד שישה משחקי ליגה עד הפלייאוף, ביניהם דרבי ועוד משחקים יחסית קשים - כמה הצעות שאני חשבתי עליהם שאפשר לממש כבר מחר בבוקר-
א. משחקי אימון מול קבוצה חלשה כדי לחזק את ההתקפה ולהזכיר לשחקנים שלתת גול זה כיף - אני לא זוכר מי המאמן האחרון שעשה את זה בהפועל, אני דיי בטוח שאלי כהן ב98/99- להביא איזה הפועל עמישב ולתת לשחקנים לתרגל עליהם דאבל פאסים, ריצות ובעיטות לשער.
ב. קואצ'ר ספורט לשחקנים, להנהלה ולצוות המקצועי- מישהו שמסוגל לדבר עם כדורגלנים בשפה שלהם ולהחזיר להם את הבטחון, להסביר להם מה מצפים מהם ולנסות לטפל בבעיה שיש להם בראש. לא יודע מי נחשב מומחה לזה, אבל מספיק להביא להם אפילו איזה אלון גל כזה שלא מבין כלום בספורט אם אין מישהו יעודי.
אני יודע על שני שחקנים שעבדו עם קואצ'ר - איתי שכטר (שאם היה מחמיץ היה גומר את המשחק) וטוטו תמוז (שהגיע להפועל אחרי שהתאמן בבית"ר עם הנוער ומהיום הראשון פשוט התפוצץ בהפועל) - זה כלי עובד ולא יקר. יש שחקנים שצריכים את זה במיוחד כמו טב"ח, גורדנה וממן.
להנהלה ולצוות המקצועי הייתי מדביק מישהו שילמד אותם להבין מה עושה הקואצ'ר עם השחקנים ואיך מחזקים את הנקודות האלה.
ג. למתוח ברזנט מסביב לחודורוב ולעשות חומה בין הקהל לשחקנים והצוות- השחקנים צריכים שקט ולהתרכז בלהיות טובים בכדורגל, לא בלחשוב עשר פעמים אם לענות לזה שצעק עליהם שהם סמרטוטים או לתת כיף לזה שאמר להם שיהיה בסדר.
בנוסף, אני לא יודע כמה אנשי העמותה והאוהדים מסתובבים בתוך המתחם ולא באיזורים שלהם (חנות המוצרים/משרדי העמותה) אבל אם זה קורה - שיפסק ועכשיו.
ד. פניה ישירה של ההנהלה לאוהדים - אם ההנהלה תפנה לקהל ותסביר את המצב, תספר על כמה פעולות שהיא עושה לשינוי המצב וכו'- יכול להיות שינוי במומנטום בקהל.
רוב הקהל רוצה להיות תומך והקללות והלחץ הם מתסכול (ופחד ממכבי) וחוסר אונים, אם יכוונו אותו לדרך אחרת (כמו למשל להזכיר את התמיכה בעונות הגרועות שלנו וכמה זה עזר להשיג את המטרות) וילקקו לו קצת- הוא יכול לשנות כיוון.
אני מבין שהסיכוי שיממשו את הדברים בגלל שמישהו מההנהלה קרא בפורום הוא קרוב לאפס, אבל זה עדיין יותר גבוה מה-0 סיכוי אם אף אחד לא יציע שום דבר.
הדבר היחיד שהתקציב יכול לאפשר מוכן להתנדב בשביל לעזור לתלות אותו אם צריך.
צריך לתת לשחקנים שקט ואולי גם קצת אהבה.