אוגוסטוס היל כתב:
בתור מי שמודה שהוא גזען, אתה די קוהרנטי, יש לומר.
לגבי הכלכל- אתה טוען שלא ניתן לנהל התנהלות כלכלית עם בעלות מאסיבית של המדינה אז אתה נותן לבעלי ההון להרוויח מיליארדים על חשבוננו.
מן הסתם יש לנו וויכוח עקרוני. אני חושב שזו התחמקות מהתמודדות עם ההתנהלות הכושלת של המדינה, ואתה חושב שאי אפשר אחרת. דיון לגיטימי, אגב.
אבל למה אתה לא מסוגל לשים בצד את הקטגוריות של ערבי / יהודי? למה זה רלוונטי? למה אתה חושב שהמונופול על "מה טוב למדינה" נמצא אצלך?
תקן אותי אם אני טועה, אבל אאל"ט אתה זה שאומר תמיד ש"מי שיכול לקחת להפועל את האליפות זה רק הפועל".
אז בפראפראזה למדינה שהז בדיוק נקודת המבט שאתה מדבר עליה. בעיני מי שעושה למדינה את הנזק הגדול ביותר זה היא עצמה, ע"י ההתנהלות שלה.
אבל, הי. עמדו דום. מלחמה! אויבים!
אני עוצר כאן כי אני סתם מדגים.
לא מתפלא, אגב שהמיינסטים לא מסוגל להכיל את זה. רק טוען שזה אומר בעיקר על המיינסטרים ולא על הסמן השמאלי שלו.
יקירי,
ראשית , בקשר לכך שאני מודה שאני גזען. אני לא חושב שאני גזען. באמות המידה של הפורום או של השמאלנים הקיצוניים אני כמו הציוניות נחשבת לגזענות. אין לי בעייה עם כך ואפילו אני גאה בכך. מי שמכיר אותי בהתנהלות היומית שלי כולל בני מיעוטים לא מייחס לי תכונות כאלה ולא מיתוך פחד. אבל אין לי בעייה להחשב ככזה על ידי בעלי דעות כשלך וכשל טכנו. בכייף.
חלק מתגובתך התייחסה להשקפה כלכלית. לא יודע מדוע הכנסת זאת לדיון. בכל אופן השקפת העולם הכלכלית שלי היא היכן שהוא על פי ערכי מפלגת העבודה ולא על פי גישתו של יאיר לפיד לדוגמא.
באשר לסיסמא קשורה בהפועל , מתנצל לא ירדתי לסוף דעתך.
לכל אחד יש סדר עדיפויות. אצלי בראש סדר העדיפויות עומד הרצון שמדינת ישראל תהיה בית לעם היהודי, ושתישאר כזו לעולמי עד. זה עומד לפני ערכי הדמוקרטיה שאני מאמין בהם. זה עומד לפי ערכי השוויון שאני מאמין בהם. ועוד' . מי שירצה יוכל לקחת את דברי למקום לא נכון. מי שירצה יוכל גם להבין שאני דמוקרט לא פחות ממנו, לא גזען לא פחות ממנו , ומאמין בשיוויון בדיוק כמוהו. אבל והאבל הוא חשוב מאוד כל זה אחרי הרצון שמדינת ישראל תהיה ביתו של העם היהודי. זה החינוך שקיבלתי, אני בן למשפחה של ניצולי שואה, וזו הפקת הלקחים המרכזית שלי מהשואה. כל אחד יכול להפיק את לקחי השואה בדרך שימצא לנכון. זו הדרך שאני מפיק את לקחי השואה. ומנקודת מבטי לא היתה לי בעייה אם היו מחליטים להקים את מדינת ישראל באוגנדה ובלבד שתהיה בית לעם היהודי לעולמים.