אדום אופטימי כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
עצוב מאוד שגם היום החברה הישראלית המיינסטרימית לא מסוגלת להכיל מפלגה שהלאום או הדת של חבריה ומצביעיה הם עניין משני לכל היותר. עבור חלקים משמעותיים במפלגה זה בכלל לא רלוונטי.
עצוב ומדכא שבכל הסקרים כמעט קיבצו את המפלגות הערביות לגוף אחד. הרי מה זה משנה מה העמדות שלנו. הם ערבים וזה מה שחשוב.
חד"ש הרבה יותר קרובה בעמדותיה למרצ מאשר לבלד. הרבה. אולי אפילו למפלגת האבודה.
אתה יודע יקירי שאת כל אחד מאיתנו מעציבים דברים אחרים.
אותי למשל מעציב שמפלגה שיש לה 4 חברי כנסת מתיצבת תמיד לצד שונאי ישראל גם בעת מלחמה.
אני מבין את חברי הכנסת הערביים החברים בחד"ש שיש להם משבר זהות בין ישראל לפלשתינאים ולמדינות ערב, גם כשמדובר בחמס. מבין אבל לא מוכן לקבל ( מבחינתך אולי בצב על כך שאני לא מוכן לקבל, מבחינתי בעצב על כך שהם מנסים להנות משני העולמות).
חד"ש אינה תומכת בפועל בשני מדינות לשני עמים. עבורה זו רק סיסמא.
היא תומכת במדינה לפלשתינאים ובמדינה נוספת לפלשתינאים וליהודים.
אז מה הפלא ש"המיינסטירים" מתייחס לחד"ש בדיוק כמו לבל"ד וכמו לאחמד זיבי וחבריו. למה שיתחסו אליהם אחרת. וזה עוד
הרבה לפני השוויון בנטל (בעדינות) ואם "אין זכויות ללא נאמנות".
בתור מי שמודה שהוא גזען, אתה די קוהרנטי, יש לומר.
לגבי הכלכל- אתה טוען שלא ניתן לנהל התנהלות כלכלית עם בעלות מאסיבית של המדינה אז אתה נותן לבעלי ההון להרוויח מיליארדים על חשבוננו.
מן הסתם יש לנו וויכוח עקרוני. אני חושב שזו התחמקות מהתמודדות עם ההתנהלות הכושלת של המדינה, ואתה חושב שאי אפשר אחרת. דיון לגיטימי, אגב.
אבל למה אתה לא מסוגל לשים בצד את הקטגוריות של ערבי / יהודי? למה זה רלוונטי? למה אתה חושב שהמונופול על "מה טוב למדינה" נמצא אצלך?
תקן אותי אם אני טועה, אבל אאל"ט אתה זה שאומר תמיד ש"מי שיכול לקחת להפועל את האליפות זה רק הפועל".
אז בפראפראזה למדינה שהז בדיוק נקודת המבט שאתה מדבר עליה. בעיני מי שעושה למדינה את הנזק הגדול ביותר זה היא עצמה, ע"י ההתנהלות שלה.
אבל, הי. עמדו דום. מלחמה! אויבים!
אני עוצר כאן כי אני סתם מדגים.
לא מתפלא, אגב שהמיינסטים לא מסוגל להכיל את זה. רק טוען שזה אומר בעיקר על המיינסטרים ולא על הסמן השמאלי שלו.