תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 15:44

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193 ... 195  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 13:48 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
אדום אופטימי כתב:
מכבד מאוד את אנטיגונה . לא תמיד מסכים איתו.
ד"א לא מצאתי את ההסבר שלו ב- 3 העמודים האחרונים.

טעות שלי. התכוונתי לסלע האדום.

ואני חשבתי שמפלגת העבודה מחזרת אחרי הקולות שהלכו ללבני ללפיד ולקדימה.
אזשישאלו עצמם אלה שמלפגת העבודה יקירה לליבם איך מחצית מהקולות שהלכו למפלגות המרכז עוברים לעבודה ואיך "גונבים/לוקחים" 2-5 מנדטים מאלה שהלכו לליכוד ?
הרי כאן מתחיל וגם ניגמר פוטנציאל הגידול של העבודה.

או שמפלגת העבודה מצירה על 2-3 מנדטים שהגיעו למרצ ורבע מנדט שהגיע לחדש , ואולי היה ניתן לשים ידם עליהם ?

לדעתי הודעתו של הסלע רק מחזקת את מה שאתה קורא לו " תאוריה של אופטימי".

אם למשל שלי , שממנה אני מאוד מסתייג, לא היתה מצהירה את ההצהרה שלא תשב בממשלת נתניהו יש סיכוי של 80% לפחות שלבסוף היתה מקבלת עוד 3 קולות של משפחתי שהלכו למפלגה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 14:03 
דיברתי רק על ההשפעה של המחאה החברתית. הקמפיין הנוראי וההתנהלות הבעייתית של שלי קצת הטתה את התוצאות, אבל בשורה התחתונה דפוס ההצבעה חוזר על עצמו כמעט ללא הבדלים. בוודאי שאי אפשר לדבר הצבעה חברתית או משהו דומה . יותר הצבעה שבטית עדרית מסורתית.
במובן זה למחאה כמעט לא היתה משמעות בהיבט של דפוסי ההצבעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 15:26 
סמל אישי של המשתמש
אופטימי,
הבעיה מתחילה ונגמרת בכך שאתה משוכנע שראש הממשלה יגיע מהימין ולכן העבודה צריכה להתיישר על פי זה.
אני חושב שעם המנהיג הנכון, הערכים הנכונים והאנשים הנכונים הפוטנציאל של המפלגה עובר את ה 30 מנדטים.
מרכז זה פיקציה בסופו של דבר. זו מכבסת מילים ומפלטם של אלו שלא בא להם טוב בעין להצביע למפלגת העבודה בגלל ההיסטוריה שלה ושל מנהיגיה האחרונים.
אני אולי משוחד, אבל השמאל המדיני זה הפתרון היחיד הנורמאלי שיש כאן לבעיה הפלסטינית כי הימין המדיני אומר שאין בעיה ולכן לא היתה שום התקדמות בנושא הזה, שלא לדבר על תוכנית בנט המהוללת.
מפלגת העבודה צריכה להפסיק להתבייש להיות שמאל כלכלי ומדיני.
אולי זה גם יחלחל לבוחרים הפוטנציאלים שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 15:27 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
אדום אופטימי כתב:
מכבד מאוד את אנטיגונה . לא תמיד מסכים איתו.
ד"א לא מצאתי את ההסבר שלו ב- 3 העמודים האחרונים.

טעות שלי. התכוונתי לסלע האדום.

ואני חשבתי שמפלגת העבודה מחזרת אחרי הקולות שהלכו ללבני ללפיד ולקדימה.
אזשישאלו עצמם אלה שמלפגת העבודה יקירה לליבם איך מחצית מהקולות שהלכו למפלגות המרכז עוברים לעבודה ואיך "גונבים/לוקחים" 2-5 מנדטים מאלה שהלכו לליכוד ?
הרי כאן מתחיל וגם ניגמר פוטנציאל הגידול של העבודה.

או שמפלגת העבודה מצירה על 2-3 מנדטים שהגיעו למרצ ורבע מנדט שהגיע לחדש , ואולי היה ניתן לשים ידם עליהם ?

לדעתי הודעתו של הסלע רק מחזקת את מה שאתה קורא לו " תאוריה של אופטימי".

אם למשל שלי , שממנה אני מאוד מסתייג, לא היתה מצהירה את ההצהרה שלא תשב בממשלת נתניהו יש סיכוי של 80% לפחות שלבסוף היתה מקבלת עוד 3 קולות של משפחתי שהלכו למפלגה אחרת.

והייתה מפסידה הרבה קולות אחרים.
לא סתם הקמפיין של מרצ היה שרק הם בטוח לא יישבו עם ביבי - הם ידעו שזה נושא מכריע אצל לא מעט אנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 16:52 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אופטימי,
הבעיה מתחילה ונגמרת בכך שאתה משוכנע שראש הממשלה יגיע מהימין ולכן העבודה צריכה להתיישר על פי זה.
אני חושב שעם המנהיג הנכון, הערכים הנכונים והאנשים הנכונים הפוטנציאל של המפלגה עובר את ה 30 מנדטים.
מרכז זה פיקציה בסופו של דבר. זו מכבסת מילים ומפלטם של אלו שלא בא להם טוב בעין להצביע למפלגת העבודה בגלל ההיסטוריה שלה ושל מנהיגיה האחרונים.
אני אולי משוחד, אבל השמאל המדיני זה הפתרון היחיד הנורמאלי שיש כאן לבעיה הפלסטינית כי הימין המדיני אומר שאין בעיה ולכן לא היתה שום התקדמות בנושא הזה, שלא לדבר על תוכנית בנט המהוללת.
מפלגת העבודה צריכה להפסיק להתבייש להיות שמאל כלכלי ומדיני.
אולי זה גם יחלחל לבוחרים הפוטנציאלים שלה.

ידידי,
טעות בידך כאשר אתה חושב שאני חושב שראש הממשלה יגיע מהימין. ממש לא.
בהחלט ראש הממשלה יכול להגיע מהמרכז ואפילו מהשמאל הציוני.
בבחירות האחרונות לא היה סיכוי שראש הממשלה לא יגיע מהימין , אבל זה נכון לבחירות האחרונות.

יש לך ולא רק לך טעות בסיסית. דומני שאתה מתייחס למפלגה כאל קבוצת כדורגל.
אז מפלגה בשונה מקבוצת כדורגל אפשר להחליף. "אוהדים" מפלגה מסויימת בתקופה מסויימת ומפלגה אחרת בתקופה אחרת.
אין דבר כזה "נאמנים לעבודה" או נאמנים לליכוד. תשתחרר מיזה. יש לי הרגשה שאתה מרגיש שייכות לעבודה כמו שייכות להפועל.

שאל עצמך למה נוצרו בכלל מפלגות המרכז ? למה כבר עשרים שנה הם מקבלות נתח כל כך גדול מהקולות ?
כמו שבליכוד אין כניראה אנשים פרגמטיים , כך גם בעבודה. ולכן נוצרות מפלגות בתווך שביניהן. מפלגות שאינן מחויבות להיסטוריה או לבריתות היסטוריות.
מה ההבדל כיום בין הדעות המדיניות של ציפי ליבני יאיר לפיד ומובילי העבודה ? אין הבדל לטעמי.
הרי מספר 2 של לבני הוא עמוק בשמאל של העבודה מבחינה מדינית.
שמפלגת העבודה תחליט מה היא רוצה מעצמה. האם להיות בשמאל או במרכז. הסיכוי היחידי שלה להפוך למפלגה של 30 מנדטים הוא אם תלך למרכז עם האג'נדה המדינית שלה (הרי מימילא היא שם) אם תשמיל תישאר עם מרץ והמפלגות האנטי ציוניות שמשמאל באותה קליקה ובכל בחירות תידרש לתרץ מדוע היא נכשלה (בהנחה שהצלחה זה הרכבת הממשלה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 17:10 
סמל אישי של המשתמש
אופטימי,
מעולה שהדגשת את הסיבה שבכלל נוצרו כל מפלגות המרכז הפיקציות והיא העדר מנהיגות ודרך פרגמטית.
קדימה הוקמה כי לשרון נמאס מהליכודניקים שמיררו את חייו ולא יישרו קו עם המציאות החדשה (בעיקר אלו ששמו לו רגליים בהתנתקות) ויצר מפלגה שהיא הרבה יותר דומה לעבודה מאשר לליכוד. הויתורים שאולמרט למשל היה מוכן אליהם ממש לא מתכתבים עם ערכיו של ז'בוטינסקי.
בעיני אגב, שמאל זה לא אוטומטית קווי 67. יוזמת ז'נבה ומתווה קלינטון נוצרו ואומצו ע"י השמאל הישראלי, כנראה גם שזה הפתרון הסביר לשני הצדדים.
אם יהיה מנהיג שמאל ציוני (נזרום עם ההגדרה שלך) שהציבור ימצא אותו כאמין וכאחד שאפשר לסמוך עליו, יהיה אפשר גם ליישם את הפתרון הזה מראשות הממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 17:42 
KID A כתב:
mkorman1 כתב:

בהתחלה התעלמה לגמרי מהנושא המדיני אחר כך
כשהודיעה שלא תשב בממשלת ביבי בכל מקרה

בתווך מירב מיכאלי שמתאימה לחד״ש ולא ברור לי מה היא מחפשת בעבודה ואם לא די בכך אז
אין שום דמות בטחונית מוכרת (עמר בר לב אחד לא מספיק)

אני חייב להבין באילו נסיבות אתה מחליט ללחוץ אנטר.

:BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 17:45 
סמל אישי של המשתמש
ידידי,
אתה הולך סחור סחור.
אזכיר לך את תחילת הדיון ביננו. תחילה טענת שהכשלון של מפלגת העבודה בבחירות היא אישיותה של שלי והיותה אישה. טענתי שלגבי אישיותה אתה צודק. לגבי היותה אישה אתה טועה.
מי שתמך בפרהסיה בחדש - במפלגה שהיא לא ציונית (וזה בעדינות, מפלגה ערבית שותפה של אוייבי ישראל ) לא יכול להיות ראש ממשלה בישראל.
שלי לא היתה איום על נתניהו בבחירות אלה. אם שלי היתה מהווה איום על נתניהו האמן לי שעברה בנושא זה היה מככב בתעמולה של הליכוד. חבל היה להם לבזבז על כך אנרגיה. שלי היתה כל כך שולית מבחינת הליכוד שאת התחמושת הם פיזרו ( ובדרך שלומיאלית ) על אחרים.

הדרך היחידה של העבודה להיות מפלגת שילטון היא הכרזתה על היותה מפלגת מרכז סוציאליסטית ודמוקרטית. היא לא צריכה לעטר את שמה במילה ציונית. ברור שהמרכז ציוני.המרכז לא צריך להיצטדק שהוא ציוני. מסתבר שהשמאל כן. רק בשמאל יש גוונים של ציונים וכאלה שלא ולכן "שמאל ציוני" הוא ביטוי נחמד לפורום אבל לא להגדרה פורמאלית של מפלגה שרואה עצמה מפלגת שילטון.

בכל תהליך הבחירות אתה חשבת שאולי יווצר גוש חוסם. כל הודעה שלך הייתה מבוססת על התקווה הזו .
היום בדיאבד אני די משוכנע שלפיד לא היה מצטרף לגוש חוסם שכזה. ראה תגובתו להצעת של יחימוביץ. ראבק הוא - לפיד היה אמור להיות שליש מהגוש החוסם עליו בנית כל הודעה שלך בחודשים האחרונים.
להערכתי רוב (אולי מכריע אפילו) של מצבעי לפיד , ציפי ומופז לא רואים במפלגות הערביות שותפים לדרך. עד שמפלגת העבודה לא תבין שהיא צריכה להבליט שהמפלגות הנ"ל אינן שותפות לדרך היא תישאר מפלגת אופוזיציה גם אם אני ,כמוך, מסכים עם רוב האידאולוגיה שלה.

ד"א כתבתי לך דברים דומים באחת הפרטיות שהחלפנו לפני כחודשיים ולפני שציפי הכריזה על מועמדותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 17:57 
סמל אישי של המשתמש
עזרא כתב:
סינדרום ירושלים כתב:
לגבי הנהגה עתידית במפלגת העבודה, ישנה גם שמועה על האלוף היוצא, טל רוסו.

שובו לפורום של המחבט מס׳ 3 באשכול הניקים.

:SMOKE:

70 עמ' שנפלו לשווא. אולי שניים שלושה באמת נעזרו בהצעות לניקים המופלאים.

גדעון פת+תמונה
שרון שרקזי
ויקי רווח
זיו פלגי ז"ל
שיקי פלאח
איוון לנדל
בני פייסיק
מוני שיקלי
נמרוד שיקלר
ניסים זווילי (חדש, לא נראה לי היה קיים. לא זוכר)
אורית כסיף+תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 19:15 
סמל אישי של המשתמש
אופטימי,
פה אנחנו נכנסים להגדרות של מה זה שמאל בכלל. סלידתך מכל מה שנמצא שמאלה למרצ ידועה ולגיטימית.
אני זה שבמשך שלושה חודשים ניהלתי פה אינספור דיונים עם אנשי חד"ש הרבים על האידיאולוגיה של מפלגת העבודה ושל העומדת בראשה (להם זה פחות הזיז שהיא הצביעה חד"ש ב 96...).
כתבתי כבר ששמאל זה לא גבולות 67 באופן אוטומטי. מה שאתה מכנה מרכז מדיני זה למעשה השמאל הפרגמטי.
2 מדינות לשני עמים, שמירה על גושי ההתיישבות הגדולים, סירוב לזכות השיבה לשטחי מדינת ישראל, מתחם הר הבית כשטח נייטרלי, ירושלים המזרחית בריבונות פלסטינית עם יצירת נתיב גישה יעודי אליה מרמאללה.
אם אתה קורא לכל זה מרכז מדיני, סבבה. בעיני זה שמאל ציוני/פרגמטי.
העבודה לא צריכה להתנצל שהיא כזו, כנ"ל גם המצביעים שלה.

לגבי יהיר והגוש החוסם - אני צפיתי ארבעים מנדטים ללבני,לפיד ושלי. תראה את זה בכל התחזיות שרשמתי כאן. הם באמת השיגו 40 בדיוק אבל לצערי חלוקת המנדטים בתוכם נתנה כוח גדול מדי ללפיד. אם הוא ולבני היו מקבלים 10 כ"א והעבודה 20 אז הוא היה מצטרף לגוש כמו גדול. זה שהוא ימני בהשקפות שלו זה ברור אבל משהו אומר לי שעם 10 מנדטים היה לו הרבה יותר נוח לעבוד עם שלי מאשר עם ביבי. גם לבני כנראה תצטרף לממשלת נתניהו, זה לא אומר שהיא לא היתה מעדיפה ממשלה אחרת.
כל זה לא רלבנטי, נראה איזו ממשלה תקום ועד כמה היא תהיה מסוגלת לתפקד עם הכוחות השונים בה. יהיה מרתק לראות את לפיד יושב עם החרדים בממשלה ומעביר את כל מה שהוא התחייב להעביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 19:27 
סינדרום ירושלים כתב:
עזרא כתב:
סינדרום ירושלים כתב:
לגבי הנהגה עתידית במפלגת העבודה, ישנה גם שמועה על האלוף היוצא, טל רוסו.

שובו לפורום של המחבט מס׳ 3 באשכול הניקים.

:SMOKE:

70 עמ' שנפלו לשווא. אולי שניים שלושה באמת נעזרו בהצעות לניקים המופלאים.

גדעון פת+תמונה
שרון שרקזי
ויקי רווח
זיו פלגי ז"ל
שיקי פלאח
איוון לנדל
בני פייסיק
מוני שיקלי
נמרוד שיקלר
ניסים זווילי (חדש, לא נראה לי היה קיים. לא זוכר)
אורית כסיף+תמונה

אתה מתכוון שמעון שרקזי.
אחרי שחזר בתשובה שינה את שמו.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 20:15 
סמל אישי של המשתמש
מה זה השטות הזאת, מפלגות מרכז. זאת המצאה שנועדה לשטות בציבור שלא יכול להזדהות עם השמאל.
מכמה אנשים שהצביעו לפיד שמעתי, כן אבל הוא נוטה ימינה הוא רק חברתי. לפיד הוא קפיטליסט (אכן ימינה) אבל במצע שלו הוא מדבר על מו"מ מדיני, לא שיטת בנט, ההתנתקות שתיים ולא שיטת ביב ושמיר של לא לעשות כלום. אז מדינית לפיד שייך לשמאל. זה בדיוק הפוך מאיך שהוא נתפס
ולמי שכתב שמי שהצביע חדש לא יכולה להיות ראש ממשלה, זאת אמירה מגוחכת ומטופשת. הנה אחד מחברי מסיבת התה הישראלית, ממפלגת ימין קיצוני, היה שר האוצר שלנו למרות שבעברו היה חבר בשלום עכשיו. הנקודה היא שאנשים משנים את הדעות שלהם, משנים את הבחירות שלהם בחיים ואת תפיסת העולם שלהם, וזה בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 20:19 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אופטימי,
פה אנחנו נכנסים להגדרות של מה זה שמאל בכלל. סלידתך מכל מה שנמצא שמאלה למרצ ידועה ולגיטימית.
אני זה שבמשך שלושה חודשים ניהלתי פה אינספור דיונים עם אנשי חד"ש הרבים על האידיאולוגיה של מפלגת העבודה ושל העומדת בראשה (להם זה פחות הזיז שהיא הצביעה חד"ש ב 96...).
כתבתי כבר ששמאל זה לא גבולות 67 באופן אוטומטי. מה שאתה מכנה מרכז מדיני זה למעשה השמאל הפרגמטי.
2 מדינות לשני עמים, שמירה על גושי ההתיישבות הגדולים, סירוב לזכות השיבה לשטחי מדינת ישראל, מתחם הר הבית כשטח נייטרלי, ירושלים המזרחית בריבונות פלסטינית עם יצירת נתיב גישה יעודי אליה מרמאללה.
העבודה לא צריכה להתנצל שהיא כזו, כנ"ל גם המצביעים שלה.

לגבי יהיר והגוש החוסם - אני צפיתי ארבעים מנדטים ללבני,לפיד ושלי. תראה את זה בכל התחזיות שרשמתי כאן. הם באמת השיגו 40 בדיוק אבל לצערי חלוקת המנדטים בתוכם נתנה כוח גדול מדי ללפיד. אם הוא ולבני היו מקבלים 10 כ"א והעבודה 20 אז הוא היה מצטרף לגוש כמו גדול. זה שהוא ימני בהשקפות שלו זה ברור אבל משהו אומר לי שעם 10 מנדטים היה לו הרבה יותר נוח לעבוד עם שלי מאשר עם ביבי. גם לבני כנראה תצטרף לממשלת נתניהו, זה לא אומר שהיא לא היתה מעדיפה ממשלה אחרת.
כל זה לא רלבנטי, נראה איזו ממשלה תקום ועד כמה היא תהיה מסוגלת לתפקד עם הכוחות השונים בה. יהיה מרתק לראות את לפיד יושב עם החרדים בממשלה ומעביר את כל מה שהוא התחייב להעביר.

ידידי,
דעותי בקשר לשמאל ימין , ציוני לא ציוני לא רלוונטיות ואינן נושא הדיון ביננו. חשבתי שמה שאנו מנסים לעשות הוא לנתח את סיבות הכישלון של העבודה ואיך למנוע אותם בעתיד או במילים אחרות מה צריכה לעשות העבודה כדי להיות מפלגת שילטון.לכן כתבתי לך מה שכתבתי. אם מפלגת העבודה לא תהיה מפלגה שמכריזה על עצמה כמפלגת מרכז סוציאנית דמוקרטית ותמשיך לזהות עצמה כמפלגת שמאל היא לא תהיה בשילטון ב- 20 שנים הקרובות ולא משנה מה יקרה בליכוד. את זה חייבים להפנים ברחוב הירקון או במטה ברחוב לגרדיה (לא יודע איכן יושב המשרד הראשי שלהם).

באשר לחלוקת המנדטים בין יאיר לציפי. כן אני בהחלט כותב את הדברים שלי בדיאבד. האמנתי בסיכוי קטן שיאיר יצטרף לגוש חוסם במידה ויהיה כזה. היום אני אומר שהיינו שנינו אסטרונאוטים שחשבנו כך. לא משנה כמה מנדטים יאיר היה מקבל, הוא לא היה מצטרף לגוש חוסם שחלק מהגוש היא הגברת ההיא מהמשט. הוא אמר זאת במילותיו ואני מאמין לו. אומר לך יותר מכך גם אם היה יכול להיווצר עם יאיר לפיד גוש חוסם של 65 מנדטים זו היתה שגיאה אסטרטגית שלו אם הא רוצה בבחירות הבאות להצליח ולהיות ראש ממשלה. ואני מניח שלשם יאיר לפיד מכוון ואני מקווה מאוד שהוא ומפלגתו יוכיחו אמינות ויגשימו את ההבטחות שהם נתנו לציבור.
[u]אני לא אוהד של מפלגה מסויימת[/u]. אני אוהד של מדינת ישראל , ולען לא נותר לי אלא לקוות שיאיר לפיד יצליח במטלה העצומה שנתה על כתפיו. כל הדיון איתך הוא למקרה שלא, כדי לייצר אלטרנטיבה ליאיר לפיד ומפלגתו במידה שימעדו/יכשלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 20:31 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
מה בדיוק פרגמטי בסירוב אפריורי לפינוי של רוב ההתנחלויות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 20:34 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
kobster כתב:
מה בדיוק פרגמטי בסירוב אפריורי לפינוי של רוב ההתנחלויות?

"פרגמטי" זה שם קוד ל"ביטחוניסטי", שזה בעצמו שם קוד ל"סרבן שלום (רק יודע שצריך למצוא לזה תירוץ)".

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 20:37 
סמל אישי של המשתמש
אופטימי,
לדעתי יהיר יפול, בטח אם הוא יקח על עצמו את האוצר. יש לנו כבר ראש ממשלה שמצטלם טוב,נואם טוב ולא עושה כלום. לא צריך עוד אחד.
הדיון הוא אכן מה העבודה צריכה לעשות בשביל לחזור להיות רלבנטית ולחשוב בכיוון של חזרה לשלטון.
אני חושב שהמרכז המדיני כפי שאתה מכנה אותו הוא השמאל החדש והפרגמטי. אפילו יוסי ביילין חושב ככה.
זה ישמע אולי רדוד אבל מה שהמפלגה צריכה זה מנהיג חזק (או מנהיגה) שידבר בקול ברור גם על העקרונות הסוציאל דמוקרטיים בפן הכלכלי-חברצי וגם על הסדר מדיני לפי העקרונות שציינתי קודם לכן בפן המדיני-בטחוני.
אתה מוזמן לקרוא לזה מרכז, אני אקרא לזה השמאל החדש, העיקר הוא בפרקטיקה ובאותו מנהיג שיצליח לסחוף אחריו את המפלגה.
יש לשלי הזדמנות להוכיח את עצמה כיו"ר אופוזיציה פעילה ולוחמנית. נראה מה היא תעשה עם ההזדמנות הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 20:43 
הסיכוי היחיד של המפלגה המביכה הזו לחזור לשלטון הוא אם יריצו מולה אהיל. וגם זה לא בטוח. אפילו יאיר לפיד קיבל 125% קולות ממה שהם שהם קיבלו.

מפלגה בסדר הגודל של ש"ס ובנט עם שגעון גדלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 20:46 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
הסיכוי היחיד של המפלגה המביכה הזו לחזור לשלטון הוא אם יריצו מולה אהיל. וגם זה לא בטוח. אפילו יאיר לפיד קיבל 125% קולות ממה שהם שהם קיבלו.

מפלגה בסדר הגודל של ש"ס ובנט עם שגעון גדלות.

משהו משהו, בנו את המדינה, משהו משהו, להחזיר עטרה ליושנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 20:47 
אז למעשה לא הם בנו את המדינה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 20:51 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:

אני חושב שפוליטיקאים מקבלים הרבה יותר מדי קרדיט על מה שקורה במדינה בזמן שהם בשלטון באופן כללי.
מפא"י עשו דברים טובים ועשו דברים נוראים, בראייה היסטורית, לדעתי ממש ממש (אבל ממש) אין מה להתגעגע אליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 20:55 
בדיעבד אני לא יכול להצביע על אף תנועה אחרת שהיתה מסוגלת לעשות את מה שמפא״י עשתה
בטח לא חרות אבל גם לא הציונים הכלליים או המזרחי
נכון שנעשו טעויות ואפילו קשות שעימן עלינו להתמודד עד היום אבל בסך הכל לא נעשתה עבודה גרועה כל כך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 20:56 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:

somebody had to do it.
מצד שני אני לא רואה את בן גוריון, יגאל אלון וגולדה מאיר במקומות ריאליים ברשימת העבודה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 21:04 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
בדיעבד אני לא יכול להצביע על אף תנועה אחרת שהיתה מסוגלת לעשות את מה שמפא״י עשתה
בטח לא חרות אבל גם לא הציונים הכלליים או המזרחי

זה ברור, אף מפלגה אחרת לא היתה יכולה אפילו להקים קואליציה.

mkorman1 כתב:
נכון שנעשו טעויות ואפילו קשות שעימן עלינו להתמודד עד היום אבל בסך הכל לא נעשתה עבודה גרועה כל כך
זה הכל עניין של איך אתה מחליט למדוד את זה, אבל בכל מקרה, אני לא מבין איך חוקים טובים שמפא"י העבירה הם טיעון ללמה כדאי להצביע לשלי.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 26 ינואר 2013, 21:26, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 21:07 
בזה אתה כמובן צודק אבל לא ניסיתי לטעון שזה נימוק להצביע עבודה
אלא רק להעמיד דברים על דיוקם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 21:08 
סמל אישי של המשתמש
הגיעו הנקרופילים...
מבלי להיכנס להיסטוריה של מפא"י/מערך/עבודה , יש רק מפלגה אחת שיכולה להוביל את המחנה שרובנו פה משתייכים אליו. נכון שב 12 השנים האחרונות המפלגה הזו עשתה כמעט הכל כדי לא להיות רלבנטית ונאבקה בעצמה בלדעת, אבל כל מה שצריך זה את המנהיג הנכון, שיאסוף אליו את האנשים הנכונים וידגיש את העקרונות הנכונים.
אם שלושת התנאים האלו יתמלאו, לא יפיל אותי מהכיסא אם העבודה תרכיב את הממשלה הבאה. פיקציית מפלגות המרכז תתמוסס מתישהו, אולי שינוי שיטת הממשל תאיץ את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 21:08 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אופטימי,
לדעתי יהיר יפול, בטח אם הוא יקח על עצמו את האוצר. יש לנו כבר ראש ממשלה שמצטלם טוב,נואם טוב ולא עושה כלום. לא צריך עוד אחד.
הדיון הוא אכן מה העבודה צריכה לעשות בשביל לחזור להיות רלבנטית ולחשוב בכיוון של חזרה לשלטון.
אני חושב שהמרכז המדיני כפי שאתה מכנה אותו הוא השמאל החדש והפרגמטי. אפילו יוסי ביילין חושב ככה.
זה ישמע אולי רדוד אבל מה שהמפלגה צריכה זה מנהיג חזק (או מנהיגה) שידבר בקול ברור גם על העקרונות הסוציאל דמוקרטיים בפן הכלכלי-חברצי וגם על הסדר מדיני לפי העקרונות שציינתי קודם לכן בפן המדיני-בטחוני.
אתה מוזמן לקרוא לזה מרכז, אני אקרא לזה השמאל החדש, העיקר הוא בפרקטיקה ובאותו מנהיג שיצליח לסחוף אחריו את המפלגה.
יש לשלי הזדמנות להוכיח את עצמה כיו"ר אופוזיציה פעילה ולוחמנית. נראה מה היא תעשה עם ההזדמנות הזו.

ידידי,
אני מקווה בשבילו שהוא לא יקח את האוצר.
ויש לנו ראש ממשלה שמצטלם טוב זה נכון. אבל אני מקווה ואפילו מאמין שיאיר לפיד לא רק מצטלם טוב אלא גם אדם אמין שמקיים הבטחות ועומד מאחוריהן.
ימים יגידו.

לא משנה איך אתה תיקרא ל"מפלגה החדשה" או איך אני אקרא לה. משנה איך המפלגה תקרא לעצמה האם מפלגת שמאל או מפלגת מרכז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 21:13 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
בזה אתה כמובן צודק אבל לא ניסיתי לטעון שזה נימוק להצביע עבודה
אלא רק להעמיד דברים על דיוקם

אם הטענה שלך זה שלקחת מכונת זמן ל 1949 ולתחמן את הבחירות כך שהתאחדות התימנים מקימה ממשלה זה רעיון רע, אז כן, נראה לי שאני מסכים איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 21:18 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
יש רק מפלגה אחת שיכולה להוביל את המחנה שרובנו פה משתייכים אליו. .

מי זה המחנה הזה שאתה מתכוון אליו ?
האם הוא כולל את מצבעי חד"ש . בכוונה אני לא מקשה עליך ושואל האם הוא כולל גם את שתי חברותיה האחרות של חד"ש למגזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 21:19 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
הגיעו הנקרופילים...
מבלי להיכנס להיסטוריה של מפא"י/מערך/עבודה , יש רק מפלגה אחת שיכולה להוביל את המחנה שרובנו פה משתייכים אליו.

לא יודע על סמך אתה אומר את זה, אבל בלי להכנס להיסטוריה, מפלגת העבודה היא סתם מפלגה בינונית שמסרבת אפילו להתייחס לבעיה הכי חמורה שעומדת בפני המדינה.
כל מה שיש לה זה היסטוריה, בלעדיה היא שינוי\צומת\ד"ש עם תארים.

kobster כתב:

אם שלושת התנאים האלו יתמלאו, לא יפיל אותי מהכיסא אם העבודה תרכיב את הממשלה הבאה. פיקציית מפלגות המרכז תתמוסס מתישהו, אולי שינוי שיטת הממשל תאיץ את זה.
לא מבין מה אנשים רוצים משיטת הממשל, לא אומר שאין בעיות בה, אבל בגדול, הציבור מקבל מה שהוא רוצה.
אם אתה רוצה ממשלה יותר שמאלנית, אתה צריך לשכנע את הציבור להצביע לשמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2013, 21:38 
סמל אישי של המשתמש
אמיר, מפלגת העבודה היא המפלגה שעמדה בראש הממשלה היחידה בשלושים השנה האחרונות שבאמת ניסתה לפתור את הבעיה הזו. מן הסתם, אני לא מתכוון לממשלת ברק.
זה שהיא לא עושה את זה מספיק (או בכלל) בשנים האחרונות, רק מחדד את מה שאני מדבר עליו.

אופטימי,
נראה לי שאתה צריך לשאול אותם את זה. לפי מה שהולך פה, התשובה ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193 ... 195  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: