kobster כתב:
אופטימי,
הבעיה מתחילה ונגמרת בכך שאתה משוכנע שראש הממשלה יגיע מהימין ולכן העבודה צריכה להתיישר על פי זה.
אני חושב שעם המנהיג הנכון, הערכים הנכונים והאנשים הנכונים הפוטנציאל של המפלגה עובר את ה 30 מנדטים.
מרכז זה פיקציה בסופו של דבר. זו מכבסת מילים ומפלטם של אלו שלא בא להם טוב בעין להצביע למפלגת העבודה בגלל ההיסטוריה שלה ושל מנהיגיה האחרונים.
אני אולי משוחד, אבל השמאל המדיני זה הפתרון היחיד הנורמאלי שיש כאן לבעיה הפלסטינית כי הימין המדיני אומר שאין בעיה ולכן לא היתה שום התקדמות בנושא הזה, שלא לדבר על תוכנית בנט המהוללת.
מפלגת העבודה צריכה להפסיק להתבייש להיות שמאל כלכלי ומדיני.
אולי זה גם יחלחל לבוחרים הפוטנציאלים שלה.
ידידי,
טעות בידך כאשר אתה חושב שאני חושב שראש הממשלה יגיע מהימין. ממש לא.
בהחלט ראש הממשלה יכול להגיע מהמרכז ואפילו מהשמאל הציוני.
בבחירות האחרונות לא היה סיכוי שראש הממשלה לא יגיע מהימין , אבל זה נכון לבחירות האחרונות.
יש לך ולא רק לך טעות בסיסית. דומני שאתה מתייחס למפלגה כאל קבוצת כדורגל.
אז מפלגה בשונה מקבוצת כדורגל אפשר להחליף. "אוהדים" מפלגה מסויימת בתקופה מסויימת ומפלגה אחרת בתקופה אחרת.
אין דבר כזה "נאמנים לעבודה" או נאמנים לליכוד. תשתחרר מיזה. יש לי הרגשה שאתה מרגיש שייכות לעבודה כמו שייכות להפועל.
שאל עצמך למה נוצרו בכלל מפלגות המרכז ? למה כבר עשרים שנה הם מקבלות נתח כל כך גדול מהקולות ?
כמו שבליכוד אין כניראה אנשים פרגמטיים , כך גם בעבודה. ולכן נוצרות מפלגות בתווך שביניהן. מפלגות שאינן מחויבות להיסטוריה או לבריתות היסטוריות.
מה ההבדל כיום בין הדעות המדיניות של ציפי ליבני יאיר לפיד ומובילי העבודה ? אין הבדל לטעמי.
הרי מספר 2 של לבני הוא עמוק בשמאל של העבודה מבחינה מדינית.
שמפלגת העבודה תחליט מה היא רוצה מעצמה. האם להיות בשמאל או במרכז. הסיכוי היחידי שלה להפוך למפלגה של 30 מנדטים הוא אם תלך למרכז עם האג'נדה המדינית שלה (הרי מימילא היא שם) אם תשמיל תישאר עם מרץ והמפלגות האנטי ציוניות שמשמאל באותה קליקה ובכל בחירות תידרש לתרץ מדוע היא נכשלה (בהנחה שהצלחה זה הרכבת הממשלה)