אדום אופטימי כתב:
קובסטר יקירי,
כל עוד מפלגת העבודה היא מפלגת שמאל שמצהירה שהיא לא תשב בממשלה ציונית המונהגת על ידי ראש ממשלה מהימין היא שווה לא יותר מ-15-20 מנדטים ( אלא אם מרצ תימחק מסיבה כלשהיא ואז העבודה תהיה שווה עוד 5 מנדטים).
אם ציפי בבחירות אלה רצתה לחזר אחרי קולות המרכז אסור היה לה להכריז שהיא לא תשב בממשלת נתניהו.
מפלגת העבודה צריכה להחליט מהי, וכשהי מנסה לתלות יהבה בגוש חוסם ( כמו שאתה עשית) רצוי שהיא תבין שהסיבה היחידה של מפלגות המרכז אולי לשתף פעולה עם העבודה היא הסלידה מביבי. אם על זה בונה העבודה את יהבה לעתיד הרי שגם בבחירות הבאות היא תיכשל.
אופטימי יקר,
ההתבוננות שלי במפה היא שונה משלך וזה עלה פה מספר פעמים באשכול. מפלגת העבודה צריכה לחשוב ולהתנהל כמו מפלגה שרוצה להנהיג את המדינה. כמו מפלגת שלטון. כמו מפלגה גדולה וחזקה.
כרגע, זה נראה הדבר הכי תלוש והזוי שיש אבל בלי חזון ובלי לראות שלושה וארבעה צעדים קדימה לא מגיעים לשומקום.
כואב לי מאוד המצב אליה הגיעה המפלגה מאז התפרקות ממשלת ברק. לא הגיוני שאותה מפלגה שבגלגולים קודמים הקימה את המדינה ושלטה בה במשך 30 השנים הראשונות הפכה להיות יצור לא רלבנטי וחסר תוכן שנראה כמזדחל לו לכל ממשלה מזדמנת, כאילו היינו ש"ס (בלי להעליב).
בשביל שהעבודה תחזור להיות מפלגה דומיננטית היא צריכה 2 דברים חשובים - דרך והנהגה.
הדרך היא לחזור לערכים אותם תיארתי בתגובה הקודמת מבלי להתבייש בשום דבר, בעיקר לא להתבייש להיות מפלגת שמאל. בשניה שיהיר הוציא את המשפט המטומטם שירושלים לא תחולק הוא יישר קו עם הסיסמאות המפגרות של הימין שהתחילו בשתי גדות לירדן, דרך ארץ ישראל השלמה, חברון לאבותינו ולנו וכלה בלא לחלק את ירושלים.
מפלגת העבודה צריכה מנהיג (או מנהיגה) שידע לדבר גם על הצד המדיני-בטחוני עם שאיפה להשגת הסדר מדיני ראוי והוגן מול הפלסטינים וגם על הצד הכלכלי-חברתי, עם כלכלה שפויה ומדינה שלא מפריטה את עצמה לדעת ויודעת לשמור על ערכי הדמוקרטיה והצדק. כן, לא צריך להתבייש בלתמוך בועדי עובדים וכל סוג של התאגדות. הבעיה היא לא בעצם ההתאגדות אלא בפיקוח עליה והכוח שהתאגדות זו מקבלת. בשניה שגילה אדרעי למשל נבעטה מהתפקיד, רכבת ישראל חזרה להיות גוף מתפקד. ברגע שיורם אוברקוביץ' ז"ל כבר לא היה יו"ר ועד עובדי חברת חשמל, ההטבות שלהם קוצצו בחצי ודרשו מהם הרבה יותר (עדיין זה לא מספיק).
לגבי ההנהגה - האם שלי יחימוביץ' היא המנהיגה שתחזיר את מפלגת העבודה להיות מפלגה עם כל הערכים שהזכרתי לעיל ? שאלה טובה. אני מניח שנדע את התשובה בשנה הקרובה ונבחן את דרך ההתנהלות שלה כיו"ר האופוזיציה במקביל להתמודדות מול אלו שיתקפו אותה מתוך המפלגה.
דבר אחד בטוח וזה הדבר שצריך לשאוף אליו - מפלגת העבודה צריכה לחזור ולהיות מובילת השמאל הישראלי. בלי להתנצל, בלי להתנחמד, בלי לקרוץ לאף אחד ובלי מסרים כפולים.
אני דווקא רואה בהנהגת האופוזיציה הזדמנות מאוד גדולה לחזור ולהיות כל הדברים האלו, נראה איך זה יעמוד במבחן המציאות.