אדום אופטימי כתב:
el dudernio כתב:
אני לא רוצה להכניס מילים לפה של אופטימי אבל אני חושב שהמילה "ציונית" חסרה בהודעות שלו.
חד"ש הם שמאל אבל שמאל גלובלי, במצב בו מדינת ישראל נמצאת, ותחת הגדרות מגילת העצמאות, יש הגיון רב במחשבה של רצון ב"רב ציוני" כאשר
ניגשים לסוגיית ויתור על שטחים. סוגייה שהציונות המודרנית פוחדת להתעסק בה, ושלי הראתה את זה בצורה אופטימלית בבחירות הנ"ל.
לגבי מה שאלפקה כותב ו 60% מנדטים, אמרתי את זה לפני חודשים ואני חותם על זה כבר עכשיו,
הלוואי שלפיד ושלי (ויזרקו את ליבני לכל הרוחות להתעסק באופוזיציה) יגיעו לביבי עם הצעה חד משמעית.
אפשר לשבת ולחשוב על חלוקת התיקים, אבל הממשלה הבאה היא "יש עתיד, עבודה, ליכוד והבית היהודי".
יקירי,
במקרה הזה זה לא מקרי. נכון שניתן להכניס את המילה ציוני. לדעתי המילה יהודי רלוונטית יותר.
ובאשר לחד"ש, הם לא שמאל גלובלי כפי שכתבת. הם מפלגה ערבית לכל דבר. בוחריה ערבים, נבחריה היהודים הם עלה תאנה לכביכול מפלגה מעורבת.
סתם שאלה אם "נטורי קרתא" יהיו בכנסת יתמכו בהחזרת ירושלים לפלתשתינאים אתה תתמוך בזה? מהכרותי איתך אני מניח שלא, ולכן הענין ה"ציוני" חשוב כאן.
לעומת זאת לא יפריע לך אם ממשלה של של 61 מנדטים אשר מורכבת מהליכוד, עבודה ויש עתיד (למשל) שמג'אדלה ואיוב קרא הם חלק מה 61.
ובאשר לחד"ש זה שהם ערבים לא פותר את היותם שמאל גלובאלי מבחינת תפיסת עולם, אולי זה מתאים ל"מפלגת שלטון", במדינת "לאום", יהודית דמוקרטית, אבל
שמאל גלובאלי הם כן. השפיטה של השמאל / ימין בארץ לפי דעות מדיניות קיימת רק בארץ, ולכן היא לא יכולה להיות גלובלית. למשל ביילין שהוא ימני לדעתי היה ראש
מפלגת שמאל כמו מרץ. בעולם זה לא היה קורה.
יובל כתב:
ועדיין 2/3 מהעם ו-3/4 מהיהודים לא רוצים להחזיר לפלסטינים את מה שהם דורשים ומוסכם על כולם, כלומר הם לא רוצים שלום.
טקנו הזכיר את רצח רבין, אני לא חושב שהמספרים שהזכרתי בשורה למעלה היו גדולים יותר לפני 20 שנה (בעצם אני בטוח שלא, להפך).
יובל כמה אחוז מהפלשתינים מוכנים לוותר על זכות השיבה? לאפשר מגורים של יהודים במקומות הקדושים ליהודים (למשל חברון) וכו'?
כלומר הפלשתינים גם לא רוצים שלום? חלק מהרעיון של משא ומתן זה כאר לא מסכימים על הדברים עם הכל מוסכם לא צריכים לשאת ולתת.