תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 14:31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 13 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שחזור רצועה צולבת בברך
הודעהפורסם: 20 ינואר 2013, 20:22 
שלום לכולם
רציתי לקבל המלצות למי מכם שעבר או מבין בנושא.
אני אמור לעבור בשבוע הבא שחזור רצועה צולבת קדמית בברך ימין, בבית חולים אסך הרופא אצל ד'ר יפתח בר או ד'ר גבריאל אגר. מי מכם יכול להמליץ עליהם מניסיון?
משום מה מנסים לערער לי את הביטחון בבחירה שכמובן קיבלתי בהמלצות מאנשים שונים.
מישהו מכיר את ד'ר קליין מוולפסון?
אשמח לשמוע על אורך תהליך השיקום, אחרי כמה זמן אפשר לדרוך על הרגל ולהפסיק להעזר בקביים וכ'ו
תודה לעוזרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: שחזור רצועה צולבת בברך
הודעהפורסם: 20 ינואר 2013, 20:47 
ד"ר אגר מקבל המלצות מאוד טובות, למיטב ידיעתי.
אי אפשר לדרוך על הרגל בערך שבועיים-שלושה שבועות, אבל זה גם תלוי בקצב ההחלמה של הרגל.

לא יודעת במה אתה מתאמן, אבל לוקח הרבה זמן (משהו כמו חצי שנה +-) ופיזיותרפיה עד שחוזרים לפעילות ספורטיבית סדירה וגם אז יש סיכוי שיכאב לך מדי פעם.

לא התכוונתי לבאס ויצא קצת ככה. מצטערת.

בכל מקרה, שיעבור בשלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2013, 20:53 
סמל אישי של המשתמש
o.p כתב:
ד"ר אגר מקבל המלצות מאוד טובות, למיטב ידיעתי.
אי אפשר לדרוך על הרגל בערך שבועיים-שלושה שבועות, אבל זה גם תלוי בקצב ההחלמה של הרגל.

לא יודעת במה אתה מתאמן, אבל לוקח הרבה זמן (משהו כמו חצי שנה +-) ופיזיותרפיה עד שחוזרים לפעילות ספורטיבית סדירה וגם אז יש סיכוי שיכאב לך מדי פעם.

לא התכוונתי לבאס ויצא קצת ככה. מצטערת.

בכל מקרה, שיעבור בשלום.

מצד שני בלי הניתוח החיים הרבה יותר קשים

לא מכיר את הרופאים הנ"ל אבל לגבי זמני ההחלמה זה בערך מה שהגברת אמרה (מכיר כאלה עם כוח רצון שחזרו הרבה יותר מוקדם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2013, 20:55 
אני כבר מתקרב לגיל פרישה ככה שזה לא לחזרה לפעילות ספורטיבית מקצועית אלא עבור הבריאות בעתיד והכדורגל עם החברים פעם בשבוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2013, 20:55 
אני כבר מתקרב לגיל פרישה ככה שזה לא לחזרה לפעילות ספורטיבית מקצועית אלא עבור הבריאות בעתיד והכדורגל עם החברים פעם בשבוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2013, 21:07 
גילוי נאות - אני החלטתי שלא לעבור את הניתוח בסופו של דבר ופרשתי "בשיא".
הנתונים לקוחים מחברותיי לקבוצה (כדורעף) ותאמין לי שהיו לא מעט כאלה שעברו.

אני חושבת ש-R200 צודק שקשה יותר ככה. מצד שני, לא עברתי את הניתוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2013, 21:18 
סמל אישי של המשתמש
גם אני לא עברתי תניתוח משיקולי עלות
אחרים שעברו נמצאים לדעתי במצב הרבה יותר טוב ממני כיום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2013, 21:28 
נפצעתי בשנת 2010 כבר עברו שנתיים ואני מרגיש עם הרגל בסדר גמור היום, חוץ מישיבה כפופה על הברכיים ואז יש לי קליק בברך כשאני מתרומם. אין לי כאבים בהליכה ,עליית מדרגות או אפילו ריצה. אין שיקולי עלות כרגע כי המתנתי לתור בבית חולים המון זמן במקום לשלם סכום רציני באופן פרטי.
החלטתי בכל זאת לעבור כי הבנתי שבגיל מבוגר ובזקנה כשהעצמות והשריר נחלש אני בכלל לא אוכל ללכת על הרגל ואצטרך תמיכת קביים. אני לא רוצה להגיע לגיל הזה ולהצטער למרות שהיום אני מרגיש טוב והולך להכנס לשיקום לא קל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 ינואר 2013, 21:44 
ד"ר אגר ידוע כמצויין, התעריף שלו בהתאם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2013, 00:07 
סמל אישי של המשתמש
גם אגר וגם בר רופאים מצויינים, מנסיון, הם עשו לי את הניתוח הננ"ל לפני כ 8 שנים במסגרת שירותי הצבאי.
אני לא זוכר כמה זמן הייתי על קביים אבל הפיזיוטרפיה התחילה כבר אחרע 2-3 ימים באסף הרופא, ואני חושב שכעבור שבע כבר דרכתי קלות על הרגל.
אחרי שלושה חודשים של פזיוטרפיה יום-יומית בבית חולים 10 הצבאי כבר רצתי על הליכון.

מצד שני לא המשכתי בפעילות ספורטיביות ועכשיו אני משלם על זה עם כאבים, נוזלים בברך ופיקה משוחררת מידי (אם כי ייתכן וזה כתוצאה מ 3 ניתוחים שעברתי
בברך כאשר שיחזור הרצועה הוא האחרון שבהם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2013, 01:37 
סמל אישי של המשתמש
למה לשחזר? תיקח מעטר.
וברצינות - רק בריאות.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2013, 16:09 
סמל אישי של המשתמש
אני לצערי עברתי את הפציעה הזאת בברך ימין.
למזלי, היה לי ביטוח בריאות פרטי ויכולתי לבחור את המנתח , בחרתי באגר והוא ניתח אותי באסותא.
גם מהראן לאלה ועוד הרבה ספורטאים נותחו אצלו ויש לו אחוזי הצלחה מעולים.
הטכניקה שלו זה להוציא גיד מהאמסטרינג ולשתול אותו כרצועה בברך , ובעצם כל החצי שנה הראשונה מאז הניתוח זו תקופת התאקלמות של הגיד שהגוף קולט אותו ומתחיל להשתמש בו כרצועה.
צריך לקחת בחשבון שיש אחוז נמוך באוכלוסייה שהגוף שלהם דוחה את השתל הזה, לא כי הניתוח או המנתח לא הצליחו, אלא פשוט מבחינה גנטית הגוף שלהם לא מגיב טוב לשתלים לא טבעיים.

לגבי השיקום, תלוי מאוד אם אתה מתכוון לחזור למסגרת ספורטיבית או שאתה לוקח את זה באיזי ועושה שיקום ארוך.
אני עשיתי שיקום מאסיבי וחזרתי באופן מלא אחרי 9 חודשים. כל ההמצאות על חצי שנה לא היו ולא נבראו, מי שחוזר אחרי שנה קרוב לוודאי קורע שוב את הרצועה בגלל שהגיד קורס מהעומס(יניב עזרן, רונאלדו השמן ולאחרונה גם גוזפה רוסי הם דוגמאות טובות).
אתה בערך שבועיים אחרי הניתוח עם קביים, ואז מתחיל בשיקום ולאחר 4 חודשים בערך יכול לרוץ ולשות כמעט הכל בתנועות מונוטוניות, אבל אסור לעשות שום ספורט עם תנועות לא צפויות.
כאמור, אחרי חצי שנה השתל נקלט סופית,ואם יש יישור מלא אפשר להתחיל בהכנות ותרגילים לחזרה מלאה, וזה לוקח בין חודשיים ל4 חודשים ומעלה, הכל שאלה של כמה אתה מעמיס על עצמך , כמה כסף יש לך וכמה זמן פנוי לפיזיוטרפיות.

ולסיום, אתה צריך להבין שאם אתה רוצה לחזור לפעילות מלאה, מעכשיו גם אחרי השיקום אתה חייב "לתחזק" את הרגל וכל הזמן לעבוד על האמסטרינג שהוא השריר הכי חשוב בשיקום.
אני היום 3 שנים אחרי הניתוח ובלי עין רעה משחק וגם בעומסים יותר גדולים מאשר לפני הפציעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ינואר 2013, 16:16 
סמל אישי של המשתמש
ציטיאט כתב:
אני לצערי עברתי את הפציעה הזאת בברך ימין.
למזלי, היה לי ביטוח בריאות פרטי ויכולתי לבחור את המנתח , בחרתי באגר והוא ניתח אותי באסותא.
גם מהראן לאלה ועוד הרבה ספורטאים נותחו אצלו ויש לו אחוזי הצלחה מעולים.
הטכניקה שלו זה להוציא גיד מהאמסטרינג ולשתול אותו כרצועה בברך , ובעצם כל החצי שנה הראשונה מאז הניתוח זו תקופת התאקלמות של הגיד שהגוף קולט אותו ומתחיל להשתמש בו כרצועה.
צריך לקחת בחשבון שיש אחוז נמוך באוכלוסייה שהגוף שלהם דוחה את השתל הזה, לא כי הניתוח או המנתח לא הצליחו, אלא פשוט מבחינה גנטית הגוף שלהם לא מגיב טוב לשתלים לא טבעיים.

לגבי השיקום, תלוי מאוד אם אתה מתכוון לחזור למסגרת ספורטיבית או שאתה לוקח את זה באיזי ועושה שיקום ארוך.
אני עשיתי שיקום מאסיבי וחזרתי באופן מלא אחרי 9 חודשים. כל ההמצאות על חצי שנה לא היו ולא נבראו, מי שחוזר אחרי שנה קרוב לוודאי קורע שוב את הרצועה בגלל שהגיד קורס מהעומס(יניב עזרן, רונאלדו השמן ולאחרונה גם גוזפה רוסי הם דוגמאות טובות).
אתה בערך שבועיים אחרי הניתוח עם קביים, ואז מתחיל בשיקום ולאחר 4 חודשים בערך יכול לרוץ ולשות כמעט הכל בתנועות מונוטוניות, אבל אסור לעשות שום ספורט עם תנועות לא צפויות.
כאמור, אחרי חצי שנה השתל נקלט סופית,ואם יש יישור מלא אפשר להתחיל בהכנות ותרגילים לחזרה מלאה, וזה לוקח בין חודשיים ל4 חודשים ומעלה, הכל שאלה של כמה אתה מעמיס על עצמך , כמה כסף יש לך וכמה זמן פנוי לפיזיוטרפיות.

ולסיום, אתה צריך להבין שאם אתה רוצה לחזור לפעילות מלאה, מעכשיו גם אחרי השיקום אתה חייב "לתחזק" את הרגל וכל הזמן לעבוד על האמסטרינג שהוא השריר הכי חשוב בשיקום.
אני היום 3 שנים אחרי הניתוח ובלי עין רעה משחק וגם בעומסים יותר גדולים מאשר לפני הפציעה.

גם בלי הניתוח זה השריר הכי חשוב כי הוא מפחית את העומס מהברך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 13 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: