הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
רומאריו - אני מכבד את מה שכתבת ואת ההשקפה שאין משמעות אמיתית למונח "רשע" משום שהטוב והרע משמשים בערבובייה בכל אדם.
אך יחד עם זאת תסכים איתי שמעשיו של האדם מצטברים ומסתכמים לכאן או לכאן (בעיניך אני מניח שהם גם נרשמים למעלה). אני בטוח שגם היטלר ימ"ש קם לא פעם לפנות מקום לאשה מבוגרת באוטובוס, ועוד מעשי חסד כאלה ואחרים - בכל זאת הוא נחשב בעינינו כרשע, כי ככל שיש משמעות למילה הזו היא דנה במעשים, ומעשיו הרעים של האיש גוברים בנקל על כל נקודת זכות שיש לו.
מיכאל בן ארי מפיץ שנאה לכל עבר, מקדם אלימות ואיבה כלפי גויים וגם כלפי יהודים - אי אפשר לפטור אותו בלא כלום בנימוקים פילוסופיים אבסטרקטים (גם אם הם עמוקים ונכונים) כמו אלה שנתת.
למיכאל בן ארי יש את האגנדה שלו ל"איך מבחינתו יהיה טוב בעולם או טוב ליהודים"
אני לא חושב שבמצע שלו כתוב משהו על אלימות כלפי כל סוג של בעל חי.
גם ליאיר לפיד יש את הדרך שלו "לאיך מבחינתו יהיה טוב בעולם או טוב ליהודים" ע"י זה שהוא נניח בשביל הדוגמא רוצה לפגוע במגזר החרדי.
גם ביבי פוגע במגזרים מסויימים וגם בנט וגם שלי וגם ציפי וגם זהבה גלאון.
אז כל אחד הוא בעצם סוג של רשע כלפי מישהו אחר ואז אין לדבר סוף.
בינינו גם כל אחד מפתח איזשהי זהות בדויה כדי להתחבר לרעיון ברמ"ח אבריו ושס"ה גידיו
אז הוא נהיה קצת יותר פנאט.
למשל אוהד הפועל שכל המהות שלו זה הפועל יעשה מעשים קיצוניים יותר כדי שיגידו שהוא אוהד הפועל כי זה בעצם לכאורה(מבחינתי דמיון) הזהות שלו ואפילו עם אין לו באמת כח ללכת למשחק הוא בכל זאת ילך כי הוא צריך לשמור על זהות מסוימת.
ככה גם בדעות פוליטיות יש אנשים שזה כל חייהם אז הם צריכים גם לעשות מעשים כדי שזה יהיה חלק ניכר מהעניין שלהם(אבל הם לא רשעים,הם פשוט מנסים למצוא לעצמם זהות)
ויש כאלה שלא צריכים את זה באותו מקום לכן הם נראים כמתונים אך הם מחפשים את זה במקומות אחרים.
האדם השלם שמגיע בעצם לזהותו האמיתית(כך לדעתי קיבלתי מאנשי אמת שהגיעו למעלה הזאת) זה האדם שביטל את האגו שלו לחלוטין ורק כך הוא יכול להבין מיהו באמת ובנתיים שלאנשים כמונו אין את היכולת לבטל את האגו לחלוטין ולהיות בביטול למקור יותר גבוה
אז יש המון זהויות שאנחנו מלבישים על עצמינו שהם לא באמת אנחנו, לכן קשה לדעתי לשפוט מי רשע ומי לא רשע. אולי אפשר להסתכל מי בן אדם שליבו ופיו שווים או מי יותר אמיתי או פחות אמיתי. אך אני מאמין שכולם למרות ריבוי הדעות ולמרות ריבוי התכונות שואפים לטוב האמיתי.