kobster כתב:
1) צריך להפריד בין התנחלויות ה"לגיטימיות" ליישובים והמאחזים הבלתי חוקיים. כולם מדבר בהיסטריה על ההתנחלויות אבל יש התנחלויות כמו אלפי מנשה, אורנית ואלקנה למשל שהם יישובים מוכרים ומבוססים וזה עוד בלי לדבר על אריאל שהיא עיר לכל דבר.
מה ההבדל בין מאחזים בלתי חוקיים להרחבות שהערבים מבצעים בכפרים שלהם? פינוי התנחלויות הוא לגיטימי, לא רק אם צה"ל יפנה כפרים ערביים?
ציטוט:
2) רוב השטח שכבשנו היה מיושב. תן לי לגלות לך עוד משהו - גם בתחומי 67 יש עדיין שטחים של פלסטינים שמדינת ישראל מכירה בהם ככאלה. סתם לדוגמא, לכפר ג'יוס (מזרחית לכוכב יאיר) יש שטחים חקלאיים שמגיעים עד לפאתי צור יגאל וכוכב יאיר, בדיוק איפה שלכאורה עובר קו הגבול. קו הגבול הזה עובר גם 100 מטר מהבית הכי מזרחי בראש העין (בשכונה הצבאית) גם זה כביכול שטח כבוש.
איו"ש לא היה כל כך מיושב. בטח לא כמו היום. לא ע"י ערבים ולא ע"י יהודים. ועדיין, אגב, אותם אנשים שנשארו שם לא היו פלסטינים. הם היו שייכים לעם אחר.
ציטוט:
3) בעיית השטח היא הרבה יותר מורכבת ממה שאנשים חושבים. הכפר ג'ית למשל ממוקם בפאתי קדומים שהיא אחת ההתנחלויות היותר מבוססות ו"מוצלחות" שקשה לי לראות איך מפנים את כל מי שגר שם. בשביל להגיע לקרני שומרון (ישוב של כ 7,000 תושבים) אתה נוסע על כביש 55 ועובר דרך הכפר עזון-עאטמה שהוא אחד הכפרים הכי עוינים בגדה, כפר חמאסי לכל דבר.
אז מה ? לא תשקיע בתשתיות ובדרכי הגישה לשם ? ולקדומים (5,000 איש) ? וזה עוד בלי להתייחס לעניין ההרחבה בישובים האלו שקורית מתחת לאף של כולנו. קח לדוגמא את תפוח מערב (כן, יש כזה דבר) שהפכה לשכונה לגיטימית של היישוב תפוח או את מצפה ישי שמוכר כשכונה של קדומים למרות שהוא בכלל בצד המזרחי של כביש 55.
או, הגענו לנקודה. תבנה ערים, תעשה שיהייו מוצלחות, ויהייה קשה לצפות שיפנו אותן. אם זו הגישה (משני הצדדים), למה לא בעצם?
ציטוט:
4) לגבי המאחזים הבלתי חוקיים, עם זה יותר קל להתמודד על פניו. זה יהיה ארוך ומייגע אבל אפשר לפנות את כולם או לכנס אותם להתנחלויות הגדולות. אם תשאל אותי, הם הבעיה האמיתית ואיתם צריך להתמודד קודם כל.
5) אם נסתכל על הסיטואציה בעיניים ימניות, איפה שאתה לא תבנה, הם יבנו. זה קו המחשבה של המתיישבים ואם נהיה כנים, זה לא כזה רחוק מהמציאות וזה אפילו לגיטימי מבחינת הערבים כי אחרי הכל זה שטח שלהם.
למה זה השטח שלהם? במה איו"ש שונה מכל שטח אחר שנכבש בשלב מסוים ע"י מדינה מסוימת? מה אותם ערבים עשו שמגיע להם השטח הזה?
ציטוט:
6) הפתרון הכי סביר הוא שמירה על גושי ההתנחלויות הגדולים , קרי מעלה אדומים,כל האיזור בין ראש העין לאריאל, מעל"ש/קרנ"ש והישובים באיזור (יקיר ונופים) , קדומים ואזור אבני חפץ וכדומה.
אני כמובן מסכים, ובהתחלה כבר אמרתי שאני מבין את הבעייתיות בהמשך הבניה, מה שיגרום בסופו של דבר לפינויים. אבל מצד שני זה מעלה את הסיכוי שהשטח ישאר בידיים ישראליות.
ציטוט:
7) לגבי ההצעה שלך - תשכח מזה. לא יקרה וזה אפילו לא קשור לקיצוניים משני הצדדים. רק הסדר אמיתי ומפורט יכול להביא סוף לעניין הזה.
מה היתה ההצעה שלי?