מעריב
אלרואי כהן: לא מבינים את הסיטואציה < אבוקסיס: לגמור את סיפור טוטו לכאן או לשם מאמן הפועל ת"א, יוסי אבוקסיס, לא מרוצה ממה שקורה סביב עזיבתו האפשרית של טוטו תמוז כבר בינואר. "צריך לגמור את הסיפור הזה לכאן או לשם," הוא אמר לגורמים במועדון, שציינו כי הראש של טוטו טרוד וכי אינו בכושר. "כבר חודש שהשחקן עשוי לעזוב לפה או לפה. זה מקשה עליו וגם משפיע לרעה על כולנו." גלעד קצב, סוכנו של תמוז, העריך אמש כי הוא יעזוב בינואר לליגה במערב אירופה. אלרואי כהן עלה אתמול כמחליף למורת רוחם של מספר אוהדים שקיללו אותו. מקורב אליו אמר אמש: "כל ההתנהלות היא בין הפועל למכבי ת"א ואלרואי סופג את כל האש. הפועל צריכה להגיד שהיא מעוניינת לשחררו כדי לחסוך את משכורתו." כהן צייץ אתמול בטוויטר: "חבל לי על האוהדים שלא מבינים את הסיטואציה בה אני נמצא. תודה לאלה שכן." בהפועל ת"א מגלים עניין במגן מכבי חיפה עודד אלקיים. אבוקסיס העריך אמש כי יוכל לצרף שחקן או שניים, אבל ללא דמי רכישה. "לא נוכל להביא את זהבי או גבאי," אמר אבוקסיס. על הניצחון על רמה"ש: "אני מאוד מקווה שזה ייתן לנו ביטחון לקראת ההמשך ושנצא מהתקופה הלא טובה שעברנו. מי שאמור לעשות את ההבדל ולהחזיר אותנו למאבקי הצמרת הם השחקנים שנמצאים פה." סאבו פאביצ'ביץ' ישחק מול סכנין במחזור הבא. עוזר המאמן, אסי דומב, לא ישב על הספסל מאחר שטרם עבר בבקרה. [יניב טוכמן]
מתבשל טרייד: ורד תמורת אלרואי כהן מגן מכבי ת"א עומר ורד, שמסיים את חוזהו במועדון בתום העונה, עשוי לעבור להפועל ת"א בעסקת חילופין בה יעשה אלרואי כהן את הדרך ההפוכה. במכבי ת"א העריכו בסוף השבוע כי לאחר המשחק מול קרית שמונה מחר יסגרו במועדון את החוזה ארוך הטווח מול ערן זהבי ששב לארץ ומחכה לחתום בקבוצה. יורדי קרויף הבטיח לשחקן כי הוא לוקח אותו וכעת מחכים בקבוצה למיץ' גולדהאר.
פניית פרנסה 30 שנה אחרי שהמגן גבי לסרי הרעיד את הירקון כשעבר מאדום לצהוב, ערן זהבי צפוי להוכיח השבוע כמה קל נהיה לחצות כביש \ בכדורגל המודרני, רק הירוק עולה אייל לוי צילומים: דני מרון, גטי אימג'ס, עדי אבישי, אלן שיבר כשערן זהבי היה בארץ, בחופשת סילבסטר, הוא ישב עם חברים בבית קפה וסיפר על האופציות שעומדות בפניו; על מכבי ת"א שמתעניינת ועל המסרונים הארסיים שהוא מקבל מאוהדי הפועל, שביקשו בכל לשון של בקשה לא לחשוב כלל על האופציה. לפתע קם מקצה הספסל גבי לסרי ואמר. "תפעל לפי הלב, לך עם זה. אתה רוצה לדאוג למשפחה? תדאג. סמלים כבר עזבו, הלכו, חזרו. היום עושים מה שטוב לך ולא מה שטוב לאוהדים ולקבוצה." לסרי היה מגן הפועל ת"א בימים שסמלים לא היו חושבים בכלל על האפשרות לחתום ביריבה העירונית, אבל בקיץ 1982 חצה את הנהר ורעידת האדמה היתה בלתי נמנעת. "אל תשווה את הזמנים," לסרי ביקש. "אז היה סמל, כבוד, הקבוצה מעל הכל. היום זו פרנסה, ואם לא שמת לב, כבר לא מעניין איפה אתה משחק, אלא כמה אתה מרוויח. כשעברתי היה כזה רעש גדול שאף אחד לא האמין. ביום הראשון במכבי, 200 אוהדי הפועל באו לראות שזה אמיתי. עד היום הם מנדים אותי. עושים מסיבות ואני לא מוזמן, כי אוהד לא יכול להחליף קבוצה." לסרי צודק. על הפייסבוק יושב כבר כמה ימים שחר מנגלוס, אוהד הפועל ומוחה על הרעיון שזהבי ילבש בקרוב צהוב כחול. "ערן, אני כותב את השורות הבאות בתקווה שהמסר יגיע אליך בצורה כלשהי," שחר כתב על הקיר שלו. "אני פונה אליך כאחד שגדל בשער ,5 בא מבית אדום ועודד את הפועל ת"א. מי כמוך יודע שמשפחה טובה לא עוזבים תמורת שום סכום שבעולם." מנגלוס הוא לא ילד מתבגר, למרות הפנאטיות הבוערת. בחור בן ,37 אב. אחד שיודע כמה חשובה הדאגה לעתיד, אבל עדיין קשה להזיז אותו מהאידיאולוגיה שאיתה הוא הולך כבר שנים. "לצערי אין סמלים היום בכדורגל," הוא אומר. "הפטיש והמ ג ל ה פ ך לסמרטוט בעיאחת זהבי ירוויח עשרה שקלים ובקבוצה אחרת 200 אלף, אולי אפשר היה להבין, למרות שאני עדיין לא מסכים. אבל הוא לא ניסה להתפשר, ישר הגיע עם איזה רף גבוה. מדובר בילד שמגיל קטן קפץ ביציע ושמעון גרשון היה בשבילו סמל, ובסופו של דבר גם גרשון בגד בנו, הלך אחרי הכסף הגדול וכולנו יודעים איפה הוא נמצא היום." ומה בקשר לאלרואי כהן? "הוא אף פעם לא היה סמל, לא גדל אצלנו. זה לא ערן או גרשון. אז ברור שלא נקבל אותו במחיאות כפיים ולא בזר פרחים, אבל שיעשה מה שהוא רוצה. גם אם זהבי יגיע בסופו של דבר להפועל, באופן אישי הוא ירד לי מהעיניים. עצם המחשבה לנהל מו"מ עם מכבי זה כמו לתקוע סכין ואחרי זה להתנצל." מרגל למרגל יש אוהדים רבים שמתעלמים מהצד הכלכלי ומסרבים להכיר בעובדה שכדורגל הפך למקצוע ציני. מופע קרקס שבו למי שיש הכי הרבה כסף, הוא זה שמכתיב את הקצב. פעם סיפר לי שחקן ותיק ומוכר שבאחד המשאים ומתנים שניהל עם קבוצתו, היו"ר הרעיף עליו שבחים בחדר הסגור. אמר לו "אתה הנשמה, הסמל. אנחנו רואים אותך כאן עוד הרבה שנים." אבל מיד גם הוסיף: "לכן אף פעם לא תרוויח הרבה." אלה לא השנים שבהן כדורגלנים היו עובדים בבוקר כנהגי אוטובוס, ואחרי הצהריים רצים לאימון, או שהיו מתערבבים עם מנהיגי ההסתדרות וראשי הליכוד. די לראות את תמר, אחותו של מיכאל זנדברג שכיכב בית"ר ירושלים, נמצאת במקום השישי ברשימת מרצ לכנסת. זאב ז'בוטינסקי עדיין מתהפך בקברו. "שחקנים איבדו זהות," משוכנע פליקס חלפון, שהיה מסמליה הגדולים של הפועל וחצה את הכביש. "אותו סמל שישלמו לו 30 אלף שקל יותר, בסוף יילך. הרי מה נשאר בסיום הקריירה? אף אחד לא זוכר ולא רואה אותך ממטר. מה שנשאר זה חשבון הבנק. אז אותו סמל יזכה תמיד למחיאות הכפיים מהאוהדים, אבל מה הוא יגיד אחרי הפרישה? יאמר לבעל המכולת 'אתה לא זוכר אותי'? הכל חארטה." ואיך הרגשת כשעברת את הכביש? "עזבתי בלית ברירה אחרי שההנהלה עשתה לי תרגיל מסריח. הייתי קפטן הפועל, הנפתי גביע. כאב לי הלב כשעזבתי למכבי, אפילו הזלתי דמעה, אבל לשמחתי האוהדים הבינו אותי. זו גם היתה בסך הכל עונה אחת, שנת ריגול שבה הלכתי לראות מה קורה אצל האויב." קמפבל איש קריות מעברים בין יריבות גדולות הם דבר מוכר ולא מהיום. יוסי בניון שלנו שיחק בשלוש קבוצות לונדוניות שלא מתות אחת על השנייה, לואיס פיגו עשה את הבלתי אפשרי ועבר מברצלונה לריאל מדריד, במה שבאמת היה נקודת מפנה בכדורגל הספרדי. האמוציות היו כל כך חזקות וראש חזיר נזרק לעבר הקשר הפורטוגלי כשהגיע לקטלוניה. כרזה מאת אוהדי ברסה הסבירה את הנושא בתמציתיות: "אנחנו שונאים אותך כל כך, בגלל שאהבנו אותך כל כך." או סול קמפבל, ששיחק תשע שנים בטוטנהאם והכריז במגזין של המועדון שלעולם לא ישחק בארסנל. אלא שב2001- הבלם חתם בקבוצה של ארסן ונגר ושכח מההבטחות. הקהל בווייט הארט ליין לא שכח לקמפבל את הבגידה. כל פעם כשהגיע למגרש כינו אותו "ג'ודאס," יהודה איש קריות, מי שעל פי הנצרות בגד בישו ומסר אותו לרומאים. זה היה טקס קבוע, עד שב2009- ארבעה אוהדי ספרס הורחקו לשלוש שנים מהמגרשים אחרי שהמשיכו לשיר לעבר הבלם שירים גזעניים והומופוביים. אצלנו זה היה יעקב הלל, שעשה את המעבר המשולש והבלתי אפשרי - מכבי ת"א, בית"ר ירושלים והפועל ת"א - ואפילו נשאר בחיים. "המעבר הכי קשה היה ממכבי לבית"ר," הלל משוכנע היום. "האוהדים הירושלמים לא קיבלו אותי בגלל שידעו שרציתי להישאר במכבי. לאט לאט התחברתי אליהם. ידעתי שאם הסוויץ' הזה לא יקרה, אני יכול ליפול מהר מאוד." אתה יכול להבין את המעברים החדים? "השחקנים עצמם לא היו רוצים לעבור. תן להם אפילו להרוויח טיפה פחות ולהישאר, אבל כשהפערים ענקיים צריך לזכור שזו פרנסה. לגרשון עשו את המוות, אבל אם בהפועל הוא קיבל 150 אלף דולר, בבית"ר נתנו לו 400 אלף. הצעה שקשה לסרב לה." הלל משוכנע שפעם, כשבקושי היו כלי תקשורת, אז באמת היה מדובר בפיצוץ, עם גלי הדף, כמו המעבר של אורי מלמיליאן מבית"ר ירושלים למכבי ת"א. היום ההלם לא מחזיק עשר דקות, וידיעה בלעדית חדשה מופיעה ומצננת את הכעס. ברוך דגו, שחווה את הדרבי משני צדדיו, משוכנע שאם יבדקו את המעברים הדרמטיים, לכל אחד היתה סיבה מוצדקת. אצלו למשל מכבי היא שהראתה לו את הדלת. "גם להפועל היתה זכות ראשונית על זהבי, אז שהקהל יבוא בטענות למי שמנהל ולא לשחקן," דגו אומר. "האוהדים צריכים להבין שלא הכל נופל על כתפי ערן. מה רוצים, שאם לא בהפועל, אז שישחק בקבוצה קטנה."? זהבי ואלרואי כהן עשויים בקרוב ללבוש צהוב ואחרי שערים לרוץ לשער ,11 לנשק את הסמל ולספר שמצאו בית חם ומשפחה תומכת. ככה זה בשנות האלפיים, הכי רחוק מרומנטיקה. • ני חלק מהשחקנים, ומה שמעניין זה צבע השטרות שנכנסים לחשבון הבנק. אז אם אתה אומר שבקבוצה
_________________ ארכיון הפועל ת"א בכדורגל htaarchives@gmail.com htaarchives.blogspot.com
|