ערן כתב:
גיא האדום כתב:
הרי גם כיום "עלה התאנה" השמאלני שלו הוא כמעט בלתי נראה (מפלגת עצמאות הקטנה, החבוטה והלא רלוונטית)
פה אתה כבר לא מביע דיעה אלא קובע עובדה שאין שגויה ממנה. שוב, מצטער, אתה כנראה לא עוקב באדיקות אחרי המפה הפוליטית-מדינית בישראל. אהוד ברק - עזוב מה אני חושב עליו - היה חומת מגן ענקית של נתניהו וממשלתו בארבע השנים האחרונות, מול אירופה ובעיקר מול ארצות הברית. למעשה - ולא אני המצאתי את זה, כמובן - הוא שימש לא רק שר ביטחון (שאחראי על הדיאלוגים הקריטיים בין ישראל למדינות אחרות) אלא גם כשר חוץ בפועל, כיוון שליברמן לא התקבל כמעט באף ממשל אירופי או האמריקאי. הוא נסע אחת לחודש בממוצע לארה"ב במהלך הקדנציה שלו גם למשימות שאליהן נשלח בדרך כלל שר חוץ. ולפחות פעמיים-שלוש הוא פישר בין הממשל האמריקאי לנתניהו. זו עובדה.
במשפט האחרון שלך אתה סתם מתעקש לחזור על משהו שהבהרתי כבר בהודעה הראשונה שלי, עוד לפני שנכנסת לדיון - גם אני מאמין שלבני ו/או לפיד יהיו בממשלה. מוזר שאתה מנסה להציג את זה כאילו טענתי ההיפך.
אני רק בספק אם לממשל האמריקאי יהיה אינטרס להיכנס למסלול התנגשות עם ישראל כל עוד הסטטוס קוו נשמר. אני חושב שזאת עדיפות מאוד מאוד נמוכה של אובאמה. ובכלל, האיום הזה שממשלת ימין תביא ללחץ בינ"ל נוראי הוא איום קבוע מזה עשרות בשנים. להוציא התנגשות עם ממשל בוש הראשון מתי זה קרה? מתי זה השפיע משמעותית על הבחירות בישראל? "העולם כולו נגדנו" זה לא משהו שעד היום ממש פגע בממשלות ימין.
אשר למשפט האחרון שלך, זה מגיע מכאן:
ציטוט:
הנה קובסטר עף פעם שנייה היום: בשתי המהדורות מדווחים על סוג של התחייבות של לפיד, שלא יישב לבד עם ליכוד-ביתנו, ש"ס, יהדות התורה ובנט.
לא שאני מאמין לו, אבל אם הולכים עם התסריט הזה - וגם זה נאמר בשתי המהדורות - נתניהו בבעיה קשה.
איך האמונה קשורה כאן? נניח ולפיד אומר אמת, במה בדיוק זה מונע את הכניסה של לבני ולפיד יחדיו לממשלת נתניהו?
ובכלל, ברור שלבני ושלי באותו גוש, רק שלבני לא פוסלת את האפשרות לחשוב לגוש השני אם הוא יינצח בבחירות, מה שכמעט בטוח שיהיה. לפיד יותר עמום אבל לכל היותר הוא אמר שאולי הוא יעדיף שלא להכנס בלי לבני. כאמור, מבחינת נתניהו זה בהחלט פתיר.
ולבסוף, נרי והאחרים שרואים בבחירות האלו אינדיקציה לחוסר היכולת של נתניהו לשלוט עם קואליציה לא מאוד רחבה: הכנסת הזאת כיהנה כמעט 4 שנים. אני חושב שזה שיא מאז שנות ה80. נתניהו הסתדר די יפה. מעבר לזה זה דפוס רגיל שרואים בישראל מזה עשרות שנים. בשנה שלפני הבחירות כל המפלגות הקטנות נלחצות ומתחילות לדאוג לקבוצות שהן לכאורה מייצגות. פתאום הימין נהיה יותר קיצוני. פתאום גיוס בני הישיבות מזיז לח"כים ליברלים. פתאום ש"ס דואגת לשכבות החלשות. זה גורם לכך, שכמו בעבר, חייבים להקדים את הבחירות. מכאן לא הייתי מניח שמייד אחרי הבחירות הדברים האלו יזיזו למישהו.