תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 01 יולי 2025, 14:08

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 195  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 04 ינואר 2013, 22:54 
סמל אישי של המשתמש
RaPPeR כתב:
הן לא ירוצו כמפלגה אחת כי:
אי אפשר כבר . כל המפלגות נסגרו.
אידיאולוגיות שונות. אחת לא מדברת על כלכלה השנייה לא מדבר על מדיני. וזאת הסיבה שלא הלכו ביחד מלחתחילה (חוץ מאולי הקטע שזה יגדיל את הגוש אולי.. נקווה) .

בכל מקרה גם אם השמאל-מרכז לא יהיה חוסם. יהיה לביבי מאוד קשה להרכיב קואליציה .

בדיוק.
לכן מפה שני תסריטים:
הראשון זה ביבי מקים ממשלה של הליכוד ביתנו, שס, בנט, יהדות התורה וכו, וזוהי ממשלה יותר קיצונית מהממשלה הזאת ואם תשימו לב הבחירות האלו קורות בגלל שהממשלה הייתה בלתי אפשרית וקיצונית מדי.
כל פעולה של ליברמן הפייגלינים קופצים, כל פעולה של בנט ש"ס צועקים, יווצר כאוס במיוחד מבחינה גלובלית ובייחד עם לחץ של השמאל מרכז שישב באופוזיציה חזקה בבחירות הבאות יש סיכוי כלשהו שנראה קרב אמיתי ביין שני המחנות - שמאל מרכז +שמאל ואם יש שכל גם ערבים מול הימין והחרדים.
(גם בתסריט הזה שס יכולה להביא בהפתעה ולשבת בממשלת שמאל מרכז, אבל לא חושב שזה יקרה כרגע)

התסריט השני הוא שביבי לא מצליח להרכיב ממשלה ואז השמאל מרכז בבעייה, הם יהיו חייבים או להצליח לצרף את שס, או סוף סוף לשבת עם המפלגות הערביות.
אני לא רואה מצב שבנט יושב עם ממשלת שמאל מרכז, תקראו את המצע שלו.
עוד בעייה היא שכרגע לפיד לא הגיב, והתחושה שלי אומרת שעם ההצעה הנכונה הוא ישב עם נתניהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 04 ינואר 2013, 23:09 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
הסלע האדום כתב:
RaPPeR כתב:
עכשיו ציפי היית בערוץ 2
והודיעה שמוכנה לגוש מרכז-שמאל ורוצה לשבת איתה ועם כל מי שבגוש הזה להיפגש
ובאמצע התוכנית מקבלת SMS משלי שהיא רוצה להיפגש
הזוי

לא הבנתי איך זה אמור להגדיל את מספר המנדטים של הגוש.
בכל מקרה, להערכתי המרוויח הגדול יהיה הליכוד והמפסיד - בנט.
הליכודניקים יחזרו עכשיו הביתה לחזק את הליכוד מול הגוש המתגבש,
לפי הסיסמא הוותיקה: ליכוד אחד גדול מול כל השמאל.

זה אמור להוריד את המתלבטים מהגדר ולהביא כמה שיותר אנשים לקלפי. אחוז ההצבעה בבחירות האלו הוא קריטי בשביל בכלל לחשוב בכיוון של גוש חוסם.
את הנזק שביבי עשה במלחמה המטומטמת שלו מול בנט יהיה קשה לתקן, לפי נסיון העבר פינקלשטיין רק יורה להגביר את הלחץ וההתקפות על הבית היהודי, מה שבינתיים עושה את האפקט ההפוך. אם בנט ידע להחביא את הרשימה שלו ולהמשיך ב"אחי בליכוד" שלו הוא מבטיח לעצמו את המפלגה השלישית בגודלה ויחזיק אצלו בכיס את המפתחות לממשלה הבאה.

דוברי הליכוד מסבירים את הירידה שלהם בסקרים בכך שהציבור חש שמערכת הבחירות נגמרה וביבי ראש ממשלה ולכן
ליכודניקים רבים מרשים לעצמם את הלוקסוס להצביע למפלגות אחרות (בנט למשל). אני חושב שההסבר הזה נכון.
יצירת איום (או כביכול איום) על המשך שלטונו של ביבי יחזיר עכשיו את אותם ליכודניקים הביתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ינואר 2013, 23:13 
סמל אישי של המשתמש
אדום שרוף100 כתב:
RaPPeR כתב:
אידיאולוגיות שונות. אחת לא מדברת על כלכלה השנייה לא מדבר על מדיני. וזאת הסיבה שלא הלכו ביחד מלחתחילה (חוץ מאולי הקטע שזה יגדיל את הגוש אולי.. נקווה) .

בדיוק.
לכן מפה שני תסריטים:
הראשון זה ביבי מקים ממשלה של הליכוד ביתנו, שס, בנט, יהדות התורה וכו, וזוהי ממשלה יותר קיצונית מהממשלה הזאת ואם תשימו לב הבחירות האלו קורות בגלל שהממשלה הייתה בלתי אפשרית וקיצונית מדי.
כל פעולה של ליברמן הפייגלינים קופצים, כל פעולה של בנט ש"ס צועקים, יווצר כאוס במיוחד מבחינה גלובלית ובייחד עם לחץ של השמאל מרכז שישב באופוזיציה חזקה בבחירות הבאות יש סיכוי כלשהו שנראה קרב אמיתי ביין שני המחנות - שמאל מרכז +שמאל ואם יש שכל גם ערבים מול הימין והחרדים.
(גם בתסריט הזה שס יכולה להביא בהפתעה ולשבת בממשלת שמאל מרכז, אבל לא חושב שזה יקרה כרגע)

התסריט השני הוא שביבי לא מצליח להרכיב ממשלה ואז השמאל מרכז בבעייה, הם יהיו חייבים או להצליח לצרף את שס, או סוף סוף לשבת עם המפלגות הערביות.
עוד בעייה היא שכרגע לפיד לא הגיב, והתחושה שלי אומרת שעם ההצעה הנכונה הוא ישב עם נתניהו.

1) ההכרזה של לבני על המלצה על מועמד אך ורק מתוך גוש השמאל תסנדל את לפיד שיהיה חייב ליישר קו יחד איתה ועם שלי כדי לא לאבד בוחרים.
2) ברגע ששלושת המפלגות הגדולות בגוש ייצרו (סוף סוף) חזית אנטי-ביבי, נתניהו יתחיל להזיע כי ירד לו האסימון שהוא הולך להיתקע עם ממשלה יותר בעייתית מהקיימת מאחר ובנט ודרעי יתפסו אותו חזק בגרון, ותוך כדי הוא גם יצטרך לשמור טוב טוב על הגב שלו ממחנה ליברמן ומהליכודניקים ה"ותיקים" שזוממים לרשת את מקומו. כשביבי נלחץ הוא עושה טעויות.
3) הערביות לא יהיו בקואליציה. במקסימום חד"ש תתחייב לתמוך בממשלה מבחוץ כמו שעשו ב 92.
4) ש"ס מאוד לחוצים מהאפשרות שלא יהיו בממשלה. למרות שזה נראה רחוק כרגע, אם יבשילו התנאים מבחינתם, אין דבר שישמח את דרעי יותר מאשר לעשות לביבי אמבוש ולהצטרף לממשלת שמאל-מרכז (אחד שדיבר עם אנשים מאוד קרובים לו)
5) אני קראתי את המצע של הבית היהודי - http://www.baityehudi.org.il/our-principles/
ממליץ לך להתעכב לדוגמא על סעיפי הכלכלה חופשית עם רגישות חברתית, שוויון הזדמנויות וסגירת פערים חברתיים באמצעות חינוך ועל שירות צבאי ואזרחי. האופציה שהם יצטרפו לממשלת שמאל-מרכז נראית כרגע תלושה מהמציאות (גם לי) אבל החיים לימדו אותנו שלא צריך לפסול שום דבר מראש בפוליטיקה. תמיד אפשר לגבות מהלכים במנטרות כמו "אחריות לאומית", "הזדמנות להשפיע מבפנים" ושאר ירקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ינואר 2013, 23:21 
ערן כתב:
גיא האדום כתב:
הרי גם כיום "עלה התאנה" השמאלני שלו הוא כמעט בלתי נראה (מפלגת עצמאות הקטנה, החבוטה והלא רלוונטית)

פה אתה כבר לא מביע דיעה אלא קובע עובדה שאין שגויה ממנה. שוב, מצטער, אתה כנראה לא עוקב באדיקות אחרי המפה הפוליטית-מדינית בישראל. אהוד ברק - עזוב מה אני חושב עליו - היה חומת מגן ענקית של נתניהו וממשלתו בארבע השנים האחרונות, מול אירופה ובעיקר מול ארצות הברית. למעשה - ולא אני המצאתי את זה, כמובן - הוא שימש לא רק שר ביטחון (שאחראי על הדיאלוגים הקריטיים בין ישראל למדינות אחרות) אלא גם כשר חוץ בפועל, כיוון שליברמן לא התקבל כמעט באף ממשל אירופי או האמריקאי. הוא נסע אחת לחודש בממוצע לארה"ב במהלך הקדנציה שלו גם למשימות שאליהן נשלח בדרך כלל שר חוץ. ולפחות פעמיים-שלוש הוא פישר בין הממשל האמריקאי לנתניהו. זו עובדה.

במשפט האחרון שלך אתה סתם מתעקש לחזור על משהו שהבהרתי כבר בהודעה הראשונה שלי, עוד לפני שנכנסת לדיון - גם אני מאמין שלבני ו/או לפיד יהיו בממשלה. מוזר שאתה מנסה להציג את זה כאילו טענתי ההיפך.

אני רק בספק אם לממשל האמריקאי יהיה אינטרס להיכנס למסלול התנגשות עם ישראל כל עוד הסטטוס קוו נשמר. אני חושב שזאת עדיפות מאוד מאוד נמוכה של אובאמה. ובכלל, האיום הזה שממשלת ימין תביא ללחץ בינ"ל נוראי הוא איום קבוע מזה עשרות בשנים. להוציא התנגשות עם ממשל בוש הראשון מתי זה קרה? מתי זה השפיע משמעותית על הבחירות בישראל? "העולם כולו נגדנו" זה לא משהו שעד היום ממש פגע בממשלות ימין.
אשר למשפט האחרון שלך, זה מגיע מכאן:
ציטוט:
הנה קובסטר עף פעם שנייה היום: בשתי המהדורות מדווחים על סוג של התחייבות של לפיד, שלא יישב לבד עם ליכוד-ביתנו, ש"ס, יהדות התורה ובנט.
לא שאני מאמין לו, אבל אם הולכים עם התסריט הזה - וגם זה נאמר בשתי המהדורות - נתניהו בבעיה קשה.
איך האמונה קשורה כאן? נניח ולפיד אומר אמת, במה בדיוק זה מונע את הכניסה של לבני ולפיד יחדיו לממשלת נתניהו?

ובכלל, ברור שלבני ושלי באותו גוש, רק שלבני לא פוסלת את האפשרות לחשוב לגוש השני אם הוא יינצח בבחירות, מה שכמעט בטוח שיהיה. לפיד יותר עמום אבל לכל היותר הוא אמר שאולי הוא יעדיף שלא להכנס בלי לבני. כאמור, מבחינת נתניהו זה בהחלט פתיר.

ולבסוף, נרי והאחרים שרואים בבחירות האלו אינדיקציה לחוסר היכולת של נתניהו לשלוט עם קואליציה לא מאוד רחבה: הכנסת הזאת כיהנה כמעט 4 שנים. אני חושב שזה שיא מאז שנות ה80. נתניהו הסתדר די יפה. מעבר לזה זה דפוס רגיל שרואים בישראל מזה עשרות שנים. בשנה שלפני הבחירות כל המפלגות הקטנות נלחצות ומתחילות לדאוג לקבוצות שהן לכאורה מייצגות. פתאום הימין נהיה יותר קיצוני. פתאום גיוס בני הישיבות מזיז לח"כים ליברלים. פתאום ש"ס דואגת לשכבות החלשות. זה גורם לכך, שכמו בעבר, חייבים להקדים את הבחירות. מכאן לא הייתי מניח שמייד אחרי הבחירות הדברים האלו יזיזו למישהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ינואר 2013, 23:23 
סמל אישי של המשתמש
ברור, האיחוד הלאומי עם דב ליאור ואורית סטרוק ילכו לממשלת מרכז. יש לי הרגשה ששבוע לפני הבחירות אתה תתחיל להזות שהכהנאצים יחברו לשלי כדי לעשות דווקא לביבי.
אגב, שמת לב בכלל שגם אם ש"ס חוברים למפלגות המרכז, פלוס מרץ, הם מגרדים במקרה הטוב את ה-54 מנדטים (בלי חד"ש והערביות)? אין לך 61 לאשר את הממשלה, אין לך קואליציה להעביר חוק אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ינואר 2013, 23:25 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אדום שרוף100 כתב:
RaPPeR כתב:

בדיוק.
לכן מפה שני תסריטים:

1) ההכרזה של לבני על המלצה על מועמד אך ורק מתוך גוש השמאל תסנדל את לפיד שיהיה חייב ליישר קו יחד איתה ועם שלי כדי לא לאבד בוחרים.
2) ברגע ששלושת המפלגות הגדולות בגוש ייצרו (סוף סוף) חזית אנטי-ביבי, נתניהו יתחיל להזיע כי ירד לו האסימון שהוא הולך להיתקע עם ממשלה יותר בעייתית מהקיימת מאחר ובנט ודרעי יתפסו אותו חזק בגרון, ותוך כדי הוא גם יצטרך לשמור טוב טוב על הגב שלו ממחנה ליברמן ומהליכודניקים ה"ותיקים" שזוממים לרשת את מקומו. כשביבי נלחץ הוא עושה טעויות.
3) הערביות לא יהיו בקואליציה. במקסימום חד"ש תתחייב לתמוך בממשלה מבחוץ כמו שעשו ב 92.
4) ש"ס מאוד לחוצים מהאפשרות שלא יהיו בממשלה. למרות שזה נראה רחוק כרגע, אם יבשילו התנאים מבחינתם, אין דבר שישמח את דרעי יותר מאשר לעשות לביבי אמבוש ולהצטרף לממשלת שמאל-מרכז (אחד שדיבר עם אנשים מאוד קרובים לו)
5) אני קראתי את המצע של הבית היהודי - http://www.baityehudi.org.il/our-principles/
ממליץ לך להתעכב לדוגמא על סעיפי הכלכלה חופשית עם רגישות חברתית, שוויון הזדמנויות וסגירת פערים חברתיים באמצעות חינוך ועל שירות צבאי ואזרחי. האופציה שהם יצטרפו לממשלת שמאל-מרכז נראית כרגע תלושה מהמציאות (גם לי) אבל החיים לימדו אותנו שלא צריך לפסול שום דבר מראש בפוליטיקה. תמיד אפשר לגבות מהלכים במנטרות כמו "אחריות לאומית", "הזדמנות להשפיע מבפנים" ושאר ירקות.

זה נשמע מצויין,
באמת,
אפילו אמרתי לרגע, אולי הוא צודק.
אבל אז נזכרתי במספרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ינואר 2013, 23:28 
איזה אתר נחשב הכי אמין מבחינת סקרים היום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ינואר 2013, 23:39 
סמל אישי של המשתמש
איזה אידיוטים הם. הם היו צריכים לרוץ ברשימה אחת. עכשיו זה מעט מדי, מאוחר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ינואר 2013, 23:45 
סמל אישי של המשתמש
הנה התחלנו בכנס הסקפטים ומתייגי ההזיות. יובל, נחכה לאחיך או שזה בסדר שאני אגיב ? ;)

1) כל תרחיש שבו ביבי לא מקים ממשלה חייב להתחיל בכמות מנדטים (58 ומעלה) שכרגע גוש השמאל-מרכז לא מגיע אליה ולכן המספרים נכון להיום לא רלבנטיים ולא עליהם אני מבסס את האופציות שהעלתי
2) דעתי על עוצמה לישראל ידועה ממזמן. אני, בניגוד לכולכם פה, מכיר אותם מקרוב ויודע עד כמה הם הסכנה האמיתית למדינת חוק יהודית ודמוקרטית. מקווה מאוד שהם בכלל לא יהיו בכנסת, ושוב אני מזכיר את החשיבות של אחוזי הצבעה גבוהים בבחירות האלו שיבטלו את המפלגות הסקטוריאליות (עוצמה) או יפחיתו מכוחן (יהדות התורה)
3) הסלע האדום - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4328609,00.html
ציטוט:
לבני טענה כי חזית משותפת של המרכז תהיה גדולה יותר מהליכוד-ביתנו: "אין לי ספק כי עצם יצירתה יגרום לרבים מהמתלבטים להצטרף ולהצביע
את זה אני אמרתי מהראש בלי לקרוא את הכתבה בכלל. המטרה של המהלך הזה הוא להוריד את האנשים מהגדר ולהביא אותם לקלפי.
4) לכו חודשיים אחורה באשכול הזה ותראו כמה פעמים רשמתי שהתחייבות חד משמעית של יחימוביץ' לא לשבת עם נתניהו יכולה להפוך פה הכל. אין ספק שההצהרה שלה ביום חמישי התחילה מהלך שכבר מלחיץ את הליכוד ועכשיו הוא צריך לנהל חזית גם מול בנט וש"ס שלוקחים לו קולות וגם מול גוש השמאל שמתאחד במטרה להפיל אותו. כשביבי נלחץ הוא עושה טעויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 00:28 
סמל אישי של המשתמש
שלי חתמה בסוף על הסכם עודפים עם לפיד?
יש למישהו מושג אם מרצ חתמה על הסכם עודפים עם מפלגה אחרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 00:31 
סמל אישי של המשתמש
KID A כתב:
שלי חתמה בסוף על הסכם עודפים עם לפיד?
יש למישהו מושג אם מרצ חתמה על הסכם עודפים עם מפלגה אחרת?

כן.
כן (סתם, התנועה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 00:33 
סמל אישי של המשתמש
אוקיי (סתם, תודה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 00:40 
סמל אישי של המשתמש
IdanTheLittle כתב:
איזה אידיוטים הם. הם היו צריכים לרוץ ברשימה אחת. עכשיו זה מעט מדי, מאוחר מדי.

לעולם לא נדע מה היה קורה אם.
אבל תראה:
א' מחוץ למטמטיקה 1+1 לא תמיד שווה 2. אין יותר טוב מביברמן כדי להוכיח נקודה זאת.
ב' אלה מפלגות שונות, עם מצעים שונים , דעות שונות. ואולי הנקודה הכי רגישה זה האגואים. שכל אחד רוצה להוביל מפלגה.
לא בטוח שזה היה עוזר ולא בטוח בכלל שזה מאוחר.
בתור אחד שהתלבט הרבה ולא היה לי למי להצביע וחשבתי אפילו על מפלגות כמו ארץ חדשה ודברים כאלה. יכול מאוד שאני אצביע לגוש הזה
גם אם רק בשביל למנוע את הימין הקיצוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 00:41 
כאילו

רק אני חושב שהם הולכים להפסיד מנדטים מהמהלך הזה?
כל אלה מ"המרכז" שפחדו מהמילה שמאל עכשיו באמת לא יצביעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 00:43 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
כאילו

רק אני חושב שהם הולכים להפסיד מנדטים מהמהלך הזה?
כל אלה מ"המרכז" שפחדו מהמילה שמאל עכשיו באמת לא יצביעו.

מה שמפחיד זה הימין.
כי לא באמת יש ימין. זה מתחיל מפייגלין(הנאור) ומקצין ימינה.
יכול להיות שמה שאתה אומר יקרה
ויכול להיות שיהיה הפוך, כמוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 01:12 
עכשיו אנשים שמצביעים לבנט או ללפיד יחזרו להצביע לליכוד כדי לחזק אותו מול השמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 03:03 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
עכשיו אנשים שמצביעים לבנט או ללפיד יחזרו להצביע לליכוד כדי לחזק אותו מול השמאל.

מצביעי בנט הם מאוכזבי ביבי, ככה שאני לא רואה את זה קורה.
ומי שמתלבט בין לפיד לביבי... יש לו כנראה פטיש (עם פ' רפה) רציני לגברים כריזמטים, כי חוץ מזה העמדות שלהם דיי מנוגדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 04:11 
kobster כתב:
ירדן כתב:
כן ברור, אבל אני לא מבין מה ההבדל בין ה"שיתוף" של ציפי ושלי. זה אומר שהן ירוצו ביחד תחת מפלגה אחת?
כי ממה שאני מבין לנסות להשיג "גוש חוסם" זה פשוט להשיג יותר קולות.

הן לא צריכות לרוץ תחת מפלגה אחת אבל אם הן ולפיד יתחייבו כולם להמליץ אך ורק על מועמד מתוך הגוש לראשות הממשלה, זה משאיר את ביבי עם אופציה של ממשלת ימין-חרדים, אותה ממשלה שבעטיה בכלל הלכנו לבחירות מלכתחילה.
אם גם גוש השמאל-מרכז יהיה מספיק גדול כאמור, יש סיטואציה שהוא זה שירכיב את הממשלה.

זה לא נכון. יש הבדל בין המלצה לנשיא לבין ישיבה בקואליציה.
מתוך הנחה שמפלגת העבודה תהיה הגדולה בגוש המרכז-שמאל אז ברור שלבני ולפיד ימליצו לנשיא על שלי. עד היום זה היה די ברור וההבדל שכיום זה אפילו מוצהר.
ועדיין, אחרי שכל החברים האלו ימליצו של שלי יהיו יותר חברים שימליצו על הביבי. לכן הנשיא יטיל על ביבי להקים ממשלה. עדיין לא שמעתי הבטחה של לבני (ואפילו לא של לפיד) שבשלב הזה הם לא יסכימו להיכנס לממשלה של ביבי. אני גם לא חושב שהבטחה שכזאת בדרך.
נסיבות הבסיס לא השתנו. הסיכוי היחיד שביבי לא יהיה ראש ממשלה הוא שגוש המרכז שמאל יכלול במינימום 60 ח"כים. זה יותר רחוק כיום ממה שזה היה לפני חודש, וגם אז זה לא היה סביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 06:47 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
kobster כתב:
ירדן כתב:
כן ברור, אבל אני לא מבין מה ההבדל בין ה"שיתוף" של ציפי ושלי. זה אומר שהן ירוצו ביחד תחת מפלגה אחת?
כי ממה שאני מבין לנסות להשיג "גוש חוסם" זה פשוט להשיג יותר קולות.

הן לא צריכות לרוץ תחת מפלגה אחת אבל אם הן ולפיד יתחייבו כולם להמליץ אך ורק על מועמד מתוך הגוש לראשות הממשלה, זה משאיר את ביבי עם אופציה של ממשלת ימין-חרדים, אותה ממשלה שבעטיה בכלל הלכנו לבחירות מלכתחילה.
אם גם גוש השמאל-מרכז יהיה מספיק גדול כאמור, יש סיטואציה שהוא זה שירכיב את הממשלה.

זה לא נכון. יש הבדל בין המלצה לנשיא לבין ישיבה בקואליציה.
מתוך הנחה שמפלגת העבודה תהיה הגדולה בגוש המרכז-שמאל אז ברור שלבני ולפיד ימליצו לנשיא על שלי. עד היום זה היה די ברור וההבדל שכיום זה אפילו מוצהר.
ועדיין, אחרי שכל החברים האלו ימליצו של שלי יהיו יותר חברים שימליצו על הביבי. לכן הנשיא יטיל על ביבי להקים ממשלה. עדיין לא שמעתי הבטחה של לבני (ואפילו לא של לפיד) שבשלב הזה הם לא יסכימו להיכנס לממשלה של ביבי. אני גם לא חושב שהבטחה שכזאת בדרך.
נסיבות הבסיס לא השתנו. הסיכוי היחיד שביבי לא יהיה ראש ממשלה הוא שגוש המרכז שמאל יכלול במינימום 60 ח"כים. זה יותר רחוק כיום ממה שזה היה לפני חודש, וגם אז זה לא היה סביר.

התחלת בלא נכון ואז אמרת בדיוק את מה שאני אמרתי למעט זה שלפיד כבר הצהיר ביום חמישי שהוא לא ישב בממשלת ימין חרדים, אז בחלק הזה אתה טעית...
מה שלבני אמרה בראיון זה שהם יגבשו תוכנית משותפת למה יקרה אם אכן גוש השמאל-מרכז לא יהיה מספיק גדול בשביל להרכיב ממשלה, להלן לסנדל את ביבי. ככה יותר קל להציג בפני הבוחרים שיש שתי אופציות:
1) ממשלת ימין חרדים בראשות הליכוד
2) ממשלת שמאל מרכז (בתוספת של ש"ס/הבית היהודי) בראשות העבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 07:08 
האם לבני התחייבה שלא לשבת בממשלה בראשות ביבי? כי אם היא לא התחייבה לכך (והיא נכון להיום לא) אז איך בדיוק כל מה שנעשה עד היום "משאיר את ביבי עם אופציה של ממשלת ימין-חרדים". האופציה של צרוף לבני עדיין על השולחן. ויותר מכך, לפיד למיטב הבנתי אמר שהוא לא יצטרף לממשלה של ש"ס והימין הקיצוני. האם הוא אמר שהוא לא יצטרף לממשלה של ביבי ולבני? כי אם לא, אז זאת עוד סיבה שזה לא "משאיר את ביבי עם אופציה של ממשלת ימין-חרדים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 07:26 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
האם לבני התחייבה שלא לשבת בממשלה בראשות ביבי? כי אם היא לא התחייבה לכך (והיא נכון להיום לא) אז איך בדיוק כל מה שנעשה עד היום "משאיר את ביבי עם אופציה של ממשלת ימין-חרדים". האופציה של צרוף לבני עדיין על השולחן. ויותר מכך, לפיד למיטב הבנתי אמר שהוא לא יצטרף לממשלה של ש"ס והימין הקיצוני. האם הוא אמר שהוא לא יצטרף לממשלה של ביבי ולבני? כי אם לא, אז זאת עוד סיבה שזה לא "משאיר את ביבי עם אופציה של ממשלת ימין-חרדים".

בדיוק בגלל זה יש למהלך של לבני חשיבות, כי אם היא באמת לא תצטרף לממשלה תחת ביבי אז לפיד לא יוכל להסתתר מאחוריה ויצטרך לעמוד מאחורי ההצהרה שלו מיום חמישי לפיה הוא לא ישב בממשלת ימין חרדים.
לבני אמרה במפורש שהתיאום בין המפלגות יהיה לא רק למה שיקרה עד הבחירות אלא גם לסיטואציה בה לא יהיה גוש חוסם, אתה יכול להבין את זה איך שאתה רוצה אבל זה די ברור שהכוונה היא לא להצטרף לממשלה תחת ביבי בשום צורה.

אם המטרה המוצהרת היא להוריד אנשים מהגדר ולהביא אותם לקלפי אתה חייב לשדר להם שהאופציה להקמת גוש חוסם היא ממשית מצד אחד, ומצד שני ההתחייבות לא לשבת בממשלה תחת ביבי תבטיח שהקול שלהם לא ילך לאיבוד או יותר גרוע מכך ילך לביבי.
נחכה לפגישה שלהם ונראה מה יהיו תוצאותיה, קשה לי להאמין שתצא הצהרה אחרת ממה שציינתי לעיל. אולי אחריה גם אתה תשתכנע...

נערך לאחרונה על ידי kobster בתאריך 05 ינואר 2013, 08:14, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 07:56 
מהלך חשוב מאד ואם גם לפיד וקדימה יצטרפו אז בכלל
הגיע הזמן לפוליטיקה דו גושית ושאנשי השוליים מימין ומשמאל ישארו בחוץ
או יותר טוב ,יעלמו כליל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 08:35 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
מהלך חשוב מאד ואם גם לפיד וקדימה יצטרפו אז בכלל
הגיע הזמן לפוליטיקה דו גושית ושאנשי השוליים מימין ומשמאל ישארו בחוץ
או יותר טוב ,יעלמו כליל

כן, כי המדינה הזאת לא מספיק מיינסטרימית, פונה למכנה המשותף הנמוך ושונאת כל מי שקצת שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 09:44 
סמל אישי של המשתמש
תמשיכו להתפלסף אם זה עושה לכם טוב.
במציאות גוש הימין-חרדים ינצח בקלות, ובמקום גוש חוסם יהיו שתיים-שלוש מפלגות מהמרכז שישתוקקו להזדחל לממשלה, ויריבו ביניהן מי תצליח להשיג יותר מביבי ולהיכנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 09:52 
סמל אישי של המשתמש
אני עדיין לצערי מסכים עם אנטיגונה.
השורה התחתונה היא שלפיד ולבני לא אמרו שלא יצטרפו לממשלת נתניהו.
דיבורים על גוש חוסם וממשלה קיצונית זה יפה. עדיין הם לא פוסלים הצטרפות לממשלה שתכלול למשל את שניהם במקום את בנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 10:16 
סמל אישי של המשתמש
אני גם לא מייחס שום משמעות להצהרות טרום-בחירות, ככה שזה לא מעניין אותי אם לפיד ולבני יצהירו שהם לא יכנסו לממשלה, כמו שההצהרה האחרונה של שלי לא מעניינת במיוחד.
מה שיותר מייאש את תומכי המרכז-שמאל זה פחות היכולת הממשית לתפוס את השלטון, אלא הידיעה שגם אופזיציה לוחמת לממשלת הימין אנחנו לא בוחרים, אלא מפלגות וחכ"ים אופורטוניסטים, שינצלו את ההזדמנות הראשונה להיכנס לממשלה, כמובן לטובת עם ישראל וכל החרא התעמולתי הזה.
אין שום אמון באנשים האלה, שרובם מקובצים למפלגות בשיטת הסופרמרקט ובשיטת כוכב נולד.
ביום שאנשים ירגישו שיש גוש כזה שלא מוכן לקחת חלק בממשלת הימין, גוף מלוכד וגוף שמוכן לעבוד קשה 4 שנים מספסלי האופוזיציה, אז אולי תתחיל איזו תקווה כלשהי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 10:28 
סמל אישי של המשתמש
כל מילה של אנטיגונה בשתי ההודעות האחרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 10:33 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
אני עדיין לצערי מסכים עם אנטיגונה.
השורה התחתונה היא שלפיד ולבני לא אמרו שלא יצטרפו לממשלת נתניהו.
דיבורים על גוש חוסם וממשלה קיצונית זה יפה. עדיין הם לא פוסלים הצטרפות לממשלה שתכלול למשל את שניהם במקום את בנט.

המספרים לא מספיקים לממשלה של שניהם וביבי בלבד (עיגול גס 35+10+10=55), מה שמחייב להכניס חרדים או ימנים קיצוניים, כדברי לפיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 10:40 
סמל אישי של המשתמש
אבל ברור לכולנו שזה לא מה שיפריע להם.
ברגע שזאת תהיה ממשלה עם לבני ולפיד, כל אחד מהם ישתמש בשני כתירוץ - הנה תראו, אנחנו לא בקואליציה של ימין קיצוני.
העבודה כבר לא תעז לעשות את זה, בגלל האמירה של יחימוביץ שסינדלה אותם. לבני ולפיד ועוד איך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 05 ינואר 2013, 10:53 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:

מסתדר לי מצוין, בפרט שהיא למשל עשתה הרבה יותר מביבי לפני שנבחר ב 96 מול פרס. הוא היה שגריר באו"ם וסגן שר החוץ, ממש נסיון שמכשיר אותך להיות ראש ממשלה.

תשובה גרועה ידידי,
הקדנציה הנוכחית של ביבי היא לא הגרועה שלו.
היתה לו גרועה ממנה. זו של 96.
די כבר להשוות את שלי לטימטום של 96.

אין לה ניסיון ומוטב להודות בזה מאשר להשוות את אותה לביבי חסר הניסיון ב- 96.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 195  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 27 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: