חבק אותי... כתב:
בתור יהודי/ישראלי שגר פה מחליא אותי יותר לקרוא על תושב ישראל שעוזב...
ויותר מחליא אותי שאתה יורק על המדינה שלך,ממש בא לי לרשום "טפי עלייך" אבל אני לא אהיה כמוך ולא ארד לרמה הזאת.
שלום ולא להתראות!!!
כל אלו כאן שטוענים שהם לא מאמינים שאפשר בכלל לשנוא אנשים כאלו- לא ראיתי שכתוב בסקר משהו על שנאה, זה משהו שאתם אמרתם, לא משהו שכתוב בכתבה.
גם לי בהחלט יצא בכמה מאורעות לעבוד/לפגוש/להתנדב עם אנשים/ילדים בעלי מוגבלות שכלית כזו או אחרת או עם חולי תסמונת דאון. וגם אני מצאתי את רובם כאנשים מקסימים, ובהרבה מאוד מקרים גם מאוד מבדרים בצורה שמעלה חיוך לא קטן על הפנים.
זה לא משנה את העובדה שאם היו מציבים בפני את האופציה בין שכן/חבר/מוכר אינטלקטואלי, שמבין את כל מה שאני מביע בפניו, מבין את הסבקונטקסט של הדברים שאני אומר ומבין את הציניות שלי (ועוד..), לעומת אדם שלא כל הדברים שעכשיו ציינתי, כנראה שהייתי בוחר באופציה הראשונה. לא הייתי בוחר באופציה הראשונה מתוך שנאה, אלא מהסיבות הברורות שציינתי. והלוואי ואני סתם אדם רע שמניח דברים לא נכונים, אבל אני לא חושב שהחבר הכי טוב של מישהו כאן הוא חולה תסמונת דאון, או שמישהו הולך כאן לחפש את הבחור המוגבל שכלית בשביל לבקש ממנו סוכר או לקנות ממנו אוטו.
עם כל זאת זה לא אומר שאני מתנגד שיהיה לי אדם שכזה בתור שכן, ואם יהיה לי בחור שכזה בתור שכן אני אהיה אותו שכן הכי טוב שאני יכול להיות. ויותר מכך, אני מאמין שכך היו נוהגים רוב תושבי המדינה. ולא, אני לא חושב שיש כאן משהו פסול מהשורש. לא צריך לחפש איפה שאין (למרות שאף פעם לא תזיק עוד קצת חשיפה לאנשים שקצת שונים מאיתנו).
וההבדל גזענות (השנאה והאפליה הזו על בסיס צבע עור..), לבין המצב שכאן- תהומי.
גזענות מבוססת על מיתוסים, כאן מדובר על עניינים סך הכל רציונלים.