תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 21:56

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 66 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סקר: 40% מהישראלים לא רוצים שכן מוגבל שכלית
הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 01:02 
לא תתפוס אותי כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
הייתי שותף למחקר די גדול בנושא דומה, ואני חייב לומר שהממצאים היו קצת יותר מורכבים.
בגדול ניכר פער בין הרמה השכלתנית הצהרתית לבין הרמה הרגשית, אבל כדי לדבר על מחקרים האלה צריך לבוא אליה טבולה ראסה
אז אם נצא מפוזיציות הסנגורים של מערכת המוסר הבין גלקטית, וננסה להבין את המצאים בלי ציניות, אז אנשים (ואולי גם חלק מהכותבים פה, ישמור השם) מבינים ש"צריך" ו"חשוב" לקבל אנשים עם מגבלויות בחברה, אבל הם גם הם גם אומרים באותה נשימה שזה קשה להם. בעיקר רגשית.
אגב, יש הבדלים בתפיסה כלפי סוגי מוגבלויות שונים (שכלית/פיזית/נפשית)- המוגבלות השכלית היתה במקום הכי בעייתי.
אני באופן אישי חושב שזה לא בדיוק כמו גזענות, אבל יש נקודות השקה.

לא שאני איזה מומחה, אבל אני ממש לא מסכים.

מוסר, צריך, חשוב- תקרא לזה איך שבא לך, אני אשמח אם בסביבה של הילד שלי יהיו גם ילדים חריגים ואני אשמח מאוד להסתובב בקניון או בכל מקום אחר ולפגוש אותם,ולא בשביל השעשוע שלי - אלא לטובת שני הצדדים ובלי טיפה של ספק.

אני מוכן להתערב שרוב האנשים שמפחדים או שזה "קשה להם" לא באמת באו במגע עם אנשים כאלו (או חושבים שהסיכוי שלהם לקבל שכן מחורבן גבוה יותר אם הוא חריג) אלא סתם מפחדים מהשונה.

רומאריו, לצערי אני ראיתי מה עושים לפחות בחלק מהמקומות עם ילדים חרדים חריגים והתמונה שם לא שונה בהרבה.

מה זה "לא מסכים"? גם אני לא מסכים, אבל אלה היו הממצאים וכנראה אצל מרבית האנשים זה נגמר באמירה הזאת. כשזה מגיע לפעולה קורה משהו.
הטענה של הקרבה נבדקה (ע"י השוואה בין אנשים עם רמות היכרות שונות של אנשים עם מגבלויות). בחלק מסוגי המגבלויות מצאנו שזה באמת מוריד חרדות ומקרב (בעיקר נכות פיזית), אבל בחלק אחר זה דווקא מרחיק עוד יותר. אני לא זוכר מה בדיוק, אבל אאל"ט מדובר ביחס כלפי אנשים עם פיגור שכלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 02:32 
סמל אישי של המשתמש
אם הסקר נעשה בצורה מדעית נכונה והוא אמין, ובנוסף האתר (וואלה) לא שיבש את הממצאים (סביר שכן) אז זה נורא ואיום.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 05:10 
סמל אישי של המשתמש
בכל גני הילדים אליהם הלכו והולכים ילדיי, הן הפרטיים והן גן חובה, היו ילדים חריגים שהגיעו פעם בשבוע לגן (כמעט תמיד עם הוריהם) לשחק עם שאר הילדים.
אני חושב שזה היום חלק מתכניות הלימודים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 08:44 
אנחנו עם שמחולק לקבוצות, מיעוטים והרבה שייכויות זרות מצד אחד, ולא מחנך לסובלנות וקבלת האחר מצד שני. אז במקום כזה גזענות, סקסיסטיות ובכלל שנאת האחר פושה.
אוגוסטוס, מהכרות אישית עניפה ( מאוד, יומיומית זה שנים ) בעבודה עם מוגבלים מכל הסוגים והמינים, לא חושב שצריך מחקר כדי להבין שהתמודדות עם פיגור שכלי היא הקשה ביותר לאנשים. מצד שני, כאמור במקום העבודה שלי משולבים מכל המינים והסוגים, ואני מדבר במאות ( כולל יצורים ענקיים מהסוג שסוקו עושה איתם הגרלות שאם הייתי עושה עליהם סרט אנשים לא היו מאמינים שיש דברים כאלה ) והיחס אליהם מעולה גם מצד אנשים פחות סובלניים. הם פשוט חלק אינטגרלי ואף נחוץ, ואף אחד לא עושה מזה עניין מיוחד. אז המקרים הקשים מאוד של פיגור או אוטיזם יהיו קשים לעיכול לכל אחד ( אחותי עובדת עם כאלה ואני מעריץ אותה על הסבלנות ) אבל כל השאר זה רק עניין של חשיפה לציבור, שתוריד בהרבה את הסממנים שמאפיינים חוסר סובלנות. זה לא שיפסיקו לדבר עליהם בצורה שונה וזה לא שאנשים יפסיקו לחשוב בצורה שחונכו או יותר נכון לא חונכו, אבל כמו ש 'יא הומו' עדיין קללה שגורה בעם ובפועל היחס של החברה להומואים/לסביות השתנה לאין שיעור, כך גם כאן.
והשאלה על איסור יחסי מין היא פופוליסטית ודי מגעילה. כשאנשים עונים על כזו שאלה הם לא חושבים האם מותר להם יחסי מין, אלא על התרבות, ומאחר שמדובר באנשים שלא מסוגלים להיות אחראים לצאצאיהם אכן צריך וגם דואגים לעניין הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 09:37 
סמל אישי של המשתמש
joshsoos כתב:
אנחנו עם שמחולק לקבוצות, מיעוטים והרבה שייכויות זרות מצד אחד, ולא מחנך לסובלנות וקבלת האחר מצד שני. אז במקום כזה גזענות, סקסיסטיות ובכלל שנאת האחר פושה.
אוגוסטוס, מהכרות אישית עניפה ( מאוד, יומיומית זה שנים ) בעבודה עם מוגבלים מכל הסוגים והמינים, לא חושב שצריך מחקר כדי להבין שהתמודדות עם פיגור שכלי היא הקשה ביותר לאנשים. מצד שני, כאמור במקום העבודה שלי משולבים מכל המינים והסוגים, ואני מדבר במאות ( כולל יצורים ענקיים מהסוג שסוקו עושה איתם הגרלות שאם הייתי עושה עליהם סרט אנשים לא היו מאמינים שיש דברים כאלה ) והיחס אליהם מעולה גם מצד אנשים פחות סובלניים. הם פשוט חלק אינטגרלי ואף נחוץ, ואף אחד לא עושה מזה עניין מיוחד. אז המקרים הקשים מאוד של פיגור או אוטיזם יהיו קשים לעיכול לכל אחד ( אחותי עובדת עם כאלה ואני מעריץ אותה על הסבלנות ) אבל כל השאר זה רק עניין של חשיפה לציבור, שתוריד בהרבה את הסממנים שמאפיינים חוסר סובלנות. זה לא שיפסיקו לדבר עליהם בצורה שונה וזה לא שאנשים יפסיקו לחשוב בצורה שחונכו או יותר נכון לא חונכו, אבל כמו ש 'יא הומו' עדיין קללה שגורה בעם ובפועל היחס של החברה להומואים/לסביות השתנה לאין שיעור, כך גם כאן.
והשאלה על איסור יחסי מין היא פופוליסטית ודי מגעילה. כשאנשים עונים על כזו שאלה הם לא חושבים האם מותר להם יחסי מין, אלא על התרבות, ומאחר שמדובר באנשים שלא מסוגלים להיות אחראים לצאצאיהם אכן צריך וגם דואגים לעניין הזה.

:HEART2:
אני מת להיות שכן שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 09:49 
זה בלתי אפשרי, אני שייך לאלה שענו שלא מוכנים לגור ליד בעלי מוגבלויות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 10:07 
סמל אישי של המשתמש
joshsoos כתב:

לא ליד,ביחד!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 11:30 
עזרא כתב:
joshsoos כתב:

לא ליד,ביחד!

נו, ואז זה יהיה שני מוגבלים שגרים ביחד, וזה כבר סיפור שונה לגמרי, הרשויות ידרשו פיקוח של אדם שלישי, למשל מבוגר שפוי ושקול כמו עת"ח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:13 
חבק אותי... כתב:
בתור יהודי/ישראלי שגר פה מחליא אותי יותר לקרוא על תושב ישראל שעוזב...

ויותר מחליא אותי שאתה יורק על המדינה שלך,ממש בא לי לרשום "טפי עלייך" אבל אני לא אהיה כמוך ולא ארד לרמה הזאת.

שלום ולא להתראות!!!

:ROSE:

כל אלו כאן שטוענים שהם לא מאמינים שאפשר בכלל לשנוא אנשים כאלו- לא ראיתי שכתוב בסקר משהו על שנאה, זה משהו שאתם אמרתם, לא משהו שכתוב בכתבה.

גם לי בהחלט יצא בכמה מאורעות לעבוד/לפגוש/להתנדב עם אנשים/ילדים בעלי מוגבלות שכלית כזו או אחרת או עם חולי תסמונת דאון. וגם אני מצאתי את רובם כאנשים מקסימים, ובהרבה מאוד מקרים גם מאוד מבדרים בצורה שמעלה חיוך לא קטן על הפנים.

זה לא משנה את העובדה שאם היו מציבים בפני את האופציה בין שכן/חבר/מוכר אינטלקטואלי, שמבין את כל מה שאני מביע בפניו, מבין את הסבקונטקסט של הדברים שאני אומר ומבין את הציניות שלי (ועוד..), לעומת אדם שלא כל הדברים שעכשיו ציינתי, כנראה שהייתי בוחר באופציה הראשונה. לא הייתי בוחר באופציה הראשונה מתוך שנאה, אלא מהסיבות הברורות שציינתי. והלוואי ואני סתם אדם רע שמניח דברים לא נכונים, אבל אני לא חושב שהחבר הכי טוב של מישהו כאן הוא חולה תסמונת דאון, או שמישהו הולך כאן לחפש את הבחור המוגבל שכלית בשביל לבקש ממנו סוכר או לקנות ממנו אוטו.
עם כל זאת זה לא אומר שאני מתנגד שיהיה לי אדם שכזה בתור שכן, ואם יהיה לי בחור שכזה בתור שכן אני אהיה אותו שכן הכי טוב שאני יכול להיות. ויותר מכך, אני מאמין שכך היו נוהגים רוב תושבי המדינה. ולא, אני לא חושב שיש כאן משהו פסול מהשורש. לא צריך לחפש איפה שאין (למרות שאף פעם לא תזיק עוד קצת חשיפה לאנשים שקצת שונים מאיתנו).
וההבדל גזענות (השנאה והאפליה הזו על בסיס צבע עור..), לבין המצב שכאן- תהומי.
גזענות מבוססת על מיתוסים, כאן מדובר על עניינים סך הכל רציונלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:14 
סמל אישי של המשתמש
מה רציונאלי בזה שאסור להם לקיים יחסי מין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:49 
KingAlpaca כתב:
מה רציונאלי בזה שאסור להם לקיים יחסי מין?

מה שמישהו כבר אמר כאן לפניי- מסתמכים על זה שרוב האנשים האלו לא כשירים לגדל ילד (אגב, יש גם לא מעט אנשים שלא מוגבלים שכלית במדינה הזו שאולי היה כדאי לאסור עליהם לקיים יחסי מין).
וכן, אני מסתמך על זה שהכוונה כאן היא לקיום יחסי מין במטרה להביא ילדים ולא יחסים מוגנים בשביל הכיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:51 
סמל אישי של המשתמש
על סמך מה אתה מסתמך?
ולגבי הכשירות לגדל ילד, הכנסת לי מילים לפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:55 
KingAlpaca כתב:
על סמך מה אתה מסתמך?

אני מסתמך איך שהשאלה מתפרשת לי בראש לפי רוב השאלות בסקר, ואיך שאני מאמין שאנשים שהשתתפו בסקר הבינו את השאלה.

ואתה מתכוון שהכנסתי לך מילים לפה או שהוצאתי לך את המלים מהפה..?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:55 
סמל אישי של המשתמש
רוב בני האדם "לא כשירים לגדל ילד", ועדיין הילדים שלהם גדלים והופכים לבני אדם רגילים (אם כי גם הם רובם אינם כשירים לגדל ילד, שזו אכן בעיה).
היחידים שצריכים לקבוע אם מישהו אחר כשיר או לא אלו מקצוענים בתחום, וגם הם צריכים לקבוע בכל מקרה לגופו.
וגם אם למישהו קשה לגדל ילד אז זה לא קשור בכלל ליחסי המין שלו. יש אמצעי מניעה (המון שיטות), יש הרבה הורים מאמצים, וגם אפשר פשוט לעזור להורה כזה במעט הדברים בהם הוא מתקשה.
יחסי מין זה צורך בסיסי כמו לנשום ולאכול, ולכל אדם יש זכות מלאה להנאה הזו מהחיים.
ולדעתי- גם הורות היא צורך כזה. למי שחש בו כמובן, לא לאלפקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 18:04 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
KingAlpaca כתב:
על סמך מה אתה מסתמך?

אני מסתמך איך שהשאלה מתפרשת לי בראש לפי רוב השאלות בסקר, ואיך שאני מאמין שאנשים שהשתתפו בסקר הבינו את השאלה.

הוצאת. סליחה.
אני פשוט רגיל שמכניסים לי דברים לפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 18:06 
סמל אישי של המשתמש
יש לי צורך להיות הורה (אם כי לא כרגע),
רק שאנשים שוכחים שיש במשוואה הזאת של "להביא ילד לעולם", שני גורמים,
הילד, שזה סבבה,
והעולם, שזה פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 18:10 
its-sick כתב:
רוב בני האדם "לא כשירים לגדל ילד", ועדיין הילדים שלהם גדלים והופכים לבני אדם רגילים (אם כי גם הם רובם אינם כשירים לגדל ילד, שזו אכן בעיה).
היחידים שצריכים לקבוע אם מישהו אחר כשיר או לא אלו מקצוענים בתחום, וגם הם צריכים לקבוע בכל מקרה לגופו.
וגם אם למישהו קשה לגדל ילד אז זה לא קשור בכלל ליחסי המין שלו. יש אמצעי מניעה (המון שיטות), יש הרבה הורים מאמצים, וגם אפשר פשוט לעזור להורה כזה במעט הדברים בהם הוא מתקשה.
יחסי מין זה צורך בסיסי כמו לנשום ולאכול, ולכל אדם יש זכות מלאה להנאה הזו מהחיים.
ולדעתי- גם הורות היא צורך כזה. למי שחש בו כמובן, לא לאלפקה.

אותם "בני אדם רגילים" שמקללים ומשפילים בני אדם אחרים בשל צבע העור שלהם? אותם "בני אדם רגילים" שההורים שלהם כל כך כמו "רוב בני האדם" שההורים לא שמים לב שהבן שלהם מחזיק כל כך הרבה מטען נפשי שמדובר רק בעניין של זמן עד שהוא יתחיל לרסס ילדים בבית ספר?

יחסי מין הם לא צורך בסיסי כמו לנשום או לאכול. וזה ממש לא משנה כמה פעמים תגיד את זה, זה פשוט לא יהפוך להיות נכון (אני מאוד מקווה שאני לא צריך לציין שאם לא תנשום/תאכל לפרק זמן מסוים אתה תמות, אבל יחסי מין אפשר שלא לקיים חיים שלמים ועוד אפילו להרגיש מיצוי עצמי בסוף החיים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 18:11 
KingAlpaca כתב:
מתנחל אדום כתב:
KingAlpaca כתב:
על סמך מה אתה מסתמך?

הוצאת. סליחה.
אני פשוט רגיל שמכניסים לי דברים לפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 18:13 
סמל אישי של המשתמש
מוות כתב:
להפך חביבי,
בדיוק בגלל שאנחנו מדינה גזענית ונבערת אתה צריך להישאר.

ישראל היא גם שלנו, ואנחנו צריכים להילחם עליה ולהפוך אותה למקום טוב יותר.
לוותר זה בדיוק מה שהגזענים והנבערים רוצים שנעשה.

לא מספיק יש פה מלחמות (בגבולות, בכבישים, בתור בסופר, מול המעסיק, מול הרשויות, מול תאגיד המים העירוני, וכו' וכו' וכו'), אתה רוצה שנילחם גם במרכיב הכי יסודי בזהות של 90% מהאוכלוסיה (קרי, שנאה)?
למה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 19:37 
סמל אישי של המשתמש
צרכים נפשיים אינם פחות חשובים מצרכים גופניים. אין טעם לחיים בלי סיפוקים לנפש, ויחסים אינטימיים הם כן צורך נפשי בסיסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 19:50 
סמל אישי של המשתמש
1. הם חד משמעית כן.
2. הם לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 19:54 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
1. הם חד משמעית כן.
2. הם לא.

זה שאתה חושב שיחסים אינטימיים זה לא צורך הכרחי די מסביר כמה דברים שעד כה היו מתמיהים מאוד.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 19:56 
סמל אישי של המשתמש
לא עניין של מחשבה,
לגוף אין שום צורך ביחסי מין,
אפשר לחיות 100 שנה בלי לקיים יחסי מין.
נחדד, היחסי מין היחידים שנדרשים לאדם, הם יחסי מין תשעה חודשים לפני שהוא נולד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 19:57 
סמל אישי של המשתמש
אה, יכול להיות שלא הבנתי נכון.
לא עקבתי אחרי הדיון מקרוב, וחשבתי שיחסים אינטימיים הם יחסים אינטימיים ולאו דווקא יחסי מין.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:02 
סמל אישי של המשתמש
תלוי מה אתה מגדיר יחסים אינטימיים,
אם באופן כללי יחסים קרובים למישהו, אני חושב שתינוקות בלי זה באמת מתים,
ואנשים בוגרים סתם מאבדים את השפיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:04 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
תלוי מה אתה מגדיר יחסים אינטימיים,
אם באופן כללי יחסים קרובים למישהו, אני חושב שתינוקות בלי זה באמת מתים,
ואנשים בוגרים סתם מאבדים את השפיות.

יש מצב שאפשר להסתדר גם בלי יחסים קרובים (נזירים שחיים עשרות שנים על צמרות עצים וכדומה, ועל פניו נשארים שפויים למדי) אבל זה מאוד קשה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:06 
סמל אישי של המשתמש
עם כמה שזה כואב, וזו לא דעתי, אני יכול להבין בן אדם שלא היה רוצה לחיות בשכנות למוגבל שכלית.
זה יכול ליצור מצבים לא נעימים, כאלה שלא כל אחד יכול להתמודד איתם.

אישית, שכן שמעשן במרפסת מפריע לי יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:22 
צור ש. כתב:
מחליא.
יצא לי לעבוד בשנה שעברה עם ילדים מקסימים שחלקם עם תסמונת דאון וחלקם עם אוטיזם די קשה, ילדים מקסימים שמדהים כמה השילוב שלהם באוכלוסייה "רגילה" תורם, לא רק להם אלא גם ואולי בעיקר לילדים שנחשפים אליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 21:04 
סמל אישי של המשתמש
בילדותי גרתי בבניין ובו שכנה מוגבלת שכלית (או בעלת סוג אחר של הפרעה). היא הייתה רועשת מאוד, צועקת ומברכת את כל מי שהיה עובר ליד הבניין. זה היה קצת הזוי בהתחלה, אבל ממה שאני מצליח להיזכר היא לא כל כך הפריעה.
אני מסופק אם מישהו היה עובר לגור בבניין ההוא מרצונו, אם הייתה קיימת חלופה וזה לא עניין של דעות קדומות, שנאת השונה אלא איכות חיים נטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 21:48 
סמל אישי של המשתמש
Serp und Molot כתב:
בילדותי גרתי בבניין ובו שכנה מוגבלת שכלית (או בעלת סוג אחר של הפרעה). היא הייתה רועשת מאוד, צועקת ומברכת את כל מי שהיה עובר ליד הבניין. זה היה קצת הזוי בהתחלה, אבל ממה שאני מצליח להיזכר היא לא כל כך הפריעה.
אני מסופק אם מישהו היה עובר לגור בבניין ההוא מרצונו, אם הייתה קיימת חלופה וזה לא עניין של דעות קדומות, שנאת השונה אלא איכות חיים נטו.

אני לא ממש משוכנע שסטטיסטית אנשים מוגבלים עושים יותר רעש מאנשים לא מוגבלים באופן כללי או נניח מערסים באופן ספציפי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 66 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: