תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 01 יולי 2025, 19:27

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 195  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 12:34 
קובסטר
שאלה לי אלייך,
יש לך מושג למה שלי לא מתייחסת אפילו בחצי מילה לתקציב הביטחון ועל הקיצוץ שלא יקרה בו לעולם ?
תודה (באמת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 13:01 
סמל אישי של המשתמש
L-B כתב:
קובסטר
שאלה לי אלייך,
יש לך מושג למה שלי לא מתייחסת אפילו בחצי מילה לתקציב הביטחון ועל הקיצוץ שלא יקרה בו לעולם ?
תודה (באמת)

היא התייחסה לכך בראיון אצל יעקב איילון בתחילת השבוע.
הקיצוץ בתקציב הבטחון, אם יהיה כזה, יהיה בשוליים. יש מאיפה לקצץ אבל לא בטוח שזה הזמן לקצץ ויש עוד הרבה גופים עם הרבה מאוד שומן עודף שאפשר לקצץ מהם לפני הקיצוץ בביטחון ו/או בהתנחלויות.
שלי בכוונה לא נוגעת בתקציב הביטחון ובתקציב ההתנחלויות כי הליכוד מחכה לה בפינה בדיוק בשביל זה (ולצערי גם לבני ולפיד לא יהססו לתקוף אותה על כך) ולהכריז מראש על קיצוצים שם זה ליפול למלכודת הזו.
כאסטרטגיה מוצהרת היא מתייחסת אך ורק לתחום הכלכלי חברתי והכינה תוכנית שאפתנית מאוד (יש שיאמרו אפילו מדי) שהולכת להיכנס חזק מאוד בטייקונים ובחברות הגדולות שמשלמות נכון להיום מסים שערוריתיים ותנסה למנוע את כל המניפולציות של החברות האלה על איך להתחמק מתשלומי מס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 13:36 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
העובדה שללבני יש כח אלקטורלי של כ-10 מנדטים היא עדיין תעלומה בעיניי.

בעיניי לא.
קח לדוגמא שכבה משכילה, אשכנזית, מעמד בינוני גבוה, עם דיעות מדיניות של מרכז-שמאלה.
לעבודה בראשות שלי הם לא יצביעו בחיים.
הם לא סובלים אותה ובטח לא את הדיעות החברתיות-כלכליות שלה.
הם קיוו שאולמרט ירוץ ולהצביע לו.
באה לבני, והיא הרע במיעוטו עבורם.
לפיד הוא בדיחה שרובם לא סופרים ולא היו שוקלים להצביע לו.
אחד ששוחח בעניין עם כמה עשרות מהקבוצה הזאת בחודשיים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 15:29 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 16:47 
אנטיגונה כתב:
zink כתב:
העובדה שללבני יש כח אלקטורלי של כ-10 מנדטים היא עדיין תעלומה בעיניי.

בעיניי לא.
קח לדוגמא שכבה משכילה, אשכנזית, מעמד בינוני גבוה, עם דיעות מדיניות של מרכז-שמאלה.
לעבודה בראשות שלי הם לא יצביעו בחיים.
הם לא סובלים אותה ובטח לא את הדיעות החברתיות-כלכליות שלה.
הם קיוו שאולמרט ירוץ ולהצביע לו.
באה לבני, והיא הרע במיעוטו עבורם.
לפיד הוא בדיחה שרובם לא סופרים ולא היו שוקלים להצביע לו.
אחד ששוחח בעניין עם כמה עשרות מהקבוצה הזאת בחודשיים האחרונים.

בדיוק. אין להם ממש אלטרנטיבה, בטח ובטח אם לטעמם יש חשיבות מסויימת לסוגיות המדיניות בטחוניות שעליהן אף אחד (מלבד לבני) במרחב שלפחות בין ביבי למרץ (ויש שיגידו במרחב שבין עצמה לישראל לחד"ש) לא מדבר. מעבר לזה הרשימה של לבני לטעמי איכותית יותר מהרשימות של מפלגות המרכז האחרות.
בסה"כ אותי דווקא מפתיע שהכוח האלקטורלי שלה לא גדול יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 16:49 
סמל אישי של המשתמש
מה אני אגיד לך... מאיר שיטרית ויואל חסון זה איכות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 16:53 
סמל אישי של המשתמש
אני תוהה איזו תגובה להצהרה של יחימוביץ' יותר פאתטית - של לבני או של לפיד.

התנועה:
ציטוט:

לבני הוכיחה בעבר כי שיקוליה בנושאים פוליטיים ואחרים נבעו תמיד משיקולים עניינים ושיקולים לאומיים. כך פעלה בעבר וכך בכוונתה לפעול גם בעתיד. כרגע הדבר הנכון הוא לפעול כגוש ביום שלאחר הבחירות וקוראים שוב לראשי התנועות בגוש להתחייב כי ימליצו על מועמד מטעם הגוש לראשות הממשלה

אבל זה מה ששלי אמרה - העבודה הולכת לקבל את מירב הקולות בגוש. מאחר ואין שום אופציה לשבת עם ביברמן בממשלה, או שגוש השמאל בראשות העבודה יקים את הממשלה או ששלי תהיה ראש האופוזציה. שיקולים לאומיים ? מעניין מה כוונת המשורר.

יש עתיד:
ציטוט:

יש עתיד לא תשב כמובן כקישוט בממשלה של חרדים והימין המשיחי ולא תצטרף לקואליציה שתמשיך לשדוד את הקופה הציבורית למען קבוצות אינטרסים ומגזרים סחטניים. הציבור צריך היום להחליט את מי הוא מעדיף בממשלה, את ש"ס והימין הקיצוני, או את 'יש עתיד' שתיאבק למען מעמד הביניים כדי להביא לשיוויון בנטל והורדת יוקר המחיה.

דפקטים. המאבק שלכם מול ש"ס לא אמור להיות מי ביניכם יהיה בממשלה אלא איזה גוש ירכיב את הממשלה. ש"ס בממשלת ימין תדאג לבוחרים שלה ולהמשך מימון החרדים, יש עתיד בממשלת שמאל-מרכז תדאג לבוחרים שלה וחיזוק מעמד הביניים. זה הניסוח שאמור לשרת את האינטרסים של הגוש ולא של מפלגת הפיקציה שלכם.

חבל שעל כל הצהרה של שלי דווקא לבני ולפיד בוחרים לתקוף אותה במקום למנף הצהרות כאלו כנגד גוש הימין. אופורטוניזם (וטמטום) במיטבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:02 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אני תוהה איזו תגובה להצהרה של יחימוביץ' יותר פאתטית - של לבני או של לפיד.

התנועה:
ציטוט:

לבני הוכיחה בעבר כי שיקוליה בנושאים פוליטיים ואחרים נבעו תמיד משיקולים עניינים ושיקולים לאומיים. כך פעלה בעבר וכך בכוונתה לפעול גם בעתיד. כרגע הדבר הנכון הוא לפעול כגוש ביום שלאחר הבחירות וקוראים שוב לראשי התנועות בגוש להתחייב כי ימליצו על מועמד מטעם הגוש לראשות הממשלה

אבל זה מה ששלי אמרה - העבודה הולכת לקבל את מירב הקולות בגוש. מאחר ואין שום אופציה לשבת עם ביברמן בממשלה, או שגוש השמאל בראשות העבודה יקים את הממשלה או ששלי תהיה ראש האופוזציה. שיקולים לאומיים ? מעניין מה כוונת המשורר.

יש עתיד:
ציטוט:

יש עתיד לא תשב כמובן כקישוט בממשלה של חרדים והימין המשיחי ולא תצטרף לקואליציה שתמשיך לשדוד את הקופה הציבורית למען קבוצות אינטרסים ומגזרים סחטניים. הציבור צריך היום להחליט את מי הוא מעדיף בממשלה, את ש"ס והימין הקיצוני, או את 'יש עתיד' שתיאבק למען מעמד הביניים כדי להביא לשיוויון בנטל והורדת יוקר המחיה.

דפקטים. המאבק שלכם מול ש"ס לא אמור להיות מי ביניכם יהיה בממשלה אלא איזה גוש ירכיב את הממשלה. ש"ס בממשלת ימין תדאג לבוחרים שלה ולהמשך מימון החרדים, יש עתיד בממשלת שמאל-מרכז תדאג לבוחרים שלה וחיזוק מעמד הביניים. זה הניסוח שאמור לשרת את האינטרסים של הגוש ולא של מפלגת הפיקציה שלכם.

חבל שעל כל הצהרה של שלי דווקא לבני ולפיד בוחרים לתקוף אותה במקום למנף הצהרות כאלו כנגד גוש הימין. אופורטוניזם (וטמטום) במיטבו.

מחבר שהולך להרצאות של יהיר לפיד, הוא יישב עם ביבי כמו ענק

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:03 
סמל אישי של המשתמש
על אותו משקל ביבי לא מפסיק לתקוף את בנט. כל מפלגה מנסה להוציא כמה שיותר קולות מהגוש שלה.
אחרי הבחירות ולפי התוצאות פתאום יתחילו כל מיני חברויות וסולחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:10 
IdanTheLittle כתב:
מה אני אגיד לך... מאיר שיטרית ויואל חסון זה איכות...

האמת שמאיר שטרית הוא מועמד איכותי (ברצינות). גם במובן האבסולוטי וגם השוואה לאנשים שמדורגים במקום הזה ברשימות אחרות: גלעד ארדן בליכוד, פואד בעבודה, חרמש (עם כל הכבוד) בקדימה ואפילו איתמר בן גביר אצל הכהניסטים. האמת שאצל האיש והג'ל המועמד במקום החמישי - יעקב פרי - הוא מאוד איכותי, אבל הוא מוקף בבדיחות אחרות.
יואל חסון הוא לא בדיוק מראשי הציונות המודרנית או מגדולי הוגי הדעות של זמננו (והוא גם לא בדיוק בצמרת הרשימה של ליבני) אבל הוא ח"כ סביר פלוס. גם כאלו צריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:11 
סמל אישי של המשתמש
1. יהיר גם יתן תענוג אורלי לביבי, אם ביבי יבקש ממנו.
2. ביבי לא בדיוק תוקף את בנט, יותר עושה לו סולם גנבים,
איך אמרה שקד בפייסבוק שלה, תודה לביבי על ההתקפה האחרונה על הנשים, כנראה שזה כבר יביא אותם ל18 מנדטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:12 
אמיר כתב:
Fez כתב:
וואו, אחורה פנה.

אם משום מה התרשמת שהדיון שאנחנו מנהלים או שיחימוביץ׳ מנהלת הוא על מה המיסוי הנכון לעשירים כדי לסייע לכלכלה אז פספסת לחלוטין את הנקודה. זו שאלה לגיטימית לכלכלנים לדון בה והיא לחלוטין נפרדת מהשאלה לגבי התכנית והפילוסופיה של שלי יחימוביץ׳, שהיא בעלת גוון אידיאולוגי הרבה לפני כלכלי (הרי כלכלית ברור שזה לא עובד). הדבר היחיד שטענתי לגבי זה הוא שלא מדובר בפיתרון קסם כמו שכולם חושבים ושאפשר לממן איתו את כל הגחמות הסוציאליסטיות של נאו מרקסיסטית (כן, אני אחזור על זה, ושוב לא התייחסת לדברים לגבי הספר שלה ולעבר שלה כמצביעת חד״ש אלא גנבת את הדיון ל-״האנשים שחושבים״ כאילו אנחנו כבר מדברים על גוף אחר) שלא מוכנה לקצץ בשום הוצאה ממשלתית מתבקשת (מטעמים פופוליסטיים) ורק רוצה להגדיל ולהגדיל את כוח ותקציב הממשלה לרמות מפלצתיות, בדרך למשבר בלתי נמנע כמו שעשה החבר שלה בצרפת.
מעבר לזה, אין דרך להעלות מס רק על העשירים והחברות ובסופו של דבר הנטל יהיה על מעמד הביניים. יש גם לינק מאוד מפורט שצירפתי בנושא למרות שאתה מדבר על ״ססמאות״. בכל מקרה זו כמובן גניבה של הדיון.

אניוויי נראה לי שהדיון די מוצה מבחינתי. נראה שהוא מהר מאוד איבד את הכיוון וגם ככה יש לי ימים עמוסים ממחר...
ועקומת לאפר היא של קיינס, לאפר בעצמו מודה שגנב אותה ממנו. אבל נבר מיינד.

אני לא התרשמתי מכלום, אני ראיתי שכתבת כמה דברים שאני חושב שהם לא נכונים או מוכחים, וניסיתי להסביר לך למה.
בתגובה, רשמת הבאת רשימה של עוד טענות בלתי מוכחות, וכשניסיתי לשאול שאלות עליהן החלטת שאתה פורש מהדיון ועל הדרך הוספת עוד כמה טענות חדשות (אי אפשר להטיל מס על עשירים בלי שזה יפגע בשכבות הביניים? מה?).

לגבי הלינקים, אמרתי לך, אני לא הולך להתווכח עם אנשים שלא כותבים פה, אם אתה מסכים עם מה שכתוב שום וחושב שהם מייצגים טוב את עמדתך זה דבר אחד, רק תגיד את זה (למרות שכולי תקווה שתוכל להצדיק דברים כאלו בטיפה פחות טקסט או במינימום יותר מפוקס על הנקודות הרלוונטיות) אבל לעבור נקודה נקודה ולהסביר למה אני חושב שהכותב טועה בשביל שאחרי זה תגיד לי "או, אני לא מסכים איתו על הקטע הזה" נראה לי קצת בזבוז זמן.

בסה"כ ניסית לשאול אותך שאלות די פשוטות, שאלות שנראה לי היה לוקח לך לענות עליהם חצי מהזמן שיצא לך להתחמק מהן, אתה לא חייב להתדיין, אתה לא חייב לכתוב באשכול, זה לא עבודה שלך, אבל רבאק, אם אתה מחליט להכנס לדיון, תתדיין כמו בן אדם (במיוחד אחרי שאתה שולח אנשים לקרוא כמות כזו של לינקים).

שמע, באמת לא רציתי למתוח את הויכוח הזה יותר מדי, אבל אני פשוט מאוד אוהב שאנשים מספרים לי את הכרונולוגיה של האירועים ("אני הייתי חתיך ומדהים ואז אתה אמרת דברים לא מוכחים והתחמקת"). זה מזכיר לי, בתור אובייקטיביסט, עד כמה העולם סובייקטיבי. בעיקר כשעוצמים את העיניים.
מה שבאמת קרה זה שאני הסברתי שני דברים בהקשר של יחימוביץ': 1. אין ארוחות חינם, ואי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אי אפשר להיות פופוליסט פחדן שלא מוכן לקצץ בשום דבר (ועדים-התנחלויות-חרדים-ביטחון) ומצד שני להנפיץ תכנית כלכלית שתעלה את ההוצאות הממשלתיות בצורה יוצאת דופן. זו מכת מוות לכל כלכלה. כמובן שבניגוד אליך גם נתתי דוגמאות הכי עדכניות ורלבנטיות שיש. 2. האידיאולוגיה הכלכלית-חברתית של שלי יחימוביץ' היא אידיאולוגיה מסוכנת הן למדינה והן לפרט, כמעט משיחית כשקוראים את הספר שלה, שנוכח המצב בעם עוד יכלה לזכות פה לפופולריות. באופן די אבסורד, דוקא המצב הבטחוני מציל אותנו מיחימוביץ'.
התגובה שלך לכל הדברים זה "נו טוב, מה כבר יקרה עם נעלה קצת מיסוי על העשירים?!". כאן חובת ההוכחה עליך להראות שאי פעם דבר כזה עבד בהיסטוריה. זה פשוט קשקוש, וזה הדבר היחיד שבאמת פשטני פה. כל הדברים ששלי רוצה לעשות כדי "לקחת מהעשירים" זה דברים פופוליסטיים כמו להעלות מס חברות למשל, שזה דבר שגם ממוטט את הכלכלה, גם לאורך ההיסטוריה הוכח שהוא לא מעלה את ההכנסות הממשלתיות, וגם הוא פוגע בעיקר במעמד הביניים. מילטון פרידמן כבר הסביר את זה טוב ממני: כשאתה מעלה מס חברות, מי באמת משלם את זה? החברה הרי צריכה להשאר רווחית. אז מי שישלם את המחיר זה הלקוח (שהמוצר יעלה לו יותר כדי שהחברה תשאר רווחית), העובד (שיקבל פחות או יפוטר כדי שהחברה תשאר רווחית) או בעלי המניות (שזה כסף החיסכון שלך ושלי בדרך כלל, ויפגע מהירידה ברווחיות). מעבר לזה גם החברות הקטנות נפגעות (שזה מעמד הביניים לכל דבר) ומעבר לזה גם אנשים עובדים הרבה יותר קשה כדי למצוא דרך להתחמק מהתשלום (כמו שהסביר סכבל"א) וההכנסות לא באמת עולות באופן לינארי אם בכלל. הנקודה היא שגם אם ראוי להעלות מיסים כאלה (הרי שוב, אני לא טוען פה שאין סף מסוים שהוא האידיאלי), אין דבר כזה שזה יפגע "רק בעשירים". פשוט לא קיים, ומה שיחימוביץ' מנסה למכור כאילו היא תפסיק את השחיקה של מעמד הביניים הוא outright lie. למעשה אין ספק שהיא הגרועה ביותר למעמד הביניים, ואין ספק שמעמד הביניים יפגע קשות מצעדים כאלה. זו הנקודה.
אגב, אתה חוזר על טעות לגבי ארה"ב ואני אתן לך לינק מאחד הערוצים האהובים עלי שאני ממליץ לך לראות:
http://www.youtube.com/watch?v=ucoP4-06O7M
הדרך היחידה והבטוחה להעלות את ההכנסות של הממשלה זה לשפר את התוצר הכלכלי. תשפר את הכלכלה, המדינה תקבל יותר. אם הצעדים שלך יצרו כלכלה משותקת זה לא משנה כמה מיסים תיקח.

אבל גם אם זה היה עובד (וזה לא), אם אתה באמת חושב שאפשר ליישם את הצעדים ששלי יחימוביץ' מתכננת במדינה (גם לפי התכנית שלה וגם לפי האידיאולוגיה החד"שית שלה) על ידי "מה קרה נעלה קצת מס על העשירים המניאקים סתיו שפיר שולתתתתתת", ואם אתה באמת חושב שמעמד הביניים לא יקרוס כתוצאה מכך, אז באמת חבל לי על הזמן פה.
אם יש לך טיעון יותר רציני, תימוכין קצת יותר רציניים או רעיונות קצת יותר מקוריים, אשמח לשמוע. בינתיים לא נתת לי כלום מלבד רטוריקה ריקה של "יהיה בסדר" וניסיון לבטל אותי בצורה די מגוחכת האמת. אל תדאג, לא התרגשתי :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:19 
kobster, ממה שצטטת אין כאן ממש התקפה על חלי, אולי רק עקיפה. לא צריך להסתבך עם מה שליבני אומרת. ליבני אומרת שמה שחשוב זה שראשי מפלגות יתחייבו על הגוש שבו הם חברים. היא למעשה מתחייבת, ולו במשתמע, שהיא תמליץ על העבודה אם זאת תהיה המפלגה הגדולה בגוש. אני לא בטוח אם לפיד התחייב לדברים דומים, אבל ראוי שהוא יעשה את זה.
מעבר לזה, ליבני אומרת, ולטעמי בצדק, שלהשתייך לגוש המרכז-שמאל זה אומר להמליץ על הנשיא על מועמד מסויים ולא לסרב לשבת בכל מקרה עם מועמד מהמחנה האחר אם המועמד הזה ניצח. זאת תפיסת עולמה. לא חייבים להסכים עם התפיסה הזאת. החל מהבוקר ועד שהיא תשנה את דעתה יחמוביץ לא מסכימה איתה. ואגב, תפיסת העולם הזאת של ליבני היא תפיסת העולם ההיסטורית של מפלגות המרכז במובן הרחב של המילה (כולל העבודה והליכוד).
גם לפיד בהצהרה הקצת פחות קוהרנטית שהבאת אומר שהמפלגה שלו לא פוסלת ישיבה בממשלה אם העומד בראשה יהיה X. לטעמי ברוב המקרים השאלה אם להצטרף לממשלה כזאת או אחרת תלויה בדרך של אותה ממשלה, בקווי היסוד שלה, בפעולות שלה ובחברים שבה. אם אתה סומך על שיקול הדעת של לפיד (או של ליבני לצורך העניין) בנושא ביום שלאחר הבחירות זה סיפור אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:22 
ליברמן שר האוצר

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/426/ ... =404&loc=1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:23 
איך נתנו לשלום קיטל לנהל את הקמפיין? איך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:29 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
kobster, ממה שצטטת אין כאן ממש התקפה על חלי, אולי רק עקיפה. לא צריך להסתבך עם מה שליבני אומרת. ליבני אומרת שמה שחשוב זה שראשי מפלגות יתחייבו על הגוש שבו הם חברים. היא למעשה מתחייבת, ולו במשתמע, שהיא תמליץ על העבודה אם זאת תהיה המפלגה הגדולה בגוש. אני לא בטוח אם לפיד התחייב לדברים דומים, אבל ראוי שהוא יעשה את זה.
מעבר לזה, ליבני אומרת, ולטעמי בצדק, שלהשתייך לגוש המרכז-שמאל זה אומר להמליץ על הנשיא על מועמד מסויים ולא לסרב לשבת בכל מקרה עם מועמד מהמחנה האחר אם המועמד הזה ניצח. זאת תפיסת עולמה. לא חייבים להסכים עם התפיסה הזאת. החל מהבוקר ועד שהיא תשנה את דעתה יחמוביץ לא מסכימה איתה. ואגב, תפיסת העולם הזאת של ליבני היא תפיסת העולם ההיסטורית של מפלגות המרכז במובן הרחב של המילה (כולל העבודה והליכוד).
גם לפיד בהצהרה הקצת פחות קוהרנטית שהבאת אומר שהמפלגה שלו לא פוסלת ישיבה בממשלה אם העומד בראשה יהיה X. לטעמי ברוב המקרים השאלה אם להצטרף לממשלה כזאת או אחרת תלויה בדרך של אותה ממשלה, בקווי היסוד שלה, בפעולות שלה ובחברים שבה. אם אתה סומך על שיקול הדעת של לפיד (או של ליבני לצורך העניין) בנושא ביום שלאחר הבחירות זה סיפור אחר.

מה שלבני אומרת זה טמטום שקצת מונע מאגו, כי הסאב טקסט שלה הוא שהיא מתכוונת להיות המפלגה הגדולה בגוש ולכן היא מצפה שכשהדבר הזה יקרה אז העבודה ולפיד ימליצו עליה. היא מתחמקת מלהצהיר חד משמעית שלא תשב עם ביבי אלא מדגישה שהשיקולים שלה יהיו שיקולים עניניים ולאומיים. אני יודע איך אני מפרש את זה, אתה יותר ממוזמן לפרש את זה אחרת.
לגבי לפיד, הטריטוריה שהוא סימן לעצמו זה מול ש"ס ללא קשר לזהות ראש הממשלה. דווקא הוא היה יכול למנף את ההצהרה הזו של שלי ולהציג 2 אופציות : ממשלת ימין עם ש"ס חזקה שתדאג לחרדים או ממשלת שמאל-מרכז עם יש עתיד חזקה שתדאג למעמד הביניים.
אני לא אהיה בוטה כמו אלפקה והתגובה הקודמת שלו אבל רוח הדברים היא די נכונה. עושה רושם שיהיר יקפוץ לכל ממשלה שתפתח לו את הדלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:31 
גדעון סער עם ציטוט השנה בערוץ 2 בתגובה להצהרה של שלי:"טוב, אז נאלץ להסתדר בלעדיה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:32 
מתנחל אדום כתב:
גדעון סער עם ציטוט השנה בערוץ 2 בתגובה להצהרה של שלי:"טוב, אז נאלץ להסתדר בלעדיה".

תגובה מכביסטית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:34 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
האמת שמאיר שטרית הוא מועמד איכותי (ברצינות).

מאיר שיטרית דאג להעביר את חוק המאגר הביומטרי במיוחד כדי שהמעסיק שלו לשעבר יוכל, במקרה (לכאורה, כמובן), לזכות במכרז של תעודות הזהות החכמות.
הטוויסט האישי ששטרית הוסיף זה שלא רק שיהיו תעודות זהות עם חותמת ביומטרית, בזכות השר שטרית כל הנתונים הביומטריים האלה יישמרו במאגר "מאובטח" על ידי מדינת ישראל ("מאובטח" = מאובטח ברמה של מרשם האוכלוסין, שכל ילד מוריד מהאינטרנט רק ליתר בטחון).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:34 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
מתנחל אדום כתב:

תגובה מכביסטית

מעניין אם הוא אמר את זה עם חיוך ה"אני עושה את גאולה אבן ואתם לא" שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:35 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
מתנחל אדום כתב:

תגובה מכביסטית

מעניין אם הוא אמר את זה עם חיוך ה"אני עושה את גאולה אבן ואתם לא" שלו

לפי הרינונים יש לו הרבה סיבות לחייך, ורובן הרבה הרבה יותר צעירות מגאולה אבן.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:35 
עשית פה סלט - זיהוי ביומטרי זה אחלה, שם אתה טוען שיש קומבינה
מאגר ביומטרי זה לא אחלה ושם לא נטען שיש קומבינה - יש המון עקשנות, אבל אין קומבינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:36 
FEZ, ברור שהעלאת מס חברות לא תפגע רק בעשירים. אבל יש כל כך הרבה דרכים לשנות את מבנה המס ככה שבעיקר עשירים ישלמו יותר. הדרך הקלה ביותר היא באמצעות מס ההכנסה כמו גם מס עזבון פרוגרסיבי (כזה שנהוג כמעט בכל העולם). יש עוד דרכים אבל הן דורשות תכנון יותר קפדני. בסה"כ, הטיעון שאי אפשר לבצע שינויים במערכת המיסוי שישפיעו בעיקר על עשירים הוא לא נכון. ברור שלכל מס יש השפעות על המשק בכללותו אבל אנשים חכמים משקיעים אנרגיה רבה במחקרים על שיטות מיסוי שבהן ההשפעות האלו קטנות עד זניחות ו/או מוגבלות לעשירים ביותר.
מעבר לזה "להראות שמשהו שכזה עבד בהיסטוריה" זה לא קשה במיוחד. קלינטון העלה מיסים לעשירים וקיצץ אותם למעמד הביניים והעניים (כולל הרחבת הגרסה האמריקאית למס הכנסה שלילי). התוכניות הכלכליות שלו כמובן היו יותר נרחבות ממה שמסורתית נחשב למדיניות מיסוי וכללו גם שינויים נרחבים בשכר המינימום ובשאר זכויות העובדים וכו'. וכן, (לדעת הרוב המכריע של האמריקאים ומרבית הכלכלנים) זה עבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:37 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
עשית פה סלט - זיהוי ביומטרי זה אחלה, שם אתה טוען שיש קומבינה
מאגר ביומטרי זה לא אחלה ושם לא נטען שיש קומבינה - יש המון עקשנות, אבל אין קומבינה.

מדויק.
זיהוי ביומטרי זה יופי טופי, ובמקרה המעסיק לשעבר של שיטרית הוא הקבלן.
מאגר ביומטרי זה בטוח לא אחלה, כנראה שמדובר בתוצאה של טמטום לשמו.

בקיצור, מדובר בקומבינטור מטומטם.

עריכה: לא עשיתי שום סלט. הזיהוי ביומטרי והמאגר הביומטרי מתקיימים מכוחו של אותו חוק (ושוב, תודה לך שיטרית).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:38 
יש אנשים שחושבים שהחלטות מנותקות מהעיתוי שלהן.
להגיד "לא נשב באותה ממשלה עם ביבי " לפני חודש זה דבר אחד.
להגיד כיום "לא נשב עם ביבי" זה דבר שונה לחולטין.
שלי היתה צריכה להשאיר נושא ישיבה בממשלה "באוויר". פוליטיקאי לא צריך לסנדל את עצמו.
הכשל בקמפיין של מפלגת עבודה זה בנושא המדיני. ברגע שלא טפלו בנושא המדיני, וויתרו על מספר מנדטים שחיפשו מקלט חדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 17:44 
kobster כתב:

מה שלבני אומרת זה טמטום שקצת מונע מאגו, כי הסאב טקסט שלה הוא שהיא מתכוונת להיות המפלגה הגדולה בגוש ולכן היא מצפה שכשהדבר הזה יקרה אז העבודה ולפיד ימליצו עליה. היא מתחמקת מלהצהיר חד משמעית שלא תשב עם ביבי אלא מדגישה שהשיקולים שלה יהיו שיקולים עניניים ולאומיים. אני יודע איך אני מפרש את זה, אתה יותר ממוזמן לפרש את זה אחרת...
אני לא אהיה בוטה כמו אלפקה והתגובה הקודמת שלו אבל רוח הדברים היא די נכונה. עושה רושם שיהיר יקפוץ לכל ממשלה שתפתח לו את הדלת.

נו באמת. לא היא ולא שלי לא "מצפות" לשום דבר ממשי. הסיכוי של לבני להיות ראש המפלגה הגדולה בגוש שלה גדול משמעותית מהסיכוי שהגוש הזה יכלול 61 ח"כים. הסיכוי של מי משני הארועים האלו להתגשם הוא מאוד נמוך.
מעבר לזה לבני לא "מתחמקת" מלאמר שהיא לא תשב עם ביבי כי עושה רושם שהיא פשוט לא מאמינה בזה.
תן לי להיות יותר ברור. ציפי ליבני, ואני מאמין שזה די ברור, תהיה מוכנה לשקול ישיבה עם ביבי אחרי הבחירות. אני לא חושב שזאת עמדה סודית שלה. אני גם לא חושב שזאת עמדה לא לגיטימית, למרות שזה בטח לגיטימי שלא לתמוך בה אם תפיסת העולם שלך שונה.
כנ"ל אגב עם לפיד. אני לא הייתי חולם להצביע לו אבל אני לא חושב שיש ממש פסול שאיש מפלגת מרכז יסכים לשבת בממשלה בראשות ביבי בתנאים כאלו או אחרים. השאלה אם אתה סומך עם אותו אדם שהוא יעמוד על התנאים שהוא אומר שהוא יעמוד עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 18:12 
גיא, ברור שאני לא טוען שאי אפשר להפוך את המיסוי לפרוגרסיבי יותר (אני אישית לא מאמין ברה-דסטרבוציה וגם לא חושב שזה יעיל אבל ברור שזה אפשרי, אולי לא איך ששלי רוצה לעשות את זה אבל אפשרי). אני טוען שזה אף פעם לא באמת ״רק על העשירים״ כמו שנוח לאנשים לחשוב, ואני טוען שאי אפשר לחיות בסרט שאפשר לממן כל גחמה סוציאליסטית בלי לקצץ כלום ובלי לפגוע אנושות בכלכלה ובמעמד הביניים ע״י איזו תחושה קוסמית שפשוט ניקח הכל מאלפי המיליארדרים שיושבים פה בתוכנו ורק מחכים שתהיה להם אפשרות לממן עוד קצת בזבזנות פוליטית. זה לא כלכלה וזה לא רציני, ולצערי יותר מדי אנשים פה חושבים שזה הפיתרון לכל הבעיות.

ומסכים בעיקרון עם רוב דבריך באשכול הזה. בטח בעניין שאין פסול שלבני או לפיד ישבו לצד ביבי בתנאים מסוימים, או לפחות לא יפסלו את זה על הסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 18:50 
איילת שקד וציפי חוטובלי בעימות בערוץ 2 לפני כמה רגעים.
מדהים כמה שחוטובלי לא ענתה על שאלה אחת ששאלו אותה, לא התעסקה בנושא שהזמינו אותה בגללו ובעיקר ניסתה לגרום שלא ישמעו את מה שיש לאיילת שקד להגיד.
הדבר היחיד שהיא ניסתה להגיד זה "הליכוד ימני יותר מהבית היהודי" (וחזרה על כך כמה פעמים).
אני באמת לא מבין איך מישהו בוחר במפלגה הזו.
באופן כללי הרמה של תרבות הדיון הייתה מביכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 18:59 
סמל אישי של המשתמש
moshiko כתב:

רק במדינת ישראל שרים מקבלים תיקים בלי שום ידע בסיסי בתחום של אותו תיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 19:06 
סמל אישי של המשתמש
כששקד מול חוטובלי, צריך לשים מיוט, ולתת לעיניים להנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 195  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: