אמיר כתב:
Fez כתב:
וואו, אחורה פנה.
אם משום מה התרשמת שהדיון שאנחנו מנהלים או שיחימוביץ׳ מנהלת הוא על מה המיסוי הנכון לעשירים כדי לסייע לכלכלה אז פספסת לחלוטין את הנקודה. זו שאלה לגיטימית לכלכלנים לדון בה והיא לחלוטין נפרדת מהשאלה לגבי התכנית והפילוסופיה של שלי יחימוביץ׳, שהיא בעלת גוון אידיאולוגי הרבה לפני כלכלי (הרי כלכלית ברור שזה לא עובד). הדבר היחיד שטענתי לגבי זה הוא שלא מדובר בפיתרון קסם כמו שכולם חושבים ושאפשר לממן איתו את כל הגחמות הסוציאליסטיות של נאו מרקסיסטית (כן, אני אחזור על זה, ושוב לא התייחסת לדברים לגבי הספר שלה ולעבר שלה כמצביעת חד״ש אלא גנבת את הדיון ל-״האנשים שחושבים״ כאילו אנחנו כבר מדברים על גוף אחר) שלא מוכנה לקצץ בשום הוצאה ממשלתית מתבקשת (מטעמים פופוליסטיים) ורק רוצה להגדיל ולהגדיל את כוח ותקציב הממשלה לרמות מפלצתיות, בדרך למשבר בלתי נמנע כמו שעשה החבר שלה בצרפת.
מעבר לזה, אין דרך להעלות מס רק על העשירים והחברות ובסופו של דבר הנטל יהיה על מעמד הביניים. יש גם לינק מאוד מפורט שצירפתי בנושא למרות שאתה מדבר על ״ססמאות״. בכל מקרה זו כמובן גניבה של הדיון.
אניוויי נראה לי שהדיון די מוצה מבחינתי. נראה שהוא מהר מאוד איבד את הכיוון וגם ככה יש לי ימים עמוסים ממחר...
ועקומת לאפר היא של קיינס, לאפר בעצמו מודה שגנב אותה ממנו. אבל נבר מיינד.
אני לא התרשמתי מכלום, אני ראיתי שכתבת כמה דברים שאני חושב שהם לא נכונים או מוכחים, וניסיתי להסביר לך למה.
בתגובה, רשמת הבאת רשימה של עוד טענות בלתי מוכחות, וכשניסיתי לשאול שאלות עליהן החלטת שאתה פורש מהדיון ועל הדרך הוספת עוד כמה טענות חדשות (אי אפשר להטיל מס על עשירים בלי שזה יפגע בשכבות הביניים? מה?).
לגבי הלינקים, אמרתי לך, אני לא הולך להתווכח עם אנשים שלא כותבים פה, אם אתה מסכים עם מה שכתוב שום וחושב שהם מייצגים טוב את עמדתך זה דבר אחד, רק תגיד את זה (למרות שכולי תקווה שתוכל להצדיק דברים כאלו בטיפה פחות טקסט או במינימום יותר מפוקס על הנקודות הרלוונטיות) אבל לעבור נקודה נקודה ולהסביר למה אני חושב שהכותב טועה בשביל שאחרי זה תגיד לי "או, אני לא מסכים איתו על הקטע הזה" נראה לי קצת בזבוז זמן.
בסה"כ ניסית לשאול אותך שאלות די פשוטות, שאלות שנראה לי היה לוקח לך לענות עליהם חצי מהזמן שיצא לך להתחמק מהן, אתה לא חייב להתדיין, אתה לא חייב לכתוב באשכול, זה לא עבודה שלך, אבל רבאק, אם אתה מחליט להכנס לדיון, תתדיין כמו בן אדם (במיוחד אחרי שאתה שולח אנשים לקרוא כמות כזו של לינקים).
שמע, באמת לא רציתי למתוח את הויכוח הזה יותר מדי, אבל אני פשוט מאוד אוהב שאנשים מספרים לי את הכרונולוגיה של האירועים ("אני הייתי חתיך ומדהים ואז אתה אמרת דברים לא מוכחים והתחמקת"). זה מזכיר לי, בתור אובייקטיביסט, עד כמה העולם סובייקטיבי. בעיקר כשעוצמים את העיניים.
מה שבאמת קרה זה שאני הסברתי שני דברים בהקשר של יחימוביץ': 1. אין ארוחות חינם, ואי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אי אפשר להיות פופוליסט פחדן שלא מוכן לקצץ בשום דבר (ועדים-התנחלויות-חרדים-ביטחון) ומצד שני להנפיץ תכנית כלכלית שתעלה את ההוצאות הממשלתיות בצורה יוצאת דופן. זו מכת מוות לכל כלכלה. כמובן שבניגוד אליך גם נתתי דוגמאות הכי עדכניות ורלבנטיות שיש. 2. האידיאולוגיה הכלכלית-חברתית של שלי יחימוביץ' היא אידיאולוגיה מסוכנת הן למדינה והן לפרט, כמעט משיחית כשקוראים את הספר שלה, שנוכח המצב בעם עוד יכלה לזכות פה לפופולריות. באופן די אבסורד, דוקא המצב הבטחוני מציל אותנו מיחימוביץ'.
התגובה שלך לכל הדברים זה "נו טוב, מה כבר יקרה עם נעלה קצת מיסוי על העשירים?!". כאן חובת ההוכחה עליך להראות שאי פעם דבר כזה עבד בהיסטוריה. זה פשוט קשקוש, וזה הדבר היחיד שבאמת פשטני פה. כל הדברים ששלי רוצה לעשות כדי "לקחת מהעשירים" זה דברים פופוליסטיים כמו להעלות מס חברות למשל, שזה דבר שגם ממוטט את הכלכלה, גם לאורך ההיסטוריה הוכח שהוא לא מעלה את ההכנסות הממשלתיות, וגם הוא פוגע בעיקר במעמד הביניים. מילטון פרידמן כבר הסביר את זה טוב ממני: כשאתה מעלה מס חברות, מי באמת משלם את זה? החברה הרי צריכה להשאר רווחית. אז מי שישלם את המחיר זה הלקוח (שהמוצר יעלה לו יותר כדי שהחברה תשאר רווחית), העובד (שיקבל פחות או יפוטר כדי שהחברה תשאר רווחית) או בעלי המניות (שזה כסף החיסכון שלך ושלי בדרך כלל, ויפגע מהירידה ברווחיות). מעבר לזה גם החברות הקטנות נפגעות (שזה מעמד הביניים לכל דבר) ומעבר לזה גם אנשים עובדים הרבה יותר קשה כדי למצוא דרך להתחמק מהתשלום (כמו שהסביר סכבל"א) וההכנסות לא באמת עולות באופן לינארי אם בכלל. הנקודה היא שגם אם ראוי להעלות מיסים כאלה (הרי שוב, אני לא טוען פה שאין סף מסוים שהוא האידיאלי), אין דבר כזה שזה יפגע "רק בעשירים". פשוט לא קיים, ומה שיחימוביץ' מנסה למכור כאילו היא תפסיק את השחיקה של מעמד הביניים הוא outright lie. למעשה אין ספק שהיא הגרועה ביותר למעמד הביניים, ואין ספק שמעמד הביניים יפגע קשות מצעדים כאלה. זו הנקודה.
אגב, אתה חוזר על טעות לגבי ארה"ב ואני אתן לך לינק מאחד הערוצים האהובים עלי שאני ממליץ לך לראות:
http://www.youtube.com/watch?v=ucoP4-06O7Mהדרך היחידה והבטוחה להעלות את ההכנסות של הממשלה זה לשפר את התוצר הכלכלי. תשפר את הכלכלה, המדינה תקבל יותר. אם הצעדים שלך יצרו כלכלה משותקת זה לא משנה כמה מיסים תיקח.
אבל גם אם זה היה עובד (וזה לא), אם אתה באמת חושב שאפשר ליישם את הצעדים ששלי יחימוביץ' מתכננת במדינה (גם לפי התכנית שלה וגם לפי האידיאולוגיה החד"שית שלה) על ידי "מה קרה נעלה קצת מס על העשירים המניאקים סתיו שפיר שולתתתתתת", ואם אתה באמת חושב שמעמד הביניים לא יקרוס כתוצאה מכך, אז באמת חבל לי על הזמן פה.
אם יש לך טיעון יותר רציני, תימוכין קצת יותר רציניים או רעיונות קצת יותר מקוריים, אשמח לשמוע. בינתיים לא נתת לי כלום מלבד רטוריקה ריקה של "יהיה בסדר" וניסיון לבטל אותי בצורה די מגוחכת האמת. אל תדאג, לא התרגשתי