מצטער מותק, זה בדיוק מה שקאנטונה היה. ואתה מכריח אותי להיכנס לסיפור עצמו, אבל זה כדאי בלי קשר כי זה אחד הסיפורים המדהימים בהיסטוריה של הכדורגל. שחקן שההשפעה שלו היא הרבה מעבר למה שהבקיע או בישל, הגיע למרבה האירוניה- במקרה. ברור שפרגוסון רצה אותו, כל מנג'ר היה רוצה את הכוכב של האלופה, אבל איזו אלופה תשחרר שחקן כזה? הוא לא היה אפילו בתוכניות. רצה הגורל ובמהלך שיחה של פרגי עם היו"ר על חיזוק אפשרי הוא הזכיר שחבל שלא הלכו על קאנטונה כשהגיע לאנגליה, צלצל הטלפון ועל הקו היה יו"ר לידס שביקש לתהות על קנקנו של דניס ארווין (

). צירוף המקרים המוזר הזה הביא את פרגוסון לדחוף ליו"ר פתק עם שאלה פשוטה- אתם מעוניינים אולי למכור את קאנטונה? והשאר הוא ההיסטוריה שאנחנו מכירים. פרגוסון לא חלם שזה יהיה האפקט של קאנטונה, הוא פשוט חיפש שחקן טוב ( אגב, התודות לשפילד וונסדיי שפשוט סירבו למכור את דייויד הירסט, אם כן לא קאנטונה ולא מזל ולא כלום ).
חיים רמון אכן יושב על הברז, אבל חיים רמון לא איש כדורגל. לצערי הרב גם מי שנמצא לנו בהנהלה אינם כאלה. ואני עושה חישובים כדי להראות גם לך שהימור גדול אין כאן, מקסימום הלוואה עד הקיץ. אתה גם כנראה לא מבין שזה לא יהיה רק זהבי, ואם מגיע שחקן או שניים איכותיים התקפיים של ממש לשם ( אבוחצירא, גבאי, מליקסון ) אתה יכול לנתח עד מחר את ההרכב שלנו. אם לא הבנת עדיין, מאמן אין לנו, וכל ניתוחי ההרכבים שלך עד היום לא בדיוק הוכיחו את עצמם. על הנייר הכל טוב ויפה, בפועל משהו אחר לחלוטין. עם חלק קדמי מוכשר פי כמה משלהם, הם מבקיעים ומגיעים למצבים הרבה יותר מאיתנו, וגם משחקים משהו שנראה כמו כדורגל לפעמים. זהבי טוב להפועל, תמוז טוב להפועל, גבאי טוב להפועל, אלרואי טוב ל... טוב לשחק געגע עם שיר. אני חושב על הפועל, אני רוצה שחקן כזה אצלנו, שחקנים כמוהו שעושים הבדל. וכן, גם לא רוצה שהוא יגיע למכבי, כי כל מה שמעלה להם את הצ'אנס לאליפות זה רע מאוד בנתון הקיים. מי שחשוב שדוד מיץ' ימשיך להפסיד עשרות מיליונים לאורך שנים ושנים בלי הישגים וקצת להתחיל לכסות הוצאות לא יכול להיות רציני. עליה לליגת האלופות לעומת זאת, תתן אחושרמוטה תאבון. ומול זה נהיה אנחנו, בלי דמארי וטוטו, עם הקושר האחורי ועם אנטבי, ובלי אופק של כסף שיש בליגת האלופות, יחד עם עונה ראשונה של הדון באצטדיון החדש שתחייב את הקמצן להוציא בקיץ. להסתכל על הפגרה הזו זה להסתכל על פגרת הקיץ ועל מה שיהיה שם.