תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 01 יולי 2025, 10:04

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 195  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 21:48 
סמל אישי של המשתמש
בייגה שוחט, שר האוצר בממשלת רבין, על שלי יחימוביץ':
http://www.youtube.com/watch?v=g43kD23r2fg

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 21:53 
סמל אישי של המשתמש
צר לי אבל כנראה לא ראית את הראיון המדובר איתה ב ynet.
שלי התיחסה להעברת תקציבים לצורך ביטחון ודאגה לתשתיות, היא כבר הצהירה בכל מקום שהיא נגד המשך בניה בהתנחלויות אבל שזה חייב להיות מלווה בישיבה למו"מ מיידי.
אין שום כוונה להמשיך ולהרחיב את הבניה והיא גם תקפה את ביבי על ההחלטה לבנות ב E1 ,ההתייחסות היתה דאגה מיניסטריאלית לאנשים שנמצאים שם כי המדינה שמה אותם שם, והיא הדגישה שהכוונה היא רק להתנחלויות החוקיות. אם הגג של גן הילדים בקדומים דולף אז צריך לתקן אותו. אם צריך לסלול מחדש את העליה למצפה ישי כי הכביש שם מסוכן לנסיעה בלילה אז צריך לעשות את זה. אם צריך לדאוג לחשמל לישיבה במעלה מכמש אז.צריך לעשות את זה. צריך לעשות את כל הדברים האלה עד שיגיעו להסכם מסודר. לא לבנות בתים חדשים אלא לדאוג לרווחת הקיימים כי הם עדיין במדינת ישראל.
שוב, ההתעקשות הזו על מה הגישה המדינית ואיפה יעבור הגבול בסופו של דבר תייבש אותנו. יש מספיק דברים שצריך לדאוג להם במקביל או אפילו לפני כן. התוכנית הכלכלית של העבודה בכוונה לא התיחסה לעניין ההתנחלויות כי אתה לא יכול לדעת מתי יחתם ההסדר המדיני,כמה יעלה לפנות את המתיישבים וכמה כסף יחסך מההתנחלויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 22:01 
סמל אישי של המשתמש
מה אתה רוצה ממני? תסביר את זה לבייגה.
שנית, אשמח לקישור או ציטוט שלה על התנגדות להמשך הבניה בהתנחלויות.
במצע "העבודה" אין על כך אף מילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 22:07 
סמל אישי של המשתמש
אני אפילו זוכר שאמרה שהיא מתנגדת להקפאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 22:36 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
אני אפילו זוכר שאמרה שהיא מתנגדת להקפאה.

לא מדויק. היא אמרה שהיא מתנגדת למהלך שהקפאה היא התכלית שלו. ההקפאה שהיתה בזמן נתניהו היתה במתכונת לא נכונה ורק שירתה בסופו של דבר את האינטרס של ביבי שלא עשה כלום חוץ מלהקפיא והתחמק מלשבת למו"מ עם הפלסטינים.
המשוואה ששלי אומרת היא קודם כל מו"מ בלי שום תנאי מקדים, לא הקפאה מהצד שלנו ולא הכרזה על הכרה במדינת ישראל מהצד שלהם. פשוט לשבת מתוך כוונה אמיתיצ להגיע להסכם. כל תופעות הלוואי יקרו כבר מעצמן אם התהליך יהיה אמיתי וכנה.
זו לדעתי הגישה הנכונה כלפי הפלסטינים. אנחנו צריכים להגיש להם יד אמיתית וכנה קודם ולראות עד כמה לחיצת היד שלהם אמיתית וכנה בחזרה, בטח שלא לעשות שום מהלך שמונע מאגו ונועד לשחק משחקים.

אלו בדיוק משחקי הכבוד שגם בצד שלנו מתעקשים לשחק, כולל בשמאל. ההצעה היא פשוטה - יש מתווה ויש תוכנית, בואו נשב ונדבר עליה בלי דרישות מוקדמות ומתוך כוונה אמיתית להגיע להסכם. חלאס עם המשחקים. הם עולים לנו ביוקר כבר המון זמן ואנחנו מאבדים את עצמנו בציפיה למשהו הזה שיקרה.
מי שמרוויחים בכל העסק הזה אלו הקיצוניים אצלנו ואצלהם, שההתבחבשות הזו רק עוזרת להם לדרדר את המצב הכלכלי והחברתי גם פה וגם שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 22:58 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
המשוואה ששלי אומרת היא קודם כל מו"מ בלי שום תנאי מקדים, לא הקפאה מהצד שלנו ולא הכרזה על הכרה במדינת ישראל מהצד שלהם. פשוט לשבת מתוך כוונה אמיתיצ להגיע להסכם. כל תופעות הלוואי יקרו כבר מעצמן אם התהליך יהיה אמיתי וכנה.
זו לדעתי הגישה הנכונה כלפי הפלסטינים. אנחנו צריכים להגיש להם יד אמיתית וכנה קודם ולראות עד כמה לחיצת היד שלהם אמיתית וכנה בחזרה, בטח שלא לעשות שום מהלך שמונע מאגו ונועד לשחק משחקים.
זה טוב ויפה, רק שהפלשתניאים כבר הכירו בישראל, ככה שהעמדה שלה היא לדרוש מהפלשתינאים לשבת למו"מ בזמן שאנחנו ממשיכים בהתנחלויות.
הנסיון להציג פה סימטריה הוא מוזר (ובכל מקרה, הסימטריה הזו בין מעשים בשטח להצהרות ריקות היא משהו שעדיף להשאיר לליצנים של הימין).
ואני לא לגמרי מבין למה אתה חושב שלהמשיך בתהליך שכל מטרתו היא למנוע פתרון של שתי מדינות בזמן שאתה מדבר על פתרון כזה בדיוק הוא רעיון טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 22:59 
סמל אישי של המשתמש
אפילו בבית משפט יש צו ביניים, עוצרים פעילות עד שמתקבלת החלטה בנושא.
למה שכאן לא יהיה? למה להצמיד להם שעון עצר שאומר שככל שהמו"מ ייקח יותר זמן, הסיכוי שהם יקבלו שטחים קטן?

בטח שיש כאן תנאים מקדימים, אבל הם חד צדדיים. אתה מצפה מאבו-מאזן שיראה שהוא פרטנר ויעשה הכל כדי למנוע פיגועים והתחלת אינתיפאדה שלישית, ומצדך אתה רוצה לא לעשות כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 23:43 
סמל אישי של המשתמש
אמיר ו rib,
בצורה הכי פשוטה שיש - אני לא מאמין שתהיה הרחבה ובניה בהתנחלויות . מה ששלי אמרה היום בראיון הוא שהמדינה תמשיך לדאוג לביטחון וכלכלת התושבים בהתנחלויות החוקיות (לא כל.המאחזים וההתישבות הלא חוקית) כפי שהמדינה עושה לכל אזרח שלה. הדבר הזה ילווה בישיבה מיידית למו"מ על הסדר מדיני לפי תוכנית קלינטון.
אין יותר פשוט מזה ואין שום דבר שנוגד את האינטרס הפלסטיני.
לפי מה שאני יודע וזוכר, אין שום דרישה מקדימה מהצד הפלסטיני אלא על ישיבה למו"מ מתוך כוונה אמיתית להגיע להסדר. אף אחד לא הזכיר אפילו בפסיק את ההשתלטות שלהם על הטרור כי מי שהעביר להם את המפתחות להשתלט על הטרור וסמך עליהם (בצדק) שיעשו את זה ממוקם במקום החמישי ברשימת העבודה לכנסת.

שוב, אני מציע לכולם להפסיק לחפש מתחת לבלטות סיבה לא להצביע לשלי או לא להאמין לה. אני יכול להבין את הסלידה האישית ממנה וחוסר האמון למה שהיא אומרת אבל וואלה, תסתכלו על האלטרנטיבה ותעשו חושבים מי אתם רוצים שיהיה ראש הממשלה, ביבי או שלי. עם ביבי אנחנו כבר יודעים מה נקבל, אם שלי תממש רבע ממה שהיא מתכננת לכולנו יהיה פה יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 00:21 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אמיר ו rib,
בצורה הכי פשוטה שיש - אני לא מאמין שתהיה הרחבה ובניה בהתנחלויות . מה ששלי אמרה היום בראיון הוא שהמדינה תמשיך לדאוג לביטחון וכלכלת התושבים בהתנחלויות החוקיות (לא כל.המאחזים וההתישבות הלא חוקית) כפי שהמדינה עושה לכל אזרח שלה. הדבר הזה ילווה בישיבה מיידית למו"מ על הסדר מדיני לפי תוכנית קלינטון.
אין יותר פשוט מזה ואין שום דבר שנוגד את האינטרס הפלסטיני.
לפי מה שאני יודע וזוכר, אין שום דרישה מקדימה מהצד הפלסטיני אלא על ישיבה למו"מ מתוך כוונה אמיתית להגיע להסדר. אף אחד לא הזכיר אפילו בפסיק את ההשתלטות שלהם על הטרור כי מי שהעביר להם את המפתחות להשתלט על הטרור וסמך עליהם (בצדק) שיעשו את זה ממוקם במקום החמישי ברשימת העבודה לכנסת.

שוב, אני מציע לכולם להפסיק לחפש מתחת לבלטות סיבה לא להצביע לשלי או לא להאמין לה. אני יכול להבין את הסלידה האישית ממנה וחוסר האמון למה שהיא אומרת אבל וואלה, תסתכלו על האלטרנטיבה ותעשו חושבים מי אתם רוצים שיהיה ראש הממשלה, ביבי או שלי. עם ביבי אנחנו כבר יודעים מה נקבל, אם שלי תממש רבע ממה שהיא מתכננת לכולנו יהיה פה יותר טוב.

דבר ראשון, ברור שזה היא ולא ביבי.
אבל זה לא אומר שאני אצביע לה במקום למפלגה אחרת בגוש.

אתה באמת חושב שבמקרה ותהיה אינתיפאדה שלישית ואבו-מאזן לא יעשה כלום בשביל למנוע זאת, בישראל יישנו איתו למו"מ על הסדר מדיני? במקרה הטוב ידברו איתו רק על הפסקת אש, ואז יחכו כדי להראות שישראל לא נכנעת לטרור. גם אם זה לא נכתב בבירור, ברור לכולם שזה תנאי מוקדם.
מן הסתם אני לא אומר לזרוק לאשפתות את כל תושבי ההתנחלויות ה"חוקיות", אבל מה זה אומר לדאוג לכלכלתם? הנחות ענק בארנונה כמו עכשיו? סיבסודים? השקעה בחינך במידה שאין כמוה בשאר הארץ?
כל אלו הם דברים שקורים כבר עכשיו עם הזרמות כספים של המדינה, הזרמות כספים שחובה להפסיקם, דבר ששלי אמרה שלא תעשה.

אתה צריך להכריז על מטרה. אם המטרה שלך היא 2 מדינות ל-2 עמים כשאתה מחזיר את השטחים, אתה לא יכול לעזור ליישובים שם להתבסס טוב יותר בתור יישובים חדשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 00:27 
סמל אישי של המשתמש
אז אני חולק עליך לגבי החלק האחרון.
אתה כמדינה לא יכול להפנות עורף לאנשים שאתה שמת שם.
אני לא אומר להרחיב ולבנות אלא לדאוג למצב הקיים עד להסדר שיגיע בהקדם האפשרי.
הכי קל להתייחס למתנחלים כמכלול אחד גדול אבל למשל אורנית,אלקנה ואלפי מנשה הן התנחלויות מבוססות שברור לכולם שבכל הסדר הן ישארו בשטח ישראל. אז מה, לא לדאוג להם עד שנגיע להסדר ? לא לדאוג לרווחה שלהם ? לא לדאוג לחינוך שם ? לבריאות ? לתשתיות ?
אז כן, לא להרחיב ולא לבנות אבל לשמור על המצב הקיים עד הגעה להסדר זה נראה לי הוגן לגמרי. זה גם מה שאני מצפה מהצד השני. שישמור על המצב (המעולה) שיש עכשיו בשטחים, עם שיתוף פעולה פורה ומוצלח בין צה"ל לשו"פים.
האינטרס המשותף ברור לכולם, הגיע הזמן שנפסיק להיתפס לקטנות ולחפש מה לא בסדר ומי דופק את מי.
חלאס, לשבת על תוכנית קיימת ולהגיע כמה שיותר מהר להסדר. בתור אחד שמכיר את השטח יותר מדי מקרוב, תאמין לי שזה אפשרי. צריך רק לבטוח אחד השני ולרצות שזה יקרה.

נערך לאחרונה על ידי kobster בתאריך 18 דצמבר 2012, 00:34, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 00:28 
אוגוסטוס היל כתב:
למשוגע עם היוטיוב יש סיכוי להיכנס?

אני לא סובל אותו אבל מקווה שכן.
מה עוד ההתעלמות הפשוט מדהימה של כל גופי התקשורת מהרשימה הזו פשוט מחזקת את הטענות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 00:43 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
הכי קל להתייחס למתנחלים כמכלול אחד גדול אבל למשל אורנית,אלקנה ואלפי מנשה הן התנחלויות מבוססות שברור לכולם שבכל הסדר הן ישארו בשטח ישראל. אז מה, לא לדאוג להם עד שנגיע להסדר ? לא לדאוג לרווחה שלהם ? לא לדאוג לחינוך שם ? לבריאות ? לתשתיות ?
אז כן, לא להרחיב ולא לבנות אבל לשמור על המצב הקיים עד הגעה להסדר זה נראה לי הוגן לגמרי. זה גם מה שאני מצפה מהצד השני. שישמור על המצב (המעולה) שיש עכשיו בשטחים, עם שיתוף פעולה פורה ומוצלח בין צה"ל לשו"פים.
האינטרס המשותף ברור לכולם, הגיע הזמן שנפסיק להיתפס לקטנות ולחפש מה לא בסדר ומי דופק את מי.
חלאס, לשבת על תוכנית קיימת ולהגיע כמה שיותר מהר להסדר. בתור אחד שמכיר את השטח יותר מדי מקרוב, תאמין לי שזה אפשרי. צריך רק לבטוח אחד השני ולרצות שזה יקרה.

מי מדבר על הפנית עורף?
מי דורש הפסקה של שירותי הבריאות בשטחים?
מדובר בדיוק על מה שאירופה וארה"ב דרשו מישראל - הקפאה של ההתנחלויות בזמן המו"מ, וזה משהו ששלי הודיעה שהיא לא תעשה.
וזה נחמד שלדעתך הרחבת ההתנחלויות זה להתפס לקטנות, הבעיה שהפרטנרים שלך ממש לא חושבים ככה, ואם אתה שואל אותי, בצדק מוחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 00:48 
אתר האינטרנט החדש של חד"ש
http://hadash.org.il/
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 00:59 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
kobster כתב:

מי מדבר על הפנית עורף?
מי דורש הפסקה של שירותי הבריאות בשטחים?
מדובר בדיוק על מה שאירופה וארה"ב דרשו מישראל - הקפאה של ההתנחלויות בזמן המו"מ, וזה משהו ששלי הודיעה שהיא לא תעשה.
וזה נחמד שלדעתך הרחבת ההתנחלויות זה להתפס לקטנות, הבעיה שהפרטנרים שלך ממש לא חושבים ככה, ואם אתה שואל אותי, בצדק מוחלט.

שוב, לדעתי לא תהיה בניה בהתנחלויות ושלי הדגישה בראיון שהכוונה היא לדאוג למי שכבר נמצא שם מתוקף זה שהמדינה שמה אותו שם. להצהיר על הקפאה מהפה לחוץ זה לא רציני, המעשים בשטח הם מה שיקבעו וגם הפלסטינים מבינים את זה. אין עדיין אף אחד, גם לא ברק לצורך העניין, שישב איתם מתוך כוונה להקשיב למה שיש להם להגיד ולרצונות שלהם.
אני מאמין שהיא באמת מתכוונת להגיע איתם להסדר מדיני.
אני מאמין שלנגד עיניה עומדת גם האחריות לדאוג למי שכבר חי פה במדינה, לא מסוגל לגמור את החודש ולא באמת מעניין אותו מה יעלה בגורל ההרחבה בישוב צופים שתקועה כבר שלוש שנים.
אני מאמין שבסופו של דבר היא גם תעשה את זה. זה יקח זמן, אולי הרבה זמן, אבל זה יקרה.
אתה יותר ממוזמן להאמין במה שתרצה (כל עוד זה לא ביבי...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 01:18 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:

שוב, לדעתי לא תהיה בניה בהתנחלויות.
והדעה שלך מבוססת על מה?
יש מינוח להפסקת הבניה בהתנחלויות, קוראים לזה "הקפאה" והיא הודיעה חד משמעית שהיא לא הולכת לעשות את זה.
kobster כתב:
להצהיר על הקפאה מהפה לחוץ זה לא רציני, המעשים בשטח הם מה שיקבעו וגם הפלסטינים מבינים את זה. אין עדיין אף אחד, גם
אני מן הסתם לא מדבר על הצהרות ריקות, אני מדבר על הקפאה כמו שממשלת רבין השניה עשתה, במינימום.
למה החלטת שכל הצהרה על הקפאה חייבת להיות מהשפה לחוץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 01:36 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:

כמו שאמיר אמר - מן הסתם לא להפקיר אותם.
אבל יש לא להפקיר, ויש להמשיך לתת להם זכויות יתר.
תדאג לחינוך שם, אבל אל תתקצב אותם ברמות שלא קיימות בשאר הארץ.
כמו להקפאה, גם לזה יש שם - להפסיק לתקצב התנחלויות.
כמו עם ההקפאה, גם את זה היא הכריזה שלא תעשה.

זה טוב ויפה שאתה מאמין שלא ירחיבו את ההתנחלויות, אבל אתה מאמין ככה ע"פ דעה אישית בלבד,
כשכל מה שקורא מסביב מראה שזה לא ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 02:02 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:

כי בכל זאת מדובר במפלגת העבודה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 02:04 
סמל אישי של המשתמש
צור ש. כתב:
אתר האינטרנט החדש של חד"ש
http://hadash.org.il/
:ROSE:

:HEART2: :ROSE:

לדעתי מומלץ במיוחד עמוד השאלות והתשובות שאמור לענות על ההתלבטויות וההסתייגויות של חלק מהמצביעים הפוטנציאליים (אני מאמין שמי ששוקל להצביע לחד"ש כבר מודע למצע שלהם וגם לעבודה הפרלמנטרית המצוינת של חברי הסיעה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 02:21 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אמיר כתב:

אם אני לא טועה, בפעם היחידה שמפלגת העבודה הצהירה על הקפאת ההתנחלויות וגם זכתה בבחירות היא קיימה את ההבטחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 07:20 
סמל אישי של המשתמש
הויכוח המטופש על הצהרות ואם שלי כן תגיד שהיא מקפיאה את הבניה או לא, זה בדיוק סוג המחשבה הצרה ששלי מנסה לשנות.
דווקא ממצביעי השמאל הייתי מצפה להבין שהצד השני כבר שבע מההצהרות של המנהיגים שלנו, מימין ומשמאל. היחיד שעשה פה שלום איתם לא התעסק בהצהרות ובהבטחות אלא פשוט ישב לדבר איתם ולשמוע מה יש להם להגיד ומה הרצונות שלהם.
מפלגת העבודה ב 92 לא אמרה דבר וחצי דבר על הקפאה (אתם מוזמנים לבדוק את המצע ואת קמפיין הבחירות של ישראל מחכה לרבין) אלא אמרה את מה ששלי אומרת - השלום עם הפלסטינים הוא בר השגה אם נפסיק את משחקי ההצהרות של שני הצדדים (ועידת מדריד שהיתה ריקה מתוכן בזמנו) ונתרכז בתכלס.

דווקא אתם, מצביעי חד"ש ומרצ, צריכים להסתכל על איך הצד השני מסתכל עלינו. כל ארבע שנים קם גאון תורן שמשחק איתם משחקי חם-קר, הם מצידם צמצמו את הטרור באיו"ש כמעט לאפס בעשור האחרון ולא ממש מקבלים משהו בתמורה. לעומת זאת, החמאס בחמשת השנים האחרונות רק עוסק בפעילות טרור וקיבל הכרה למעשה במדינה משלו.
תרדו מהעץ של אם כן נצהיר שמקפיאים או לא. זה בדיוק העץ שביבי תולה אותנו ממנו הפוכים כי לו זה טוב כל ההתפלספות הזו.
למפלגת שלטון יש אחריות על כל אזרחי המדינה, ולבוא ולהצהיר מראש שהולכים לפגוע בחלק מאזרחי המדינה זו ראיה צרה ולא נכונה.
אין דבר יותר פשוט וקל להאמין לו מבן אדם שאומר יש תוכנית, בואו נשב עליה בלי דרישות ובלי בטיח ונגיע להסכם.
אתם מעדיפים למצוא את הפסול ואת הרע, אני מעדיף להאמין לבן אדם כזה.
אם גם השמאל לא מאמין למי שעומדת בראש המחנה שלו, איך אתם מצפים להחליף את השלטון ? או שאולי עדיף עוד 4 שנים של ביבי ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 07:37 
מצאת לך למי לפנות
למצביעי חדש שמאמינים בדת הקומוניזם גם עכשיו
לאחר כמעט 100 שנים שבהן נוסתה הדת הזאת וגרמה לעשרות מליונים של קורבנות
ולסבל של עוד מאות מליונים
לאנשים שמצביעים למפלגה שמעולם לא הודתה בפשעי הקומוניזם וגם כיום חלק מחבריה תומך באסד
שטובח כבר שנתיים בבני עמו
מפלגה שעלה התאנה היהודי שלה רוצה להיות הוגו צ׳אווס ,לא פחות
(במחשבה שניה זה דווקא רעיון לא רע)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 08:10 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
הויכוח המטופש על הצהרות ואם שלי כן תגיד שהיא מקפיאה את הבניה או לא, זה בדיוק סוג המחשבה הצרה ששלי מנסה לשנות.
דווקא ממצביעי השמאל הייתי מצפה להבין שהצד השני כבר שבע מההצהרות של המנהיגים שלנו, מימין ומשמאל. היחיד שעשה פה שלום איתם לא התעסק בהצהרות ובהבטחות אלא פשוט ישב לדבר איתם ולשמוע מה יש להם להגיד ומה הרצונות שלהם.
מפלגת העבודה ב 92 לא אמרה דבר וחצי דבר על הקפאה (אתם מוזמנים לבדוק את המצע ואת קמפיין הבחירות של ישראל מחכה לרבין) אלא אמרה את מה ששלי אומרת - השלום עם הפלסטינים הוא בר השגה אם נפסיק את משחקי ההצהרות של שני הצדדים (ועידת מדריד שהיתה ריקה מתוכן בזמנו) ונתרכז בתכלס.

דווקא אתם, מצביעי חד"ש ומרצ, צריכים להסתכל על איך הצד השני מסתכל עלינו. כל ארבע שנים קם גאון תורן שמשחק איתם משחקי חם-קר, הם מצידם צמצמו את הטרור באיו"ש כמעט לאפס בעשור האחרון ולא ממש מקבלים משהו בתמורה. לעומת זאת, החמאס בחמשת השנים האחרונות רק עוסק בפעילות טרור וקיבל הכרה למעשה במדינה משלו.
תרדו מהעץ של אם כן נצהיר שמקפיאים או לא. זה בדיוק העץ שביבי תולה אותנו ממנו הפוכים כי לו זה טוב כל ההתפלספות הזו.
למפלגת שלטון יש אחריות על כל אזרחי המדינה, ולבוא ולהצהיר מראש שהולכים לפגוע בחלק מאזרחי המדינה זו ראיה צרה ולא נכונה.
אין דבר יותר פשוט וקל להאמין לו מבן אדם שאומר יש תוכנית, בואו נשב עליה בלי דרישות ובלי בטיח ונגיע להסכם.
אם גם השמאל לא מאמין למי שעומדת בראש המחנה שלו, איך אתם מצפים להחליף את השלטון ? או שאולי עדיף עוד 4 שנים של ביבי ?

אני מבין שאתה לא חושב שהקפאת ההתנחלויות היא נקודה חשובה, ואתה יודע מה, לא נראה לי שיש לי סיכוי לשכנע אותך, אבל רבאק, "חשיבה צרה" או "ויכוח מטופש"?
מדובר כאן בהנחת יסוד של השמאל הישראלי ומשהו שאני מזכיר היה במצע מפלגת העבודה לפני 20 שנה - שההתנחלויות הן מכשול לשלום, ומעצור ראשון, צריך להפסיק לבנות אותן.
אני חושב שהרצון שלך להגן על שלי קצת מעביר אותך על דעתך.
אתה יכול לתמוך בפוליטיקאית גם בלי להגן על כל מילה שיוצאת לה מהפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 08:16 
שורה תחתונה שלי מנסה ללכת בין הטיפות ולרצות את כווווולם.
מזכיר מישהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 09:51 
סמל אישי של המשתמש
קובסטר, מה ההתייחסות שלך לחמאס ?
גם אם ייחתם הסכם עם הרשות עדיין יש את הבעיה עם עזה, שמעת את ההצהרות שלהם ביום החמאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 09:53 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
kobster כתב:

אני מבין שאתה לא חושב שהקפאת ההתנחלויות היא נקודה חשובה, ואתה יודע מה, לא נראה לי שיש לי סיכוי לשכנע אותך, אבל רבאק, "חשיבה צרה" או "ויכוח מטופש"?
מדובר כאן בהנחת יסוד של השמאל הישראלי ומשהו שאני מזכיר היה במצע מפלגת העבודה לפני 20 שנה - שההתנחלויות הן מכשול לשלום, ומעצור ראשון, צריך להפסיק לבנות אותן.
אני חושב שהרצון שלך להגן על שלי קצת מעביר אותך על דעתך.
אתה יכול לתמוך בפוליטיקאית גם בלי להגן על כל מילה שיוצאת לה מהפה.

קודם כל, לגבי הסיפא שלך, אתה יכול ללכת דף אחד אחורה ולראות את התגובה שלי לערן שהעלה את אותה טענה כמוך.
אני אפילו אעשה לך את החיים יותר קלים - http://www.shedim.com/bb/viewtopic.php?p=1618801#p1618801
אני לעולם לא מגן על מה שאני לא מאמין בו. קטע כזה של אמינות בסיסית בין בני אדם.

לגבי ההסדר המדיני עם הפלסטינים וההשוואה לממשלת רבין ב 92 שהזכרת מספר פעמים -
הממשלה הזו הוקמה ביוני 92.
הסכם אוסלו א' נחתם באוגוסט 93, כשבשנה הזו רק ביילין למעשה ניהל את המו"מ ללא כל הצהרות מקדימות מצד רבין וערפאת. רק כאשר המו"מ הגיע לישורת האחרונה וכל צד ראה שהצד השני באמת רציני, המנהיגים התערבו כשפרס היה הראשון בהסכם החתימה מול אבו עלא ואז גם רבין נכנס לתמונה כשתחילה החליף מכתבים עם ערפאת ואז כמובן היה נוכח במעמד המפורסם בוושינגטון חודש אחרי החתימה על ההסכם.
בשנה פלוס שעברה מאז הקמת הממשלה ועד לחתימה על ההסכם לא היתה הרחבת בניה בשטחים אבל גם לא קיפאון מוחלט. הכסף המשיך לזרום גם לגוש קטיף וגם לאיו"ש אבל השינוי האמיתי בתקצוב היה במה שקרה בתוך המדינה.
תקציב החינוך כמעט הכפיל את עצמו, חוקקו את חוק הבריאות הממלכתי, האבטלה ירדה לאיזור ה 6% בלבד והעלו את קצבאות הילדים למגזר הערבי.
ככה מתנהלת ממשלה. אין שום סתירה בין הליכה בקו מדיני לבין דאגה לרווחה וכלכלת המדינה. היום זה עוד יותר ברור מפעם כי כבר יש תוכנית ויותר קל לדבר עם אבו מאזן מאשר עם ערפאת, הוא מוכיח את עצמו מדי יום בצורת השליטה שלו באיו"ש.
אז צר לי, אבל לא ממש מעניין אותי אם שלי תצהיר על הקפאה כי עם הצהרות לא הולכים למכולת. אם היא תראה נכונות אמיתית להגיע להסדר מדיני לפי מתווה קלינטון בד בבד עם שיקום החברה והכלכלה בתוך המדינה שלנו (בדיוק כמו שכתוב במצע העבודה) אז דיינו.
את ההצהרות והסיסמאות החלולות אני משאיר למי שכרגע ראש הממשלה שלי ושלך.

ד"ר אבי,
גם לך אני אעשה את החיים קלים - http://www.shedim.com/bb/viewtopic.php?p=1618851#p1618851
תסתכל על המשפט שמתייחס למבצע עמוד ענן.
עוד דבר קטן - אם נגיע להסדר מדיני אמיתי עם אבו מאזן והפת"ח והחיים באיו"ש ישגשגו, האנשים בעזה יבינו שעדיפה דרך השלום מדרך המלחמה. מה שממשלתנו האהובה לימדה את אותם אנשים בארבע השנים האחרונות הוא שמי שהולך בדרך השלום (אבו מאזן) זוכה לכתף קרה והתעלמות, ומי שהולך בדרך המלחמה (חמאס) זוכה להתקפלות והכרה מעשית במדינת חמאסטן. אם אתה פלסטיני, גם אתה היית מעדיף את החמאס על פני הפת"ח. אם יהיה שלום אמיתי, הם יראו שיש דרך אחרת יותר טובה שתדאג גם לרוחה שלהם והשינוי יבוא מעצמו. לטווח הארוך, השאיפה שלנו צריכה להיות להחזיר את שלטון הפת"ח גם לעזה או לחלופין להעביר אותה לשלטון מצרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 10:10 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אני בעד הסכם עם הפלסטינים אבל ממש לא חזרה לגבולות 67
אני נגד ויתור טריטוריאלי בגולן
אני בעד מבצע כמו עמוד ענן אבל לא בתזמון ובצורה בה הוא התבצע. תן לי שבוע עם הגדוד שלי שם ותראה איך על כל טיל שיוצא משם נופל עליהם פגז משלנו (עם רדיוס השמדה של 50 מטר), כולל לתוך אוכלוסיה אזרחית.

1.ברור לך שרוב השטח הולך אליהם, גושי התנחלויות נשארים אצלנו והם מקבלים שטחים אצלנו 1:1.
2.בלי ויתור לא תוכל לחתום על הסכם עם הסורים (ברור שעכשיו זה לא כ"כ רלוונטי..)
3.טיל אחד כזה שהיית מחזיר לאוכלוסיה אזרחית, 100 הרוגים שלהם והמבצע היה נגמר.

kobster כתב:
עוד דבר קטן - אם נגיע להסדר מדיני אמיתי עם אבו מאזן והפת"ח והחיים באיו"ש ישגשגו, האנשים בעזה יבינו שעדיפה דרך השלום מדרך המלחמה. מה שממשלתנו האהובה לימדה את אותם אנשים בארבע השנים האחרונות הוא שמי שהולך בדרך השלום (אבו מאזן) זוכה לכתף קרה והתעלמות, ומי שהולך בדרך המלחמה (חמאס) זוכה להתקפלות והכרה מעשית במדינת חמאסטן. אם אתה פלסטיני, גם אתה היית מעדיף את החמאס על פני הפת"ח. אם יהיה שלום אמיתי, הם יראו שיש דרך אחרת יותר טובה שתדאג גם לרוחה שלהם והשינוי יבוא מעצמו. לטווח הארוך, השאיפה שלנו צריכה להיות להחזיר את שלטון הפת"ח גם לעזה או לחלופין להעביר אותה לשלטון מצרים.

הכל טוב ויפה, חותם על תסריט כמו שלך, אבל אני חושש שאינך מציאותי. מה שנכון אצלנו לא נכון אצלם.
ראה למשל את איראן - מדינה עשירה עם אוצרות טבע, נופים, תיירות, אבל מה, רק ישראל בראש שלהם.
האזרח הקטן חי בעוני, כל התקציב הולך לפיתוח הגרעין.
מה כבר אנחנו מאיימים עליהם ? מי מאיים עליהם בכלל באזור ?
יכלו לחיות בשקט ושלווה.
תראה מה הולך בלבנון. יצאנו משם, אין להם תביעות טריטוריאליות נגדנו. רק ישראל בראש שלהם.
רק לפני כמה עשרות שנים הם היו השוויץ של המזרח התיכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 10:41 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:

1.ברור לך שרוב השטח הולך אליהם, גושי התנחלויות נשארים אצלנו והם מקבלים שטחים אצלנו 1:1.
2.בלי ויתור לא תוכל לחתום על הסכם עם הסורים (ברור שעכשיו זה לא כ"כ רלוונטי..)
3.טיל אחד כזה שהיית מחזיר לאוכלוסיה אזרחית, 100 הרוגים שלהם והמבצע היה נגמר.

1. ברור, זה בדיוק על מה שמדבר גם מתווה קלינטון שעליו מתבססת העבודה במצע שלה -
ציטוט:

ויתור פלסטיני על זכות השיבה, ויתור ישראלי על ריבונות בהר הבית, אם כי הייתה אמורה להישאר בעלות סמלית ישראלית כלשהי באתר, חלוקת ירושלים והעיר העתיקה, והקמת מדינה פלסטינית עצמאית על מרבית השטחים, למעט גושי ההתיישבות הגדולים (מעלה אדומים, אריאל וגוש עציון), שיסופחו לישראל. על פי ההצעה תכלול מדינת פלסטין 95% משטח יהודה ושומרון וכ-80% מהמתנחלים ישארו בריבונות ישראל, ובתמורה ישראל תוותר על שטח מסוים בתחומי הקו הירוק.

2. אין בעיה, שיקברו עם אסד. היכולת הארטילרית שלנו ברמת הגולן מרתיעה מספיק כדי שהם לא יעזו לעורר מהומה שם.
במקרה של סוריה, זה נטו שלום תמורת שלום.

3. אין בעיה גם פה, נראה אותם ממשיכים לשגר מתוך אוכלוסיה אזרחית ועל אוכלוסיה אזרחית. במקרה של החמאס והירי שלו אני קצת יוצא מחליפת השמאלני יפה הנפש כי אין נוכחות ישראלית בעזה ולכן אין הצדקה לירי הזה.
מי שפוגע באזרחים שלי שידע שהאזרחים שלו על הכוונת.

dr.avi כתב:

הכל טוב ויפה, חותם על תסריט כמו שלך, אבל אני חושש שאינך מציאותי. מה שנכון אצלנו לא נכון אצלם.
ראה למשל את איראן - מדינה עשירה עם אוצרות טבע, נופים, תיירות, אבל מה, רק ישראל בראש שלהם.
האזרח הקטן חי בעוני, כל התקציב הולך לפיתוח הגרעין.
מה כבר אנחנו מאיימים עליהם ? מי מאיים עליהם בכלל באזור ?
יכלו לחיות בשקט ושלווה.
תראה מה הולך בלבנון. יצאנו משם, אין להם תביעות טריטוריאליות נגדנו. רק ישראל בראש שלהם.
רק לפני כמה עשרות שנים הם היו השוויץ של המזרח התיכון.

הספקתי להיות בלבנון משהו כמו חצי שנה, מספיק כדי להבין כמה יפה הארץ הזו (לפחות דרומה) וכמה עוול גם אנחנו וגם הם גרמנו לחלק ארץ הזה. מאז לבנון השניה והמכה שהם קיבלו,חיזבאללה מבין שגם לו יש אינטרס שהגבול הזה יהיה שקט ועובדה שלמעט ניסיון פה ושם של ארגון קטן, הגבול הזה באמת שקט והם חיים את החיים שלהם.
אני מאמין שגם האנשים בעזה יבינו שעדיפה להם דרך השלום מאשר דרך המלחמה תחת החמאס, וגם אם לא - תמיד אפשר "לעזור" לפת"ח להחזיר לעצמו את השלטון שם, by hook or by crook

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 11:23 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
teknoboy כתב:
אמיר כתב:

אם אני לא טועה, בפעם היחידה שמפלגת העבודה הצהירה על הקפאת ההתנחלויות וגם זכתה בבחירות היא קיימה את ההבטחה.

וגם את זה הם עשו רק כדי שיתנו להם להקים את הבנטוסטאנים שלהם בשקט.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 11:52 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
ויתור פלסטיני על זכות השיבה, ויתור ישראלי על ריבונות בהר הבית, אם כי הייתה אמורה להישאר בעלות סמלית ישראלית כלשהי באתר, חלוקת ירושלים והעיר העתיקה, והקמת מדינה פלסטינית עצמאית על מרבית השטחים, למעט גושי ההתיישבות הגדולים (מעלה אדומים, אריאל וגוש עציון), שיסופחו לישראל. על פי ההצעה תכלול מדינת פלסטין 95% משטח יהודה ושומרון וכ-80% מהמתנחלים ישארו בריבונות ישראל, ובתמורה ישראל תוותר על שטח מסוים בתחומי הקו הירוק.

1.מה בנוגע לסוגיית האסירים ? קראתי שאבו מאזן דורש את שחרור כל האסירים, לא ברור אם רק של הפת"ח או גם של החמאס/ג'יאהד.
2.איך תתבצע חלוקת ירושלים ? תהיה לנו גישה לכותל, לרובע היהודי וכו' ?
3. מה בנוגע לחיבור יו"ש לעזה ? האם דובר על זה במתווה קלינטון ?
4.העתיד מטריד אותי לא פחות. מה יהיה אם תהיינה פעולות איבה של ארגוני הסירוב מהמדינה המיועדת ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 12:49 
סמל אישי של המשתמש
סתם לידע כללי מרצ היא מפלגה יותר חברתית ממפלגת העבודה, לפחות לפי זה http://oknesset.org/agenda/74/
אז גם בנושא החברתי יש אלטרנטיבות יותר טובות משלי

וגם אני הלכתי למילואים בעמוד עשן, להיות מוכן לירות על אזרחים זה להיות מוכן לבצע פשעי מלחמה, אתה יודע אלה אם הדגל השחור שמונף מעליהן. בית משפט ישראלי לא יגן עליך ובצדק.
אבל בנושא הזה אתה נשמע כמו המנהיגה העליונה שלך, הכל השפעות של הימין שמחלחלות לשמאל

אם לא יקרה משהו קיצוני, שלי והעבודה לא יגדלו בכח שלהם. ביבי ימשיך לשתוק עד הבחירות בשמן שהיא מתרוצצת סביב הזנב של עצמה. זה גם חזק מבחינתו, כי כשהיא אומרת דברים שלא מקובלים ע"י השמאל, השמאל עושה את העבודה ותוקף אותה. הליכוד לעומתם מוציאה הודעה מטופשת ע"י דובר אנונימי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 195  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 32 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: