Officer Barbrady כתב:
עצוב ומצער, אבל אני חושב שזה בעיקר אפקט הדשא של השכן. לכל מקום יש את היתרונות והחסרונות שלו, ואם אדם מעדיף כסף על פני תרבות, דת, שפה, מורשת, היסטוריה ותחושת שייכות(וזה תקף לגבי כולם, לא רק ישראלים), אז שיהיה לו בהצלחה.
לא מבין בדיוק מה מצער בזה שאנשים לא רוצים לבלות את כל החיים שלהם באזור החיוג שהם נולדו, אני באמת באמת לא מבין אז זה.
ואגב, ההיסטוריה, המורשת, השפה והדת לא הולכות לשום מקום כשאתה עובר את הבטחון בנתב"ג.
לגבי תחושת השייכות, זה עניין סובייקטיבי, אבל לפחות באופן אישי, אחרי קצת זמן התרגלתי לזה שלא צורחים עלי לרדת מהארץ, מאחלים לי למות או קוראים לי גיס חמישי (מה שכאוהד הפועל ופעיל פוליטי במיל' הייתי שומע בערך פעמיים בשבוע).
סבבה שאתה לא רוצה להגר לשום מקום, אני באמת לא שופט, אבל מה אתה רוצה מאנשים אחרים?
אני מסכים שיש סיבה לדאגה אם יש מאזן הגירה שלילי (ואני חושב שבאוכלוסיות מסיומות, זה בדיוק מה שקורה) אבל הפתרון הוא להפוך את ישראל למקום יותר אטרקטיבי לגור בו, לא לקרוא לאנשים שמהגרים ממנה בשמות.
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הכל טוב ויפה.
רע פה, מדינע זונע, ממשלע זונע, עוד 20 שנה 95% מהאוכלוסיה פה תהיה חרדים טפילים שיחיו על חשבוננו. כל מה שאתם אומרים זה סבבה.
ועדיין, כל הדברים הנ"ל הם דעות סובייקטיביות . לעומת זאת, יש מדד אובייקטיבי של האו"ם, שאומר שישראל במקום ה-17 בעולם באיכות החיים.
אפשר להתווכח על זה עד מחר, אבל זוהי עובדה.
יש הרבה מדדים, וישראל יוצאת בהם במקומות שונים, אבל זה נכון, זוהי עובדה שישראל יצאה מקום 17 במדד איכות החיים של האו"ם (אני מנחש, לא באמת טרחתי לבדוק).
אני רק לא מבין מה זה משנה ברמה הפרקטית, איך שלא תסובב את זה, אין שום מדד שמוציא את ישראל לפני צפון אמריקה, מערב אירופה, או אוסטרליה\ניו זילנד, שאני מנחש שאלו המדינות ש 99% מהמגרים שוקלים לעבור אליהן.
אז נכון, ישראל יותר טובה מקמבודיה, גרוזיה ואל סלבדור, ואללה סבבה, זה כמו להיות הגמד הכי גבוה בעולם.