קודם כל גיא, נורא התרשמתי. פשוט מאוד מרשים. אני מלא רושם. וכו'.
את הטיעונים שלי הצגתי אלף פעם וגם נתתי דוגמאות בדיוק איך זה קורה. זה שאתה לא מתמודד עם הטיעונים (ועסוק בלספר לי כמה אתה משכיל) זה עניין אחר.
בכל מקרה שתי ה-"מסקנות" שציטטת כאן הן גישות כלכליות מקובלות שאני ממש לא המצאתי כאן במקום ומעבר לרמת הדוגמאות הרלבנטיות שאני הצגתי זה נראה לי די מגוחך לדבר על זה. בערך כמו שתגיד לי שכשאני מדבר על תיאוריה כמו "ביקוש והיצע" אז אני מדבר על מסקנה ואני בכלל צריך לתת את הטיעון. אם אתה כה משכיל אני בספק אם הגישה הכלכלית הזאת (שהופעת מונופולים וקרטלים היא תוצאה במידה רבה של רגולציה ממשלתית, או ש-deadweight loss מקורו בעיקר בהתערבות ממשלתית כמו מיסוי ורגולציה) היא חדשה לך. כמו שפירסמתי קודם לינק שהיה אמור להראות לך שהטענה שלי מקובלת לחלוטין ואפילו סבירה בהרבה משלך (לגבי המונופולים הטבעיים) אני יכול להביא לך עוד רבים גם מהמקור הכי פשוט-זמין-אובייקטיבי, למשל:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7% ... 7%95%D7%9Cאין אפילו צורך ללכת מעבר לויקפדיה. "תאוריה אחרת, הפוכה, אינה רואה הכרח בהיווצרות אוליגופולים, למרות היתרון שיש לייצור בסדרי-גודל רחבים וטוענת כי אוליגופולים, ובמיוחד מבנה אוליגופולי יציב, הוא כמעט תמיד תוצר של מעורבות ממשלתית, במיוחד באמצעות רישיונות ורגולציה של שוק."
נוסף על כך, נתתי לך חמש פעמים כדוגמא את שוק הסלולר בארץ ואיך הרגולציה של משרד התקשורת היא זו שלמעשה חירבה את התחרות בו. הסברתי אחד לאחד איך זה קורה ואיך אני רואה את זה. לא ברור לי מה יותר מזה יעמוד בסטנדרטים הכה גבוהים שלך לדיון מנומק, גיא המשכיל.
ושוב לגבי מה שכתבתי לך על מונופולים טבעיים:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7% ... 7.A2.D7.99"על–פי טענות ליברטריאניות ואחרות, היווצרות מונופול טבעי אינה אפשרית כלל בתנאים של שוק חופשי. לטענתם, התופעה המכונה "מונופול טבעי" היא בכל המקרים מונופול באישור ממשלתי. כלומר, מונופול שנוצר כתוצאה מטיפוח של חברה ראשונית או מובילה בתחום מסוים, תוך מתן עדיפות או בלעדיות לאותה חברה בהענקת השירות או המוצר שבמונופול. כעדות, הם מצביעים על–כך שבשווקים בהם לא הייתה מעורבות ממשלתית מסוג זה, לא נוצר מעולם מונופול טבעי כזה.
בתחומים רבים שנחשבו בעבר כ"מונופול טבעי" מתקיימת כיום לכאורה תחרות חופשית עם הסרת הפיקוח או השליטה הממשלתית (אחרי הפרטה), כמו תחומי אספקת הגז, הבנזין, הטלפון הסלולרי, הובלת נוסעים, שיחות טלפוניות לחו"ל ומקומיות, ועוד. יש הטוענים כי הנטייה המונופוליסטית בתחומים אלו נוצרה בעיקר משום שקיים פיקוח (רגולציה) ממשלתי, המגביל את האפשרות להתחרות ומעודד יצירת מונופולים."
כל כך קיצוני שזה הגיע עד ויקיפדיה.
לגבי מה שציטטת אותי על deadweight loss ואתה טוען שלא "נימקתי", אני באמת מובך לחשוב שאני צריך לספר לך (נוכח ההשכלה הכה מרשימה שלך) למה כלכלה חופשית משיגה יעילות כלכלית בצורה משמעותית יותר טובה מכלכלה סוציאליסטית מלאה רגולציות. הרי פירטתי את הסיבות ואם אני באמת צריך להגיד לך למה מיסוי, סובסידיות והגבלות מינימום/מקסימום למיניהן הן בהגדרה deadweight loss אז כאמור עד כאן שידורינו. גם כאן ה-"מסקנה" שלי כל כך פורצת דרך שהיא הגיעה עד ויקיפדיה (כבר התחלתי לבדוק כדי לוודא שאני לא משוגע):
http://en.wikipedia.org/wiki/Deadweight_loss"Causes of deadweight loss can include monopoly pricing (in the case of artificial scarcity), externalities, taxes or subsidies, and binding price ceilings or floors (including minimum wages). The term deadweight loss may also be referred to as the "excess burden" of monopoly or taxation."
לגבי הונג קונג ראה דברי לאוגוסטוס והכתבה שהוא צירף פה, ואני אגב חושב שזו דוגמא סופר מעניינת (קרא את הכתבה שהוא הביא אליה לינק). לא ברור לי איך אפשר להגיד שלא. זה ניסוי כלכלי כמעט מושלם למעשה בשוק חופשי.
לגבי ההיקף הראוי להגבלים עסקיים, אין דבר כזה 0% אבל ברור שהגישה שלי היא שהוא צריך להיות מינימלי. ברור שגם המיסים לא צריכים להיות 0% אבל עדיין יש לי איזשהו רעיון לגבי איך הם צריכים להיות לדעתי (מינימליים) ואילו מטרות הם צריכים לשרת. העניין הוא שכל זה צריך להיות במסגרת של כלכלה חופשית וקפיטליסטית והתייחסתי פה פעם אחר פעם לבעייתיות בישום צעדים קיצוניים מהיום למחר במצב הנתון בישראל (שכאמור הוא נקודת התחלה נוראית). כאן גם הסברתי לך למה עניין חברת החשמל לא רלבנטי. מי שעושה רדוקציה פשטנית זה אתה לטיעונים שלי, זו לא פונקציה של הטיעונים עצמם. אני פעם אחר פעם מנסה להסביר לך שמה שאני אומר כאן זה לא שמחר צריך להפסיק כל התערבות ממשלתית כשהכלכלה בישראל היא במצבה הנתון, אין לי יומרות פרקטיות כאלה. היומרות שלי (שאני מסכים שהן "יומרניות") הן ברמה העקרונית והאידיאולוגית. אני מדבר על השוק הכלכלי הכי יעיל ברמה הכלכלית (ומבחינתי גם ברמה המוסרית). ברור שלהגיע אליו זה לא מהיום למחר והנקודה שלי היא עקרונית.
באשר לדוגמא שלך על המונדיאל - אולי באמת נרענן את החומר ובוא נעשה קצת תמחור 101. נניח שתמכור את השידורים לצרכן ב-200 ש"ח ובמחיר כזה יקנו (לפי הציפייה שלך) 50,000 בתי אב. לעומת זאת אם תמכור ב-1,000 ש"ח במחיר הזה יקנו 5,000 בתי אב. ואם תמכור ב-500 ש"ח אתה צופה שיקנו 10,000 בתי אב. הפיתרון פה בהחלט מדעי אבל מה זה משנה עם כמה חברות נאבקת על הזכויות? התשובה פה תלויה במחיר שימקסם את הרווחים שלך. המחיר הזה נשאר קבוע בין אם התחרית עם 500 חברות על הזכויות ובין אם קנית אותן ללא כל תחרות. מרוב דיבורים על ההשכלה שלך נראה לי ששכחת את האינטואיציה הכלכלית בבית.