קומוניסים כתב:
גיא האדום כתב:
קומוניסים, כמו שהסבירו לך, לקרוא לישראלים יהודים זה כינוי גנאי. זה כינוי שמקורו בסופו של דבר בפלישתים. רק אתה יודע למה אתה לטעמך חשוב שיקראו לעם ישראל על שם אחד מאוייביו ההיסטורים המרים.
בכל מקרה, זה לא ממש מעניין. יש לי קושיה: אני יודע שמפלגת הטרור שאתה מועמד ברשימתה תומכת בסיפוח מלא של יהודה ושומרון לישראל, רק שמאוד התקשתי למצוא במצע של המפלגה שלך, מצע שללא ספק נוסח בהקפדה יתרה, כל אמירה באשר לגורלם של אותם לא יהודים שגרים כיום ביהודה ושומרון. לכן, אולי אתה יכול להאיר את עיני ולאמר לי מה, לתפיסת המפלגה הזו, יש לעשות עם אותה אוכלוסיה?
א- זה מאוד מעניין. לא רק שלא התייחסת לעובדות שהצגתי קודם, ומבלי להכנס כרגע לדיון הבלשני מאחורי הכינוי הלועזי לא"י פלשתינה, כרכת אותו גם אתה בעצמך עם העם היהודי, בצורה כזאת או אחרת. וזה בדיוק מה שרציתי להוכיח. ב- לתפיסתי האישית לאחר מספר צעדים שלהם שיראו לנו שפניהם אכן לשלום, כולל ויתור על השם פלשתינה והפסקת השימוש בו להגדרתם העצמית, כולל פירוק מלא מתחמושת והכרזה על ביטול הג'יאהד והכרה בישראל כמדינתו של עם ישראל, ייקבע למי מבינהם שלא יהיה מוכן לצאת מפה תמורת שלל הטבות ותמריצים כלכליים במימון המעצמות, מעמד תושב מיוחד המקנה להם זכויות אדם ושיפור דרסטי של רמת החיים בכל התחומים, מביאות ותעסוקה, שיפור תשתיות, חינוך ורווחה-והכל בשמחה כאדם לאדם בשלום של אמת. בנוסף- הם לא יחוייבו בחובות החלים על אזרחי ישראל ומנגד לא יזכו לזכויות המוענקות לאזרחי ישראל. אני חושב שזו הצעה הוגנת ואנושית. לא רוצה לפגוע באף אחד. לא לגרש אף אחד. רוצה לחיות בשקט , לכבד את הסביבה ומצפה לכבוד בסיסי בחזרה. ושלום על ישראל. במקביל לצעדים אלו תפעל ישראל לחיזוק דמותה היהודית של ישראל, התיישבות יהודית מאסיבית יזומה , עידוד עליה יהודית לישראל ואכלוס העולים ביהודה ושומרון, בגליל ובגולן ובנגב. הקמת ישובים וערים אלה גם תיצור אלפי מקומות עבודה, ותניע את המשק, תוריד מחירי דיור במרכז הארץ ותחזק את עוצמתה וחוסנה של ישראל. זאת ראיה קדימה, לא רק למחר, גם לעוד 50 שנים.
אנם אתה מסכים שפלסטינאי זה מילה שיהודים ניסו לברוח ממנה והמוסלמים בא"י לאמץ אותה אז אני לא ממש מבין מה הנקודה שלך (וזה לא ממש מעניין) . מה שמעניין זאת ההצעה שלך.
ראשית, מה הכוונה "ביטול הג'אהד"? אנחנו מניחים בשלב הזה שכבר אין רשות פלסטינית. יש מליונים רבים של אנשים. אין מנהיגות לציבור הזה. אם אין מנהיגות אין מי שיכריז על ג'אהד או על ביטולו. אלו יחידים ואין ברירה אלא להתייחס אליהם כיחידים.
שנית, אין לי ספק שה"מעצמות" ישמחו לממן את תוכנית הטיהור האתני שאתה מציע. ברור.
שלישית, אלו זכויות אתה מוכן לתת לאוכלוסיה הלא-יהודית הזאת? אני מניח שלהצביע יהיה אסור להם. מה בדבר מגורים בת"א? מסכות אב"כ? ביטוח לאומי? ביטוח בריאות? מיסים? מי ידאג לכל הצרכים הבסיסים של הציבור הזה - רשיונות נהיגה? חשמל ומים? כבישים? חינוך? האם מי שידאג לזה ישתמש בסטנדרטים הנהוגים בישראל?
רביעית, והכי חשוב – האם אתה מכיר בכך שמה שאתה מציע זה משטר אפרטהייד? למה הפרטים האלו לא מופיעים במצע של המפלגה שלך?